Ainoa GURU netissä?

Intialainen kulttuuri on noususuhdanteessa päätellen YouTuben mantra videoiden perusteella. Swameja löytyy netistä joitakin teoksineen, mutta yksi ainoa GURU on tähän mennessä osunut kohdalle.

https://www.youtube.com/watch?v=5zb4TTY-1Jw

Itse törmäsin tällaiseen videoon kun mietin minkä vuoksi tieteelliset aiheeni ovat tyrehtyneet viime viikkoina. Ja päättelin sen johtuvan siitä, että luen liian vähän muiden tekemiä tieteellisä kirjoja. Mutta tämän videon perusteella GURU on eri mieltä asiata ja pitäisi luottaa omiin havaintoihin enemmän kuin kirjoihin.

Inspiroivaa ja ajatuksia herättäävä puhetta, mutta tämän GURUN tekemien satojen videoiden joukossa löytyy tasoltaan monenlaista. Osan ajatuksiin en saa ollenkaan yksimielistä asennetta aikaan kun taas jotkut ovat elämää suurempia.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä tämän videon alussa kiinnitti huomiota oli evoluutioteorian näkökulma, että ihminen kehittyy ei toiseksi eläinlajiksi, vaan toiseksi ihmistyypiksi. Alussa oli kääpiöihminen ja sitten Rauhaa rakastava ihminen, mutta mihin suuntaan kehitytään? Aivot vievät 20 prosenttia energiasta nykyisin. Niin ei kai voi jatkua, vaikka näyttäisi olevan pyrkimys suurentaa aivojen kokoa tai neuronien kokoa niin että tulisi vielä älykkäämpiä ihmisiä.

      Mieleeni juolahti kuitenkin ajatus siitä, että rauhaa rakastavasta ihmisestä ollaan menossa päinvastaiseen suuntaan ja että koska aivot kuluttavat liikaa energiaa voi olla että pyskopaattiset aivot joissa esim. mantelitumake on pienentynyt saattaa olla suunta johon ollaan menossa. Mennäänkin suuntaan jossa aivot käyttävät vähemmän energiaa ja ovat kooltaan osin pienentyneet.

      GURU otti myös kantaa siihen, että nainen näkee asiat kokonaisvaltaisesti vaikka omaa pienet aivot. Mies suurilla ja energisillä aivoillaan näkee vain naisen ja seksuaalisuuden kun taas nainen näkee ympärilleen laajemmin.

      No, saa nähdä mihin suuntaan ja millaiseen tyyppiin ihmisrotujen evoluutio vie? Jos tulee psykopaattiset ja raivoisat aivot niin huolimatta mahdollisista aivojen koon pienetymisestä saattaa tuo kehityssuunta olla positiivista ja johtaa lopulta siihen, että kaikki näkevät asiat naisen tavoin kokonaisvaltaisesti ja ehkä psykopatia raivokkuus kehittyy lopulta sekin naisen tapaiseen rauhallisuuteen. NÄMÄ OVAT VAIN OMIA AJATUKSIANI, JOIHIN INSPIRAATION LÄHTEENÄ ON TUO GURUN VIDEO.

    • Intialaista kultuuria on paljon ilmestynyt YouTubeen. Nykyisin on löydettävissä hyvin paljon mantroja ja pop-laulujakin (Bhajan). Tässä eräs elokuva, jonka katselin Sankarsharyasta.

      https://www.youtube.com/watch?v=IYAOs-9NCsM

      https://en.wikipedia.org/wiki/Adi_Shankara

      Elokuvan loppupuolella kerrotaan, että hän aikoi oppilaidensa avulla viedä opin koko maailmaan sen neljään kulmaan. Niin oonkin miettinyt mahtoiko esim. Swami Vivekanda, Prabuhpada ja Sarvapriyanda olla kolme niistä neljästä oppilaasta, joiden oli määrä viedä veedoja kaikkialle maailmaan.

      Tällainenkin teos nimeltään on Adi Sankaran tuotos: Vivekachudamani. Sen alussa mainitaan nimi Sadguru, ja vaikka tuo teksti on kirjoitettu satoja vuosia sitten niin tänä päivänä YouTubessa todellakin on tuon niminen GURU esiintymässä monilla videoilla. Liekö tuokin GURU eräs lukemattomista AVATAR persoonista, joita maailmassa on maailman hyvinvoinnin edistämiseksi.

      1. I bow to Govinda, whose nature is Bliss Supreme, who is the Sadguru, who can be known only from the import of all Vedanta, and who is beyond the reach of speech and mind.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe