Kiintolevyn tyhjennys ja käyttö ulkoisena kovalevynä

Anonyymi

Kastelin vuosia vanhan Samsung Ultrabookini ja sain saman tien ostaa uuden läppärin. Tiedostojen pelastaminen kuitenkin onnistui ja nyt kiintolevy on uudessa kuoressaan valmiina lisätallennustilana käytettäväksi.

Kuinka sen alustus parhaiten onnistuisi? Molemmissa läppäreissä siis Windows.

7

<50

  Vastaukset

  • Jos teet alustuksen Windowsissa Windowsin levynhallinnassa, niin ei kait tuossa mitään ongelmaa voi olla. Mitään tunteja tai päiviä kestävää täydellistä formatointia ei tietystikään kannata tehdä. Tuosta ei aina tule edes varoitusta.

  • Levyn tyhjentämiseen on Windowssin alla muutamakin tapa.
   1. Levynhallinnan kautta, poistaa osiot ja luo ne uudestaan. Alustus tapahtuu samalla
   2. Tämä Tietokone -näkymässä klikkaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsee Alusta
   3. Käyttää DISKPART -komentoa Komentokehoitteen kautta. Tätä en suosittele, mikäli ei täysin ymmärrä, mitä lähtee tekemään. On vaara, että tyhjentää väärän levyn.

   Levyn jäädessä omaan käyttöön, mitään ylikirjoituksia ei kannata lähteä tekemään. Nuo kannattaa tehdä ainoastaan silloin, jos levyn myy jollekkin tai hävittää lopullisesti.

  • Kiitos asiantuntevista vastauksista. Ehkä valitsen siis tavan Tämä tietokone > Alusta.

   Vielä voisi valita pika-alustuksen, jota muistitikulla monesti käytänkin. Mitään kiirettä minulla ei ole ja ei kai nyt tunteja kiintolevynkään kanssa kulu, jos jätän pika-alustuksen täpin laittamatta?

   • Pika-alustus on täysin riittävä. Tuo ylikirjoittaa vanhan tiedostojärjestelmän uudella, ja levy on siten tyhjennetty. Täydelle alustukselle on harvoin tarvetta, täydessä alustuksessa menee yllättävän kauan. Tämä aika on täysin sidoksissa siihen, kuinka isosta tallennustilasta on kyse.


   • Vain jos levy (ei siis ssd tekniikalla oleva) on myynnissä kannattaa se ylikirjoittaa. Muutoin riittää kyllä pika-alustus


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pika-alustus on täysin riittävä. Tuo ylikirjoittaa vanhan tiedostojärjestelmän uudella, ja levy on siten tyhjennetty. Täydelle alustukselle on harvoin tarvetta, täydessä alustuksessa menee yllättävän kauan. Tämä aika on täysin sidoksissa siihen, kuinka isosta tallennustilasta on kyse.

    Kesti joksus useita tunteja ehkä parin sadan Gtavun levyllä. Ei näytetty mitään prosenttilukuja homman etenemisestä. Tehdään jostain syystä pieni lohko kerrallaan ja luku/kirjoituspään edestakainen liike jotenkin maksimoituu. Kirjoittamisen jälkeen odotetaan hetkinen ja vasta siten tarkistetaan, säilyikö data virheettömänä. Haetaan ehkä uudestaan kaikki levyn virheelliset kohdat ja merkitään ne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pika-alustus on täysin riittävä. Tuo ylikirjoittaa vanhan tiedostojärjestelmän uudella, ja levy on siten tyhjennetty. Täydelle alustukselle on harvoin tarvetta, täydessä alustuksessa menee yllättävän kauan. Tämä aika on täysin sidoksissa siihen, kuinka isosta tallennustilasta on kyse.

    Alustus, oli pika tai ei, ei ylikirjoita levyä. "Täydessä"alustuksessa levyltä luetaan dataa ja kirjoitetaan se sama data levylle ja verrataan muistissa olevaa kirjoitettuun jolloin voidaan varmistua sektorin toimivuus. Ylikirjoitukseen siis tarvitaan erillinen ohjelma.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143