Nykyinen tupakointipolitiikka

Anonyymi

Ajattelin vähän avautua kun mietin onko muillakin samoja mietteitä.

Itseäni eniten mietityttää, miksei nykyään enää saa baareissa polttaa muuta kuin jossain hikisessä pikkuisessa tupakkakopissa, jonne ei edes saa viedä sitä kolmosbisseä mukaan vaan se pitää jättää ulkopuolelle, vaikka sitoutuisi tuomaan lasin paluukuormana takaisin, ettei vaan tarvitse baarityöntekijöiden altistua tuolle kauhealle katkulle.

Minusta tupakointi on jokaisen oma valinta, tiedän hyvin että siihen kuolee, mutta perunaankin voi tukehtua ja lisäksi meidän vanhuspalvelut on sitä luokkaa että...

Kysyisin päättäjiltä, että kumpi nyt sitten on se pahempi asia siellä anniskeluravintolassa, tupakka vai alkoholi. Näyttäkää joku joka on tupakan vedettyään ruvennut heilumaan puukon kanssa tai hakannut vaimoaan yms... Ehkä tupakin puutteen vuoksi mahdollisesti, mutta siis kumpi sitten on pahempi se lasissa oleva tuote vai tupakki.

Eikö voisi antaa asiakkaiden päättää, itse menisin ilman muuta sellaiseen baariin, jossa saa pöydissä polttaa ja kitata samalla sitten sitä kolmosbisseä, voisin jopa euron heittää ylimääräistä siitä tuopista, ettei tarvitse tammikuussa parinkytä asteen pakkasessa tunkea tuonne terassille vetään mahdollisimman nopeasti sitä norttia. Kun meillä ei ole samoja mahdollisuuksia ihan pohjoisen sijaintimme vuoksi kuin vaikka Espanjassa, jossa voi ihan rauhassa sitä SanMiguelia vetää terassilla ja poltella Estancon walk in humista haettua kuubalaista sikaria.

Ihan sama, kuin että miksei enää ole tupakoiville omia hotellihuoneita, reissun päällä yleensä olen pyrkinyt hommaamaan parvekkeellisen huoneen, niin saa kessutella rauhassa, mutta silloinkin vuodenaikojen mukaan mahdollisesti 20 asteen pakkasesssa.

Eikö yhteiskunta voitaisi rakentaa sellaiseksi että tupakointi on jokaisen oma päätös, ne polttavat jotka polttavat, nythän askin hinta on sellainen että tupakoiva kyllä maksaa oman hoitonsa moneen kertaan, ja hintaa vaan korotetaan, kyllä se kohta kympin rajan ylittää.

Samaan aikaan kun tupakointia yritetään käytännössä kriminalisoida halutaan sitten huumeita laillistaa, en ota kantaa nyt tähän kannabikseen, mutta miksei samalla voitaisi ihan todeta että joka polttaa polttaa ja joka ei polta ei polta.

Sama on kun vaikka laivoillakin viimeksikin piti sinne syysmyrskyn keskelle kannelle mennä tupakille ja yrittää saada sitä nikotiinipötköä palamaan keskellä Suomenlahtea vesisateessa. Miksei laivoillekaan voida rakentaa jotain tupakkakoppeja tai sitten myös tupakkahyttejä erikseen. Jos oikein käsitin että vaikka ottaisit paatista parvekkeellisen sviitin niin siellä parvekkeellakaan ei saa polttaa, sama käytäntö on myös joidenkin hotellien parvekkeilla. Siis parvekkeilla! Onneksi asun omakotitalossa, ettei ole tuosta parveketupakoinnista tullut ongelma, ja muutenkin kyllä itse poltan sisällä, rakensin tuossa muuton yhteydessä yhdestä huoneesta oman ns. tupakkakopin, missä voi lämpöisessä ja tuuletuksessa sitten perjantaina vetää pari bisseä ja polttaa sitten tuota maailman pahinta asiaa, tupakkia.

Sama kuin että kyllä autossa voi polttaa, haju kertaalleen yhdestä autosta poistettiin otsonoinnilla ennen myyntiä, 50 euroa ja sama kuin autossa ei olisi koskaan polttanut, vaikka kymmenen vuotta vedetty suunnilleen aski päivässä ja täys sisäpesu vielä niin ei mitään huomaa että olisi poltettu. Ja kaupaksi meni ja ostaja oikein kehui ettei ole näemmä sitten autossa kertaakaan poltettu, meinaan siis ilmeisesti ikinä tupakkatuotteisiin koskenut henkilö pystyi toteamaan näin. Ja samoin se haju saadaan kyllä lopulta huoneistakin pois.

Älkää kumminkaan ymmärtäkö väärin tai vetäkö hernettä nenään, tämä oli vain tällainen patoutuneiden mietteiden purkaus, josta ei tarvi pahoittaa mieltään

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja luulet päättäjien keskustelevan täällä trollipalstakka?

    • Anonyymi

      Onhan tuota samaa "avautumista" täällä nähty ennenkin, ja todettu ettei tupakointi ole vain sauhuttelijan oma asia.

      Jätä pois koko tapa, niin vältyt noilta kiusoilta joita luettelit.

    • Anonyymi

      Ei tarvitse aloittajan miettiä kauaa kun 2030 suomessa ei saa myydä eikä maahan tuoda mitään nikotiini valmistetta ei edes nikorettea.Kaikki puolueet samaa mieltä tästä asiasta jotta suomi tupakoimattomaksi maaksi 2030 mennessä eli laki voi tulla aikasemminkin. Eu hyväksynyt tämän jos todella kaikki nikotiini valmisteet kielletään niin voidaan kieltää matkustaja tuonti turisteiltakin.

      • Anonyymi

        Luulen kyllä että lääkeyhtiöt ja heille suotuisat lääkärit tekevät kaikkensa jotta näitä nikotiinipurkkia myytäisiin vielä. Hirveän hyvää bisnestä näille jätti-lääkeyhtiöille, tuo nikotiiini purkkien myynti on.


    • Anonyymi

      Kyllä nuo baarien ja muiden tilojen tupakointikiellot perustellaan sillä ettei ketään saa savustaa työpaikallaan. Se taas olisi syrjintää jos duunarien pitäisi olla itsekin tupakoivia.

      Kyllä kai niitä tupakkatiloja saa rakentaa vieläkin, mutta siinä on niin tiukat määräykset eikä sinne koppiin saa viedä bisseä, niin ei enää kannata.

      Busseissa ei ole saanut enää ikiaikoihin polttaa, mutta annas olla kun joku pysäkillä vetelee ennen bussin tuloa oikein urakalla röökiä. Viimeinen henkäys vedetään sitten sisään astuessa ja tumppi pudotetaan ulkopuolelle. Sitten kun marssitaan bussin läpi hönkien kaikki savut keuhkoista koko bussiin, haisee kuin olisi joutunut tupakoivien joukkoon.

    • Ravintolassa huono ilmanlaatu vaikuttaa kaikkiin.. näin ajatellaan. Matka ulos lyhyt. Hotellissa tai autossa voi polttaa,ei kukaan välitä

    • Anonyymi

      Kieltäisivät vaan kaikki nikotiinituotteet pikapikaa niin päästäisiin aloittamaan mustapörssi kyseisillä tuotteilla. Kieltolain aikana ne on ennenkin isot omaisuudet tehty ja vaikka nuorison tupakinpoltto on vähentynyt niin nikotiininhimo ole lähtenyt minnekään, siitä todistaa lukuisat nuuskaa ja sähkötupakkaa käyttävät nuoret.

      • Anonyymi

        bussipysäkeille voisi laittaa vaikkapa sen tupakkanatsa- astian, samalla kun roska-astiatkin, niin ei ne tumpit olisi siinä kadulla, pysäkillä.

        melko yksinkertaista !


      • Anonyymi

        Yhtään sähkötupakkaa ei taida suomessa olla myynnissä, höyrytin ei ole sähkötupakka koska siinä ei ole sitä palavaa tupakkaa, ulkomailla sellaisia on nähtävissä.
        Höyrytin ei tarvitse välttämättä nikotiininesteitä, en minäkään enää nikotiiniä kuluta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhtään sähkötupakkaa ei taida suomessa olla myynnissä, höyrytin ei ole sähkötupakka koska siinä ei ole sitä palavaa tupakkaa, ulkomailla sellaisia on nähtävissä.
        Höyrytin ei tarvitse välttämättä nikotiininesteitä, en minäkään enää nikotiiniä kuluta.

        Cannabistako poltat,sekin on laitonta.


      • Anonyymi

        Omat tupakat kasvamaan vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Cannabistako poltat,sekin on laitonta.

        Mistä se cannabis tähän keskusteluun tuli mieleen?
        No en polta, en polta mitään.


    • Anonyymi

      Muistan kun joskus kapakoissa oli rento meininki. Paksu tupakansavu vaan leiju ja jokanen humalainen kuunteli lähinnä omaa ääntään jukeboxin ylittäessä desipelit. Mutta hauskaa oli ja kiva kessutella ja vetää lärvit. Kapakoissa pitää saada tupakoida ja pitää hauskaa itsekseen tai kaverin kustannuksella, kaikkee sellasta mukavaa örveltämistä .

      • Anonyymi

        Ei ollut myöskään karaoke taiturit kiljumassa.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      348
      3091
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      113
      2292
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1660
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      74
      1193
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1087
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1013
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      42
      986
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      153
      983
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      858
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      806
    Aihe