Kuivunut kosteusvaurio

Anonyymi

Ostimme vastikään rintamamiestalon, jota nyt remppaillaan kuten kubtokartoituksessa oli suositeltu. Remppa on muuten aika valmis, mutta keittiö jää entiselleen (rempattu 1990-luvulla, eli menee meille vielä).

Saimme tänään uudet kodinkoneet ja siirsimme vanhat pois. Asia jota en tajunnut tarkistaa ennen kaupantekoa: astianpesukone on joskus päässyt vuotamaan ja lattia on takaa ja osittain seinästä musta. Ruuvarilla tökätessä menee lattiasta läpi ja on selkeästi kuivaa. Lisäksi vasta vaurion jälkeen koneen alle on asennettu muovikaukalo, mutta vauriolle ei ole tehty mitään.

Eli: mitäs nyt? En ole huomannut mitään oireilua eikä muualla talossa ole tullut mm. rakenteissa mitään vastaan. Muuttaa pitäisi 2 viikon päästä, mutta kannattaako? Mietin vain, leviääkö noin pieneltä alueelta jotain esim. huonekaluihin ja tekstiileihin ilman välityksellä? Koko keittiöremppaa ei ehdi nyt tehdä, riittäisikö huonontuneen materiaalin poisto siltäosin kuin pystyy?

Oli sellainen ylläri jota en odottanut. Perikunta myi kohteen, joten tuskin ovat tietäneetkään tapahtuneesta kosteusvauriosta.

4

62

Vastaukset

 • Mitä aloitus kertoo aloittajasta?

  • No enpä tiedä - kerroppa sinä? T: ap


 • Kuvauksen perusteella on ruskolahoa (varma ei tietenkään voi olla kuin testaamalla). Ja jos on todellakin kuivunut, niin ei pitäisi olla vaarallinen laji. Jotkut lajit kuljettavat vettä (lattiasieni esim.) rihmastossaan ja pitävät kasvualustan kosteana, toivottavasti ei ole sitä.
  Korjaus on silleen selkeää, että kaikki laho yms. mömmö pois ja uutta tilalle. Samalla selviää vahingon laajuus.
  Pienistä ei kannata lähteä riitelemään, mutta jos puoli taloa menee uusiksi, niin kannattanee hakea hinnan alennusta.

  Hae ihmeessä ammattilainen tarkastamaan tilanne, Saat häneltä parhaan arvion. Minua ei kannata tietenkään uskoa, tämä on suomi24.

 • Vaihtakaa märkä ja likainen pas-ca pois ja uutta kuivaa tilalle.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  51
  1381
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  686
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  36
  589
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  92
  558