Telkkariantennin sijoitus

Anonyymi

Kokemuksia, mihin olette sijoittaneet ympärisäteilevän (ufo) antennin.
Paras tietty mitä ylempänä, mutta mastonoston ja laskun yhteydessä hajoomisen mahdollisuus suuri. Toimiiko tolpassa takakaiteessa, samassa jossa aurinkokenno, siis n. 3 m vedenpinnasta.

6

96

  Vastaukset

  • Mesaanimastoon n 9m vedenpinnasta - silti ei näy kunnolla joka paikassa Saaristomerellä. Ensi kesänä en käytä enää, kaikki tarvittava tulee netistä.

   • Tosiaan telkkarin tarve on melkoisen pientä kun puhelimen mobiilidatan voi jakaa ja katsoa tabilla uutiset yle areenan kautta noin 15 min uutisten jälkeen ja silloin kun itselle sopii. Samoin lasten kanssa homma hoituu lastenohjelmia katsoen joko areenan tai vaikka netflixin kautta. Muistakaa sitten, että tabia ei käytetä niin, että saaristossa siina on kaksi ikkunaa joista toisessa telkkari ja toisessa karttasovellus ja navigointi ;-) Oli hieno asia kun kotimaassa poistui nuo datamäärien rajoitukset ihan edullisistakin 18,90 €/kk sim-korteista.


  • Antenni toimii myös katolla. Tosin se saa signaalia huonommin kuin korkealla.
   Tämä on taas niitä kysymyksiä, jossa pitäisi arvata toisen puolesta, mikä on riittävän hyvä.

   Katolle voi asentaa isomman antennin ja kompensoida sillä asennuspaikkaa. Digilähetykset ovat siitä hyviä, että ne joko näkyvät tai eivät näy ja välimuotoja on vähän.

  • Mahdollisimman korkealle. Siinä on perussääntö. Kolmessa metrissä kyllä näkyy jotain, mutta usein esiintyy pikselöintiä, joka on ärsyttäävää.
   Vahvistimen nappuloita saa ruuvata jatkuvasti D.
   Paikkakunnan vaikutus on suurin tekijä. Katvealueen rajoilla ei auta muu kuin korkeus.
   Analogiaikana sai aina jotain näkymään ja kuulumaan, mutta nyt digimaailmassa se on joko-tai systeemi.
   Glomexilainen

  • Minulla se on katolla, n. 3 m merenpinnasta. Joskus kanaavat näkyy , joskus ei. Vaikka se on "ympärisäteilevä" , tuntuu , että sen asennolla on merkitystä.

  • Maston topissa 17 m. Kun on vahvistin välissä niin lähes joka paikassa näkyy

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   242
   7795
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   82
   3889
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3870
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   81
   2178