sanan muunnokset

Anonyymi

Miksiköhän ihmisen mieleen on sisäänrakennettu "sanamuunnostoiminto"?
Toiset joutuu oikein pinnistelemään, ettei huulililta lipsahda sanat muunnettuina :) Jotkut taas eivät osaa sanan muunnoksia kuin korkeitaan kynän ja paperin avulla rustaamalla. Tunnetaanko sanan muunnoksia edes muissa kielissä?

1

<50

  Vastaukset

  • Taitaa olla suomen kieli ainoa laatuaan jossa nuo muunnokset taipuvat. Toisilta se luonnistuu helposti kun taas toiset eivät sitä osaa.
   Monta vuotta sitten kuulin radiosta keskustelua tästä asiasta ja siinä sanottiin sanamuunnosten käyttöä sairaudeksi jos se menee liiallisuuksiin.
   Eiköhän tuo muuntelu kuulu johonkin tiettyyn ikään useammillakin ihmisillä kun yleensä tulee kaikki harmiton kokeiltua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   695
   15065
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   127
   2323
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1600
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   1570
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1314