Päättäjäiset pois kirkosta

Anonyymi

Kovasti kuohuu kun kiellettiin koulujen päättäjäisten pitäminen kirkossa. Minusta pakkouskonnon tuputtamisen on loputtava. Kristinuskoa ei olla keneltäkään kieltämässä ja vanhemmat voivat huoletta viedä vaikka joka sunnuntai lapsensa kirkkoon. Ennenkin joulujuhla oli koulun salissa, samoin päättäjäiset tai omissa luokissa, niissä oli tunnelmaa ja kunnon suunnitellut joulunäytelmät joka luokalta.
Koulu kouluna ja kirkko kirkkona.

10

214

Vastaukset

 • Työntekijä, joka tulee parin tunnin levon jälkeen töihin, ei nauti mistään. On lisäksi mahdollisesti alttiimpi tapaturmille. Kaikkien työaika ei totisesti ala 8-10 aikoihin ja saattaa kestää 10-12 h. Kirkon tunnelmasta voi nauttia vaikka alkuillasta. Yökirkko, jonka kesto venytetään väkisin ulottumaan seuraavan vuorokauden puolelle vain jonkun ammattiryhmän takia, ei vastaa tarkoitusta. Lisäksi lasten unirytmi laitetaan sekaisin heti loman alkajaisiksi.

 • Kumma teille uskonnosta ruokuttaville kelpaa kyllä kirkolliset arkipyhät vapaat ja niistä maksettavat arkipyhäkorvaukset. Melkoista kaksinaismoralismia.

  Joulu on kirkollinen julhla ja mielstäni kaikille joulua viettäville kuuluu oikeus viettää päättäijäiset sen merkeissä.

  Taas 1% ruikuttajien takia lapset kärsivät.

  • Mutta, miksi yöllä?


  • Nimenomaan se, miksi yöllä? Vuorotyöläiselle, joka menee aamu 6 töihin, ei tällaiset valvomiset ole mikään nautinto. Ja minusta epäreilua vetää pyhälisät tähän keskusteluun, ne kuuluu aivan muuhun asiaan. Saahan opettajatkin kesällä palkkaa vaikka ei ole koulua, että ruikuta vaikka siitä. Kirkkoon pääsee jokainen koululainen sunnuntaisin, että nyt vain vanhemmat aktivoituu niihin päiviin ja koulun joulupäättäjäiset muuhun kuin yöaikaan.


  • Mikä estää kirkkoa järjestämästä koululaisille yökirkon? Ai niin, silloin jäisi niin moni pois, koska ei olisi pakotettu koulusta. Voisihan tuota kuitenkin kokeilla.


  • Kristinusko on korvannut kaikki alkuperäiset pakanalliset, useita tuhansia vuosia vanhat juhlapyhät omillansa.
   Eihän kristinusko ole edes vasta kuin parituhatta vuotta vanha uskonto.

   Törkeästi aikanaan kristinusko suomeenkin väkisin tuppautui. Joulunkin varastivat. Vaikka kummasti joulukuuset ym. kelpaavat kristityn joulunviettoon...

   Kirkko pitäisi ehottomasti erottaa kouluista sekä politiikasta. Kouluissa pitäisi opettaa kaikista mailman uskonnoista tasapuolisesti ja ehdottomasti oikeista alkuperäisistä uskonnoista. Sekä siitä kuinka Kristinuskokin on syyllistynyt kansanmurhiin.

   Kristityt voivat vapaasti viettää joulunsa (Alun perin sana joulu on tarkoittanut keskitalven pakanallista juhlaa, ja sen kanssa samaa kantaa on jo aiemmin germaanisista kielistä tullut sana juhla.) kädet ristissä kirkossa juhlimassa Jeesuksen syntymää. (Jeesus syntyi syksyllä)

   Muut voivat sitten nauttia perinteistä jotka jo ovat ajalta ennen kristinuskoa.


  • uskonto ja älykkyys

   Why is Intelligence Negatively Associated with Religiousness?

   https://link.springer.com/article/10.1007/s40806-017-0101-0

   Suosittelen tutustumaan tutkimukseen ja tutkiskelemaan sitten omaa suhdettansa uskoon.

   Selvästi uskovaiset eivät ole kykeneviä päättämään poliittisista tai koulutukseen liittyvistä asioista. Tämän vuoksi kristityiltä on turha odottaa realistista itsekriittisyyttä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   uskonto ja älykkyys

   Why is Intelligence Negatively Associated with Religiousness?

   https://link.springer.com/article/10.1007/s40806-017-0101-0

   Suosittelen tutustumaan tutkimukseen ja tutkiskelemaan sitten omaa suhdettansa uskoon.

   Selvästi uskovaiset eivät ole kykeneviä päättämään poliittisista tai koulutukseen liittyvistä asioista. Tämän vuoksi kristityiltä on turha odottaa realistista itsekriittisyyttä.

   Onko tänä sikuisen ihmisen kypsää ajattelua? Olen ällikällä lyötu. Ateistinko asioista pitäisi päättää tai hindun? Onko uskonnollinen vakaumus tsi sen puute pätevyyden mittari?


 • Kyse on ollut joulujuhlan viettämisestä kirkkorakennuksessa ei yökirkosta. Ohjelma on sama paikasta tai kellonajasta riippumatta. Kyselkääpä koululaisilta kuka yökirkkoa haluaa. Eikä nämä nuoret muutenkaan aikaisin nukkumaan mene. Yläkoululaisen nukkumaan menoajat ovat 11-01, tutkimusten mukaan.

  • Miksi joulujuhla pitää järjestää yläkoululaisen nukkumaanmenoaikana. Onko keskiyön ylittäminen vai tapa jolla saadaan tuhlattua kaksi päivää?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  179
  3553
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1091