lääkkeen otto illalla

Anonyymi

näin lehdessä vasta uutisen aiheesta ette lääkkeen otto illalla olisi tehokkaampaa ja kokeilin . olen liki 20 v syönyt verenpaineeseen kahtalääkettä ja käsketty ottaa aamuisin. nyt olen viikon kokeillut ottaa illalla ja vaikuttaisi ainakin aamuisin paineet olevan parempia. onko muilla kokemusta asiasta ?

5

57

  Vastaukset

  • Minäkin lukaisin tuon artikkelin ja pähkäilen siirtyisinkö itsekin ilta-annosteluun. Otin tehotarkasteluun lääkepaketista sen tiedotteen ja siinä ei ole muuta mainintaa lääkkeenotosta kuin suositus, että se otettaisiin aina samaan aikaa vuorokaudesta.
   Miksikähän tästä ei ole parempaa tutkimustietoa, kun verenpainelääkitys kuitenkin hyvin yleistä suomalaisilla?

  • Mielestäni lääke on parempi ottaa aamusta, kun ollaan liikkeessä koko päivä, eikä vasta yötä vasten, kun nukutaan.

  • Mulla on kahta eri lääkettä verenpaineeseen, toisen otan iltaisin toisen aamuisin.
   Olen samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja että päivällä tosiaan liikkuu enemmän jolloin todennäköisesti painekin herkemmin pääsee kohoamaan.
   Öisin kuitenkin nukkuu paikallaan, vaikka voivat ne paineet silloinkin heitellä. Itsellänikin oli vaihe jolloin öisin nousivat. Mutta mulla muutenkin edelleen heittelee säännöllisen epäsäännöllisesti.

  • En noudata tuota suositusta. Saattaa nimittäin parin vuoden kuluttua olla tutkimus, jossa todetaan, että verenpainelääke pitää aina ottaa aamulla. Kuka tietää?

   Tutkimukset ovat tutkimuksia ja jokuhan niistä aina hyötyy, jos ei kukaan muu, niin ainakin tutkimuksen tekijä, Itse ainakin pidän entisen suosituksen, eli otan aamulla. Muut voivat tehdä asian kanssa, miten tykkäävät.

  • Taas yksi höpö juttu. Verenpaine ja sydänlääke otetaan aamulla jos ei ole määrätty lääkettä jota otetaan x2 päivässä. On erilaisia lääkkeitä ja eri oireet,ihmiset ja toimitaan niiden mukaan eikä pidä koskaan jonkun lehtjutun mukaan muuttaa mitään. Itselleni tyrkytettiin x1 annosta vain aamuisin jota en hyväksynyt koska on kokemusta että pitää olla tasainen vaikutus. Ikävä kyllä hiljattain lääke jota olen käyttänyt 20v lopetettiin ja tilalle ei ole samanlaista lääkettä. Harmi ja huoli on yhä. Itse en muuta mitään minkä itse koen ja pidän parempana kokemukseni ja tietoni mukaan.
   Että tämäkin saatavuus ongelma tulee EU takia!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   146
   4364
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1130
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   202
   618