Puun otto metsästä

Anonyymi

Armeija-ajoista on jo aikaa, mutta on alkanut hiukan polttelemaan pienelle viikonloppuretkelle lähteminen kaminateltan kanssa. Mitenkäs puun käyttöä on rajattu Suomen laissa? Pitääkö kantaa omat puut mukana vai saako puuta ottaa luonnosta polttopuutarpeiksi? Kohteena olen ajatellut jotain Pirkanmaan lähialueen kansallispuistoa tai muuta metsäaluetta.

4

<50

Vastaukset

 • Polttopuun otto nuotioon tai kaminaan on luvanvaraista Etelä-Suomen metsissä. Koskee sekä yksityisiä että valtion ja kuntien metsiä. Kainuun ja Lapin valtion metsissä on luvallista käyttää maassa olevia risuja, oksia ja pieniä kantoja pienten tilapäisten nuotioiden tarpeisiin ilman erillistä lupaa. Etelä-Suomen kaikissa kansallispuistoissa tulenteko on rajattu erityisille laavu- ja nuotiopaikoille, jonne Metsähallitus toimittaa polttopuut. Kaikenlainen avotulen teko on kielletty metsäpalovaroituksen aikana. Kielto ei ilmeisesti koske kaminaa, jos se on kunnollisesti eristetty maasta. Ota siis puut mukaan, tai pystytä teltta jonkin virallisen nuotiopaikan tai laavun lähistölle, jolloin voit käyttää paikalle tuotuja polttopuita.

  • OK. Kiitos tiedosta. Ajattelin, että ottaisin brikettejä mukaan.


  • Olisiko antaa vinkkiä Lapin tai Kainuun valtion metsistä, joissa saa käyttää maassa olevia risuja?


 • Lapin, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan valtion metsissä saa tehdä nuotion ja käyttää maassa olevia risuja, oksia ja pieniä juurakoita polttopuuna.
  Jos lähistöllä (alle puoli km) on virallinen tulipaikka on käytettävä sitä. Metsäpalovaroituksen aikana ei saa tehdä mitään avotulta. Kertakäyttögrillit ja muut vastaavat luetaan avotuliksi. Kamina, joka on kunnolla eristetty maasta ei ole avotuli.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1191
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  893
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  21
  453
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  422