Huimaus, raajojen puutuilu ja muita oireita

Anonyymi

Hei,

Olen kärsinyt muutaman päivän melkein jatkuvasta huimauksesta, joka pahenee liikkuessa ja kävellessä, mutta ilmenee välillä myös paikallani ollessa. Huimaus on ns. pyörivää ja tuntuu kuin jokin "vetäisi" päätäni oikealle ja tämän huomaa varsinkin kävellessä. Kävellessä myös tasapaino ei tunnu yhtä skarpilta kun ennen, vaikka pystynkin kävelemään omatoimisesti ja osun välillä ovenkarmeihin yms.

Aamuisin huimaus on melkein kokonaan tiessään ja alkaa yleensä 1-2h heräämisen jälkeen kestäen lähes koko päivän, paitsi jos pitää päätä täysin paikallaan.

Minulla on myös ollut varsinkin yöllä satunnaisten raajojen puutumista ja pistelyä. Aivot ovat mielestäni toimineet ainakin melkein normaalisti.

Lääkäriaika on varattu ensi viikolle, mutta osaako kukaan sanoa mistä tällaiset oireet voisivat johtua? Myös migreeninkaltaisia oireita on ollut, esim. salamointia nukkumaan menessä.

8

128

  Vastaukset

  • Aika hankalia oireita ja siinä ja siinä etteikö olisi aihetta selvittää mieluummin päivystysluonteisesti jos oireet ovat tulleet äkisti. Syitä voi olla esim. verenkierron ongelmat, MS, tulehdukset, kaularangan ongelmat. Menieren taudissa ainakin on nimenomaan karusellihuimausta ja voi alkaa melko äkisti.

   Monisairas

  • Hei, mulla on ihan samat oireet jotka jatkuneet monta kuukautta.. puutumiset vaivaa oikean puolen jalkaa ja kättä. Enemmän öisin mutta myös päivisin. Välillä ei pysy pystyssä kun niin heittää päästä. Nyt olen menossa pääm magneettikuvaan tammikuussa. Kerro mitä sinulle kertovat, yritän muistaa tulla kertomaan myös!

  • Minulla oli vuosia samankaltaisia oireita, siihen auttaa ainakin B-vitamiinin ja D-vitamiinin lisäys hedelmissä ravinnossa.

   Ehkä voi olla myös C-vitamiinin tai melatoniinin järkyttävää puutetta sitten jos yhdistyy myös sellainen nipistely jaloissa ja raajoissa, niin luultavasti pitäisi lisätä melatoniinia elimistöön.

  • AP vastaa:

   Kiitos vastauksistanne. Kävin hätäisellä lääkärillä joka epäili kyseessä olevan hyvänlaatuinen asentohuimaus, mutta en itse ole aivan samaa mieltä tuosta diagnoosista, joten joudun varmaan menemään uudestaan lääkäriin.

   Itse huimaus on onneksi lähtenyt pois, mutta lievät tasapainovaikeudet ovat pysyneet, eli kävellessä tuntuu että alkaa "vetämään" vaihdellen jompaan kumpaan suuntaan, vaikka pysynkin pystyssä.

   Uutena oireena on myös ihmeelliset tuntemukset päässäni, joita on vaikea pistää sanoiksi mutta yritän parhaani:
   Eli muutamia kertoja päivässä (2-15) tuntuu kuin päähän tulisi kerralla verta tai päässä humahtaisi jotenkin, eli pään läpi menee sellainen lievästi epämiellyttävän tuntuinen "aalto" jonka aistin ja joka kestää sekunnin, pari. Näitä saattaa tulla myös peräkkäin muutamia .

   Lisäksi tuntuu että tinnitystä olisi hieman enemmän kuin ennen, joten saattaisi olla ehkäpä korvaperäisestä sairaudesta kyse. Varaan ajan vuodenvaihteessa jos oireet eivät poistu.

   • Arvaus: niskan alueen jumi, verenkierto päähän takeltelee hieman. Niskahieronta tai paremminkin osteopaatti voi auttaa hoidollaan. Minulla oli tuollaista ja käynti osteopaatilla auttoi. Oli siis huimausta ja ihan kun aalto olisi mennyt pään läpi. Voinee kokeilla jos katsot tarpeeliseksi.


  • Mikä on osteopaatti ?
   Pitää googlata :))

  • AP:

   (Mielestäni on hyvä että näitä ketjuta päivitellään, jotta ihmiset tietävät missä mennään, joten laitan nyt uusinta tietoa omasta tilanteestani:)

   Tilanteeni on edelleen päällä, mutta oireet ovat hieman muuttuneet:
   Raajojen puutuilua ja pistelyä ei enää pahemmin ole ollut, mutta edelleen kävellessä tuo tasapainon tunne heittelee hieman. Myös hienomotoriikkani tuntuu heikentyneen ja käsillä työskennellessäni kädet törmäilevät helpommin pöydänkulmiin yms. ja saatan paiskata vahingossa esim. kahvikupin pöydälle.

   Tämän lisäksi minulla on satunnaista paineentunnetta (ei varsinaista päänsärkyä) päässäni, joka tuntuu ehkäpä pahenevan silloin kun pulssini nousee. (Eli liikkuessa, tai paikallani ollessa jos esim. stressaan jotain).
   Ääniyliherkkyyttä on ollut myös hieman, eli varsinkin korkeat äänet särähtävät korvassani ikävästi.

   Sain lähetteen neurologille, josta selviää enemmän tilanteestani. Pistän sitten uutta tietoa tähän ketjuun.

   Unhodin muuten kertoa ketjun alussa, että olen siis reilu 30v mies.

  • Oletko käyttänyt mitään lääkkeitä? PKV-lääkkeillä voi olla aika pahoja sivuvaikutuksia.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   6252
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2736
  3. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   284
   1493