Palvelkaa iloiten

Anonyymi

Itsenäisyyspäivän evankeliumitekstin taustalla on ihmisen mielestä lähtevä oman kunnian ja aseman tavoittelu. Sebedeuksen pojat ja heidän äitinsä olivat tulleet Jeesuksen luo pyytämään kunniapaikkoja Jeesuksen rinnalle. Toiset opetuslapset suuttuivat kuullessaan tästä pyrkimyksestä.
Evankeliumit kertovat muitakin tapauksia, joissa opetuslapsille oli tullut riitaa siitä, kuka heistä olisi suurin taivaan valtakunnassa. Tämän tapahtuman seurauksena Jeesus kutsui opetuslapset luokseen ja alkoi puhumaan heille omasta tehtävästään ja Jumalan rakkauden vaikutuksesta uskovaisten välillä.

Hän kertoi ensin, että ajalliset maan mahtavat pitävät kansoja vallassaan ja hallitsijat ovat kansojensa herroja, mutta Jumalan valtakunnassa hänen lastensa kesken ei ole näin.

Turmeltunut ihminen

Jokainen meistä kantaa ruumiissaan synnin turmeluksen vaikutuksia. Niitä ovat muun muassa riidat, kateus, ylpeys ja monet muut sellaiset, jotka tuottavat vahinkoa ja rikkovat ihmisten välisiä suhteita. Omasta tahdosta, taidosta, ymmärryksestä tai millään keinoin emme kykene irrottautumaan meissä asuvasta pahan vaikutuksesta. ”Kaikki ovat luopuneet ja käyneet kelvottomiksi. Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei ainoatakaan.”(Room. 3:12.)

Näitä synnin aiheuttamia vaikutuksia näkyi myös opetuslapsissa, vaikka he olivat uskovaisia Jeesuksen seuraajia. Joudumme käymään turmeltuneen luontomme kanssa jatkuvaa taistelua, ettei se saisi voittaa ja hallita meitä. Paavali kirjoitti, että hänellä on Hengen ja uskon halu tehdä hyvää, mutta hän tekee pahaa. Pahuutta tekee ja saa aikaan hänessä asuva synti. (Room. 7:18–20.)

Jumalan rakkaus

Jeesus kertoi, ettei hän tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä kaikkien ihmisten puolesta. Jumalan käsittämätön rakkaus meitä ihmisiä kohtaan on siinä, että hän tuli itse Pojassaan ihmiseksi kärsimään ja kuolemaan meidän syntisten tähden. ”Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi” (1. Joh. 4:10). Hänen rakkautensa on yhä läsnä jokaisena päivänä anteeksiantamuksen saarnassa hänen valtakunnassaan.

Kun syntejään katuva ihminen saa uskolla omistaa täydellisen armon omakseen ja saa syntinsä anteeksi, se synnyttää rakkauden Jumalaan ja toisiin ihmisiin. ”Kun Jumala armosta antaa meille syntimme anteeksi, se synnyttää sydämissämme rakkautta, kiitollisuutta ja uskon kuuliaisuutta. Nämä saattavat meidät palvelemaan Jumalaa ja lähimmäisiämme. Kristityn koko elämä on palvelemista. Tällaista elämää sanomme kristilliseksi siveellisyydeksi.” (KO 85.)

Palveleva rakkaus

Jeesus opetti seuraajiaan palvelemaan toisiaan. Tuo Vapahtajan neuvo on voimassa vieläkin. Tuota palveluksen tehtävää varten Jumala on antanut jokaiselle lahjoja palvella lähimmäisiään ja ennen muuta veljiä ja sisaria Kristuksen seurakunnassa. ”Palvelkaa kukin toistanne sillä armolahjalla, jonka olette saaneet, Jumalan moninaisen armon hyvinä haltijoina” (1. Piet. 4:10). Rakkaus on ensimmäinen Hengen hedelmä. Se vaikuttaa uskovaisen sydämessä ja ”laittaa” palvelemaan, joka on toisten kuormien kantamista, rakkautta, kunnioittamista ja auttamista elämämme arjessa ja juhlassa.

Jumala myös kutsuu valtakunnassaan erilaisiin tehtäviin, joihin hän on antanut lahjansa. Mikään tehtävä ei aseta ketään toisen yläpuolelle hallitsemaan. Kaikki tehtävät ovat palvelustehtäviä, joissa Jumalan lapset saavat palvella, ei vaadittuna vaan iloisin, vapain ja kiitollisin mielin. Tässä lasten valtakunnassa ihminen on palvelijana ja palveltavana. Jumalan lapsina Jumalan rakkauden hoidossa ihminen saa kaikki vajavaisuutensa, turmeluksensa ja syntinsä aina anteeksi ja elää armosta.

Heikki Saarikoski

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koska H.S saarnaa jumalan ja kristuksen anteeksiannosta miten saarnaat Insestistä? Onko sekin jumalan ja kristuksen laupeudentyötä sallita oman sukunsa ja sukulaistensa raiskaamiseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe