US halunnee maanpuolustuksemme sisältävän myös Viron?

US Naton sotilasjohtajana halunnee Suomen turvaavan Viron ilmataistelukyvyn?

Ajopuumme kellui koskeen Viron Ämarin USAF rynnäköintiharjoituksista

(Tarkastelemme amerikkalaisten ilma-aseen etabloitumista/ vakiinnuttamista Suomenlahden välittömään läheisyyteen ja Venäjän viereen – kaikkihan alkoi Viron Ämarin ilmarynnäköintiharjoituksista)

Harjoittelemme puolustamaan Viroa, luodun uhan edessä!
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -

(Media vihmoo puolinaisesti Viron Ämarin ilmasotaharjoituksia ja sen informointia. Helsingin Sanomat julkisti epäilyksen ulkopolitiikan johdon erimielisyydestä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarttui sisällyksettömään suusanalliskutsuun USA:n rinnalle, Viroon – taistelu- ja rynnäkkökonein*)

* Suomalaisista F-18 Hornet hävittäjistä tulee myös rynnäkkökoneita ennakoivaan hyökkäyssotaan ~ http://yle.fi/uutiset/rynnakko-hornetit_testattavina/5063740 -

[ … kansalainen ihmetteli mitä taas tehdään hänen selän takanaan. Miksi suuria maamme sotilaallista puolueettomuutta suoraan koskettavia asioita halutaan käsitellä salassa, kabineteissa. Jälleen tarkoitushakuisesti ajetaan kansakuntaamme sellaisen pyssyn piippuun minne emme halua. Kansalainen laukaisee herkästi – ”me emme kuulu mihinkään pyssyn piippuun – emme läntiseen, emmekä itäiseen”. Osaamme puolustaa itsemme ja nimenomaan itse! … ]

Ämarin ilmasotaharjoitus on poikkeuksellinen

Harjoituksen on kutsunut koolle USA, natojohtaja, joka antaa ydinasesuojan sen eurooppalaisille jäsenkumppaneille. USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia.

Tämäkin virolaisittain luotu Venäjän uhkakuvitelma liittyy lopulta Ukrainaan ja lännen reaganismiin, jolla koetaan nakertaa Venäjän asukaslukuun nähden liian suurta raaka-aine- ja energiamääräävyyttä.

...
7881

28

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yllättävä, mutta mahdollinen johtopäätöstely. Virolla ei ole ensilinjan sotakoneita, mutta Suomella on. Jos Suomi ottaisi harteilleen Viron ilmataistelukyvyn, ei USA:n tarvitsisi uhrata omia koenitaan!

      • Baltian ilmavalvonta kuuluu Natolle. Suomi ei ole Naton jäsen.

        Tyylistä päätellen olet avaaja itse, joka haluaa nostattaa valeuutisointiaan.


      • Anonyymi
        KGB kirjoitti:

        Baltian ilmavalvonta kuuluu Natolle. Suomi ei ole Naton jäsen.

        Tyylistä päätellen olet avaaja itse, joka haluaa nostattaa valeuutisointiaan.

        Onko Virolla sitten ilmataistelukoneita?


      • Anonyymi
        KGB kirjoitti:

        Baltian ilmavalvonta kuuluu Natolle. Suomi ei ole Naton jäsen.

        Tyylistä päätellen olet avaaja itse, joka haluaa nostattaa valeuutisointiaan.

        Suomi pyydettiin näihin Naton ja Viron taisteluharjoituksiin mukaan ja Suomi tuli - ketähän vastaan siinä hyökkäysharjoiteltiin?


    • Luoman kirjoitus on valeuutinen ja pelkkää propagandaa.

      ilmavoimien yhteisharjoituksissa Ämärissä ei harjoiteltu Nato-maa Viron puolustamista vihollishyökkäystä vastaan, vaan kyse oli teknisten taitojen harjoittelusta.

      Baltian maiden ilmatilan rauhan ajan valvonnasta tehtiin päätös maaliskuussa 2004 Natossa jo muutama päivä ennen Baltian maiden jäsenyyspäätöstä. Nato-maat lähettävät vuorotellen neljä hävittäjälentokonetta Baltiaan.

      • Anonyymi

        Ahtisaari kertoi jossain haastattelussa selväsanaisesti ja suoraan (googlatkaa itse) 90-luvulla käydyistä neuvotteluista Naton kanssa. Nato olisi vaatinut Suomelta jäsenyyden vastapainoksi niin suurta panostusta ja vastuuta Viron puolustuksesta, ettei siihen voitu suostua.

        Tämä tiputtaa Luoman oudolta kommentilta pohjan kokonaan pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahtisaari kertoi jossain haastattelussa selväsanaisesti ja suoraan (googlatkaa itse) 90-luvulla käydyistä neuvotteluista Naton kanssa. Nato olisi vaatinut Suomelta jäsenyyden vastapainoksi niin suurta panostusta ja vastuuta Viron puolustuksesta, ettei siihen voitu suostua.

        Tämä tiputtaa Luoman oudolta kommentilta pohjan kokonaan pois.

        Se on ihan oikea trolli. Kirjoittaa, mitä käsketään kirjoittaa, ja suurin idoli on J Bäckman. EI pysty itsenäiseen ajatteluun.


      • Lausuessaan Venäjän, Obama asetti samalla sotaharjoituksen vastapuolen –

        [ … ekstra “Kuinka Venäjä asennoituu USA:n sotilaalliseen oravanpyörään” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaja-asennoituu-usan.html - [47675]

        … itäisen rajanaapurimme. Oli synnytetty vastakkainasettelu ja nyt meidät suomalaiset sotilaallisesti liittoutumattomana maana halutaan mukaan – olemmeko astumassa kansalaisnäkökulmasta viritettyyn ansaan?



        Lainaan tähän herättävän kirjoituksen, joka oli lähetetty allekirjoittaneen yleiseen sähköpostiin:

        ”… ”Meneillään on suunnitelma vetää suomalaiset mukaan suurvaltojen nokitteluun Itämeren alueella. Maamme lehdistö, ei muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta, kiinnitä mitään huomiota asiaan.
        Netissä kerrotaan miten Yhdysvaltain ilmavoimien (USAF) laivue 510 *], joka tulee Viroon, ei ole niinkään hävittäjälentolaivue ilmataisteluja varten, vaan Yhdysvaltain ilmavoimien järjestyksen mukaan se on rynnäkkölentolaivue eli se pudottelee ja on pudotellut liitopommeja maamaaleja kohtaan.

        Norjan puolustusvoimat osti 2009 FAC- eli ’forward air control’ - simulointilaitteet 2009. 2010 menetelmää eli maalinosoittamista maasta rynnäköiville ilmavoimille opetettiin puolalaisille ja puolalaiset latvialaisille.

        Latvialaiset ja virolaiset harjoittelivat asiaa Islannissa norjalaisten komennossa, koska Islannin ilmapuolustus tai sen osia kuuluu nimenomaan Norjalle. Ilmeisesti tämän vuoksi tarvittiin JAS-39 C:t ja F-18 A Hornetit Islantiin.

        Nyt on sitten meneillään viimeinen vaihe, jossa ’virolaiset pääsevät johtamaan’ F-16 CG:iden, F-18 eli Hornettien, JAS-39 C:iden rynnäköintiharjoituksia omalta taistelualueeltaan Itä-Virosta. Tämän harjoituksen perusteella tavallaan Viron puolustusvoimat ’kykenevät johtamaan’ Suomen ilmavoimien F-18 C Hornetteja ja Ruotsin ilmavoimien JAS-39 C-hävittäjiä sekä Yhdysvaltain Italiassa olevan 510. laivueen F-16 CG:ä maamaaleja kohtaan maasta Itä-Virossa, joka on heidän toiminta-aluettaan eli taistelualuettaan.

        Yllä olevalla NATO yrittää uskotella, että se on puolustuskykyinen huolimatta asevelvollisuuden lakkauttamisesta Virossa ja myös asevelvollisuuksien lakkauttamisesta Saksassa, Puolassa, Latviassa ja Liettuassa, koska ei tahdo maksaa sotilaallisen tyhjiön, balttilaisen Naton varustamista kansallisin joukoin.

        Kansanvälisin joukoin ei Baltiaa tahdota aseistaa, koska on luvattu Venäjälle, ettei Puolaan, Latviaan, Liettuaan tai Viroon sijoiteta pysyvästi merkittäviä taistelujoukkoja. Tämän vuoksi vajetta pyritään paikkaamaan ilmavoimien, myös Ruotsin ja Suomen ilmavoimin, nostaen niiden valmiuksia Naton tyyppiseen maalinosoittamiseen.

        Tämä hanke ei ole mitenkään uusia ja norjalaiset ovat opettaneet sitä virolaistenkin opettajina toimiville latvialaisille Afganistanissa, jossa tuota taitoa sai kokeilla päinvastoin kuin Euroopassa - elävään voimaan, talebaaneihin."

        On pelättävissä, että Suomi tulee osallistumaan lentosotaharjoituksiin Virossa koska tästä on jo länsimaisen demokratian mukaisesti sovittu salaa. USA ei olisi missään tapauksessa lähettänyt kirjallista kutsua Suomelle Viron lentosotaharjoituksiin, ellei asia olisi jo puhetasolla sovittu kulisseissa.

        Marraskuussa 2014 asiasta oli keskusteltu sotilashenkilöitten kesken ja sanomalehti Pohjalaisen (22.1.2015) mukaan eversti Mika Kalliomaa oli kertonut, että tiedonvaihto yhdysvaltalaisten kanssa harjoittelun yksityiskohdista oli jo aloitettu.

        Kuinka ihmeessä tällaista toimintaa Suomen puolustusvoimat voivat aloittaa jos ei pääministeri eikä puolustusministeri tiedä asiasta, kuten he sanoivat tv-haastattelussa. Jos todella näin on tapahtunut, niin Suomi on sisäisesti todella huonossa jamassa. Tai sitten jotkut valehtelevat.

        Nyt tarvittaisiin Suomessa jämerää, suoraselkäistä presidenttiä, joka puhaltaa pelin poikki” 8]



        Yrjö Saraste, Helsinki” – lainaus päättyy

        *] 510 Fighter Squadron - USAFE ~ http://www.afhra.af.mil/factsheets/factsheet.asp?id=12026


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ahtisaari kertoi jossain haastattelussa selväsanaisesti ja suoraan (googlatkaa itse) 90-luvulla käydyistä neuvotteluista Naton kanssa. Nato olisi vaatinut Suomelta jäsenyyden vastapainoksi niin suurta panostusta ja vastuuta Viron puolustuksesta, ettei siihen voitu suostua.

        Tämä tiputtaa Luoman oudolta kommentilta pohjan kokonaan pois.

        TORSTAINA, KESÄKUUTA 16, 2011

        Ahtisaari ja Stubb jenkaavat Suomea Natoon

        ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-loukkasiko-ahtisaari-suomen-kansaa-nato-puheissaan -

        Niin vanhanajan rauhaneminenssi Martti Ahtisaari kuin Kokoomuksen sotahaukka Alexander Stubb ryhdistäytyivät korskeaan "Me pommitamme - Me tuhoamme" -sanailuun Libyan joukkotuhon alkaessa YK:n turvaneuvoston päätöslauselmalla, jossa Kiina äänesti tyhjää - linjansa mukaisesti. Miksi vähemmistöpoliitikot aliarvioivat suuren kansan enemmistön vakaan mielipiteen pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana?
        ...

        (Presidentti Martti Ahtisaari piti brändikkäänä YLE:n Lauantaiaamussa 18.12. liittymistä Natoon - ainoaan rauhanturvaamisjärjestelmään, joka tappaa/tapatuttaa siviilejä, miltei päivittäin - Afganistan)

        [ ... enemmistösuomalainen perusihminen kiehuu rauhan nobelistin verrannoista Valko-Venäjään - ihmetellen miksei verrantoa tehty Sveitsiin. Moni kansalainen menetti kunnioituksensa Ahtisaaren ylenkatseellisen ja vähättelevän asenteen vuoksi enemmistökansaa kohtaan - sokaisiko rauhanpalkinto näkemään, että Nato-johteiset rauhaanpakottamiset ovat eniten siviilejä tappava järjestelmä? ... ]


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        TORSTAINA, KESÄKUUTA 16, 2011

        Ahtisaari ja Stubb jenkaavat Suomea Natoon

        ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-loukkasiko-ahtisaari-suomen-kansaa-nato-puheissaan -

        Niin vanhanajan rauhaneminenssi Martti Ahtisaari kuin Kokoomuksen sotahaukka Alexander Stubb ryhdistäytyivät korskeaan "Me pommitamme - Me tuhoamme" -sanailuun Libyan joukkotuhon alkaessa YK:n turvaneuvoston päätöslauselmalla, jossa Kiina äänesti tyhjää - linjansa mukaisesti. Miksi vähemmistöpoliitikot aliarvioivat suuren kansan enemmistön vakaan mielipiteen pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana?
        ...

        (Presidentti Martti Ahtisaari piti brändikkäänä YLE:n Lauantaiaamussa 18.12. liittymistä Natoon - ainoaan rauhanturvaamisjärjestelmään, joka tappaa/tapatuttaa siviilejä, miltei päivittäin - Afganistan)

        [ ... enemmistösuomalainen perusihminen kiehuu rauhan nobelistin verrannoista Valko-Venäjään - ihmetellen miksei verrantoa tehty Sveitsiin. Moni kansalainen menetti kunnioituksensa Ahtisaaren ylenkatseellisen ja vähättelevän asenteen vuoksi enemmistökansaa kohtaan - sokaisiko rauhanpalkinto näkemään, että Nato-johteiset rauhaanpakottamiset ovat eniten siviilejä tappava järjestelmä? ... ]

        Avaajan propagandaa, jonka "todisteena" oleva lähde on avaajan propagandakirjoitus.

        Ompa typerä oravanpyörä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaajan propagandaa, jonka "todisteena" oleva lähde on avaajan propagandakirjoitus.

        Ompa typerä oravanpyörä.

        Tuossa ylempänä olevan Stubb-uhoskelun "me pommitamme - me tuhoamme" muistan hyvin - tuli uutisissa pariinkiin otteeseen ja oli todella yllättävä veto puolueettoman Suomen ulkoministeriltä, vai oliko jokin muu ministeri? Kuitenkin oli kyseessä Libyan pommitukset, joihin myös Englanti otti osaa ja myöhemmin katui raskaasti tekoa - entisen pääministerinsä suulla! Entä Stubb, katuuko hän sanojaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaajan propagandaa, jonka "todisteena" oleva lähde on avaajan propagandakirjoitus.

        Ompa typerä oravanpyörä.

        Näytti olevan osaksi lainausta Iltalehdestä ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa ylempänä olevan Stubb-uhoskelun "me pommitamme - me tuhoamme" muistan hyvin - tuli uutisissa pariinkiin otteeseen ja oli todella yllättävä veto puolueettoman Suomen ulkoministeriltä, vai oliko jokin muu ministeri? Kuitenkin oli kyseessä Libyan pommitukset, joihin myös Englanti otti osaa ja myöhemmin katui raskaasti tekoa - entisen pääministerinsä suulla! Entä Stubb, katuuko hän sanojaan?

        Paskapuhetta ja keksittyjä väitteitä.

        Google on mainio väline. Googlettamalla "me pommitamme - me tuhoamme" tulee esille henkilön nimi, joka ei suinkaan ole Stubb!!

        Tää on hauska juttu ja kertoo kaikien mistä on kysymys. No kuka se henkilö on? Vastaus löytyy klikkaamalla linkkiä...kuolette nauruun....buahahaahaaa

        https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=4wPYXbHUNsmnrgSf76aIDA&q="me pommitamme - me tuhoamme"&oq="me pommitamme - me tuhoamme"&gs_l=psy-ab.12...0.0..3749...0.0..0.0.0.......0......gws-wiz.duXDCzvL_Q8&ved=0ahUKEwjx0fCKlv7lAhXJk4sKHZ-3CcEQ4dUDCAo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskapuhetta ja keksittyjä väitteitä.

        Google on mainio väline. Googlettamalla "me pommitamme - me tuhoamme" tulee esille henkilön nimi, joka ei suinkaan ole Stubb!!

        Tää on hauska juttu ja kertoo kaikien mistä on kysymys. No kuka se henkilö on? Vastaus löytyy klikkaamalla linkkiä...kuolette nauruun....buahahaahaaa

        https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=4wPYXbHUNsmnrgSf76aIDA&q="me pommitamme - me tuhoamme"&oq="me pommitamme - me tuhoamme"&gs_l=psy-ab.12...0.0..3749...0.0..0.0.0.......0......gws-wiz.duXDCzvL_Q8&ved=0ahUKEwjx0fCKlv7lAhXJk4sKHZ-3CcEQ4dUDCAo

        Ei linkittynyt, saattaa olla liian pitkä linkki googlettakaa suoraan lainausmerkit mukana.

        "me pommitamme - me tuhoamme"

        "me pommitamme - me tuhoamme"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on ihan oikea trolli. Kirjoittaa, mitä käsketään kirjoittaa, ja suurin idoli on J Bäckman. EI pysty itsenäiseen ajatteluun.

        Minusta tuo avaus oli hyvinkin itsenäistä ajattelua, joka vielä perustui tosiasiaan mitä jenkkipressa kertoi ... https://www.ilkka.fi/mielipide/paakirjoitus/obaman-vierailu-vahvisti-viron-asemaa-parhaana-venajan-tuntijana-1.1678033 .. (LINK)

        Ote: " ... Viro ei jää koskaan yksin. Tähän lupaukseen tiivistyi Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vierailun ydin. Viesti oli virolaisten lisäksi suunnattu Venäjälle. Maa, joka uhkaa Viron turvallisuutta ja itsenäisyyttä saa vastaansa välittömästi Naton ja läntisen isonveljen. ... "

        Melkoista uhkailua, jopa uhoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahtisaari kertoi jossain haastattelussa selväsanaisesti ja suoraan (googlatkaa itse) 90-luvulla käydyistä neuvotteluista Naton kanssa. Nato olisi vaatinut Suomelta jäsenyyden vastapainoksi niin suurta panostusta ja vastuuta Viron puolustuksesta, ettei siihen voitu suostua.

        Tämä tiputtaa Luoman oudolta kommentilta pohjan kokonaan pois.

        Suostua siis Natoon jäseneksi. Nyt tuo USA:n toive Suomelle on linjassa amerikkalaisen logiikan kanssa. Kuka muistaa tämän?

        LINK https://yle.fi/uutiset/3-8999112

        "Putin: "Nato taistelisi mielellään Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen"
        Vladimir Putinin mukaan Suomen Nato-jäsenyys on Suomen oma asia. Putin on vieraillut perjantaina Suomessa ja keskustellut presidentti Sauli Niinistön kanssa Kultarannassa.

        Ulkomaat1.7.2016 klo 19.34 - päivitetty 2.7.2016 klo 11.59"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaajan propagandaa, jonka "todisteena" oleva lähde on avaajan propagandakirjoitus.

        Ompa typerä oravanpyörä.

        Tuon voisit jotenkin perustella - perustella nuo kommenttisi kommentit jotenkin vääriksi - koetatko tehdä sen?


    • Anonyymi

      Miksi ylipäätään avaaja haluaa länkyttää jostain vuosia vanhasta jutusta ja siihen koplatusta valeuutisesta. Onko se Pietarin trollitehtaan tuotosta, jota trollien pitää levittää?

      • Anonyymi

        Toveri Luoma kuuluu maanpetturiemme kärkikaartiin. Mutta varmaa ei ole, esiintyykö alkuperäisellä nimellään.


      • Anonyymi

        Ilmeisen tärkeä "länkytys" koska molemmat, niin Viro kuin Venäjä ovat vieressämme - ja Viro on Nato-maa, me taas kansakuntamme tahdon mukaisesti emme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toveri Luoma kuuluu maanpetturiemme kärkikaartiin. Mutta varmaa ei ole, esiintyykö alkuperäisellä nimellään.

        On täällä kuitenkin omalla nimellään, muut mölisevät lähinnä huuhaata - vieläpä puskista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On täällä kuitenkin omalla nimellään, muut mölisevät lähinnä huuhaata - vieläpä puskista!

        Heh heh - ei sulla kaikki muumit ole laaksossa, kun lukijat jauhottavat sut joka kerta floodatessasi jumalasi Putinin oppeja, ja silti jatkat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisen tärkeä "länkytys" koska molemmat, niin Viro kuin Venäjä ovat vieressämme - ja Viro on Nato-maa, me taas kansakuntamme tahdon mukaisesti emme.

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "a Viro on Nato-maa, me taas kansakuntamme tahdon mukaisesti emme."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Suomen kansa haluaa NATOn jäseneksi - ja Turkki viimeisenä hyväksyy tänään Suomen jäsenyyden.


    • Ja nyt suomi on natossa ja mun mielestä ihan järkevää laitta virokin siihen ilmapuolustukseen. Kun mun mielestä ne joukot sais olla järkevän kokoiselta alalta. Niin suomi vois hoitaa siinä samalla viron ja norjasta saadaan lappiin vahvistusta. Ette usko että v****taa kun ei mua otettu armeijaan. Kun ensin sanottiin vaikka lentäjäks ja seuraavassa lauseessa että ei. Mikä homma mulla sitten kun sota syttyy.

    • Anonyymi

      kyllähän tämä olisi katastrofi suomelle sen takia kuinka paljon nato velvoittaa ostamaan uusia kalustoja kun muutenkin talous on kuralla ja niinistön ja jeesus mari luovutukset ukrainaan ,, no ihan hyvä tietenkin ihmisten huomata tämä asia ettei ikinä koskaan tule tämä maa olevan entisensä ,,, kaikki on pyyhitty kohta suomalaisuuskin häviää näihän on laskettu tietyssä vuosisadassa häviää pieni pohjoinen kansa ,,

      • Anonyymi

        Mitä se nyt velvoittaa ostamaan?


    • Anonyymi

      Koittakaa nyt muistaa että Natolla on yhteispuolustus!

      Se tarkoittaa että jäsenmaiden pitää myös antaa, jotta ne voivat myös saada! Mailta joilta puuttuu omat ilmavoimat, saavat selaisen palveluksia niiltä joilla on jne..

      Tämä "jakaminen" ei tunnu olevan itsekkäille suomalaisille edelleenkään tuttua! Ollaan kyllä valmiit ottamaan apua vastaan, mutta hyvin kitsaita antamaan sitä muille!

    • Anonyymi

      Kannattaako jatkaa Luoman 4 vuotta sitten alkanutta keskustelua. Stalinistisella asenteella ei tule mitään hyvää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2464
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      284
      2118
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2050
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1771
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1681
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      109
      1259
    Aihe