Parhaat kotilontuhoajat?

Hedi

Laittakaapa mielipiteitä, että mikä olisi paras keino tuhota kotilot akvaariosta. Pois noukkiminen manuaalisesti? Lemmikkikaupan kotilomyrkyt? Kotilonsyöjäkalat? Ja perustelut mukaan, mikä on toiminut ja mitä haittaa eri menetelmistä olette havainneet?

Tietoja niin monenlaisia, mitä sitten itse kokeilisi...

10

528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Make

      Kuinka iso akvaario sulla on? Tiikerinuoliaiset ovat hyviä kotilonhävittäjiä isoihin akvaarioihin. Mullakin on ollut kotilo-ongelma ja heti kun hankin tiikerinuoliaiset, niin kyllä kotilot hävisivät nopeasti.

      • Hedi

        .. 325, mutta asukkeja jo ihan tarpeeksi. Mutta pitänee harkita jotain nuoliaista, jos ei muu auta. Olisiko mitään pienempää kotilosyöppöä kuin tiikerinuoliainen?


      • HillyBilly
        Hedi kirjoitti:

        .. 325, mutta asukkeja jo ihan tarpeeksi. Mutta pitänee harkita jotain nuoliaista, jos ei muu auta. Olisiko mitään pienempää kotilosyöppöä kuin tiikerinuoliainen?

        Raitanuolija ei käsittääkseni kasva niin isoksi ja on muutenkin rauhallisempi. Sopisi paremmin seura-akvaan.

        Eri kalojen vesiarvoja ja yhteensopivuuksia voi käydä kattomassa seuraavien sivujen kautta. Siellä on paljon linkkejä eteenpäin.

        http://www.hut.fi/u/lsarakon/kalalinks.html

        Niin ja myös muuta kivaa eri kaloista.
        Käy ihmeessä kattomassa ja varaa aikaa...


    • Tintsu

      Itse poimin käsin illalla valon sammumisen jälkeen kun nousevat laseja pitkin. Harvennusta teen vain kun häiritsevät eli kun niitä näyttää olevan liikaa. Tänä vuonna muistaakseni pari kertaa. Muita menetelmiä en ole kokeillutkaan kun en ole tarpeelliseksi nähnyt.

      Koen että kotiloista on hyötyäkin. Näkee silmämääräisesti että homma on kondiksessa kun ne eivät lisäänny räjähdysmäisesti eivätkä myöskään kuole itsekseen.

    • KAISA

      ON MYÖS VERKKO- JA RAITANUOLIAINEN. VIIHTYVÄT YKSINÄÄN, EI LAUMASSA. KAUPPIAS VÄITTI, ETTÄ JAHTAA MUITA KALOJA, JONKUN VERRAN JOO, MUTTA EI VAIVAKSI ASTI.

      • tiina

        Omat klovninuoliaiseni söivät melko nopsaan akvan tyhjäksi kotiloista. Ovat kilttejä muille kaloille ja kauniita ja eloisia, eivät edes kasva isoksi! ..tosin nimen klovninuoliainen oikeellisuudesta en mene takuuseen..


      • HillyBilly
        tiina kirjoitti:

        Omat klovninuoliaiseni söivät melko nopsaan akvan tyhjäksi kotiloista. Ovat kilttejä muille kaloille ja kauniita ja eloisia, eivät edes kasva isoksi! ..tosin nimen klovninuoliainen oikeellisuudesta en mene takuuseen..

        Ainakin jotkut nimittävät tiikerinuoliaista kyseisellä nimellä. Lempinimiä on eri kaloilla monia. Seuraavalta sivulta voi käydä katsomassa onko kyseessä tiikerinuoliainen vai joku muu.

        http://www.hut.fi/u/lsarakon/kalalinks.html


    • akvis

      Itse poistamme kotilot käsin,mutta paras keino on kuitenkin tässä:Laita illalla,valojen sammuttamisen jälkeen monneille tarkoitettu ruoka-tabletti,ja anna sen olla sielä parikymmentä minsaa.Silloin suurimman osa kotiloista pitäisi olla syömässä tablettia ota se sitten pois haavilla.

    • Peacock

      Tiedän, vanha ketju, mut haluan päteä ..

      Kääpiöpallokalan luonnollista ravintoa ovat kotilot, joskus ei edes suostu syömään muuta. Pienen kokonsa ansiosta muutamaa ykslöä voi pitää jo 40-litraisessakin, joten se olis melko hyvä tollaseen isoonkin altaaseen jossa ihan tarpeeksi asukkeja. :))

    • ;))

      Petokotilo, anentome helena. Sopii pienenkin akvaarioon, ei rajoita kalastoa, kuten vaikka pallokalat ja on kaunis. Kestää pehmeässäkin vedessä. Ja syö roskakotilot todella hyvin, möyhii pohjaa eikä lisäänny liiaksi. Pallokaloissa ja nuoliaisissa on usein ongelmana mm. evien nyppiminen (pallokala on tästä kuuluisa) ja muiden kalojen kiusaaminen. Petokotilo ei tätä tee. Itselläni on näitä 10, eikä ole muita kotiloita lainkaan jäljellä. Niin, petokotilo ei syö sukarapuja, eikä mitään muutakaan ei-kotiloa. Tosin kuolleet kalat voivat mennä, kuten pohjatabletitkin välillä. Mutta todellinen joka akvaarion perusvarustus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe