Rion jarrut kilisee

Anonyymi

Vaihdatin n. vuosi sitten takajarrupalat ja kannattimet. Syystä että takajarru rahisi ja vinkui sekä vanteet lämpeni/kuumeni.
Nyt alkaa olla samat oireet. Takapyörä kilisee niin kuin joku kivi tai hiekan jyviä pyörisi jossan tai jonkun välissä takarenkaassa. Näin se alkoi viime vuonnakin ja sitten paheni. Silloin sanottiin että pitäisi jarruttaa voimakkaammin, aivan ristiriidassa kun bensankulutuksen säästö taas puoltaisi sitä että ennakoi risteykset nostamalla jalan kaasulta ettei tarvitsisi voimakkaita jarrutusia. No kuitenkin tänä vuonna olen tarkoituksella jarrutellut.
Mistä moinen voi johtua? Ajotavastako kuitenkin vai mistä? Tiedän ettei ole vain Kian vika, tyttäreni ajaa pikkumersulla ja siinä käy samoin, mutta hän saa rahina- ja vinkumisoireet asettumaan voimakkailla jarrutuksilla, minä en Kiallani saa.
Voi kun joku tietäis, en taas jaksaisi maksaa 180ä.

14

3211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juu ja luultavasti levyt takajarruissa?, ilmeisesti jarrusatulan liukutapit jumissa (jää jarrupalat laahaamaan), pitäis purkaa ja rasvata, että toimivat "herkästi", tai käsijarrumekanismi/vaijeri jumissa, edellyttäen että jarrupalat on kunnossa.

    • Anonyymi

      Mulla Rio seisoo ulkoparkissa ja jos auto seisoo muutaman päivän ajamatta käsijarru päällä niin ilmeisesti jarrupalat pyrkivät ruostumaan jarrulevyyn kiinni kun kuuluu paukahdus kun autolla lähtee liikkeelle vaikka käsijarru on vapautettu.
      Ensimmäisissä jarrutuksissa takajarruista kuuluu selvä kahina mutta se hiljenee ajon ja jarruttelujen myötä.
      Varsinkin jos sää on kostea, tämä ilmiö esiintyy herkemmin.
      En usko että liukutappien voitelu auttaa tähän vaan syy on jarrupalojen kitkapintojen tai jarrulevyn pintaruoste joka lähtee jarrutusten myötä pois.
      Joskus olen kevyesti käyttänyt käsijarrua päällä auton liikkuessa mutta silloin auton tietokone alkaa piippaamaan että soo-soo, eipäs harrastella käkkärikäännöksiä... helevetti...

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista. Voikohan olla että merkkikorjaamossa puhdistivat huonosti viime vuoden toukokuussa, kun vein korjattavaksi jarrujen vinkumisen takia. Miten voi olla että Kia kulki neljä vuotta vinkumatta ja sitten alkaa vinkua vuoden välein. Pyysin takuukorjausta, mutta ei suostuttu. Melkein itkettää, kun tunttu että on narrattu. Jos taas joudun maksaa korjauksen niin kuinkahan kauan kestää vinkumatta ja kilisemättä.

    • Anonyymi

      Itselläkään ei ole hyviä kokemuksia Kia huollosta. Ainakaan jarruja eivät osaa korjata. Vein Ceedin käsijarrun fiksaukseen kun jarru irrotti huonosti ja vaijerikin oli vinossa vaihdekepin vieressä olevasta säätöluukusta katsoen. No jarru irrotti huollon jälkeen noin puoli vuotta, jonka jälkeen aloin taas epäillä auton katsastuksen läpäisykykyä. Jarruvaijerikin oli samalla tavalla puoltava, eli toinen puoli näytti "venyneen". Vein auton sen jälkeen jarruhuoltoon ihan muualle kuin merkkihuoltoon ja nyt on vika oikeastikin korjattu.

      • Anonyymi

        Voiko viedä, kun kerrotaan että takuu lakkaa toimimasta, jos vie muualle huoltoon, luulisi korjauksen olevan sama asia. On kuitenkin vielä takuuta jäljellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko viedä, kun kerrotaan että takuu lakkaa toimimasta, jos vie muualle huoltoon, luulisi korjauksen olevan sama asia. On kuitenkin vielä takuuta jäljellä.

        Ei tietenkään takuu raukea jos vaihdattaa jarruosia jossain muualla. Jarruviat eivät oikein menesty takuukäsittelyssä Kialla, joten aika vapaasti voi päättää missä jarrut laittaa kuntoon. Muualla osaavat korjata, Kia huollossa osaavat antaa vain valohoitoa ja CRC:tä


    • Anonyymi

      Onko jarrujen korjaus takuuhuoltoa. Renkaasta kuuluva kilinä ja renkaan keskiosan lämpeeminen tapahtuvat vain joillakin ajomatkoilla ja sitten taas menee ohi. Onko vika lainkaan jarrupaloissa vai jossakin muussa jarrujen osassa. Olen aloittaja enkä ole vieläkään vienyt autoa huoltoon (jarrupalojen pudistukseen), kun oli kilinä pitkän aikaa pois. Tämään kuului 5 viimeisellä kilometrillä kun ajoin kaikkiaan 30 km.

      • Anonyymi

        Renkaasta kuuluva kilinä? MITÄ?
        Pyydä vaihtamaan jarrusatulat niin toimii taas.
        Jarrusatulat kannattaa vaihtaa muutaman vuoden välein koska ei käytä jarruhuollossa.


      • Anonyymi

        Kuuluuko kilinä vain jarrutuksessa vai muulloinkin? Suoraan ajaessa/kääntäessä?

        Ajapa hiljaa tiukkaa ympyrää ikkuna auki että kuulet pyörän ääniä. Aja ympyrää molempiin suuntiin. Aja tasaisesti, vedättämällä ja kokeile jarruttaakin, kuuntele ääniä ja toki seuraa ympäristöä ettet törmää mihinkään/kehenkään.
        Jos kuuluu naksumista tai rutinaa pyörät käännettynä, voi vetonivel olla syynä tai jopa pyöränlaakeri jos jarrut ovat kunnossa.

        Jos epäilet että jarrulevyn ja jarrukilven välissä on kivi kilisemässä, peruuta jonkun matkaa että kivellä olisi mahdollisuus pyöriä takaisinpäin ja ehkä pois sieltä välistä.

        Jarrujen kitkapinnat voivat puhdistua kun on vauhtia esim. 80 km/h ja tekee suunnilleen hätäjarrutuksen kunhan katsoo että takana ei ole tulossa ketään perään. Paina sitä jarrua ihan kunnolla rasakasti painaen eikä tyttömäisen hentoisesti :D


    • Anonyymi

      Onko jarrusatula sama kuin jarrukannatin. Ne on vaihdettu kevät-kesällä 2018. Aloittaja

      • Anonyymi

        Ei.
        Kerron omastani. Avensis uutena ostettu. Jarruhuolto toyotalla joka vuosi a 65e. Ennen takuun loppumista piti vaihdattaa satulat 650e työt. Seuraavat satulat vaihtoon reilun kahden vuoden kuluttua. Toyota ei korvaa tai vastaa mitään.

        Autolla nyt ikää reilu kuusi vuotta ja taas samat vinkeet, satulat vaihdettava piakkoin. Katselin muualta hintoja niin uudet satulat 100-330e kpl. Nuo on helppo vaihtaa joten teen itse.

        Ei sulla ole pahakaan tilanne. Ei muillakaan merkeillä jarrut toimi ilmaiseksi.

        T sama


    • Anonyymi

      Ääni oli hetken pois mutta palasi maanantaina kotiinpäin ajaessani niin outona vinkumisena ja hiertämisenä että ajoin lähimmän Teboilin korjaamoon. Siellä takapyörien jarrulevyt puhdistettiin ja voideltiin 60llä. Sen jälkeen en ole ajanut kuin muutaman kilometrin. Mitään ei kuulunut. Huomenna ajan enemmän ja sen jälkeen muinakin päivinä. Saas nähdä, mutta tässä vaiheessa kaikki hyvin.
      Tuosta nappasin hyvän ohjeen, jota aion toteuttaa kun kilinä alkaa. "Jos epäilet että jarrulevyn ja jarrukilven välissä on kivi kilisemässä, peruuta jonkun matkaa että kivellä olisi mahdollisuus pyöriä takaisinpäin ja ehkä pois sieltä välistä." Kiitos. Ja kiitos muillekin vastaajille. Aloittaja

    • Anonyymi

      Pitää vaihtaa uudet jarrujen kannatinnarut jos entiset on kuluneet loppuun.

    • Anonyymi

      Onko jarrujen kannatinnarut, jarrusatula ja jarrukannatin kolme eri värkkiä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe