Mummot liikkeellä

paremman maailman puolesta.
https://yle.fi/uutiset/3-11078473

Nuoret ovat olleet voimakkaasti asialla maailman elinkelpoisuuden säilyttämisen puolesta.
Nyt mummoraati on lähtenyt liikkeelle kutakuinkin samoilla tunnuksilla.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mummot toimivat ja puhuvat yhtä aikaa. Ainakin fecebook ryhmä niin haluaa.

      "Kun oma lapsenlapsesi kysyy 20 vuoden päästä, mitä sinä teit maapallomme hyväksi, mitä vastaat?
      Aktivistimummot vastaavat, että me yritimme parhaamme ja saimme aikaan ison heräämisen."

      Mitä mummoliike ei voi olla?
      Ei ainakaan sodan ihannoimista. Ei myöskään luonnon turmelemista. Ei varmaakaan työntekijöiden ylikuormittamista työelämässä.

    • "Pirkanmaalainen kirjailija Kaija Pispa on yksi tuoreista mummoaktivisteista. Hän liittyi Facebook-ryhmään heti, kun kutsu kävi.

      – Tajusin heti, että näin se kuuluu olla: isoäiti- ja isoisäikäiset voivat nyt aktivoitua yhdessä. Meillä on aikaa perehtyä ilmastonmuutokseen, levittää tietoa ja näyttää mallia lastenlapsille, Pispa kertoo."

      Mummot haluavat toimia.
      Perusuomalaisia mummojen liike tuskin kiinnostaa. Heille homoviha on ensisijainen mutta myös tyrmätä ilmaston parannusaikeet tykkänään.

      • Sama ympäristökielteisyys koskenee kommunismia, vieläkin 30 vuoden jälkeen kun virolaisillakin on komuajan sotkuja siivottavanaan.

        Sama, ainakin uutisten mukaan, koskee vanhoja NL aikaisia ydinromujakin Kuolan alueella ja maahan valunutta öljyä Siperian putkien vaurioista. Kommunismi ja sen jälkeiset eivät ole koskaan tuottaneet sen vertaa, jotta kykenisivät jälkensä siivoamaan tai työskentelemään "siististi"!


    • Anonyymi

      Aktivistimummouden idean isoäiti Seija Kurunmäki havahtui ilmastokriisiin kymmenisen vuotta sitten. Hän työskenteli Sitran projektissa, jossa tehtiin skenaarioita siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa vuoteen 2030 mennessä. Projektissa käytiin läpi erilaisia tulevaisuuden kuvia ja vaihtoehtoja pahimmista uhkakuvista lievempiin.

      Mummot eli iäkkäämmät naiset toivovat miehiäkin tulemaan mukaan. He haluavat näyttää, että ikä ei ole este rehdille kansalaistoiminnalle.
      Mummojen esimerkki on kansalaisten oma-aloitteinen pyrkimys kansalaisyhteiskunnan luomiseksi.

      Eräät Suomessa haluavat rähjätä ulkomaalaisia vastaan. Rehdit ihmiset auttavat heitä sopeutumaan. Ihmiset ovat kyllästyneet jatkuvaan rotuoppiseen kansalaisvihan litsontaan.

    • Kekkosta siteeraa verkkosivuillaan naisporukka, joka lanseerasi viime viikolla ilmastonmuutosta vastaan taistelevan Aktivistimummot-ryhmän. Ryhmään kuuluu 12 perustajajäsentä, ja Facebookissa mukaan on liittynyt reilussa viikossa noin 300 jäsentä.
      Perustajajäsenten motiivi ilmastoryhmän perustamiselle oli yksinkertainen: lastenlasten tulevaisuus vaatii tekoja nyt. Kekkosen ajatusta mukaillen kyse ei ole edes vain omista lapsista ja lapsenlapsista, vaan kokonaisten sukupolvien elämästä.

      Mummojen ryhmä sai alkunsa huolesta ilmaston säilymisestä Se on ainakin alussa kovasti tapetilla. Maailman täytyy olla asuinkelpoinen tulevillekin sukupolville.
      Pappoja odotetaan mukaan.
      Maailmalla on vielä toivoa säilyä kun asian ympärille tulee mummojen ja nuorten välistä työikäiset.

    • Anonyymi

      "Eräät Suomessa haluavat rähjätä ulkomaalaisia vastaan."

      Ulkomaalaiset ovat aina tervetulleita Suomeen kunhan tulevat hyvässä tarkoituksessa, ystävällisin mielin ja ilman aseita, joilla on tarkoitus vahingoittaa suomalaisia.

      Valitettavasti 80 vuotta sitten marraskuun 30. päivänä Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ei kunnioittanut tätä itsenäisten valtioiden suvereniteettia aloittamalla koko rajan pituudelta hyökkäyksen Suomea vastaan, tarkoituksena miehittää maamme ja alistaa oman kommunismidiktatuurinsa orjaksi.
      Eivät vain eräät Suomessa, vaan ylivoimainen valtaosa valitsi maamme puolustamisen, ja sen johdosta me voimme edelleen puhua maasta nimeltä Suomi, itsenäisenä valtiona.
      Suomalaisten kommunistien pylväspyhimys Otto Kuusinen, jolle Vladimir Lenin antoi lisänimen "Suomensyöjä" tämän paasattua toistuvasti Suomen kaltaisten pienten valtioiden osan olevan hävitä historiasta, oli yksi tekijä Josif Stalinin kommunistirosvojoukossa ottaessaan Terijoen nukkehallituksen johtajuuden vastaan.
      Myttyyn meni Stalinin, Kuusisen ja muiden kommunistien suunnitelmat Suomen itsenäisyyden lakkauttamisesta, eikä Neuvostoliitto-kyhäelmää ole enää laisinkaan.

      Siis tervetuloa Suomeen, mutta jättäkää aseenne kotiin ja valloitussuunnitelmanne tekemättä, niin ihmisten välit säilyvät hyvinä.

      • Tuohon voinee vielä lisätä;

        Tuokaa varallisuutenne mukana jotta pärjäätte omillanne.

        Muistakaa: Maassa maan tavalla tai maasta pois! Tämä koskee kaikkea jopa pukeutumista!


    • Anonyymi

      Olenko minä omistamani tavarat?
      Ryhmän marraskuun teemana on vaatteiden vaikutus ilmastoon. Sivuilla vaihdetaan käytännön vinkkejä siitä, miten kierrättää helpommin, kuinka korjata vanha ja pärjätä ostamatta uutta tai mitkä olisivat tulevaisuuden uusiutuvat tekstiilimuodot.

      Mummoliike perustaa elämisen arvot muuhun kuin "aina uudet muodin mukaiset vaatteet". He tavallaan vastustavat mainontaa "osta...osta..ja osta vieläkin".
      Ihminen ei ole se, joka ostaa joka vuosi uuden muodin vaatteet. Asiassa on psykologinen puoli. Ihmisen henkisyys ei ole omaisuuden määrässä. Vastakohdaksi tulee väistämättä hyvät ihmissuhteet, sivistys, heikompien auttaminen ja muu sellainen.
      Tohtomattaan mummojen toiminta kohdistuu vastoin kapitalismia, jossa tuotetaan voitonsaalistuksen merkeissä mitä tahansa. Se kohdistuu myös varakkaiden kerskakulutusta vastaan. Parempi laittaa ylimääräistä mm. sosiaaliselle sektorille.
      Mummoliike edustaa ekologista ja luonnonsuojelullista linjaa.

    • Anonyymi

      Partacuksen ja muiden suomalaisten kommunistien ylistämä Kiina ei liieammalti piittaa tulevista sukupolvista lisätessään rutkasti hiilivoiman käyttöä, ja näissä tilanteissa yksittäisen suomalaisen kulutuskäyttäytyminen näyttää lähinnä nappikaupalta tukkutorin laidalla.

      "Kiinan vihreä valhe ruhjoo armotta kehittyviä maita - vie velkaloukkudiplomatialla hiilivoimaa maihin, jotka eivät sitä tarvitse"

      https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/kiinan-vihrea-valhe-ruhjoo-armotta-kehittyvia-maita-vie-velkaloukkudiplomatialla-hiilivoimaa-maihin-jotka-eivat-sita-tarvitse/b10ceebe-6d1a-462d-b16d-a86c167cab06


      "Raportti: Kiinan kasvanut hiilivoiman rakentaminen vaarantaa ilmastotavoitteiden saavuttamisen

      Ympäristöjärjestöjen selvityksen mukaan Kiina on aloittanut kymmenien keskeytettyjen voimalahankkeiden rakentamisen. Kiinan voimala-ala esittää kapasiteetin kasvattamista edelleen."

      https://yle.fi/uutiset/3-10711261

      Ei näytä kommunismi poikkeavan kulutuksen ja saastuttamisen osalta muista yhteiskuntamalleista ainakaan edukseen, mikä oli tietysti nähtävissä jo Neuvostoliitto-kyhästelyssä, jossa ei ollut mitään rajaa ympäristön pilaamisessa.

      • Kiinan suurin ongelmahan on kommunismi, kiinalaiset alistetaan hallinnollisesti komuorjiksi mutta työt pitää tehdä kapitalistiseen malliin, koska kommunistinen ja sosialistinen tapa tappaa yhteiskunnan, kuten kävi neukuille Tosin ne tyhmyyttään jatkavat samaa rataa uuden Stalininsa johdolla.

        Sosialistinen hallinto ei koskaan eikä missään ole kyennyt hoitamaan asioita inhimillisesti eikä ympäristöä kunnioittaen. Kiinan ongelmana on ryntäily mistään muusta kuin hetkellisestä tuloksesta välittämättä, se on sitä komutoimintaa. Pitkä tähtäin tulevaisuuteen on hukassa kuten kommunismissa aina. Siinä mennään alamäeä kohtiheidän ihannettaan eli komuparatiisia, se on samaa kuin kivikausi saastuneessa ympäristössä.

        Jos komu haluaisi hyvää se hautaisi järjestelmän ja siirtyisi ihmisille paremmin sopivaan joka nykyisin näyttää olevan porvarillinen kapitalismi koska se on antanut ainakin Pohjois-Euroopassa varsin suurelle kansan osalle hyvinvointia, jota ei missään sosialistisessa ole sataan vuoteen kyetty rakentamaan.


    • Se puupää älähtää, kuhunka kalikka kalahtaa.
      Mummoliikkeen tarkoitusperissä ei lainkaan ole nähtävissä, että se pyrkisi 30 vuoden takaiseen maailmaan tai saatuttamaan Kiinaa tai muitakaan maita.
      Mummoliike käsittääkseni pyrkii ensisijassa vaikuttamaan kotimaamme puhdistumiseen.
      Jätehuolto kehittyy. Lajittelu laajenee. Mummoliike käsittäkseni pyrkii vaikuttamaan myös yksilöiden asenteisiin, ettei roskia heitetä luontoon, lajitellaan jätteet oikein kotona ja muuta sellaista.
      Henkilökohtaisesti näen mummoliikkeen tarkoitusperät myönteisenä.

      Edellä esiintuodut persuviestit vääristelevät räikeästi mummoliikken toimia väittämällä sen vaativan Kiinan ja muiden maiden lisäävän saatuttamista. Taisi persuismiin kolahtaa kovinkin epäpoliittisen mummoliikkeen esille tuominen.

      Mummoliike on edistyksellistä kansalaistoimintaa, jota jokainen rehti suomalainen voi tukea ja jopa mennä mukaan. Koko maapallo tarvitsee ponnisteluja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

    • Anonyymi

      Persut halveksivat luonnonsuojelua.

    • Anonyymi

      Nuijaksi veistetty puu ei versoa tee sopii Partacuksen tajunnantilan kuvailuun varsin osuvasti.

      Muutaman suomalaisen eläkeläismummon harrastelu kierrätyksineen ja muine nuukailuineen ei muuta maailman tilannetta mihinkään suuntaan, sillä väkiluvultaan ja kulutuskyvyltään suurten maiden taloudellis-poliittiset valinnat ja niistä seuraavat globaalit ympäristövaikutukset peittävät hyökynä alleen kaikki tälläiset sinänsä hyvästä tahdosta ja aidosta huolesta aloitetut näpertelyt.
      Lähinnä tuo toimii jonkin sortin terapiana näille huolestuneille mummoille itselleen, ja on siinä mielessä kannatettavaa, mutta mitään muuta merkitystä sillä ei valitettavasti ole.

      Kiina on paitsi globaali suurtuottaja myös globaali suursaastuttaja, ja väestöltään maailman suurin valtio, jonka tuleva kulutuskysynnän kasvu kuittaa moninkertaisesti ne säästöt jotka suomalaiset mummokerhot saavat aikaan, ja toisin kuin Partacuksen haavemaailmoissa elelystä niin tässä on kyse kylmästä realismista, jossa vain päästetyt kasvihuonekaasujen ja mustan hiilen tonnit merkitsevät.

    • Edellä loistava esimerkki persuismin kyynisyydestä.
      "Antakaa meidän saastuttaa kaikki ja kaikkea siksi koska muuallakin saastutetaan".
      Jopa persukansanedustajat ovat edellä kommentoijan kaltaisia typeryksiä.

      Suomessa on tietotaitoa. On teknologiaa. Siinä oiva vientikohde ulkomaille. Kunhan persujen opetusmäärärahojen leikkaukset saadaan pois ja tutkimus uudelleen nousuun, teknologiaa voidaan edistää. Tietotekniikassa ollaan vasta alkumetreillä siinä, että luonnon saastumisen estäminen on tärkeä momentti yleismaailmallisesti. Tutkimusta tarvitaan ja se poikii ihmisten hyvinvoinnissa ympäri maailmaa.
      Kehittynyttä teknologiaa tulee viedä ulkomaille. Siten ne voivat hypätä saastuttavan teknologian yli.

      Tämä ei mene typeryspersujen kaaliin. Ruikutus jatkuu: Filippiinit pudottaa muoviroskan slummeihin ja mereen, Suomen ei tule tehdä mitään puhtaan luonnon puolesta. Haistakaa home.

      • Anonyymi

        Kommunisteilla näyttää olevan kerrassaan ilmiömäinen kyky olla ymmärtämättä mitään lukemastaan, sikäli kuin he muutenkaan monikymmenosaisten Leninin höperehdittyjen ja Stalinin valehdeltujen iskulauseiden plaraamiselta mihinkään asiapitoiseen tekstiin joutavat tutustumaan.
        Eipä tosin sillä, että tuo olisi enää mikään etusivun uutinen.

        Kannattaa Partacus pirauttaa vaikka naapurin ovikelloa, ja kysäistä josko siellä joku kykenisi selittämään sinulle vaikka kädestä pitäen näiden kommenttipalstojen selvästikin sinun kyvyillesi liian haasteellista sanomaa ; P


    • Anonyymi

      Ei suoranaisesti mummoliikettä mutta siihen verrattavaa.
      https://yle.fi/uutiset/3-11092866

      Surmattujen omaiset pitävät yhteyttä. He keräävät varoja mielenterveystyöhön.
      Kaikkea sellaista pyyteetöntä lähimmäisten auttamista ja ilman pappeja. Niistä ei uutisessa mainita.

    • Anonyymi

      "Pöydällä on pino hakemuksia. On se aika vuodesta, kun Juntusen ja Lemisen perustama Valon Vuoksi -yhdistys jakaa apurahansa mielenterveystutkimukseen. Tänä vuonna summa on 5000 euroa. Nyt pitäisi päättää, kuka apurahan saa. Valinnassa ovat apuna psykiatrian alan asiantuntijat.
      Katkeruuteen käpertyminen olisi helppoa. Sen sijaan Imatran kolmoissurman uhrien perheet ja ystävät jakavat joka vuosi apurahan, jotta Imatran tragedia ei enää koskaan toistuisi. Että surmaajan kaltaiset ihmiset saisivat apua ajoissa."
      https://yle.fi/uutiset/3-11092866

      Tässä surmattujen omaiset eivät takerru katkeruuteen vaan haluavat auttaa ettei pahoja tekoja tapahtuisi.
      Jostain kumman syystä jotkut riehaantuvat parhaillaan traagisista sodista. Sodassa ei ole mitään ihannoimista. Siellä ihmisiä rampautuu ruumiillisesti ja henkisesti. Sodissa ei ole voittajaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      133
      1768
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1411
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1159
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      82
      1026
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      881
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      739
    7. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      39
      711
    8. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    9. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      663
    10. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      661
    Aihe