Huimaus, raajojen puutuilu ja muita oireita

Anonyymi

Hei,

Olen kärsinyt muutaman päivän melkein jatkuvasta huimauksesta, joka pahenee liikkuessa ja kävellessä, mutta ilmenee välillä myös paikallani ollessa. Huimaus on ns. pyörivää ja tuntuu kuin jokin "vetäisi" päätäni oikealle ja tämän huomaa varsinkin kävellessä. Kävellessä myös tasapaino ei tunnu yhtä skarpilta kun ennen, vaikka pystynkin kävelemään omatoimisesti ja osun välillä ovenkarmeihin yms.

Aamuisin huimaus on melkein kokonaan tiessään ja alkaa yleensä 1-2h heräämisen jälkeen kestäen lähes koko päivän, paitsi jos pitää päätä täysin paikallaan.

Minulla on myös ollut varsinkin yöllä satunnaisten raajojen puutumista ja pistelyä. Aivot ovat mielestäni toimineet ainakin melkein normaalisti.

Lääkäriaika on varattu ensi viikolle, mutta osaako kukaan sanoa mistä tällaiset oireet voisivat johtua? Myös migreeninkaltaisia oireita on ollut, esim. salamointia nukkumaan menessä.

6

71

Vastaukset

 • Aika hankalia oireita ja siinä ja siinä etteikö olisi aihetta selvittää mieluummin päivystysluonteisesti jos oireet ovat tulleet äkisti. Syitä voi olla esim. verenkierron ongelmat, MS, tulehdukset, kaularangan ongelmat. Menieren taudissa ainakin on nimenomaan karusellihuimausta ja voi alkaa melko äkisti.

  Monisairas

 • Hei, mulla on ihan samat oireet jotka jatkuneet monta kuukautta.. puutumiset vaivaa oikean puolen jalkaa ja kättä. Enemmän öisin mutta myös päivisin. Välillä ei pysy pystyssä kun niin heittää päästä. Nyt olen menossa pääm magneettikuvaan tammikuussa. Kerro mitä sinulle kertovat, yritän muistaa tulla kertomaan myös!

 • Minulla oli vuosia samankaltaisia oireita, siihen auttaa ainakin B-vitamiinin ja D-vitamiinin lisäys hedelmissä ravinnossa.

  Ehkä voi olla myös C-vitamiinin tai melatoniinin järkyttävää puutetta sitten jos yhdistyy myös sellainen nipistely jaloissa ja raajoissa, niin luultavasti pitäisi lisätä melatoniinia elimistöön.

 • AP vastaa:

  Kiitos vastauksistanne. Kävin hätäisellä lääkärillä joka epäili kyseessä olevan hyvänlaatuinen asentohuimaus, mutta en itse ole aivan samaa mieltä tuosta diagnoosista, joten joudun varmaan menemään uudestaan lääkäriin.

  Itse huimaus on onneksi lähtenyt pois, mutta lievät tasapainovaikeudet ovat pysyneet, eli kävellessä tuntuu että alkaa "vetämään" vaihdellen jompaan kumpaan suuntaan, vaikka pysynkin pystyssä.

  Uutena oireena on myös ihmeelliset tuntemukset päässäni, joita on vaikea pistää sanoiksi mutta yritän parhaani:
  Eli muutamia kertoja päivässä (2-15) tuntuu kuin päähän tulisi kerralla verta tai päässä humahtaisi jotenkin, eli pään läpi menee sellainen lievästi epämiellyttävän tuntuinen "aalto" jonka aistin ja joka kestää sekunnin, pari. Näitä saattaa tulla myös peräkkäin muutamia .

  Lisäksi tuntuu että tinnitystä olisi hieman enemmän kuin ennen, joten saattaisi olla ehkäpä korvaperäisestä sairaudesta kyse. Varaan ajan vuodenvaihteessa jos oireet eivät poistu.

  • Arvaus: niskan alueen jumi, verenkierto päähän takeltelee hieman. Niskahieronta tai paremminkin osteopaatti voi auttaa hoidollaan. Minulla oli tuollaista ja käynti osteopaatilla auttoi. Oli siis huimausta ja ihan kun aalto olisi mennyt pään läpi. Voinee kokeilla jos katsot tarpeeliseksi.


 • Mikä on osteopaatti ?
  Pitää googlata :))

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  308
  2721