Islam on uskonto, ei kulttuuri

63

1544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen Juha Ahvion kirjaa: Eurooppa ja Suomi islamisoituvat.
      Tästä saa tosi tärkeää tietoa Suomeaa uhkaavasta vaarasta.

      • Anonyymi

        En usko että kukaan pystyy rehellisesti myöntämään että Eid al-fitr:ssä olisi muka enemmän positiivista kuin negatiivista. Etenkin kun miettii sitä kokonaisuutta. Aivan kuvottavia ruokia, vastenmielisiä sukulaisia, ärsyttäviä ja häiritsevää ääntä jne.

        Mä mietin tuota ruokajuttua ehkäpä eniten. Moni varmaan muistaa sen kun lapsena tuli aina oksennus suuhun ja kuinka se piti vaan nielaista takaisin mahaan. Ilmeet piti pitää visusti ominaan kuin vahanukella vaikka teki mieli irvistää. Sitten kehuttiin kilpaa miten ihania ne kuvottavat ruoat olivat ja varsinkin se ällöttävä liha. Yrjö lentää kaaressa.Puistattaa aivan mielettömästi.

        Enkä mä oikein ymmärrä tota paastoakaan.Eihän se ole paasto kun syödään kuitenkin jatkuvasti. Vaivaa,rahaa ja aikaa vaan kuluu ja roskaakin syntyy, eli luonto ja ilmasto kärsii.Juhlassa on ainoastaan negatiivisia juttuja.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Mielestäni Islam ei ole uskonto,vaan ideologia. Uskonnossa on rakkaus ja armo. Ideologiassa vain suuntaus,yksi tie.

    • Tietenkin, uskonto on uskonto.
      Mutta ihminen on ihminen ja esim. uskovainen ihminen ei ole ainoastaan vain pelkkä uskonto.

      Jokaisella ihmisellä on kulttuurinsa, kukaan ei ole kulttuuriton, ei muslimit eikä kristityt eikä juutalaiset ja niin edelleen.

      Ihminen yleensä saa sen valtion kulttuurin missä on syntynyt.
      Jos on suomalainen muslimi, silloin hän omaa suomalaisen kulttuurin, mutta hänen uskonto on Islam.

      Kuulen usein kun jotkut puhuu muslimikulttuurista. En oikein ymmärrä mitä he sillä tarkoittaa, sillä esim. monissa muslimimaissa on aivan erilaiset kulttuurit vaikka muslimeja ovatkin.
      Joten mitään kaikilla olevaa muslimikulttuuria ei ole olemassa.

      En ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan kristillisestä kulttuurista.
      Kristillisissä valtioissa on myös erilaiset kulttuurit.
      Miksi ei kukaan puhu kristillisestä kulttuurista joka olisi kaikilla kristityillä?
      Miksi ainoastaan muslimeilla kuvitellaan olevan jokin erikoinen muslimikulttuuri kaikkialla maailmassa?

      Luulöen, että moni sekoittaa kulttuurin ja uskonnon toisiinsa ainakin silloin kun on muslimeista kyse :)

      Eri kulttuureissa eri tavat.
      Ihmisetkin on esrilaisia ja siksi käyttäytyvät eri tavalla.

      • >En ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan kristillisestä kulttuurista.

        Et sitten ole varmaan pahemmin katsellut kristinuskopuolen palstojen keskusteluja. Siellä korostetaan usein hyvin voimakkaasti maamme olevan kulttuuriltaan kristillinen, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa kuin osittain.

        >Jos on suomalainen muslimi, silloin hän omaa suomalaisen kulttuurin, mutta hänen uskonto on Islam.

        Tuota noin, oletko nyt ihan varma? Minun käsittääkseni tuhannet Suomen muslimit kokevat olevansa ensisijaisesti muslimeja, eikä suomalaisissa tavoissa ja perinteissä ole heille juurikaan mitään. Sen sijaan noudatetaan etnisen kotimaan tapoja, paitsi jos se etninen kotimaa on Suomi eli kyseessä on islamiin "palannut".


      • Anonyymi

        Miten Islam voi olla uskonto jos se haluaa tappaa? Uskonto on rakkauden asia,ei väkivallan.
        Jumala, joka loi meidät,miksi hän haluaisi tappaa meidät,ihmiset?
        Jokaisella on matka elettävänään ja sitä ei pidä epäuskonnot hallita,että ihminen ei olsi vapaa.
        Mehän olemme vapaita sieljuja,mutta Mohammd haluaa toisin,eli alistaa Jumalalle,vaikka Jumala loi meidät matkalle elämään.
        Voiko.olla pahempaa joka alistaa ja kontrolloi vapaata sielua?
        Syntymäsi et tiedä, minne synnyt,mutta haluasit olla rakastettu ja vapaa,ilman ohjeita..Kuin lapset taistelee, meitä aikusia vastaan..anna minun olla lapsi.
        Mutta,tämäkin kulttuuri ei ole uskonto,ei missään nimessä.
        Koska,ei luo vapaata tahtoa elämään.
        Oletko varma,että Jumala ajattelee teitä rakkaudella,kun vapaata tahtoa teillä ei ole sielulle.


      • Anonyymi

        Islam on lakiuskonto. Koraanin säännöt ovat varmasti muslimeille tärkeämpiä kuin maalliset lait. Islam hallitsee ihan käytännössä elämää, eikä sitä ole erotettu valtiosta, kuten kristinuskon kohdalla on tehty. Šaria (sharia), eli islamilainen laki on islaminuskon mukaan Jumalan ihmisille antama muuttumaton laki. Šaria on islaminuskon ydin. Lakiuskonto määrää siis pitkälti kaikilla elämän alueilla.

        Monesti jopa pyritään voimakkaasti lisäämään sharia-lain kannatusta muslimien keskuudessa. Kun muslimit näin jättävät länsimaisen yhteiskunnan huomiotta, niin sen rinnalla oleva islamilainen sharia-yhteiskunta vahvistuu. Ei tuolla tavalla toimimalla edes haluta integroitua länsimaiseen yhteiskuntaan ja elää länsimaista elämäntapaa, kulttuuria ja lakeja kunnioittaen ja noudattaen.


    • Anonyymi
      • Niinpä se kristillisyyskin sitoo kaikki maailman kristityt yhteen :)


      • seijaah kirjoitti:

        Niinpä se kristillisyyskin sitoo kaikki maailman kristityt yhteen :)

        Heh. Kyllä huomaa, että et ole lukenut kristinuskopalstojen keskustelua. 😀


    • Mun mielestä huonoinkin islalamissa eli jonka islam on pahaa islamia on parempi kuin yksikään kristitty. Tarkoitan, että jopa Sufy Ani, joka murskaa naisia ja lapsiakin omaa hyviä tekoja enemmän kuin kristityt. Erään lähteen mukaan sain ajatuksen, että hän on mm. vastuussa siitä, että alettiin levittämään internetin kautta pyhiä teoksia nettiin ilman tekijöiden lupaa vrt. Youtuben, Wikipedian, Internet Archiven yms. kehittäminen. Hänen ansiostaan kaikkialla maailmassa voidaan tutustua monipuolisesti eri kultuureihin ja niiden pyhiin teoksiin.

      Kristityt sen sijaan ovat valinneet elämäntavan, joka on tuhonnut maailman meret, ilmakehän ja luonnon. He jatkuvasti sotivat maailmansodissa toisiaan vastaan eikä ydinsodan tuhokaan ole aina kaukana.

      Mua hieman loukkaa kun sanotaan, että islamilainen on tehnyt jonkin pahan teon. Ei se ole välttämättä uskonnosta kiinni. Vaan voi tuollainen pahan teon tekijä olla uskosta luopunutkin. Ja silti hänet luetaan islamin piiriin. Vaikka olisi sosialismi tms. syynä valintoihin eikä niinkään islam. Tosiasia kuitenkin on, että tänä päivänä Profeetta Danielin kirjan 11. luvun lopun mukaan Etelän Kuningas on sodassa Pohjoista vastaan. Ja toisaalta Jumalan valtakunta, joka on tuleva murskaa viisimetallisen patsaa, joka edustaa länsimaista kultuuria. Eli sota Etelän ja Pohjoisen välillä on tosiasia ja länsimaisen kultuurin tuho on tuleva pian?

      Islamilainen kultuuri on mielestäni noussut länsimaisen kultuurin ohitse ainankin Nasheed musiikista päätellen. Toki myös Intian kultuuri mantroineen ja guruineen on tehnyt sitä vielä suuremmassa määrin.

      https://www.youtube.com/watch?v=r7fY-cw3w-U
      Cry for sultan

      https://www.youtube.com/watch?v=N9m3QL-xd7Y
      Be taha

    • >Onko kysyttävää?

      On. Miksi islam on mielestäsi totta? Mikä sen sinulle todistaa? Oletko koskaan miettinyt muita ratkaisuja? Suomessahan saa täysin vapaasti uskoa mihin tahansa tai olla uskomatta mihinkään.

      Oletko kreationisti fundiskristittyjen tapaan? Jos olet, miten laajasti kiistät luonnontieteet ja mikä kelpaa?

      • Minut vakuutti siitä a) Koraanin tieteelliset faktat ja b) islamin taistelu vähäosaisten puolesta.

        A) Profeetta Muhammadin (rh) elinaikana ihmisillä oli monia virheellisiä käsityksiä asioista, mutta yhtäkään niistä ei ole päätynyt Koraaniin, vaan sen sijaan siellä on yksityiskohtia sikiön kehityksestä, se tieto, ettei kuu tuota valoa, ettei rauta ole kehittynyt maapallolla, ihmisissä ja eläimissä on vettä jne.

        B) Lukutaidoton karavaanikauppias alkoi saarnata että naisten tulee voida osallistua politiikkaan, solmia kauppoja, luoda uraa ja omistaa omaisuutta, kun Pohjoismaissakin näistä oikeuksista alettiin puhua 100 tai 50 vuotta sitten.
        Hän taisteli köyhien, leskien, sukulaisten, naapurien ja orjien hyvinvoinnin takaamiseksi ja orjuuden lopettamiseksi.

        Ihailen myös islamin jämptiyttä: kristitylle ei ehkä ole aivan selvää, onko alkoholi ok ja mitä Raamattuun kuuluu, kun protestanteilla ja ortodokseilla on siitä eri käsitykset. Muslimille tällaiset asiat ovat selkeitä.
        Islamin arvomaailma tulee hyvin esiin sen 5 peruspilarissa: köyhien auttamista ja itsehillinnän kehittämistä. Jos joku ei voi paastota sairauden takia, hän voi sen sijaan panostaa Koraaniin lukuun ja se on yhtä arvokasta häneltä, koska islam on kaikille: terveille ja sairaille, mustille ja valkoisille.

        Kaikenlaiset ratkaisut ovat minulle toki avoinna - malleja ja ystävällisiä auttajiakin niitä kohti löytyisi, sillä suvussani on hare krishna, ystäväni on toivottanut helluntaiseurakunnan ovet minulle aina avoimiksi, otti hellästi tassusta kiinni ja kysyi, antaisinko elämäni Jeesukselle, ja tuolla on mukavia jehovan todistajia. Kerran mietin, haluaisinko olla bahai. Tajusin kuitenkin nopeasti, että se lähti jostain muusta kuin vilpittömästä uskosta bahai'hin - ehkä vaikeuksista ateistiperheessä taikka muslimikavereiden puutteesta.

        Uskoontulo joskus esitetään nopeana ja mutkattomana prosessina, mutta sitä se ei useinkaan ole, vaan minullakin se oli puolentoista vuoden jahkailua ja sisäistä ristiriitaa.


      • Uskon Jumalan luoneen maailman - että maailman synnyn aiheuttaja ja syy on Jumala. Uskon ihmiskunnan polveutuneen Adamista (rh), mutta muiden olentojen kohdalla on evoluutiota tapahtunut. Ehkä ihmisenkin jossain kohtaa, muttei ihmisapinasta. Evoluutio on tapahtunut Jumalan ansiosta. (Yleisesti totean, että sitten taas kysymys, miksi maailma syntyi, sai alkunsa, ei ole tieteen piirissä.)

        Koraani kertoo maailmanluomisesta:

        "Eivätkö uskottomat huomaa, että taivaat ja maa olivat sulkeutuneet, kunnes Me erotimme ne toisistansa? Vedestä Me olemme luonut kaikki elolliset olennot. Eivätkö he sittenkään usko?" (21:30)

        "Ja taivaan olemme Me voimallamme rakentanut ja totisesti Me tasaisesti laajennamme sitä." (51:47)

        Nykytieteessä tiedetäänkin, että maailmankaikkeus oli alunperin hyvin tiheää ja tosiaan laajenee.


      • Anonyymi
        Yusraaa kirjoitti:

        Minut vakuutti siitä a) Koraanin tieteelliset faktat ja b) islamin taistelu vähäosaisten puolesta.

        A) Profeetta Muhammadin (rh) elinaikana ihmisillä oli monia virheellisiä käsityksiä asioista, mutta yhtäkään niistä ei ole päätynyt Koraaniin, vaan sen sijaan siellä on yksityiskohtia sikiön kehityksestä, se tieto, ettei kuu tuota valoa, ettei rauta ole kehittynyt maapallolla, ihmisissä ja eläimissä on vettä jne.

        B) Lukutaidoton karavaanikauppias alkoi saarnata että naisten tulee voida osallistua politiikkaan, solmia kauppoja, luoda uraa ja omistaa omaisuutta, kun Pohjoismaissakin näistä oikeuksista alettiin puhua 100 tai 50 vuotta sitten.
        Hän taisteli köyhien, leskien, sukulaisten, naapurien ja orjien hyvinvoinnin takaamiseksi ja orjuuden lopettamiseksi.

        Ihailen myös islamin jämptiyttä: kristitylle ei ehkä ole aivan selvää, onko alkoholi ok ja mitä Raamattuun kuuluu, kun protestanteilla ja ortodokseilla on siitä eri käsitykset. Muslimille tällaiset asiat ovat selkeitä.
        Islamin arvomaailma tulee hyvin esiin sen 5 peruspilarissa: köyhien auttamista ja itsehillinnän kehittämistä. Jos joku ei voi paastota sairauden takia, hän voi sen sijaan panostaa Koraaniin lukuun ja se on yhtä arvokasta häneltä, koska islam on kaikille: terveille ja sairaille, mustille ja valkoisille.

        Kaikenlaiset ratkaisut ovat minulle toki avoinna - malleja ja ystävällisiä auttajiakin niitä kohti löytyisi, sillä suvussani on hare krishna, ystäväni on toivottanut helluntaiseurakunnan ovet minulle aina avoimiksi, otti hellästi tassusta kiinni ja kysyi, antaisinko elämäni Jeesukselle, ja tuolla on mukavia jehovan todistajia. Kerran mietin, haluaisinko olla bahai. Tajusin kuitenkin nopeasti, että se lähti jostain muusta kuin vilpittömästä uskosta bahai'hin - ehkä vaikeuksista ateistiperheessä taikka muslimikavereiden puutteesta.

        Uskoontulo joskus esitetään nopeana ja mutkattomana prosessina, mutta sitä se ei useinkaan ole, vaan minullakin se oli puolentoista vuoden jahkailua ja sisäistä ristiriitaa.

        Pakko kysyä, että oletko lukenut Muhammedin elämäkerran?


      • Anonyymi
        Yusraaa kirjoitti:

        Minut vakuutti siitä a) Koraanin tieteelliset faktat ja b) islamin taistelu vähäosaisten puolesta.

        A) Profeetta Muhammadin (rh) elinaikana ihmisillä oli monia virheellisiä käsityksiä asioista, mutta yhtäkään niistä ei ole päätynyt Koraaniin, vaan sen sijaan siellä on yksityiskohtia sikiön kehityksestä, se tieto, ettei kuu tuota valoa, ettei rauta ole kehittynyt maapallolla, ihmisissä ja eläimissä on vettä jne.

        B) Lukutaidoton karavaanikauppias alkoi saarnata että naisten tulee voida osallistua politiikkaan, solmia kauppoja, luoda uraa ja omistaa omaisuutta, kun Pohjoismaissakin näistä oikeuksista alettiin puhua 100 tai 50 vuotta sitten.
        Hän taisteli köyhien, leskien, sukulaisten, naapurien ja orjien hyvinvoinnin takaamiseksi ja orjuuden lopettamiseksi.

        Ihailen myös islamin jämptiyttä: kristitylle ei ehkä ole aivan selvää, onko alkoholi ok ja mitä Raamattuun kuuluu, kun protestanteilla ja ortodokseilla on siitä eri käsitykset. Muslimille tällaiset asiat ovat selkeitä.
        Islamin arvomaailma tulee hyvin esiin sen 5 peruspilarissa: köyhien auttamista ja itsehillinnän kehittämistä. Jos joku ei voi paastota sairauden takia, hän voi sen sijaan panostaa Koraaniin lukuun ja se on yhtä arvokasta häneltä, koska islam on kaikille: terveille ja sairaille, mustille ja valkoisille.

        Kaikenlaiset ratkaisut ovat minulle toki avoinna - malleja ja ystävällisiä auttajiakin niitä kohti löytyisi, sillä suvussani on hare krishna, ystäväni on toivottanut helluntaiseurakunnan ovet minulle aina avoimiksi, otti hellästi tassusta kiinni ja kysyi, antaisinko elämäni Jeesukselle, ja tuolla on mukavia jehovan todistajia. Kerran mietin, haluaisinko olla bahai. Tajusin kuitenkin nopeasti, että se lähti jostain muusta kuin vilpittömästä uskosta bahai'hin - ehkä vaikeuksista ateistiperheessä taikka muslimikavereiden puutteesta.

        Uskoontulo joskus esitetään nopeana ja mutkattomana prosessina, mutta sitä se ei useinkaan ole, vaan minullakin se oli puolentoista vuoden jahkailua ja sisäistä ristiriitaa.

        Olen pohtinut että tuohon koraanin sikiön kehityksen vaiheiden kuvaamiseen riittäisi oikeastaan ihan tavalliset silmät ja keskenmenon tarkastelu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen pohtinut että tuohon koraanin sikiön kehityksen vaiheiden kuvaamiseen riittäisi oikeastaan ihan tavalliset silmät ja keskenmenon tarkastelu.

        Mohamedillahan niitä vaimoja kun oli


    • Anonyymi

      Islam on poliittisideologinen uskonto.

    • Anonyymi

      Netistä voipi katsella tämän järkähtämätön valtaustahto ja alistamisvimma
      -käy kaikin keinoin vääräuskoista päin ja muita kulttuureja hajottaen
      -täysin omavaltainen järestelmä joka on luotu ankaralla syntyvyydellä leviämään

    • Anonyymi

      Mitenkäs erottelet islamilaisen kulttuurin islamin uskonnosta? Koko yhteiskunta on läpeensä uskonnon alla, laeista kauppaan ja (taide) kulttuuriin, yksityishenkilöiden ja yhteisöjen käytäntöihin? Miten käykään henkilölle, joka irtisanoutuu tästä, ai niin eihän hän silloin olisi enää edes islaminuskoinen muslimi. Kyllä islam ja islamilainen kulttuuri on yhtä, valinnanvapautta ei ole. Vertaa vaikka kristillisiin maihin, vaikka tietty historiallinen pohja on olemassa, saa jokainen huidella mielensä mukaan, kunhan noudattaa liberaalisti tehtyjä lakeja. Toisin sanoen olet alistettu islamilaiselle yhteiskunnalle, jos olet muslimi etkä voi sitä tosiasiaa kieltää.

      • Anonyymi

        Onko tullut mieleen, että islam voi kehittyä ja muslimien merkitys muuttua? Ei muslimitapojen osaamisen pitäisi määrittää, kuka on muslimi.


      • Anonyymi

        ( Toisin sanoen olet alistettu islamilaiselle yhteiskunnalle, jos olet muslimi etkä voi sitä tosiasiaa kieltää. )

        Siis miksi nämä alistetut levitäytyvät valtausmielin koska kaikki muu on näiltä kielletyy
        - elikä näin valtaavat lisää aluetta ja tästä on kirjoitusta paljonkin löytöretkeilessäs koneelas


    • Anonyymi

      Islam on uskonnollispoliittinen ideologia, ei teologinen uskonto. Se on saanut alkunsa Lähi-idän kulttuurista ja varsinkin arabien. Muhammed tarkoitti islamin arabeille uskonnnoksi ja yhteiskunnan perusjärjestelmäksi.

      Olet etuoikeutetussa asemassa, koska Suomessa voit noudattaa juuri omanlaistasi islamia, johtuen siitä, että elämme länsimaalaisessa demokratiassa. Älä ikinä unohda sitä.

      • Anonyymi

        Eläs luulekaan jot nämä lassostaan luopuisivat, näille siitä on turha toitotaa vaan näitä ei pidä päästää etenemään tyyleilään - sille pitää pistää stopit


    • Anonyymi

      Haepas tuolla alotaja ja voin lisääkin laittaa esille mikä osoitaa aivan muuta mitä meinaat

      > Muslimiveljeskunta

      • Anonyymi

        Lehden uusimmassa numerossa kerrotaan, että Muslimiveljeskunta saa komissiolta paljon tukea ja epäsuoria tukia.

        tuollakin voipi katella mikäs on pelin henki levitäätyy


    • Anonyymi

      Mihin pyritte

      > Oi Kallis Suomenmaa nahkapuikko

    • Anonyymi

      > Islam on uskonto, ei kulttuuri.

      Ehkä, mutta uskonto muokkaa kulttuuria, erityisesti jos se vallitsee koko kansaa.

    • Anonyymi

      << islamin verinen historia: jihad

      miten tämän annetaan solutautua ja levitäytyä vois sanoa ruokituna ja pyllyt pyyhitynä
      - eikö näiten aikeita ymmäretä ottaa toesta

      • Anonyymi

        Näitten viha on siis käsitämätöntä vääräuskoista kohin jotka estävät näitten levitäytymistä rasishit

        Aina-kun näiten lisääntyjien määrät ylityvät siis röyhkeyden rajat väkimäärissä , vaativat kultuurin lakien ja elämän arvojen kaiken noudatavan näitten pään arvoja siis rikullensa viimeistä piirtoaan myöten jne,,,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitten viha on siis käsitämätöntä vääräuskoista kohin jotka estävät näitten levitäytymistä rasishit

        Aina-kun näiten lisääntyjien määrät ylityvät siis röyhkeyden rajat väkimäärissä , vaativat kultuurin lakien ja elämän arvojen kaiken noudatavan näitten pään arvoja siis rikullensa viimeistä piirtoaan myöten jne,,,,,

        Ei tuo ole totta kuin vain eräässä toisessa yhteydessä.
        Koraani sanoo USKOSSA EI OLE MITÄÄN PAKKOA. Ja niin toimittiin 600 luvulla.
        Nykyinen asetelma johtuu Profeetta Jeremiasta, joka aiheuttaa että tulee
        1. Linnoitettu kaupunki islamille
        2. Pronssimuuri Kiinalle?
        3. Rautapatsas ????

        Tosin sunna mainitsee että rauhaa ja miekasta luopumista ei Islam toteen pistä ennen kuin kaikki uskovat yhteen Jumalaan uskonsa tunnustaen, zakat vero maksetaan ja rukous toimitetaan. Niin kauan Islam sotii kunnes ALLAH on ainoa Jumala.

        Tässä on pieni ristiriita koraanin ja sunnan välillä. Islam on niin hyvä edistysaskel että voittaisi ilman miekkaakin, mutta pahat paatuvat pahemmiksi ja sen tähden pitää miekka olla varoituksena ja peloitteena.
        Ateistit kyllä maksaa zakat veroa islamia matkien, mutta eivät tunnusta Jumalaa eivätkä rukoile. En tiedä vaaditaanko kaikki kolme vai riittääkö tuo yksi kolmesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo ole totta kuin vain eräässä toisessa yhteydessä.
        Koraani sanoo USKOSSA EI OLE MITÄÄN PAKKOA. Ja niin toimittiin 600 luvulla.
        Nykyinen asetelma johtuu Profeetta Jeremiasta, joka aiheuttaa että tulee
        1. Linnoitettu kaupunki islamille
        2. Pronssimuuri Kiinalle?
        3. Rautapatsas ????

        Tosin sunna mainitsee että rauhaa ja miekasta luopumista ei Islam toteen pistä ennen kuin kaikki uskovat yhteen Jumalaan uskonsa tunnustaen, zakat vero maksetaan ja rukous toimitetaan. Niin kauan Islam sotii kunnes ALLAH on ainoa Jumala.

        Tässä on pieni ristiriita koraanin ja sunnan välillä. Islam on niin hyvä edistysaskel että voittaisi ilman miekkaakin, mutta pahat paatuvat pahemmiksi ja sen tähden pitää miekka olla varoituksena ja peloitteena.
        Ateistit kyllä maksaa zakat veroa islamia matkien, mutta eivät tunnusta Jumalaa eivätkä rukoile. En tiedä vaaditaanko kaikki kolme vai riittääkö tuo yksi kolmesta.

        Tuo profeetta Jeremia on niin raju tänä päivänä että jokainen maailman kansa kääntyy taistelemaan häntä vastaan, mutta häviävät.
        Voi olla että he jopa tallaavat Jerusalemia 42 kk ajan ja siksi Jumala laittaa pedon merkin ja määrää pakanoiden ajan loppumaan. Taistelu Jerusalemia vastaan päättyy huonosti pakanoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo profeetta Jeremia on niin raju tänä päivänä että jokainen maailman kansa kääntyy taistelemaan häntä vastaan, mutta häviävät.
        Voi olla että he jopa tallaavat Jerusalemia 42 kk ajan ja siksi Jumala laittaa pedon merkin ja määrää pakanoiden ajan loppumaan. Taistelu Jerusalemia vastaan päättyy huonosti pakanoille.

        Profeetta Jeremia oli hyvin nuori, ehkä parinkymmenen ikäinen pappissuvun vesa Jerusalemin kupeesta Anatotista, kun Jumala kutsui hänet kansojen profeetaksi. Tehtävä ei ollut Jeremian mieleen: ”Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!” (Jer. 1:6.)

        Jumala oli valintansa tehnyt ennen kuin Jeremia oli syntynyt maailmaan. Jumala rohkaisi Jeremiaa menemään sinne, mihin häntä käsketään ja puhumaan, mitä hänen käsketään puhua: ”älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua” (Jer. 1:8).

        Jeremia kuvaa luvun 30 alussa Juudan kansan kärsimystä, joka sitä oli kohdannut ennustusten mukaisesti: ”Kauhun huuto kiirii: rauha on mennyttä, vain pelkoa kaikkialla!” (Jer. 30:5.) Samankaltaisia ennustuksia kuultiin usein Jeremian suusta. Sanat kuulostivat kansan korvissa mielettömiltä.

        Jeremia joutui puhumaan kansaansa ja sen johtajia vastaan, kun samaan aikaan useat valeprofeetat olivat puhuvinaan Jumalan suulla päinvastaista sanomaa. Jeremian tehtävää ei helpottanut sekään, että puheet ennustivat menestystä Israelin kansan vihollisille.
        ----
        Eipäs se mitään, mitäs laumoista ja hansakunnista horistaan
        - seimen lapsi yksilöi meidät mailman karpaaseiksi kulkemaan läpi tulen ja pakkasen

        - tämä oli se Jeremian sanoma viittauksin jota ei aina vieläkään käsitetä
        -- seimi irrotaa meidät massojen hurmoksesta ja antaa yksilöille vielä kasvun voiman

        YHTEISKUNNAN PAINEET VAATIMUKSET ON NÄIN RIISUTUNA MEILTÄ POIS PÄÄLTÄ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Profeetta Jeremia oli hyvin nuori, ehkä parinkymmenen ikäinen pappissuvun vesa Jerusalemin kupeesta Anatotista, kun Jumala kutsui hänet kansojen profeetaksi. Tehtävä ei ollut Jeremian mieleen: ”Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!” (Jer. 1:6.)

        Jumala oli valintansa tehnyt ennen kuin Jeremia oli syntynyt maailmaan. Jumala rohkaisi Jeremiaa menemään sinne, mihin häntä käsketään ja puhumaan, mitä hänen käsketään puhua: ”älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua” (Jer. 1:8).

        Jeremia kuvaa luvun 30 alussa Juudan kansan kärsimystä, joka sitä oli kohdannut ennustusten mukaisesti: ”Kauhun huuto kiirii: rauha on mennyttä, vain pelkoa kaikkialla!” (Jer. 30:5.) Samankaltaisia ennustuksia kuultiin usein Jeremian suusta. Sanat kuulostivat kansan korvissa mielettömiltä.

        Jeremia joutui puhumaan kansaansa ja sen johtajia vastaan, kun samaan aikaan useat valeprofeetat olivat puhuvinaan Jumalan suulla päinvastaista sanomaa. Jeremian tehtävää ei helpottanut sekään, että puheet ennustivat menestystä Israelin kansan vihollisille.
        ----
        Eipäs se mitään, mitäs laumoista ja hansakunnista horistaan
        - seimen lapsi yksilöi meidät mailman karpaaseiksi kulkemaan läpi tulen ja pakkasen

        - tämä oli se Jeremian sanoma viittauksin jota ei aina vieläkään käsitetä
        -- seimi irrotaa meidät massojen hurmoksesta ja antaa yksilöille vielä kasvun voiman

        YHTEISKUNNAN PAINEET VAATIMUKSET ON NÄIN RIISUTUNA MEILTÄ POIS PÄÄLTÄ

        Kaikkeus on samaa, kuin yksilö ja JEESUSKIN JÄTTI MUUT SIIHEN OOTELEMAAN JA LÄHTI YHTÄ ETSIMÄÄN PELASTAMAAN LAUMAANSA mikä oli puikkinut teilleen

        MAILMAN KAIKKEUS ON JUURI TÄTÄ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkeus on samaa, kuin yksilö ja JEESUSKIN JÄTTI MUUT SIIHEN OOTELEMAAN JA LÄHTI YHTÄ ETSIMÄÄN PELASTAMAAN LAUMAANSA mikä oli puikkinut teilleen

        MAILMAN KAIKKEUS ON JUURI TÄTÄ

        Tämä on ikuista kaitsemista, elikkä tämä korkeuksista meille annetaan elämän valona

        OLE HYVÄ Varsågod


    • Anonyymi

      EI KUNNIASTAAN TIETOAKAAN ei kule silmät vesikaljamilla

      -- >>Mahdoton ratkaista. Alpo Noposen runo. Lausuja Yrjö Jyrinkoski

      • Anonyymi

        Elegia
        Haihtuvi nuoruus niinkuin vierivä virta.
        Langat jo harmaat lyö elon kultainen pirta.
        Turhaan, oi turhaan tartun ma hetkehen kiini;
        riemua ei suo rattoisa seura, ei viini.

        Häipyvät taakse tahtoni ylpeät päivät.
        Henkeni hurmat ammoin jo jälkehen jäivät.
        Notkosta nousin. Taasko on painua tieni?
        Toivoni ainoo: tuskaton tuokio pieni.

        Tiedän ma: rauha mulle on mullassa suotu.
        Etsijän tielle ei lepo lempeä luotu,
        pohjoinen puhuu, myrskyhyn aurinko vaipuu,
        jää punajuova: kauneuden voimaton kaipuu.

        Upposi mereen unteni kukkivat kunnaat.
        Mies olen köyhä: kalliit on laulujen lunnaat.
        Kaikkeni annoin, hetken ma heilua jaksoin,
        haavehen kullat mieleni murheella maksoin.

        Uupunut olen, ah, sydänjuurihin saakka!
        Liikako lienee pantukin paatinen taakka?
        Tai olen niitä, joilla on tahto, ei voima?
        Voittoni tyhjä, työn tulos tuntoni soima.

        Siis oli suotta kestetyt, vaikeat vaivat,
        katkotut kahleet, poltetut, rakkahat laivat?
        Nytkö ma kaaduin, kun oli kaikkeni tarpeen?
        Jähmetyn jääksi, kun meni haavani arpeen?

        Toivoton taisto taivaan valtoja vastaan!
        Kaikuvi kannel; lohduta laulu ei lastaan.
        Hallatar haastaa, soi sävel sortuvin siivin.
        Rotkoni rauhaan kuin peto kuoleva hiivin.


    • Anonyymi

      Miksi Kongon demokraattisen tasavallan listasijoitus on muuttunut?
      Vuoden 2021 listan pistemäärä on noussut edellisestä vuodesta kahdeksalla. Kongon demokraattinen tasavalta ei sijoittunut WWL 2020-tutkimuksen viidenkymmenen kärkimaan joukkoon.

      Kirkkoon kohdistuva painostus on voimistunut, mikä johtuu maan itäosan vakavista väkivaltaisuuksista. Monissa osissa maata vallitsee anarkia, ja instituutiot ovat romahtamispisteessä.

      Vaikka myös vuonna 2020 väkivaltapisteet olivat korkeat, nyt väkivalta on vaikuttanut myös painostuksen lisääntymiseen. WWL 2021:n raportoimana jaksona jihadistit ja muut aseelliset ryhmät (kuten Allied Democratic Forces, ADF) ovat aiheuttaneet paljon kärsimystä kaikille, mutta erityisesti kristityille.

      Aseelliset ryhmät kontrolloivat kirkon johtajien pitämien saarnojen sisältöä. Eräskin kirkon johtaja siepattiin ja hänelle kerrottiin, mitä hän saa sanoa kirkossa ja mitä ei.

      Hallitus rajoittaa monin tavoin kristittyjen elämää, mm. ilmaisunvapautta, lupa-asioita ja vapautta toimia maassa. Nämä tekijät yhdessä ovat johtaneet pistemäärän nousuun.

      Ketkä ovat suurimmassa vaarassa?
      Ääri-islamistit toimivat erityisesti maan itäosissa. Siellä kaikki kristityt ovat vaarassa. Myös sosiaalinen paine on kova: perheet ja yhteisöt painostavat islamista tai perinteisistä uskonnoista (tai kristinuskon ja animismin sekauskonnoista) kääntyneitä.

      MITÄS NÄITTEN AUTAMISISTA ON AKUA OLLUT

      • Anonyymi

        Ei nämä pysty misään elämään ihmisten lailla muiten kansa
        - KATELKAAS SAMA TILANNE JOKA MAASSA MISSÄ NÄITÄ ON JA MIHIN OVAT PÄÄSSEET TUNKEUTUMAAN SOLUTAUTUMAAN


      • Anonyymi

        Miten kertoa islamista
        "On helpompaa huiputtaa ihmisiä kuin saada heidät ymmärtämään, että heitä on huiputettu"
        - Mark T

        muslimit ruotsi
        muslimit ranska
        muslimit tanska
        AIN MAATA MUUTTAEN on järkyttävää luettavaa joka maasta

        turkki
        venäjä

        ???


      • Anonyymi

        Belgiasta tulossa ensimmäinen islamilainen valtio Euroopassa
        Puolue kutsuu sitä "islamistiseksi demokratiaksi" ja he ovat asettaneet tavoitteen: vuoteen 2030 mennessä Belgia on Islamilainen valtio.

        MUSLIMIVELJESKUNTA JA RYSSELIT näin napautuvat europan hämmenys alkaa


    • Anonyymi

      Kazakstanissa pyrkivät nyt vallan muljautukseen ja Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin on näiten talutusnuorassa ja täysin huutamassa nykyistä valtaa vasten, niinkuin muisakin näiten valtaamistouhuissa ja euroopan täytössä.

    • Anonyymi

      Miten hoilaamalla pystytään täysin järkevyys tuhoamaan maan-päältä ja palataan entisajan pakkoleiri malleihin takasin ja kuokimaan elanto saharoilla

      MUUSTA KAMOTA-VUUKSISTA PUHUMATTAKAN

    • Anonyymi

      Tapio Rautavaara - Sininen uni

      Äiti lauloi tätä aina kun olin pieni niin illalla nukkumaa käydessä. Sama kun pikkuveli oli pieni niin kuulin äitin laulavan viereisessä huoneessa. Hän laulelee tätä vanhuksillekin vanhainkodissa kun töissä ja tykkäävät. Nykysin jos äiti sattuu tätä laulamaan niin rupean itkemään. Muistoja. Tai jos itse laulan tai kuulen, niin rupeaa itkettää.

      Tapio itse on käynyt läpi sinivalkoisen unen, kuinka moni on olympiavoittaja, maailmanmestari ja lisäksi näyttelija laualaja

      TARVITAANKOS TÄSSÄ KUNIAKUUTTA ja yleensäkään elämässä

    • Anonyymi

      Monet ihmiset tuntuu sekottavan kulttuurin ja islamin uskon. Nämä ovat kumminki ihan eri asiat. Ei pitäs sekottaa uskontoa tai kulttuuria toisiinsa.

      • Anonyymi

        kyllä samaa sumpuu ovat elikkä ISLAMIVELJESKUNTA näitä vie valoitusmielisä eteenpäin
        - ja tämä on täysin uskon tuomaa levitäytymistä näillä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä samaa sumpuu ovat elikkä ISLAMIVELJESKUNTA näitä vie valoitusmielisä eteenpäin
        - ja tämä on täysin uskon tuomaa levitäytymistä näillä

        Täysin normaalista poikeavaa on näiten vaatimukset päästä valankahvoihin ja sitäkauten laittaa kaikki elämänarvot yhteiskunnat nimenomaan näiten tapaisiksi ja hallintaan

        NÄILLE EI OLE MIKÄÄN MUU TÄRKEÄÄ VAIKKA ELÄVÄT MUITEN TUOTOILLA
        - ON NÄITTEN AATOS, TAVAT TÄYTTÄ KÄSITTÄMÄTÖNTÄ


    • Anonyymi

      Laittakaas pelkistyksiä esiin tästä USKOSTA, ilman taka-aatolsia

      • Anonyymi

        Mitä peliä pitävät LONTOON KADUILLA JO VUOSIKYMMENTEN TAKAA
        - onkos tämä uskoa vaiko uskon varjolla hääräilyä
        - kielenkääntäjällä lontoonkielelle rupeaa tapahtumaa ruutuun nähtäville pukkaamaan


    • Anonyymi

      Almupelit on näiltä kansa pääelinkeino, no kun tästä vouhkaavat, koskas olemme näiltä almuja saaneet
      - näin se on nurinkurista ja kun nämä sitten kantiksen almuja saavat
      - silon vasta se näillä pelaa keskenään miten perhesiten nämä saadut almut jakavat keskenään

      ELÄMÄ ON YHTÄ NÄYTELMÄÄ NÄILLÄ

    • Anonyymi

      Islam on lakiuskonto. Mikään uskonto ei kutenkaan ole yhteiskunnan lakien yläpuolella. Länsimaissa tulee elää länsimaisia arvoja ja lakeja noudattaen.

    • Anonyymi

      EIKÖHÄN SE OLE TÄMÄNKIN KANSSA SAMA TILANNE

      Putin käy sotaa, kunnes kohtaa voimaa – demokratioilla on totuuden hetki
      Nollapisteessä demokratioiden on yhdistettävä voimansa ja pysäytettävä sotapolitiikka. Vapaa Eurooppa ei saa kuolla, Lauri Nurmi kirjoittaa.

    • Anonyymi

      Unkarin ex-suurlähettiläs esittelee Orbanin saavutuksia Suomen eliitille – kansanedustaja: ”EU voisi ottaa oppia, Suomi mukaan lukien”
      Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen puolustaa Unkarin kiisteltyjä lakimuutoksia ja entisen suurlähettilään kutsumista eduskunnan kerhon osin järjestämään tapahtumaan.

      ->> Unkarin väestö

      • Anonyymi

        Suomi alaa syöksyä pohjalukemiin, taitaa ijuhlat olla mässäilty ja totuus eessä

        Hallitus leikkaa rajusti – osa Kela-korvauksista loppumassa
        Hallitus on leikkaamassa Kela-korvauksista noin 40 prosenttia ensi vuonna.


      • Anonyymi

        YLI 5 000 maatilalla on maksuvaikeusongelmia, selviää Maaseudun Tulevaisuuden Kantar TNS Agrilla teettämästä viljelijäkyselystä.

        Suomessa on noin 44 000 maatilaa. 9,5 prosentilla maatiloista on jonkin verran laskuja maksamatta ja kolmella prosentilla laskurästejä on runsaasti, kertoo MT. Vaikeissa maksuongelmissa oleva kolmen prosentin määrä merkitsee siis yli 1 300 maatilaa.

        MT:n teettämän kyselyn mukaan maatilojen laskurästien määrä kasvaa tilakoon mukana. Yli sadan hehtaarin tiloista kymmenellä prosentilla on runsaasti maksamattomia laskuja.

        -- Kuljetukse kumipyorä rekat painii hirmu poltoainekuluita

        SUOMI PITÄÄ HÄVITTÄÄ JA NÄIN SE SUOMEA JAKAMALLA ONNISTUUKIN


    • Anonyymi

      - >>Yölintu Mä putoan Suski08

      Toivotaan jota suomen pudotuspelit päästään tyssäämään ja totaalisesti
      - voimaa suomalaisiin parisuhteisiin ja ryhtiä voimaa USKALLUSTA käuvä taistoon

      • Anonyymi

        -->>Vaskikellot Antti Huovila

        Taivaalakin pilvet etsii toisiaan PÄÄLÄ ALTTARIN LINNUIN LAULUN VASKEAKIN PÄÄLLE KAIJULLA


    • Anonyymi

      Elämä on ikuista ja ainaista, SIINÄ EI USKOA TARVITA - kun kerran selvä matikka sen niin osoittaa - näyttää

      • Anonyymi

        Se on kokkoajan nähtävillä joka hetki

        Kun pensas paloi ERÄMÄÄSSÄ EIKÄ VÄHENNYT OLLENKAAN kerrottunu ja tietysti kokoaikaisena havainnoin


    • Anonyymi

      Raamatun Jumala on ainoa Jumala. Muut ovat epäjumalia, myös allah.

      • Anonyymi

        ”Kun synnyit, sinä itkit ja maailma riemuitsi. Elä elämäsi niin, että kuollessasi maailma itkee ja sinä riemuitset.”

        ”Kaikki edesmenneet ovat saavuttaneet tasa-arvon.”


      • Anonyymi

        Raamatun kertomukset vain vahvistaa osiltaan iankaikkisuuta ja elämää, jot ei elämä tosissaan noin kirjan lehilla ole ja elä, kikiin meihin on kuules e migrosidu pistetynä het alku-temmelyksessä

        Kaikeudelle on tärkeetä kierrossa koko maanpiirin ihmiset ja se tie ei raamatuja tarvitse, muttei se kielläkään sitä, ihminen tarvii yhteisöä elämäsään ja omankaltaistaan kultuuria ympärilleen


    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9279
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3880
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2805
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2720
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2515
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2514
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1622
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1570
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe