Pienhiukkaset kuriin

Anonyymi

Jatkuvasti kehoitetaan ihmisiä liikkumaan ja lenkkeilemään. Nyt vaan eletään taas sitä aikaa kun taajamissa tupruaa joka toisesta piipusta savua. Ei varmaan ole kovin terveellistä vetää niitä pienhiukkasia keuhoihin. Pienhiukkasten vuoksi Suomessa kuolee valtavasti ihmisiä vuodessa, eikä kukaan korvia lotkauta kyseisen asian vuoksi. Tämä puilla lämmittäminen taajamissa pitäisi lailla kieltää, nyt se on täysin sallittua vaikka tiedetään seuraukset. Pääministerille tiedoksi laittakaa hormivero josta tuotto ohjataan keuhkosairaiden hoitoon.

12

<50

Vastaukset

 • Anna naapurin lämmittää puilla taloaan. Sensijaan tarkkaile kaupungin lämpölaitoksen päästöjä ja ota selvää niiden koostumuksesta. Ne kun levittävät kaasuvanoja jotka saattavat laskeutua 10 km päähän todella suurina pitoisuuksina. Itse jouduin tämän terrorismin uhriksi kun kepulaiset keksivät valmistaa tervaa risuista pyrolyysillä. Jouduin lopulta ohitusleikkaukseen kun huomattiin että kaikki sepelvaltimot olivat tukossa ilmeisesti jatkuva kaasutuksen takia. Tätä naapua ei saa millään kuriin vaan se jatkaa säälimättä ilmastonmuutoksen ehkäisemistä tällaisin tuloksin. Ne kaasut vaikuttavat suoraan koska ne immeytyvät keuhkojen kautta verenkiertoon.Savut sisältävät enimmäkseen pienhiukkasia jotka keuhkot siivilöivät .Tämä noki näkyy keuhkoissa mustana mutta ei tapa heti vaan hitaasti.

 • Kun se olisikin yksi naapuri, mutta kun kylmemmällä ilmalla joka toinen piippu tupruttaa pienhiukkasta. Pienellä Googletuksella selvisi, että 250 Suomalaista kuolee vuosittain pelkästään omakotitalojen lämmittämisen takia. Lämpölaitokset ovat aivan eri asia. Eikä ne keuhkot puhdista niitä pienhiukkasia siitä on todisteena 250 ennenaikaista uhria.

  • Pelkästään ympäristön meluun kuolee Suomessa paljon enemmän ihmisiä vuodessa. Silti kukaan ei vaadi hiljaisuutta tai ole asiasta isostikaan huolissaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pelkästään ympäristön meluun kuolee Suomessa paljon enemmän ihmisiä vuodessa. Silti kukaan ei vaadi hiljaisuutta tai ole asiasta isostikaan huolissaan.

   Melusta saa sydän-ja verisuonisairauksia jotka ovat aika tappavia. Asiasta on aika paljon nykyään jo tutkimustakin, myös Suomessa, aiemmin asiasta löytyi enemmän eurooppalaisia tutkimuksia, Euroopassa kuolee väkeä tuohon meluun ja sen seurauksiin aika suuria määriä ihmisiä vuosittain.


  • Hengityselinsairauksiin kuolee vuodessa 4 %. Kasvaimiin joka neljäs. Verenkiertosairauksiin 38 %. 4 % on tupakka, aspestit ja muut mukana. Itsemurha 731 ihmistä, kaatuminen 1143 ihmistä, alkoholi 1666 ihmistä, verenkierosairaudet 19365 ihmistä, dementia ym 8580 ihmistä, iskeemiset taudit 10209 ihmistä, sairaalabakteeri 1500 ihmistä/ vuosi. Tilasto vuodelta -16. Nyt lähden laittamaan puita uuniin hyvällä omallatunnolla. Kuolemme 100 prosenttisesti.


  • Montako kuolisi, jos taloja ei lämmitettäisi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Melusta saa sydän-ja verisuonisairauksia jotka ovat aika tappavia. Asiasta on aika paljon nykyään jo tutkimustakin, myös Suomessa, aiemmin asiasta löytyi enemmän eurooppalaisia tutkimuksia, Euroopassa kuolee väkeä tuohon meluun ja sen seurauksiin aika suuria määriä ihmisiä vuosittain.

   Ilmastointi huutaa.

   Päät hajoo.


 • Sen voi tietysti testata, pysyykö terveempänä liikkuen vai sisälle linnoittautuen. Veikkaisin ensin mainittua. Liikkua voi tietysti myös halleissa ja kuntosaleissa, mutta itse en niihin menisi. Homerakennuksia on Suomi täynnä, ja täysissä saleissa pöpöt ja jalkasienet leviävät. Suo siellä vetelä täällä.

 • Edellinen kirjoitus osui ja upposi. Eipä paljon salit kiinnosta, riittää kun olisi raitis ilma joka alkaa olla kortilla. Minä odotan ensi kevättä kun pääsee Lappiin samoilemaan raittiiseen ilmaan ja siihen erämaan rauhaan, siellä on hyvä ladata akkuja.

  • Kaupungit pitäsi rakentaa niin, että niissä on sitä "ilmatilaa" ja luontoa sitomassa pölyjä ja hiukkasiakin, siis aivan toisin kuin nyt tiivistysrakentamisen aikoihin, jolloin tehdään juurikin niin, että kaikki vihreä kaadetaan tai peitetään asfaltin alle, korvaukseski tuodaan paikka paikoin muovista tekonurmea tms. Siinä raha puhuu, ei järki tai ihmisten toiveet.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaupungit pitäsi rakentaa niin, että niissä on sitä "ilmatilaa" ja luontoa sitomassa pölyjä ja hiukkasiakin, siis aivan toisin kuin nyt tiivistysrakentamisen aikoihin, jolloin tehdään juurikin niin, että kaikki vihreä kaadetaan tai peitetään asfaltin alle, korvaukseski tuodaan paikka paikoin muovista tekonurmea tms. Siinä raha puhuu, ei järki tai ihmisten toiveet.

   Puut sitovat hiiltä, siis hiilidioksidia - mutta sitovatko ne pienhiukkasiakin? Onko ainut oikea ratkaisu pienhiukkasiin niiden päästöjen minimoiminen? Helsingissä liikenteen ja talvirenkaiden katupöly todella salpaavat hengen..


 • Myös talvirenkaiden jauhama katupöly nostaa pienhiukkasten määrää. Näkyy kyllä ilmanlaatuaeurannassa! Keväisin hiekotushiekat päälle. Eikö siitä kannattaisi olla huolissaan?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  48
  1324
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  670
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  555
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  86
  474