Voisitteko kertoa mitä seon ja miltä se maistuu, mitä sen kanssa syödään ja juodaan? Kiitos!
Mitä pasha on?
6
3876
Vastaukset
- kokkaaja
Pasha on kuohukermasta ja maitorahkasta valmistettu herkku.Pashaan valmistuksessa voidaan lisätä appelsiinimehua ja rusinoita ja laitetaan esim.kahvinsuodatinpussiin ja annetaan jäähtyä yön yli jääkaapissa.
Pashaa syödään sellaisena kuin on ja voi ottaa lisäksi kahvia tai mistä juomasta nyt itsekukin tykkää.
Pasha on alkuperäisin kotoisin venäjältä ja se on tullut tänne suomeen vuosia sitten(en tiedä tarkalleen,miten kauan se on ollut suomessa)
Varmaan tarkemmat pasha ohjeet löytyy suomi24 ruoka ja juoma keskustelupalstalta.- Pashaa piäsiäisenä
Pasha
Nicehouse ja Bon Appétit tarjoavat seuraavan reseptin:
2 pashamuottia
2 l valutettua kuivaa rahkaa
1 l sokeria
7 dl sulaa voita
1 l kuohukermaa
4 kananmunaa
2 vaniljatankoa
Purista rahka siivilän läpi.
Vatkaa puolet sokerista ja munat vaahdoksi.
Vatkaa loput sokerista ja kerma vaahdoksi.
Sekoita ensin sula voi ja rahka keskenään tasaiseksi.
Lisää sitten vatkattu muna, kerma ja maidossa
kiehautetut vaniljan siemenet.
Annostele massa kostutettuihin harsokankaalla vuorattuihin pasha-muotteihin ja anna valuta 1 vrk jääkaapissa.
Kumoa tarjoiluvadille ja tarjoa kulitsan kanssa.
- Tii
Pasha on ortodoksinen pääsiäisherkku, jota tarjotaan yleensä pääsiäisen jälkiruokana vaihtoehtona mämmille.
Se tehdään maitorahkasta ja kermasta, ohjeita löytyy ainakin venäläisistä keittokirjoista (ja varmaan esim. Valion sivuilta).
Sitä voi nykyään keventää käyttämällä kevytkermaa. Meillä pasha syödään hedelmäsalaatin kera, koska muuten se on varsin makeaa ja täyttävää.
Siitä saa näyttävän jälkiruoan, kannattaa kokeilla, jos kiinnostaa.- lisää saa
jos omistaa oikean pashamuotin, joka on koristeltu yleensä kirjaimin XB (kristus on ylösnoussut, kyrilliset kirjaimet)
ja perinteisesti pashan kanssa syödään kulitsaa, joka on vehnäpullamainen leivonnainen
- muumi
PETELIUKSEN RESEPTI:tÄYTTÄ PASHAA
1 tlk rahkaa
2 munankeltuaista
1 dlkermaa
1dlsokeria
noin 50g rasvaa
kourallinen rusinoita
1tl vanilliinisokeria
Näin tehdään:
Laita kattilaan keltuaiset,
kerma,sokeri kuumenna koko ajan
sekoittaen kunnes seos sakenee.
Ota kattila liedeltä lisää voi pienen
pieninä nokareina joukkoon.Muista sekoittaa
välillä.Ota rahkapurkki ja heitä sekaan.
Sekoita.Lisää rusinat ja vanilliinisokeri.
Nyt seoksesta pitäisi saada pois liika neste.
Voit valuttaa sen esim.kahvinsuodattimessa,jossa
on myös suodatinpaperi.Kaikkea ei välttämättä
kannata laittaa kerralla.On käynyt niinkin,ettei
siitä hyvää seuraa.
Kun liiat nesteet on valutettu,kumoa lähes valmis
pasha mieleiseesi vuokaan ja laita vuoka johon-
kin kylmään paikkaan vuorokaudeksi.
Seuraavana päivänä kumoa pasha vuoasta ja näin pasha on valmis syötäväksi. - marjo24
ainakin tällaiselle herkkusuulle niinkuin minä :) Mämmistä en niinkään välitä,yök.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1002202
- 1291408
Ammuskelua taas
Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.231380Juniorivalmennus Jokereissa..
Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau291328- 681233
Introverttinä osastolla
Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s3371048- 89975
Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?
Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?56934- 122811
- 82786