Mitä kaikkia epäselvyyksiä Lautiaisen vesiosuuskunnasta on löytynyt?

Anonyymi

Tässä alkaa mielenkiinto heräämään, että mitä kaikkea epäselvää vesiosuuskunnassa on tapahtunut.

Olisi hyvä kaikki ongelmakohdat listata, niin niitä on sitten helpompi arvoida.

50

1816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin joiltakin??,on jäänyt laskuttamatta vesimaksut kokonaan,ei ole lähetetty laskuja ollenkaan ja sitten taasen on tullut ylihintaisia laskuja.
      Miksi näin?

      • Anonyymi

        Hömilö jankkaa keskellä yötä umpikännissä tautonomisesti ja loputtomiin vesiosuuskunnasta. Ei ymmärrä lopettaa.


    • Anonyymi

      Eiköhän tämä riitä tuosta hiivatin osuuskunnasta.
      Asia on jo hoidossa. Mitä vielä??

      • Anonyymi

        mikään ei ole hoidossa eikä tule olemaan


    • Anonyymi

      Kenenkä hoidossa?

      • Anonyymi

        tarvitaan malttia
        Pride-liike on hyvistä hoitokäytännöistä huolestuttavissa määrin eri mieltä suomalaisten asiantuntijoiden kanssa.

        Heidi Wikström
        Sukupuolidysforian hoidossa tarvitaan malttiaKuva 1 / 1
        Facebookin Lääkärit-keskustelupalstalla on keskusteltu vilkkaasti Lääkäriliiton osallistumisesta Pride-tapahtumiin. Eräs keskustelu äityi niin tuliseksi, että ylläpitäjä poisti sen kokonaan. Keskustelusta kävi ilmi, että mielipiteet puolesta ja vastaan ovat jyrkkiä.

        Minullakin on asiasta mielipide. Mielestäni liittomme ei pidä missään tapauksessa osallistua minkäänlaiseen ideologiseen liikehdintään. Me olemme ammattiliitto joka ajaa jäseniensä, kaikkien jäseniensä, etuja sekä edistää potilaiden hyvinvointia. Myös tämän jälkimmäisen pointin takia vastustan osallistumista.

        Lääkäreiden on toimittava maltillisesti ja vastuullisesti, tutkimustietoon ja asiantuntijoiden näkemyksiin nojaten.

        Kärsimyksen vähentäminen ja tähän liittyen kaikkien ihmisten inhimillinen, tasavertainen kohtelu on kaiketi jokaisen lääkärin unelma, olemmehan hakeutuneet alalle jolla halutaan "auttaa ihmisiä". Pride-liikkeen ongelma on, että sen piirissä on toimijoita, jotka eivät edistä lasten ja nuorten hyvinvointia nykykäsityksen mukaisesti. Tarkoitan tätä: Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus (entinen Transtukipiste) esimerkiksi Hyvän hoidon suositus (2017) -oppaassaan esittää sukupuolihormonien estolääkityksen varhaisnuorilla "täysin peruutettavissa olevana toimenpiteenä". Tästä asiasta ei kuitenkaan ole varmuutta; sukupuolihormonit vaikuttavat mm. aivojen kypsymiseen, eikä ole tiedossa, että näiden käytöllä ei olisi pitkäaikaisvaikutuksia. Setan Moninaiset lapsemme -raportissa viime vuodelta painotetaan hormoniblokkerihoitojen hyödyllisyyttä sukupuolidysforiaa kokevien varhaisnuorten hoidossa.

        Poikkeavan sukupuolikokemuksen pitäminen pysyvänä ja sen voimakas tukeminen käy ilmi Pride-liikkeen nettisivustoja selaamalla myös muilla tavoin. Tällainen asennoituminen viittaa siihen, että hyvistä hoitokäytännöistä ollaan liikkeen parissa huolestuttavissa määrin eri mieltä suomalaisten asiantuntijoiden kanssa.

        Duodecim-lehdessä viime vuonna julkaistussa artikkelissa todetaan: "Nuoruusikäisistä tutkimuksiin hakeutuvista osa on havahtunut identiteettikokemukseensa melko nopeasti ja osalla on huomattavia mielenterveyden häiriöitä. On voitava keskustella siitä, ettei kaikissa tilanteissa tarkoituksenmukaisin toimintamalli ole sukupuolen uudelleenmäärittelyn edellytysten arvioinnin käynnistäminen, ja huolehdittava, ettei synny automaattisesti fyysisiin hoitoihin johtavia hoitopolkuja kehitysikäisille." Sekä: "Viime aikoina keskusteluun on noussut myös nuoruusiässä melko äkillisesti alkanut transsukupuolisen tai muun, sukupuolten väliselle jatkumolle tai sen ulkopuolelle sijoittuvan kokemuksen voimakas yleistyminen, jossa sosiaalisilla tekijöillä saattaa olla voimakas etiologinen rooli. Ei tiedetä, mitkä ovat optimaaliset lääketieteelliset hoitolinjat näissä tapauksissa."

        Lue myös
        Sukupuolidysforian hoitoon on kansainvälinen suositus
        Samuli Saarni: "Lääkäriltä vaadittava suvaitsevaisuus on hyvin radikaalia"
        Lääkärien olisi pitänyt olla Pridella jo ajat sitten
        Kaiken kaikkiaan sukupuolidysforian hoitolinjat ja transsukupuolisuus lapsilla ja nuorilla on alue, josta on hyvin vähän tutkittua tietoa. Seksuaalisuuden ja sukupuolen elämänalueeseen liittyen toimii voimakkaita kansalaisjärjestöjä, jotka pyrkivät vaikuttamaan hoitolinjoihin omien ideologioidensa pohjalta. On yksinkertaistavaa ja sinisilmäistä ajatella, että jokin suuri järjestö edes pystyisi ajamaan neutraalisti tasa-arvon asiaa. Mitä tuo sana varsinaisesti tarkoittaa? Sekin on määrittelykysymys. Lääkäreiden on toimittava maltillisesti ja vastuullisesti, tutkimustietoon ja asiantuntijoiden näkemyksiin nojaten. Emme saa antaa minkään painostuksen vaikuttaa hoitokäytäntöihimme.

        Pride-liike kannattaa kyllä sellaisiakin asioita, jotka minäkin allekirjoitin jo 30 vuotta sitten. Muistan, kun olin lastentautien pienryhmäopetuksessa, jossa käsiteltiin intersukupuolisia vauvoja. Siihen aikaan oli tapana valita vauvalle sukupuoli ja tehdä valitun sukupuolen vakiinnuttamiseen tähtääviä toimenpiteitä jo imeväisiässä. Kysyin ryhmäopettajalta, että eikö olisi viisainta odottaa, että lapsi kertoo, mitä sukupuolta hän itse omasta mielestään on, tai onko kumpaakaan kahdesta vaihtoehdosta. Minulle vastattiin: "Kyllä ihmisellä pitää sukupuoli olla. Vanhemmatkin ahdistuvat sukupuolettomasta lapsesta." Niin maailma muuttuu.

        Kirjoittaja on gastroenterologisen kirurgian ja akuuttilääketieteen erikoislääkäri sekä sivutoiminen kuvataiteilija.


    • Anonyymi

      Vesi- ja jätevesiosuuskunnan säännöt ja hinnasto on kaikille osakkailleen sama. Jokaisella on vesimittari, joka mukaan vesi ja jätevesimaksut määräytyvät, Vsimittareiden kulutuslukemat ovat selvillä. Maksun perusteet ovat kiistattomat.

      Jokaisen osakkaan laskussa on eräpäivä, johon mennessä lasku pitää maksaa.

      Miten on mahdollista, että kymmen vuoden toiminnan jäljiltä vesiosuuskunnalla on saamatta 100.000 euroa rahaa?

      Kuka tai ketkä ovat jättäneet maksunsa maksamatta?

      Miksi vesiosuuskunnan hallinnosta vastanneet eivät ole tuoneet isoa rahavajetta osakkaiden tietoon?

      Erityistilintarkastus on välttämätön, ei tätä sotkua omin voimin onnistuta setvimään. Ei ole onnistuttu tähänkään mennessä, on vaan sotkettu itseänsä vesisuohon syvemmälle.
      Vastuulliset ja velalliset pitää välittömästi selvittää ja puuttuva 100.000 on karhuttava tai ulosmitattava velallisilta.

      Kaikki viittaa siihen, että vesiosuuskunnan sotkua selvitellään pikapuoliin käräjillä. Näin maksamattomat laskut ja syylliset joutuvat maksamaan muutaman kymppitonnin lisäkuluja käräjöinnistä ja lakimiesten kuluista. Maksunsa rästiin jättäneiden kohtalo oikeudessa on jo ennalta vesiselvä, Penalttia tulee ja kalliisti.

      • Anonyymi

        Tuohan kuulostaa niin selvältä tapaukselta, että miksi helvetissä siinä tarvitaan 5000 euron erityistilintarkastuksia, jonka maksavat osakkaat eikä kukaan muu.

        Perintä vain pyörimään niille, jotka ovat osuuskunnalle velkaa. Jos rahaa tai omaisuutta ei löydy, niin siinä pääsevät osuuskunnan jäsenet maksajiksi.

        Sinä haaveilet jostain "syyllisistä", joita noissa talkoohommissa löytyy kovin hitaasti oikeudenkaan kautta. Kuluja toki tulee osuuskunnalle rajusti juristien käytöstä. Ne eivät jätä laskuttamatta tilaajaa.

        Noissa hommissa pikapuoliin on viitisen vuotta.


      • Anonyymi

        Hyvä, erityistilintarkistus varmana selkityttää tilannetta. 5000 € on pikkusumma kun sillä varmistetaan 100000 € sastavat.
        Sitä paitsi talousvastuusen suattaapi joutua vanhasta johdostakkin jokusia. Jos ovatten huolimattomuuellansa vahinkoa aiheuttanu.


    • Anonyymi

      Sanonpahan vain näin sivullisena, että siltä porukalta voi odottaa vaikka mitä, kun on niin iso olo.

      • Anonyymi

        Isoja isäntiä,ei heidän tartte maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isoja isäntiä,ei heidän tartte maksaa.

        Sehän peltojusseja ketuttaa, kun ne joutuu maksamaan myös jätevedestä vesimittarin mukaan. Nyt tuli loppu vapaamatkustajille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isoja isäntiä,ei heidän tartte maksaa.

        Ei ne ole isoja vaan lihavia läskejä


      • Anonyymi

        Jaahas, perseaukiset alkoivat vinkumaan kurjuuttaan.


    • Anonyymi

      Erityistarkastus peliin, kannatan.
      Pieni hinta että saadaan kaikki maksamaan
      Nyt ei ole varaa tehdä enempää virheitä

      • Anonyymi

        Ei ole virheitä tehty. Olen kuullut jotta oikein ovat asijat.
        Rahaa virtaa kassaan kun vesivirtaa jäsenillen.


      • Anonyymi

        Sekö maksunsa hoitaneiden maksama 5000 euroa lisää auttaa velallisia maksamaan laskunsa?

        Soppii tuota eppäillä.


    • Anonyymi

      Voiko nuilta maksunsa maksamatta jättäneiltä yksinkertaisesti käyä tulppaamassa putken kiinni ennen vesimittaria? Vesi poikki.

    • Anonyymi

      Voishan sinne illan pimetessä kaapelin kaivajat eksyä väärään kohtaan.

      • Anonyymi

        Nurmesmullin tajunnanvirtaa?


    • Anonyymi

      Edesmennyt Veikko Vennamo karjaisisi kokouksessa, että rötösherrat kiinni, no ei taida olla monta herraa.

      • Anonyymi

        Herroista en tiiä, mutta rötöstelijöitä oon nähny.


    • Anonyymi

      Täällä muutama vähästäonnellinen tuntuu uskovan erityistilintarkastuksen tuovan rahaa tilille. Tuo usko on väärä. Valitettavasti.

      • Anonyymi

        Kaitpa se pakkokin on tehhä, kun varsinainen tilintarkastuskaan ei ennää mennyt läpi.


      • Anonyymi

        Erityistilintarkastus varmistaa myös sen puolen, että vesiosuuskunnan hallinto on menetellyt oikein, eikä ole omilla toimillaan tai tomimatta jättämisillään pahentanut tilannetta. Vastuuta voivat joutua kantamaan myös hallintoon kuuluneet henkilöt, jos ovat toimessaan vahinkoa aiheuttaneet. Esim. peittely, salailu ja valehtelu voivat osoittautua vahingolliseksi toiminnaksi.

        Erityistilintarkastuksessa osuuskunnan halllintoon kuuluvien tai aiemmin kuuluneiden tekemät päätökset tutkitaan ja tarkastellaan.

        Toki erityistilintarkastuksessa varmistetaam paljon huolellisemmin myös osuuskunnan rahaliikenne. Ja aivan varmasti lähetetyt laskut, niiden perusteet ja toiminta maksamatta jääneiden laskujen kanssa. Samoin kaikki å riidanalaiset laskut ja osuuskunnan tekemiset tällaisten laskujen kanssa.

        Tervetuloa erityistilintarkastus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erityistilintarkastus varmistaa myös sen puolen, että vesiosuuskunnan hallinto on menetellyt oikein, eikä ole omilla toimillaan tai tomimatta jättämisillään pahentanut tilannetta. Vastuuta voivat joutua kantamaan myös hallintoon kuuluneet henkilöt, jos ovat toimessaan vahinkoa aiheuttaneet. Esim. peittely, salailu ja valehtelu voivat osoittautua vahingolliseksi toiminnaksi.

        Erityistilintarkastuksessa osuuskunnan halllintoon kuuluvien tai aiemmin kuuluneiden tekemät päätökset tutkitaan ja tarkastellaan.

        Toki erityistilintarkastuksessa varmistetaam paljon huolellisemmin myös osuuskunnan rahaliikenne. Ja aivan varmasti lähetetyt laskut, niiden perusteet ja toiminta maksamatta jääneiden laskujen kanssa. Samoin kaikki å riidanalaiset laskut ja osuuskunnan tekemiset tällaisten laskujen kanssa.

        Tervetuloa erityistilintarkastus.

        Osuuskunnan nykyhallinto on siis täysin kädetön tutkimaan osuuskunnan dokumentteja?

        Täytyy maksaa 5000 euroa lisälaskut tarkastajalle, joka selailee paperit ja tiedostot lävitse.
        Tulosten perusteella aletaan maksamaan juristeille, jotka huolehtivat laskutuksen jatkumisesta mahdollisimman kauan. Parin kolmen oikeusasteen jälkeen on mahdollista todeta jonkun menetelleen varomattomasti ja lopputuloksena on sadan tonnin lisälasku osuuskunnalle.

        Eläköön erityistilintarkastus!!


    • Anonyymi

      Poltteleeko, kun pelottelet.

      • Anonyymi

        Vamman ei tarvitse olla suuren suuri sen sijaitessa päässä?


      • Anonyymi

        Ilmeisesti hallinnon vasstuullisista henkilöistä jotkut pelkäävät, että heidän tekemisensä eivät kestä päivänvaloa. Jos mitään salailtavaa ei ole, niin sittenhän erityistilintarastuksen suhteen ei kenelläkään pitäisi olla mitään huolia. Eihän? Vai tuliko sittenikin jotain salailtua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti hallinnon vasstuullisista henkilöistä jotkut pelkäävät, että heidän tekemisensä eivät kestä päivänvaloa. Jos mitään salailtavaa ei ole, niin sittenhän erityistilintarastuksen suhteen ei kenelläkään pitäisi olla mitään huolia. Eihän? Vai tuliko sittenikin jotain salailtua?

        Ainoastaan se 5000 ekeä ja lisät huolettaa ja se kuinka moneen oikeusasteeseen tämä hävittyjen oikeustaistelujen veteraanitar saa osuuskunnan nykyjohdon agitoitua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan se 5000 ekeä ja lisät huolettaa ja se kuinka moneen oikeusasteeseen tämä hävittyjen oikeustaistelujen veteraanitar saa osuuskunnan nykyjohdon agitoitua.

        Susijahti ei ole vielä alkanut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Susijahti ei ole vielä alkanut?

        Kuulin huhun, jonka mukaan sihteerikkö on kutsuttu linnanjuhliin yhteiskunnallisesti valveutuneena henkilönä. Liekkö mitään perää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulin huhun, jonka mukaan sihteerikkö on kutsuttu linnanjuhliin yhteiskunnallisesti valveutuneena henkilönä. Liekkö mitään perää?

        Eikö ne sinua kutsunut. Menisitte yhessä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulin huhun, jonka mukaan sihteerikkö on kutsuttu linnanjuhliin yhteiskunnallisesti valveutuneena henkilönä. Liekkö mitään perää?

        Saattaa hyvinkin olla, sillä juhlien teemanahan on kutsua linnaan henkilöitä jotka ovat edistäneet luotettavan tiedon levittämistä.


    • Anonyymi

      Vuoden mittaan tehdään mitä mieleen sattuu välittämättä vähääkään toisista ihmisistä. Vuoden lopussa sitten mennään parhaissaan vaikka joulukirkkoon lauletaan muutama virsi ja saadaan omasta mielestään synnit anteeksi.

    • Anonyymi

      Voisiko sitä vettä myyvä uusille kuluttajille niin olisi vähä helpommat nämä entisten maksuosuuvet. Porokylässä on paljo vesien tarvihtijoita..

    • Anonyymi

      Joko on selvinnä, kuka sen kassasta puuttuvan satatonnia aikoopi maksaa?

      • Anonyymi

        Ei kukaan. Kulutettu vesi on palautettava ja likavesi haettava takaisin. Näin välttyy jälkimaksuilta.


    • Anonyymi

      No ei kyllä ala mielenkiinto heräämään. Ennemmin karhut heräilee huonosti nukutuilta talviunilta. Se mikä on hanasta tullutta, on myös mennyttä..

    • Anonyymi

      Sähkölaskun jos jättää maksamatta, niin yhtiö laittaa sähköt pimeäksi, eikös sama käytäntö myös maksamattomasta vesilaskusta ole sopiva, eikun putki poikki, tai hanat kiinni.

      • Anonyymi

        Hahaa, nauravat uuden hallituksen toimille. Eivät maksamattomat maksa, kehuvat vielä, että eipä paljon ole maksanit ei eikä tule maksamaan. Ei mekään ois maksettu kun kertaakaan ei oo kuulemma karhuttu., niin miks helvetissä. Onko ne kaikko ylikylädtä nuo msksuttomat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahaa, nauravat uuden hallituksen toimille. Eivät maksamattomat maksa, kehuvat vielä, että eipä paljon ole maksanit ei eikä tule maksamaan. Ei mekään ois maksettu kun kertaakaan ei oo kuulemma karhuttu., niin miks helvetissä. Onko ne kaikko ylikylädtä nuo msksuttomat?

        Sinulla se tuo teksti luistaa....?

        Hyvä kun maksoit, niinhän ne muutkin.


    • Anonyymi

      Joko on tarkastus tehty osuuskunnassa???

    • Anonyymi

      Mittarin ohituksia ei ole tehty.

    • Anonyymi

      Tarkastus tehty ja johtoporras joutui maksamaan 100 tonnia mitä olivat sössineet🤭

      • Anonyymi

        Amatimiehet tosi toimissa sotkemassa asioita 😄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amatimiehet tosi toimissa sotkemassa asioita 😄

        Oliko kepulaisia siinä porukassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amatimiehet tosi toimissa sotkemassa asioita 😄

        Ammattimiehet


    • Anonyymi

      Ainakin yksi entinen ison talon isäntä 🫵

    Ketjusta on poistettu 32 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe