Elämää Pohjois- Thaimaassa.

Tänä aamuna vaimolleni tuli puhelu Bueng Kanista yhdeltä tuttavalta. Siellä perheen isä oli kuollut kylmyyteen viime yönä. Isältä jäi puoliorvoiksi kaksi tytärtä 8 ja 14 vuotiaat. Äiti oli lähtenyt toisen miehen mukaan pari vuotta aikaisemmin ja jätti lapset isän hoitoon. Nyt naapurit ovat ottaneet tytöt hoiviinsa.
Videokuvassa näkyi perheen koti sisäpuolelta. Kodin seinät on rakennettu harvoista laudoista, jolloin tuuli pääsee puhaltamaan läpi talon. Mitään lämmityslaitteita ei tietenkään ole talossa. Ihmiset kääriytyvät yön ajaksi kaikkiin mahdollisiin vaatteisiin ja peittoihin pysyäkseen lämpiminä.
Mekong joen varrella on poikkeusellisen kylmää ja yön lämpötila on 6-9 astetta.

9

89

Vastaukset

 • Kani on koillisessa.
  Turistirysäturret ei ymmärrä mistä puhut.
  Sinullahan on talo thaimaassa, oletko ojentanut auttavan kätesi, me olemme.

  • Talo tosiaan on ja sekös anonyymiä vituttaa.


  • thaimaanystävä kirjoitti:

   Talo tosiaan on ja sekös anonyymiä vituttaa.

   Ei suinkaan, miksi sellainen mieli olisi, mutta pahoittelen vastaustani aloitukseesi joka aiheutti sinulle pahaa mieltä.


 • Thaimaan Lapissa nuo lämpötilat on aivan normaaleita näin talviaikaan.

  Doi Inthanonilla on ollut liki nollassa, nyt ei vielä ole satanut lunta, Chiang Main lentokentällä parhaillaan 12 C. Aivan normaalia talvea.

  • Viime maaliskuussa pyöräilin Inthanonin huipulle. Alhaalla oli +32, opastuskeskuksen mittari näytti + 8, irtohihat tulivat tarpeeseen palatessa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Viime maaliskuussa pyöräilin Inthanonin huipulle. Alhaalla oli +32, opastuskeskuksen mittari näytti + 8, irtohihat tulivat tarpeeseen palatessa.

   Alhaalla voi tuulla vain 3 m/s, ylhäällä 30 m/s, kannattaa tavan turrenkin huomioida, kun tuonne perseensä hinaa


  • Anonyymi kirjoitti:

   Viime maaliskuussa pyöräilin Inthanonin huipulle. Alhaalla oli +32, opastuskeskuksen mittari näytti + 8, irtohihat tulivat tarpeeseen palatessa.

   https://areena.yle.fi/1-4532180

   Matkailu- ja pyöräilyaktiiveille tuossa Yle Areenan sarjassa ei liene juurikaan uutta, mutta meille mökkihöperöille on kiinnostavaa kuunneltavaaa.


 • Tulin Thaimaasta kotiin pari päivää sitten. Vaimoni äiti kuoli meidän siellä ollessa ja jouduin omakohtaisesti katsomaan ja kokemaan miten Buddhalaiset kokevat ihmisen siirtymisen toiseen ulottuvuuteen Buddhalaisen käsityksen mukaan ihminen ei kuole vaan lakkaa ainoastaan hengittämästä. Naapurit laittoivat talon pihalle varsinaiset pidot pystyyn. Vieraita kävi noin 300 henkilöä ja kaikki toivat ruokaa juomaa ja rahaa tullessaan. Kymmenen kokkia valmisti jatkuvasti vieraille ruokaa jota oli muuten tarjolla riittävästi. Raahoilla kyläpäällikkö osti olutta, paikallista viskiä ja vodkaa ja juomaa riitti kaikille. Sitä kului suhteellisen paljon. Kolmantena päivänä tämä maallinen tomumaja vietiin talostaan munkkien johdattamana kulkueena paikalliseen krematorioon poltettavaksi. Polttopaikka oli vähän syrjässä betoninen koroke, johon oli ladottu valmiiksi puita, joiden päälle tämä tomumaja laskettiin. Kaikkien serenemonioiden jälkeen puiden päälle valutettiin polttonestettä ja tulta perään Palokunta oli ruiskuauton kanssa valvomassa ettei lentävät kekäleet sytyttäneen maastopaloa.
  Olihan tämä sellainen kokemus, joka ei hevin unohdu.

 • Ihan asiallista toimintaa! Ja tuhkat varmaan jonnekin jokeen? Sinne meni svenski kaverini tuhkat.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.