Neuvoja rottweilerin pennun omistajalle?

Anonyymi

Koira on oikeastaan jo nuori uros, 1v 3kk.

Alusta alkaen se oli hyvin vaativa luonteeltaan (oli pentulauman johtaja). Yritti saada tahtonsa läpi tuijottamalla ja haukkumalla ruokapöydän vieressä. Ei annettu periksi, eikä annettu makupaloja pöydästä (tietenkään). Luonteeltaan se on dominoiva, mutta sille on kyllä osoitettu paikkansa.

Nyt on ongelmana, että ei saada koiraa autossa turvavöihin. Se kun puree turvavyöt poikki!

Myös mökillä, kun pistimme sen pitkään liekaan pihalle, jossa se olisi päässyt vapaasti liikkumaan isohkolla alueella pihassa, se PURI POIKKI sen paksun köyden , jotta pääsi irti liekasta.

Miten pitäisi toimia, onko ainoa mahdollisuus hommata teräs vaijerit sekä turvavöiksi että liekaksi? Mutta sitten on koiran hampaat vaarassa.

Miten se keksikin purra itsensä vapaaksi??

Kiitos jos neuvotte, miten tuollainen koira pitää kasvattaa. Edellinen koiramme oli saksanpaimenkoira, ja se oli kyllä helpompi. Se kyllä tiedetään, että periksi ei sille anneta.

1

<50

  Vastaukset

  • En laittas millekkään koiralle narua, köyttä kiinnitykseen.Juoksuvaijeri, ok,mutta onko riittävän tukeva tuon kokoiselle?
   Autossa, itse kuljetan takaluukussa.Joten en tiedä miten muut, saa koiran turvavöihin.
   Sinuna hakeutuisin koulutukseen, sillähän on haastavin aika viellä edessä.
   Monet leikkuuttaa uroksen, jos sen luonne on liian haastava.Eihän sillä silloin ole annettavaa rodulle, kun yleisesti suositaan tottelevaisia ja helposti koulutettavia uroksia.Ihan siksi, ettei pennun ottajat olis niiden kanssa pulassa.

   Miten se tottelee, käyttäytyy vieraiden koirien ohituksissa?
   Entä jos on vapaana, ja näkee vieraan ihmisen tai koiran?
   Miten käyttäytyy kun tulee vieraita kylään?

   Toivottavasti on noissa tilanteissa tottelevainen.Ettei vaaranna muita missäön tilanteessa.Koiraan ei saa luottaa liikaa, se on vain koira.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   335
   6579
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   188
   3244
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   104
   1597
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   18
   819