Ainoa GURU netissä?

Intialainen kulttuuri on noususuhdanteessa päätellen YouTuben mantra videoiden perusteella. Swameja löytyy netistä joitakin teoksineen, mutta yksi ainoa GURU on tähän mennessä osunut kohdalle.

https://www.youtube.com/watch?v=5zb4TTY-1Jw

Itse törmäsin tällaiseen videoon kun mietin minkä vuoksi tieteelliset aiheeni ovat tyrehtyneet viime viikkoina. Ja päättelin sen johtuvan siitä, että luen liian vähän muiden tekemiä tieteellisä kirjoja. Mutta tämän videon perusteella GURU on eri mieltä asiata ja pitäisi luottaa omiin havaintoihin enemmän kuin kirjoihin.

Inspiroivaa ja ajatuksia herättäävä puhetta, mutta tämän GURUN tekemien satojen videoiden joukossa löytyy tasoltaan monenlaista. Osan ajatuksiin en saa ollenkaan yksimielistä asennetta aikaan kun taas jotkut ovat elämää suurempia.

2

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä tämän videon alussa kiinnitti huomiota oli evoluutioteorian näkökulma, että ihminen kehittyy ei toiseksi eläinlajiksi, vaan toiseksi ihmistyypiksi. Alussa oli kääpiöihminen ja sitten Rauhaa rakastava ihminen, mutta mihin suuntaan kehitytään? Aivot vievät 20 prosenttia energiasta nykyisin. Niin ei kai voi jatkua, vaikka näyttäisi olevan pyrkimys suurentaa aivojen kokoa tai neuronien kokoa niin että tulisi vielä älykkäämpiä ihmisiä.

      Mieleeni juolahti kuitenkin ajatus siitä, että rauhaa rakastavasta ihmisestä ollaan menossa päinvastaiseen suuntaan ja että koska aivot kuluttavat liikaa energiaa voi olla että pyskopaattiset aivot joissa esim. mantelitumake on pienentynyt saattaa olla suunta johon ollaan menossa. Mennäänkin suuntaan jossa aivot käyttävät vähemmän energiaa ja ovat kooltaan osin pienentyneet.

      GURU otti myös kantaa siihen, että nainen näkee asiat kokonaisvaltaisesti vaikka omaa pienet aivot. Mies suurilla ja energisillä aivoillaan näkee vain naisen ja seksuaalisuuden kun taas nainen näkee ympärilleen laajemmin.

      No, saa nähdä mihin suuntaan ja millaiseen tyyppiin ihmisrotujen evoluutio vie? Jos tulee psykopaattiset ja raivoisat aivot niin huolimatta mahdollisista aivojen koon pienetymisestä saattaa tuo kehityssuunta olla positiivista ja johtaa lopulta siihen, että kaikki näkevät asiat naisen tavoin kokonaisvaltaisesti ja ehkä psykopatia raivokkuus kehittyy lopulta sekin naisen tapaiseen rauhallisuuteen. NÄMÄ OVAT VAIN OMIA AJATUKSIANI, JOIHIN INSPIRAATION LÄHTEENÄ ON TUO GURUN VIDEO.

    • Intialaista kultuuria on paljon ilmestynyt YouTubeen. Nykyisin on löydettävissä hyvin paljon mantroja ja pop-laulujakin (Bhajan). Tässä eräs elokuva, jonka katselin Sankarsharyasta.

      https://www.youtube.com/watch?v=IYAOs-9NCsM

      https://en.wikipedia.org/wiki/Adi_Shankara

      Elokuvan loppupuolella kerrotaan, että hän aikoi oppilaidensa avulla viedä opin koko maailmaan sen neljään kulmaan. Niin oonkin miettinyt mahtoiko esim. Swami Vivekanda, Prabuhpada ja Sarvapriyanda olla kolme niistä neljästä oppilaasta, joiden oli määrä viedä veedoja kaikkialle maailmaan.

      Tällainenkin teos nimeltään on Adi Sankaran tuotos: Vivekachudamani. Sen alussa mainitaan nimi Sadguru, ja vaikka tuo teksti on kirjoitettu satoja vuosia sitten niin tänä päivänä YouTubessa todellakin on tuon niminen GURU esiintymässä monilla videoilla. Liekö tuokin GURU eräs lukemattomista AVATAR persoonista, joita maailmassa on maailman hyvinvoinnin edistämiseksi.

      1. I bow to Govinda, whose nature is Bliss Supreme, who is the Sadguru, who can be known only from the import of all Vedanta, and who is beyond the reach of speech and mind.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9599
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      394
      4100
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2840
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2584
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      189
      2571
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1648
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe