Eurooppalainen turvallisuuspolitiikka uuden ajan edessä!

EU-Eurooppa on valinnan kauhassa, ollen tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä - Venäjän lähipiirissä. Koko EU on maantieteellisesti valtavan Aasian mantereen maantieteellinen jatke, ikäänkuin Venäjänkin maantieteen uloke Atlantille.
Euraasia muodostaa eheän maantieteellisen kokonaisuuden - sisälten suuren määrän erilaisia uskontoja, kulttuureja kuin käytännön elämän malleja. Venäjä on ollut usein idästä tulevien "valloittajalaumojen" torppaaja, tosin mongolit taisivat päästä jopa meidän Karjalan laulumaille saakka (?)

EU on jämähtänyt esiesi-isiensä myötä amerikkalaiseen hegemonian "vangiksi", jossa juuri nyt trumppistinen uusnormaali "uhkaamisena, kiristämisenä kuin pakotteina" -pelaa maailmanpoliisipeliään, ollen jo itse tietämättä toiminnallisessa illassaan.

USA on se toinen ydinasesuurvalta, joka säilyttää eurooppalaisten ja eurooppalaisuuden uhkana suuria ydinasevarastoja Euroopassa. Yhdysvaltojen ydinaseet muodostavat suuren uhan, sillä Venäjä tietää tarkoin missä nuo US-ydinaseet ovat ja on maalittanut ne omillaan. Jokainen voi miettiä mitä se merkitsee, jos nappeja painellaan tosissaan - tiheästi asutulle Länsi-Euroopalle. Suomi on maalittamaton, koska emme ole Natossa.

EU-Euroopalla on eräs yllättävä turvallisuuskumppani; sen mieltäminen vaatii uutta ajattelumallia, jo muutaman vuoden takaa. On aika palata Saksan "schröderiläiseen aikakauteen" ja luoda toimivat kaupalliset suhteet juuri Venäjään, joka on maailman suurin raaka-aineellinen ja ravinnollinen alkulähde - samoin Saksa tarvitsee Venäjän uinuvan ostopotentiaalin maailman toiseksi suurimpana vientivaltiona.

Saksa ja Venäjä muodostavat luontevimmin eurooppalaisen kokonaisturvallisuusjärjestelmän; miksikö - siksi, että juuri nämä kaksi valtiota tietävät mitä merkitsi maailman sotahistorian totaalisin ja verisin tuhoamissota (Operaatio Barbarossa - Suuri Isänmaallinen sota) - juuri Euroopassa käytynä 1941-45. Siihen ei ole enää yksinkertaisesti varaa nykyaikaisin asein. Euroopassa ei kannata jännittää jousta liiaksi.

Katso ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006322444.html -

...

US' n läsnäolo EU-Euroopassa kiristää jousen jännettä. Kun tuo jännite puretaan pois, muuttaa se välittömästi venäläisten asennetta EU' ta kohtaan. Näin Eurooppa voisi näyttää todelliselta Euroopalta, vieläpä sillä ominaisuudella, että Venäjä suuntaa katseita myös länteen, eikä pelkästään itään - Kiinaan, joka on jo kasvanut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014).

US joutuu yrittäessään ylläpitää maailmallista hegemoniaansa kaiken kykynsä Kiinaa kohden, jonka talous vain kasvaa - tosin hidastuen.
Kiina sen sijaan on EU' lle suuri mahdollisuus, ja se tukee kiinalaisten omaa kolmikantatriangelia, jossa Kiina muodostaa yhden osan, US toisen ja Venäjä kolmannen ... ja EU' n operoidessa enemmän Venäjän kanssa, nostaa se EU' n neljänneksi osaksi neliötä, joka osaa luotsata maailmamme sellaiseen suuntaan, jossa voimavarat jaksavat opastaa kehittyvän ja kehitysmaat Maapalloa säästävään suuntaan.

Nykyinen liittokansleri Angela Merkel edustaa mennyttä idän ja lännen vastakkainasettelun maailmaa, johon Euroopalla ei ole enää varaa. Euroopan on osattava tunnustaa kaikilta ilmansuunnilta sen koko ja laajuus, joka jatkuu kauas Venäjän halki Uralille. Kun tämän jälkeen Saksasta huomataan, että Venäjä jatkaa siitäkin Aasian puolelle, aina Tyynen valtameren rannalle saakka - herää aivan uudet turvallisuuspolitiikan ajatukset ja avaimet löytyvät sen toteuttamiseen.

...
8035

35

53

  Vastaukset

  • Onko tuossa höpinässä jotain uutta jollekin?

   • Kun Venäjä tulee rauhankumppaniksi - ei EU:lla ole enää sitä väkisinkään tehtyä viholliskandidaattia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun Venäjä tulee rauhankumppaniksi - ei EU:lla ole enää sitä väkisinkään tehtyä viholliskandidaattia.

    Rauhankumppaniksi kenelle?

    EU:lla ei ole viholliskandidaatteja,ellei sitten terroristijärjestöt.


   • Aivan uusi struktuuri ja rauhanrakentamisen alusta, parempi kuin olla taistelualusta itään.


   • Paljonkin uutta, vieläpä fiksusti pohditussa muodossa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rauhankumppaniksi kenelle?

    EU:lla ei ole viholliskandidaatteja,ellei sitten terroristijärjestöt.

    Eurooppalaisuudelle!


   • Radikaalisti uutta! Kun Venäjä otetaan mukaan, ei ole enää väitettyä vihollista


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paljonkin uutta, vieläpä fiksusti pohditussa muodossa

    Heh heh - nyt vitsin kurssit.
    Sama trollaus on pyörinyt netissä kymmeniä kertoja.


   • Paljonkin uutta, jos luetun ymmärtäminen on kohdillaan!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paljonkin uutta, jos luetun ymmärtäminen on kohdillaan!

    Tämä löytö netistä saattaa tarvita luetun ymmärtämistä! ---

    HS: Keväällä 2021 Suomessa järjestetään sota­harjoitus, josta varmasti puhutaan
    ...
    Ilkka Luoma kommentti 7.12. 9:31

    1 - Suomi on saanut elää yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa - tuon idän jättiläisen vieressä. Tosin osa mediasta, tietyt poliittiset piirit ja osa sotilaistakin väittää idästä puhaltelevan sellaista uhkamahdollisuutta, että on parempi tuoda tuon ydinasesuurvallan viereen harjoittelemaan juuri se toinen ydinasesuuravalta.

    Aikanaan oli hetki, jolloin Neuvostoliitto halusi järjestää YYA-hengessä yhteiset sotaharjoitukset - Suomesta osattiin vastata napakan kohteliaasti: "Kiitos ei". Asia jäi siihen ja venäläiset eivät kesän 1944 jälkeen ole sotilassaappaalla maahamme astuneet (pl. Porkkalan vuokra-alue).

    Nykyään US kutsui itse itsensä taisteluharjoituksiin maahamme - ei osattu/ uskallettu vastustaa - tulivat Kuopioon lentämään Rissalasta kohden itää - kääntyen jälkipoltot ärjyen lähellä Venäjän rajaa. Niin - kuulostaako viisaalta ja puolueettomalta?

    Kansakuntamme on sitä vastoin täysin enemmistöinen vankassa Nato-vastustuksessaan. Kaikissa uskottavissa mielipidetiedusteluissa Nato-vastustus on ollut yli 50 prosentin luokkaa.

    Kansakunta ymmärtää meidän roolin täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Presidentti Sauli Niinistökin on joutunut tunnustamaan suomalaisuutensa, kun amerikkalainen Newsweek -aviisi kysäisi tuota Nato-asiaa. Niinistö tokaisi olevansa suomalaisuuden ymmärtäjä.

    Ote HS-jutusta: " ... edellinen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) osoitti harvinaista historiantajun puutetta ja yritti nimetä harjoituksen Arctic Foxiksi (Naali). Sen voi kääntää saksaksi Silberfuchsiksi. Operaatio Silberfuchs oli osa Barbarossa-suunnitelmaa eli Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon ... ">2

    ...
    HS: Keväällä 2021 Suomessa järjestetään sota­harjoitus, josta varmasti puhutaan
    ...
    Ilkka Luoma 7.12. 9:26

    Viimeisin hyökkäyksemme oli Jatkosodassa, jossa olimme Saksan kolmannen valtakunnan aseveli - jopa niin, että luovutimme koko Pohjois-Suomen alueen Saksan Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle.

    Saksalla oli selvä päämäärä - Kuola ja Murmansk. Se ei kantanut tulosta ja menetimme tuon oikean kätemme, joka voisi olla taitavalla rajanaapuripolitiikalla jopa vuokrattavissa - ikäänkuin Porkkala aikanaan venäläisille.

    Tänään Nato/US haluaa juuri taisteluharjoituksia pohjoisessa, sillä Lappimme vieressä on edelleen tuo Kuolan niemimaa, jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun ydinasevoimat - ollen strategiset ydinsukellusveneet - Boreit. On selvää, että US/Natoa kiinnostavat nämä alansa huipputuotteet, sillä niiden tuhovoima on kenelle tahansa iskun kohteelle - kohtalokkaat.

    US halusi väkevästi Suomen Nato-Isäntämaa pöytäkirjan taakse, koska se tuottaa US/Natolle nopeasti esimerkiksi lentokenttiä taistelukäyttöön ja erityisesti sotataktiikoihin - ajatellen tuota Kuolan niemimaata - lännelle suurimpana uhkana.

    Suomen Lapin lentokentät ovat tässä mahdollisessa sodassa ensiarvoiset. Arvellaan, että juuri Nato-Isäntämaa pöytäkirjan myötä olemme jo esimaalitetut, mutta ei aktiivilukitut, kuten ovat ne EU-Euroopassa olevat US' n ydinasevarikot ja taisteluasemat kuin ydinasevarastot, joissa US' n ydinaseet sijaitsevat. Miksi US pitää ydinaseita EU-Euroopassa ja Turkissa? e


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aivan uusi struktuuri ja rauhanrakentamisen alusta, parempi kuin olla taistelualusta itään.

    Natofanaatikot eivät oivalla, että olemme ydnasesuurvallan vieressä - rajanaapurina!


   • Ranska ottaa roolia EU-ulkopolitiikan hoitajana. Onhan Ranska Englannin ohella ydinasevalta, sekä valtio, joka ei välttämättä tarvitse USA' ta Eurooppaan - kaukaa Atlantin takaa. EU on irtoamassa US-kapaloista - Ranskan johdolla?

    Saksa saa uuden liittokanslerin. Me eme tiedä millaista linjaa hän tulee vetämään. Saksa, jos kuka tietää mitä merkitsee sota. Saksa haluaa myös kiinteämmät suhteet itään - Venäjään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heh heh - nyt vitsin kurssit.
    Sama trollaus on pyörinyt netissä kymmeniä kertoja.

    Peräkammarista kajahtaa! ;-)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Natofanaatikot eivät oivalla, että olemme ydnasesuurvallan vieressä - rajanaapurina!

    Borei-luolastot


  • Kerrankin täällä juttu osui kohdilleen. Aivan uusi näkökulma. Herätti pohtimaan.

   • Heräsit pohtimaan luettuasi oman avauksesi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heräsit pohtimaan luettuasi oman avauksesi?

    https://yle.fi/uutiset/3-11085900

    Aloitetaan tuosta linkistä!

    ja sitten:

    1960-luvulla, kun Ranskan presidenttinä oli särmikäs Charles De Gaulle, ei Ranska ollut Naton aktiivitoiminnassa mukana, toki jäsenenä, mutta passiivisesti. De Gaulle' lla oli omat syynsä tähän.

    Se kuitenkin tiedetään, että Euroopassa Ranska ja Saksa ottelevat johtajuudesta, jossa useimmiten Ranska on jäänyt kakkoseksi. Onko nyt näin, että Ranska hakee ykköstilaa - voi olla, sillä Saksan nykyinen liittokansleri Angela Merkel on poistumassa sivuun ja sivalsi viimeisiä kertoja: Nato on kuulemma tarpeellisempi nyt kuin kylmän sodan vuosina -osapuilleen näin HS-uutisessa kirjoitettuna.

    Saako nyt nuori Ranskan presidentti Emmanuel Macron kurinpalautuksen, tai viestin US' sta, joka on muuten Naton ainaissotilasjohtaja - vaikka pääsihteeri tulee siviiliasioissa usein "pienistä maista". Voi olla, että Naton ääni kellossa ei olekaan niin toraisa Macronin "aivosähkökäyrän nollausilmoittelusta" huolimatta, joten Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg käy kysymässä onko jotain, jolla saadaan tuo aivokäyrä ranskalaistenkin näkökulmasta hereille.

    Ranska halunnee omaa kokonaan eurooppalaista puolustusta. Sekin tiedetään, että Ranskalla on historillisia siteitä itään - Venäjälle, jo tsaarien ajoilta. Ehkä Ranska näkee EU' n voimistuvan juuri eurooppalaisten keskinäisellä ulko- ja turvallisuuspolitiikalla, johon ranskalaisittain Venäjälläkin olisi rooli, joka takaisi Elysee-palatsin mukaan paremmin kokonaisvaltaisen Eurooppa-turvallisuuden. Onhan Venäjä suuri osa Eurooppaa ja puskuri Aasian suuntaan.

    Ehkä Macronin kuningasajatus on Venäjän mukaan otolla yhteisturvallisuushankkeeseen se, jossa Venäjä lännen vihollisuhkakuvasta poistamalla takaisi parhaiten Euroopan vaikutusvallan kasvun ja rauhan, kun nyt US ja Kiina vievät kaiken. Ehkä Macron on oivaltanut myös sen, ettei Venäjää tule laskea kiinalaisten taskuun?


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://yle.fi/uutiset/3-11085900

    Aloitetaan tuosta linkistä!

    ja sitten:

    1960-luvulla, kun Ranskan presidenttinä oli särmikäs Charles De Gaulle, ei Ranska ollut Naton aktiivitoiminnassa mukana, toki jäsenenä, mutta passiivisesti. De Gaulle' lla oli omat syynsä tähän.

    Se kuitenkin tiedetään, että Euroopassa Ranska ja Saksa ottelevat johtajuudesta, jossa useimmiten Ranska on jäänyt kakkoseksi. Onko nyt näin, että Ranska hakee ykköstilaa - voi olla, sillä Saksan nykyinen liittokansleri Angela Merkel on poistumassa sivuun ja sivalsi viimeisiä kertoja: Nato on kuulemma tarpeellisempi nyt kuin kylmän sodan vuosina -osapuilleen näin HS-uutisessa kirjoitettuna.

    Saako nyt nuori Ranskan presidentti Emmanuel Macron kurinpalautuksen, tai viestin US' sta, joka on muuten Naton ainaissotilasjohtaja - vaikka pääsihteeri tulee siviiliasioissa usein "pienistä maista". Voi olla, että Naton ääni kellossa ei olekaan niin toraisa Macronin "aivosähkökäyrän nollausilmoittelusta" huolimatta, joten Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg käy kysymässä onko jotain, jolla saadaan tuo aivokäyrä ranskalaistenkin näkökulmasta hereille.

    Ranska halunnee omaa kokonaan eurooppalaista puolustusta. Sekin tiedetään, että Ranskalla on historillisia siteitä itään - Venäjälle, jo tsaarien ajoilta. Ehkä Ranska näkee EU' n voimistuvan juuri eurooppalaisten keskinäisellä ulko- ja turvallisuuspolitiikalla, johon ranskalaisittain Venäjälläkin olisi rooli, joka takaisi Elysee-palatsin mukaan paremmin kokonaisvaltaisen Eurooppa-turvallisuuden. Onhan Venäjä suuri osa Eurooppaa ja puskuri Aasian suuntaan.

    Ehkä Macronin kuningasajatus on Venäjän mukaan otolla yhteisturvallisuushankkeeseen se, jossa Venäjä lännen vihollisuhkakuvasta poistamalla takaisi parhaiten Euroopan vaikutusvallan kasvun ja rauhan, kun nyt US ja Kiina vievät kaiken. Ehkä Macron on oivaltanut myös sen, ettei Venäjää tule laskea kiinalaisten taskuun?

    Macron haluaa nimenomaan EU:n omalle tielleen myös turvallisuuspolitiikassa.
    Ilman omaa puolustusta säilyy ikuinen kytky USA:an, jonka presidentit saattavat jatkossakin olla Trumpin kaltaisia Euroopan vihollisia.
    Omilla asevoimilla EU voisi nousta ainakin lähelle USA:n, Venäjän ja Kiinan voimakolmikkoa. Taloudellisesti EU on merkittävä tekijä jo nyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Macron haluaa nimenomaan EU:n omalle tielleen myös turvallisuuspolitiikassa.
    Ilman omaa puolustusta säilyy ikuinen kytky USA:an, jonka presidentit saattavat jatkossakin olla Trumpin kaltaisia Euroopan vihollisia.
    Omilla asevoimilla EU voisi nousta ainakin lähelle USA:n, Venäjän ja Kiinan voimakolmikkoa. Taloudellisesti EU on merkittävä tekijä jo nyt.

    EU:n kannattaa liittoutua Venäjän kanssa! Tämän jälkeen eurooppalaisuudelle ei ole sisältä tulevaa uskaa, vain mahdollinen ulkoinen terorismi, joka on jo osin pesitynyt Eurooppaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    EU:n kannattaa liittoutua Venäjän kanssa! Tämän jälkeen eurooppalaisuudelle ei ole sisältä tulevaa uskaa, vain mahdollinen ulkoinen terorismi, joka on jo osin pesitynyt Eurooppaan.

    Venäjä on uhka EU:lle. Sen kanssa voidaan käydä kauppaa, mutta ei liittoutua. Se ei ole demokratia, vaan hyökkäävä diktatuuri.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heräsit pohtimaan luettuasi oman avauksesi?

    Korkki kiinni! Voinko jotenkin auttaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä on uhka EU:lle. Sen kanssa voidaan käydä kauppaa, mutta ei liittoutua. Se ei ole demokratia, vaan hyökkäävä diktatuuri.

    USA on jo suurempi uhka EU-Euroopalle kuin Venäjä


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://yle.fi/uutiset/3-11085900

    Aloitetaan tuosta linkistä!

    ja sitten:

    1960-luvulla, kun Ranskan presidenttinä oli särmikäs Charles De Gaulle, ei Ranska ollut Naton aktiivitoiminnassa mukana, toki jäsenenä, mutta passiivisesti. De Gaulle' lla oli omat syynsä tähän.

    Se kuitenkin tiedetään, että Euroopassa Ranska ja Saksa ottelevat johtajuudesta, jossa useimmiten Ranska on jäänyt kakkoseksi. Onko nyt näin, että Ranska hakee ykköstilaa - voi olla, sillä Saksan nykyinen liittokansleri Angela Merkel on poistumassa sivuun ja sivalsi viimeisiä kertoja: Nato on kuulemma tarpeellisempi nyt kuin kylmän sodan vuosina -osapuilleen näin HS-uutisessa kirjoitettuna.

    Saako nyt nuori Ranskan presidentti Emmanuel Macron kurinpalautuksen, tai viestin US' sta, joka on muuten Naton ainaissotilasjohtaja - vaikka pääsihteeri tulee siviiliasioissa usein "pienistä maista". Voi olla, että Naton ääni kellossa ei olekaan niin toraisa Macronin "aivosähkökäyrän nollausilmoittelusta" huolimatta, joten Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg käy kysymässä onko jotain, jolla saadaan tuo aivokäyrä ranskalaistenkin näkökulmasta hereille.

    Ranska halunnee omaa kokonaan eurooppalaista puolustusta. Sekin tiedetään, että Ranskalla on historillisia siteitä itään - Venäjälle, jo tsaarien ajoilta. Ehkä Ranska näkee EU' n voimistuvan juuri eurooppalaisten keskinäisellä ulko- ja turvallisuuspolitiikalla, johon ranskalaisittain Venäjälläkin olisi rooli, joka takaisi Elysee-palatsin mukaan paremmin kokonaisvaltaisen Eurooppa-turvallisuuden. Onhan Venäjä suuri osa Eurooppaa ja puskuri Aasian suuntaan.

    Ehkä Macronin kuningasajatus on Venäjän mukaan otolla yhteisturvallisuushankkeeseen se, jossa Venäjä lännen vihollisuhkakuvasta poistamalla takaisi parhaiten Euroopan vaikutusvallan kasvun ja rauhan, kun nyt US ja Kiina vievät kaiken. Ehkä Macron on oivaltanut myös sen, ettei Venäjää tule laskea kiinalaisten taskuun?

    https://yle.fi/uutiset/3-11101885

    Yle: Nato-maiden johtajat esiintyivät tulikivenkatkuisesti juhlakokouksen alla
    Nato-jäsenten erimielisyydet leimaavat 70-vuotiskokoontumista.

    Nato 3.12.2019 klo 23.40


   • Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä on uhka EU:lle. Sen kanssa voidaan käydä kauppaa, mutta ei liittoutua. Se ei ole demokratia, vaan hyökkäävä diktatuuri.

    Aloitetaan sillä kaupalla - oikeastaan lisäämisellä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    EU:n kannattaa liittoutua Venäjän kanssa! Tämän jälkeen eurooppalaisuudelle ei ole sisältä tulevaa uskaa, vain mahdollinen ulkoinen terorismi, joka on jo osin pesitynyt Eurooppaan.

    Venäjä suuruutensa vuoksi on suodatin jättimäisen Aasian ja sen etäisen niemimaan Euroopan suodatusalue!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä on uhka EU:lle. Sen kanssa voidaan käydä kauppaa, mutta ei liittoutua. Se ei ole demokratia, vaan hyökkäävä diktatuuri.

    USA on eniten hyökännyt valtio maailmassa - viimeisen 100 vuoden aikana.


  • US' n läsnäolo EU-Euroopassa kiristää jousen jännettä. Kun tuo jännite puretaan pois, muuttaa se välittömästi venäläisten asennetta EU' ta kohtaan. Näin Eurooppa voisi näyttää todelliselta Euroopalta, vieläpä sillä ominaisuudella, että Venäjä suuntaa katseita myös länteen, eikä pelkästään itään - Kiinaan, joka on jo kasvanut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014).

   US joutuu yrittäessään ylläpitää maailmallista hegemoniaansa kaiken kykynsä Kiinaa kohden, jonka talous vain kasvaa - tosin hidastuen.

   Kiina sen sijaan on EU' lle suuri mahdollisuus, ja se tukee kiinalaisten omaa kolmikantatriangelia, jossa Kiina muodostaa yhden osan, US toisen ja Venäjä kolmannen ... ja EU' n operoidessa enemmän Venäjän kanssa, nostaa se EU' n neljänneksi osaksi neliötä, joka osaa luotsata maailmamme sellaiseen suuntaan, jossa voimavarat jaksavat opastaa kehittyvän ja kehitysmaat Maapalloa säästävään suuntaan.

   Nykyinen liittokansleri Angela Merkel edustaa mennyttä idän ja lännen vastakkainasettelun maailmaa, johon Euroopalla ei ole enää varaa. Euroopan on osattava tunnustaa kaikilta ilmansuunnilta sen koko ja laajuus, joka jatkuu kauas Venäjän halki Uralille. Kun tämän jälkeen Saksasta huomataan, että Venäjä jatkaa siitäkin Aasian puolelle, aina Tyynen valtameren rannalle saakka - herää aivan uudet turvallisuuspolitiikan ajatukset ja avaimet löytyvät sen toteuttamiseen.

   • Runsaista kirjoitusvirheistä voi päätellä kuka on tämän propagandaoksennuksen kirjoittaja. Mahtipontisuus ja pinnallisuus myös tukee johtopäätöstä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Runsaista kirjoitusvirheistä voi päätellä kuka on tämän propagandaoksennuksen kirjoittaja. Mahtipontisuus ja pinnallisuus myös tukee johtopäätöstä.

    Ota lääkkeesi, trollifoobikko. Joku voi luulla sinua Trumpin kätyriksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ota lääkkeesi, trollifoobikko. Joku voi luulla sinua Trumpin kätyriksi.

    Kaksi laustetta ja kaksi peruskoulutason kirjoitusvirhettä! Tämäkin kommentti on ILn käsialaa.


  • Otetaan Venäjä mukaan - uudelleen, se avaa tien rauhaan!

   • Pallo on Kremlissä: vetäkööt joukkonsa pois naapurimaista ensin.
    Eihän tällä hetkellä Euroopassa mikään muu maa sodi toisen maan alueella.
    Sen jälkeen harkitaan pakotteiden purkamista.


  • Trollitehtaan propagandaa:
   USA on paha, Venäjä uhri ja EU syrjii Venäjää.
   Tekstin todellinen kirjoittaja on eräs kohudosentti.

   • Joo, nämä "supportit" on määrätty älämölöttämään asiasta somessa.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   12644
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   5252
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   100
   2848
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1869
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1475