Telkkariantennin sijoitus

Anonyymi

Kokemuksia, mihin olette sijoittaneet ympärisäteilevän (ufo) antennin.
Paras tietty mitä ylempänä, mutta mastonoston ja laskun yhteydessä hajoomisen mahdollisuus suuri. Toimiiko tolpassa takakaiteessa, samassa jossa aurinkokenno, siis n. 3 m vedenpinnasta.

6

92

Vastaukset

 • Mesaanimastoon n 9m vedenpinnasta - silti ei näy kunnolla joka paikassa Saaristomerellä. Ensi kesänä en käytä enää, kaikki tarvittava tulee netistä.

  • Tosiaan telkkarin tarve on melkoisen pientä kun puhelimen mobiilidatan voi jakaa ja katsoa tabilla uutiset yle areenan kautta noin 15 min uutisten jälkeen ja silloin kun itselle sopii. Samoin lasten kanssa homma hoituu lastenohjelmia katsoen joko areenan tai vaikka netflixin kautta. Muistakaa sitten, että tabia ei käytetä niin, että saaristossa siina on kaksi ikkunaa joista toisessa telkkari ja toisessa karttasovellus ja navigointi ;-) Oli hieno asia kun kotimaassa poistui nuo datamäärien rajoitukset ihan edullisistakin 18,90 €/kk sim-korteista.


 • Antenni toimii myös katolla. Tosin se saa signaalia huonommin kuin korkealla.
  Tämä on taas niitä kysymyksiä, jossa pitäisi arvata toisen puolesta, mikä on riittävän hyvä.

  Katolle voi asentaa isomman antennin ja kompensoida sillä asennuspaikkaa. Digilähetykset ovat siitä hyviä, että ne joko näkyvät tai eivät näy ja välimuotoja on vähän.

 • Mahdollisimman korkealle. Siinä on perussääntö. Kolmessa metrissä kyllä näkyy jotain, mutta usein esiintyy pikselöintiä, joka on ärsyttäävää.
  Vahvistimen nappuloita saa ruuvata jatkuvasti D.
  Paikkakunnan vaikutus on suurin tekijä. Katvealueen rajoilla ei auta muu kuin korkeus.
  Analogiaikana sai aina jotain näkymään ja kuulumaan, mutta nyt digimaailmassa se on joko-tai systeemi.
  Glomexilainen

 • Minulla se on katolla, n. 3 m merenpinnasta. Joskus kanaavat näkyy , joskus ei. Vaikka se on "ympärisäteilevä" , tuntuu , että sen asennolla on merkitystä.

 • Maston topissa 17 m. Kun on vahvistin välissä niin lähes joka paikassa näkyy

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.