Miten säätää ilmanlämpöpumppu vähän kuluttavaksi?

Anonyymi

Minulla on kakkosasunto, jossa en juuri ole. Meillä on ilmanlämpöpumppu säädetty nyt 16c astetta. Se ei jostain syystä mene alemmas, mutta sähkölasku on vielä kallis. Mitä kannattaa tehdä? Haluaisin säästää sähkölaskussa? Laitanko sen pois päältä vai saako säädettyä matalammaöle ja kannattaako? Selvästi ulkolämpötila vaikuttaa sähkölaskuun. Mitä voi tehdä?

10

75

Vastaukset

 • Mikä on huonelämpötila sillä asetuksella? Jos asetusarvoa ei saa pienemmäksi niin muutokseen tarvitaan toinen laite, kannattaako?

 • Pari sähköpatteria pumpun sijaan soipiviin kohtiin huushollia pitämään viitisen astetta. Lähelle vesivehkeitä.
  Ilpin ulkoyksiköstä mahdollinen kotelo pois. Sekin vähentää kulutusta kun ilma pääsee kiertämään vapaasti. Ei tule takaisinkiertoa pumpun imupuolelle.

 • Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on huomattavasti pienempi kuin suoran sähkön eli sitä on turha vaihtaa. Ulkoyksikön suojuksella ei ole juuri mitään merkitystä jos se ei ole tosi umpinainen.

  • Tuo pitää paikkansa, jos sen pumpun saa säädettyä 5 asteen lukemiin.

   Mutta 16 astetta pumpulla vs. 5 astetta parilla patterilla... Siinä vaiheessa patterit voivat olla jo paremmat.

   Toisaalta, uusi pumppu maksaa luokkaa tonnin. Aloittaja ei kertonut paljonko sähköön nyt kuluu, mutta jos se on satasia kuussa, niin tuo voisi kannattaa.


 • Kannattaisiko nyt ensin otta käyttöohjekirja esille ja lukea sieltä mahdollisesta ylläpito lämmityksestä.

  Paljonko kysyjä haluaa lämpötilan olevan?

  • Mikä on turvallinen lämpötila pumpulle ettei tule kosteusvauriota? Vai tulisiko se sammuttaa ja laittaa patterit esim.+14 asteelle?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikä on turvallinen lämpötila pumpulle ettei tule kosteusvauriota? Vai tulisiko se sammuttaa ja laittaa patterit esim.+14 asteelle?

   10 astetta on turvallinen jos on vettä sisällä. Teoriassa 1 aste on turvallinen, mutta sen pitää sitten olla siinä veden kohdalla, mikä ei välttämättä toteudu...

   Jos vettä ei ole sisällä, mikä tahansa ulkolämpötilaa muutaman asteen korkeampi lämpötila on hyvä.


 • Jos ilppi on huoneessa, jonka oven saa kiinni, sillähän saa paikallisesti kulutuksen pienennettyä. Muualle sitten alemmat lämpötilat. Mikä on alin järkevä lämpötila, jos aikoo huoneiston vielä säilyttää kunnossa ?

  • > Mikä on alin järkevä lämpötila, jos aikoo huoneiston vielä säilyttää kunnossa ?

   Ulkolämpötila +3 astetta. Eli ns. kuivanapitolämmitys.

   Tietysti vesijohdot yms. saattavat em. lisäksi vaatia lämpötilan pitämisen plussan puolella.

   +5°C ei ole hyvä ratkaisu vuoden ympäri. Sehän tarkoittaa, ettei syksyn märillä keleillä lämmitetä lainkaan = sisällä on yhtä kosteaa kuin ulkona. Joten pitää lämmittää koko ajan niin, että sisälämpötila muutaman asteen > ulkolämpötila, jottei kosteus pääse nousemaan mihinkään 80+ % lukemiin.


 • Koittakaa vielä muutama kommentti tähän vedätykseen saada aikaiseksi!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  308
  2721