Veneily on turhaa kuluttamista

Anonyymi

Kuinka moni veneilee pelkästään huvin vuoksi? Onko siinä mitään järkeä, että käydään kruisailemassa isoilla ja paljon polttoainetta kuluttavilla veneillä ilman, että ei olla varsinaisesti menossa minnekään? Paljon puhutaan autoilun haitoista, mutta monelle auto on pakollinen esim. työssäkäynnin takia, joten autosta luopuminen on paljon hankalampaa kuin veneilystä luopuminen. Minun mielestä veneily on vielä aivan liian halpaa ja sen takia sitä voisi aivan hyvin vähän haittaverottaa.

23

104

Vastaukset

 • Kyllä. Laitetaan kaikelle ihmisen toiminnalle haittavero! Sillä se maailma pelastuu ja anekkauppa toimii.

  > mutta monelle auto on pakollinen esim. työssäkäynnin takia,

  Ei kenenkään Suomessa asuvan ole pakko autoakaan käyttää. Voit ihan hyvin muuttaa paikaan, jossa autoa ei tarvita. Suomessa on vapaa liikkuuvuus ja voit itse valita asuinpaikkasi. Jos valitset asuinpaikaksi paikan, jossa tarvitset autoa, se on soo soo.
  Ihan oikein on, että autoillekin lätkäistään järkyttävä haittavero.

  > Minun mielestä veneily on vielä aivan liian halpaa ja sen
  > takia sitä voisi aivan hyvin vähän haittaverottaa

  Ja minun mielestä autoilu on liianhalpaa. Samoin liikkuminen ylipäätä. Ja syntyminen.

  • Asuinpaikkakunnan vaihtoon ei ainakaan minulla ole varaa. Asun maalla velaksi ostetussa asunnossa. Hintojen alenemisen seurauksena siitä on velkaa paljon enemmän kuin, mitä siitä saisi myydessä. Ei auta kuin asua kitkutella ja käydä kaukana töissä, että saisi velan hoidettua. Soutuvene on, mutta ei ole puhettakaan paremman hankkimisesta! Helsingissä varmaan on kaikki paremmin. Onhan teillä ne vihreät ajamassa teidän asioita.


  • Olen hyvittänyt hiilijalanjälkeni hankkimalla veneseen aurinkopaneelit. Voin kruisalla hyvällä omallatunnolla 😊


  • Ku että nämä turkulaiset miehet olivat ?


 • Urheilu on aivan liian halpaa ja luonnonresursseja kuluttavaa. Hyötyliikuntaa vaan enemmän niin kunto pysyy korkealla.

  • Mites kulttuuri?
   Ihan liian kallista ja turhaa.
   Maksakoot siitäkin ne ketkä sitä käyttää! Oopperat ja teatterit sun muut.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mites kulttuuri?
   Ihan liian kallista ja turhaa.
   Maksakoot siitäkin ne ketkä sitä käyttää! Oopperat ja teatterit sun muut.

   Vain purjehdus ei ole turhaa, kun luonnonvoimilla liikutaan?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mites kulttuuri?
   Ihan liian kallista ja turhaa.
   Maksakoot siitäkin ne ketkä sitä käyttää! Oopperat ja teatterit sun muut.

   Kulttuuria tuetaan verovaroin aika paljon. Se siis on hallitsijoiden mielestä paljon hyväksyttävämpää kuin polttomoottorilla päristely.

   Kaikki muu, paitsi purjehdus on turhaa...


 • Asunnon lämpötilan voi hyvin pudottaa 15 asteeseen tai allekin, kun vain pukeutuu lämpimästi. Lämpöanturit joka mökkiin ja kova vero ylilämmöistä.

  Kaksioon mahtuu isokin perhe, ihan niinkuin isoisän aikaan. Asunnoille raskaat lisäverot, jos tilaa on enemmän kuin 5 neliötä per nuppi.

  Valaisimia on turha käyttää. Otsalampun valossa näkee hyvin. Joka kotiin ainakin yksi kuntopyörä, jota polkemalla voi ladata otsalamppujen ja muiden sähkölaitteiden akut.

  Televisio on turha, kännykästä voi katsoa samat ohjelmat. Ääni nappikuulukkeista, ettei tarvitse turhia laitteita ja kaiuttimia kuluttajaan tilaa ja energiaa.

  Alle 20km matkat kävellen, pyörällä tai soutaen.

  Lihalle rankat verot, koko kansa lanttua ja heinäsirkkoja syömään!

  Vain tällä tavoin voimme toimia mallioppilaana ilmastomuutosta vastaan ja mahdollistaa jenkkien, venäjän, intian, kiinan ja afrikan holtittoman energiankäytön.

  • Juuri näin. Kaikki tämä on vielä tehtävä ilmastonmuutoksen torjunnassa.


  • Muuten olen täysin samaa mieltä kanssasi, mutta tämä meni yli:

   > Lihalle rankat verot,

   Ei v*ttu! Et voi olla tosissasi. En kannata.


 • Ei, huviveneilyssä ei ole mitään järkeä. Mutta kivaa se on.

  Isomoottoristen veneiden käyttäjät maksavat paljon veroja. Niin autoilun kuin veneilynkin osalta paljon kuluttavien suurempi veroitus on toteutettu jo vuosikymmenten ajan nerokkaalla tavalla - kun laitetaan veroja polttoaineelle, maksavat paljon kuluttavat enemmän.

  • Polttoaineen hinnan voisi aivan hyvin tuplata, eikä se vielä sittenkään olisi kallista. Nykyisellään se ei ohjaa kulutuskäyttäytymistä juuri lainkaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Polttoaineen hinnan voisi aivan hyvin tuplata, eikä se vielä sittenkään olisi kallista. Nykyisellään se ei ohjaa kulutuskäyttäytymistä juuri lainkaan.

   Väitän, ettei se tuplaaminenkaan vaikuta. Ne kellä polttoainetta kuluu paljon, niiden pinkka kestää hinnan tuplaamisen. Niillä kellä sitä menee kohtuulisesti, polttoaineen osuus kokonaiskuluissa on niin pieni ettei väliä.

   Yhdellä palkankorotuskierroksella hinnan nostokin on kompensoitu. Siksi taas lakkoillaan!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Väitän, ettei se tuplaaminenkaan vaikuta. Ne kellä polttoainetta kuluu paljon, niiden pinkka kestää hinnan tuplaamisen. Niillä kellä sitä menee kohtuulisesti, polttoaineen osuus kokonaiskuluissa on niin pieni ettei väliä.

   Yhdellä palkankorotuskierroksella hinnan nostokin on kompensoitu. Siksi taas lakkoillaan!

   Jos tuplahinta ei muuta kulutusta, niin sitten hintaa on hyvä korottaa niin paljon, että alkaa tuntumaan. Fossiilisten oplttoaineiden kulutus on saatava vähenemään millä keinolla hyvänsä ja raha on yksi parhaista konsulteista


 • Näin talvisaikaan maaseudun penskat rälläävät moottorikelkoillaan siellä ja täällä pykälistä piittaamatta. Kesäaikaan sama meno kilvettömillä moottoripyörillä. Pitäisin tätä suurempana haittana.

  • En minä, mutta ne muut...

   Bensalitran hinnaksi 10€/ l, niin uskon, että kaikenlainen turha ajo jää aika vähälle nykyisellä palkkatasolla.

   Toivottavasti tämä toteutuisi mahdollisimman pian.


 • Purjeveneily kuluttaa vaan tuulia..

  • Ei sekään ihan synnitöntä ole. Suurin osa ajaa moottorilla kun löpö on niin halpaa. Lisäksi purjeveneet onvat usein isoja ja materiaalit pääsääntöisesti öljypohjaisia.


 • Kaupungista muutto ja etätöihin siirtyminen enemmän kuin kompensoi veneilyn aiheuttaman ympäristökuormituksen. Muutin kaupungin keskustasta maaseudulle reilun 50km päähän työpaikastani, työmatka olisi pidentynyt yli 40km suuntaansa ellei olisi ollut etätyöskentelymahdollisuutta. Ostin myös liukuvarunkoisen retkiveneen bensakoneella. Kokonaisbensankulutukseni on vuositasolla laskenut reilusti. Autolla ei enää tule lähdettyä mihinkään hetken mielijohteesta vaan asiointeja tulee yhdistettyä, ja veneilykausi loma on sen verran lyhyt ettei ehdi polttamaan autonkäytöstä säästynyttä bensaa. Rentouttavaa työn vastapainoa se veneily kuitenkin on, eikä ole tarvetta kaupungin elokuvateattereille, ravintoloille, kuntosaleille, vajaakäyttöisille toimistotiloille, kesämökille jne. Urbanisoituminen ei ole niin ekologista kuin ensivaikutelma antaa ymmärtää.

 • Lapsien teko se tosiaankin on ilmastonkin kannalta pahin teko. Niistähän tulee tulevaisuuden moottoriveneilijöitä, moottorikelkkailijoita, kevytautoilijoita, autoilijoita, motoristeja,karavaanareita,ulkomaille lenteleviä, talon omistajia, uusien lapsien tekijöitä,lihansyöjiä ja kaikkea muutakin ilmastoa tuhoavaa. Ja osa tekee kaikkea edellämainittua... Jos nyt ajatellaan vaikka kolmelapsista perhettä, meikäläinen näin lapsettomana on säästänyt jo kolmen ihmisen elämänmittaisen ilmastokuormituksen verran luontoa. Että tältä pohjalta en todellakaan tunne omantunnon tuskia veneilyharrastuksen johdosta. Enkä lihansyönnin...

  • Lapset vielä menee, mutta nekin tekevät lapsia.
   Kun katkaisee ketjun, voi tehdä oman elämänsä aikana melkein mitä vaan ja silti perustellusti säästää ympäristöä.


 • Hanki koulutus ja työpaikka, niin on muuta pohdittavaa.
  Ehkä se punaviherkupla jossain vaiheessa puhkeaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  91
  3373
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  509
 3. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  382