Hiilihydraatit pahimpia lihottajia

Anonyymi

ja sit rasvat. Jos ei juurikaan kuluta ei kannata rasvoilla läträtä.

47

273

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kumpaakaan ei kannata syödä yli kulutuksensa ettei liho.

      • Anonyymi

        jos liikkuu paljon esimerkiksi pyöräilee niin voi syödä vähän herkkujakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jos liikkuu paljon esimerkiksi pyöräilee niin voi syödä vähän herkkujakin

        Eikä tarvita edes sitä pyöräilyä syödäkseen herkkuja, kun vähentää niiden herkkujen kalorimäärän verran muuta syömistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä tarvita edes sitä pyöräilyä syödäkseen herkkuja, kun vähentää niiden herkkujen kalorimäärän verran muuta syömistään.

        Mutta muutaman tunnin päivittäinen pyöräily mahdollistaa esimerkiksi lidlin hyvänmakuisten leivosten nauttimisen. Elämä ei voi olla vain kalorienlaskentaa vaan siitä pitää myös pystyä nauttimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta muutaman tunnin päivittäinen pyöräily mahdollistaa esimerkiksi lidlin hyvänmakuisten leivosten nauttimisen. Elämä ei voi olla vain kalorienlaskentaa vaan siitä pitää myös pystyä nauttimaan.

        Kannattaako kärsiä pyöräilemällä tuntitolkulla räntäsateessa jotta saa puolessa minuutissa hotkaista jonkun vehnäjauhosta ja rasvasta sekä e-kirjaimista valmistetun leivoksen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta muutaman tunnin päivittäinen pyöräily mahdollistaa esimerkiksi lidlin hyvänmakuisten leivosten nauttimisen. Elämä ei voi olla vain kalorienlaskentaa vaan siitä pitää myös pystyä nauttimaan.

        "muutaman tunnin päivittäinen pyöräily mahdollistaa"

        Vain jos pyöräilee muutaman tunnin ajan paita märkänä ja pää punaisena yhtäjaksoisesti, niin silloin saattaa muutaman hyvin pienen leivoksen verran energiaa kulua.


    • Anonyymi

      Ruokalusikallinen öljyä sisältää 119kcal myös ne terveelliset kasviöljyt.

      • Anonyymi

        Mitä sitten?

        Yksi Fazerin donitsi sisältää 235 kaloria, saman valmistajan voisarvi 342 kaloria ja Arnoldsin tumma muffinssi 525 kaloria. Pitää miettiä mitä syö ja paljonko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sitten?

        Yksi Fazerin donitsi sisältää 235 kaloria, saman valmistajan voisarvi 342 kaloria ja Arnoldsin tumma muffinssi 525 kaloria. Pitää miettiä mitä syö ja paljonko.

        Huimia arvoja. Mitä tulee AP:n mielipiteeseen:

        "Hiilihydraatit pahimpia lihottajia ja sit rasvat."

        niin kaikissa kolmessa mainitsemissasi tuotteissa eniten energiaa tulee rasvasta/öljystä ja hiilihydraatit ovat vasta toisella sijalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sitten?

        Yksi Fazerin donitsi sisältää 235 kaloria, saman valmistajan voisarvi 342 kaloria ja Arnoldsin tumma muffinssi 525 kaloria. Pitää miettiä mitä syö ja paljonko.

        Finelistä:

        Tuotteen: 'Näkkileipä, luontaisesti gluteeniton, vitaminoitu, kuitua 7,5 %' energiasisältö (346 kcal/100g) koostuu: rasva 6%, hiilihydraatti 85 %, proteiini 5%, kuitu 4 %.

        Tuotteen: 'Näkkileipä, siemennäkkileipä, teollinen' energiasisältö (532 kcal/100g) koostuu: rasva 68%, hiilihydraatti 14 %, proteiini 14%, kuitu 5 %.

        Näkkäreiden välillä on suuri ero kokonaisenergiassa, mutta eniten hätkähdyttää kuinka suuri vaihtelu voi olla rasvasta aiheutuvasta energian määrässä. Todellakin kannattaa katsoa/valita mitä syö, ja kirjata kaikki ylös päiväkirjaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Finelistä:

        Tuotteen: 'Näkkileipä, luontaisesti gluteeniton, vitaminoitu, kuitua 7,5 %' energiasisältö (346 kcal/100g) koostuu: rasva 6%, hiilihydraatti 85 %, proteiini 5%, kuitu 4 %.

        Tuotteen: 'Näkkileipä, siemennäkkileipä, teollinen' energiasisältö (532 kcal/100g) koostuu: rasva 68%, hiilihydraatti 14 %, proteiini 14%, kuitu 5 %.

        Näkkäreiden välillä on suuri ero kokonaisenergiassa, mutta eniten hätkähdyttää kuinka suuri vaihtelu voi olla rasvasta aiheutuvasta energian määrässä. Todellakin kannattaa katsoa/valita mitä syö, ja kirjata kaikki ylös päiväkirjaan.

        Monikohan haluaa syödä "hyvännälkäänsä" näkkärin leivoksen sijasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monikohan haluaa syödä "hyvännälkäänsä" näkkärin leivoksen sijasta?

        Ortoreksian omaava haluaa sen näkkärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sitten?

        Yksi Fazerin donitsi sisältää 235 kaloria, saman valmistajan voisarvi 342 kaloria ja Arnoldsin tumma muffinssi 525 kaloria. Pitää miettiä mitä syö ja paljonko.

        Kasviöljyjä markkinoidaan terveellisinä ja kaikki eivät välttämättä hoksaa laskea ruoanlaitossa käytettyä oljyä miksikään.Itse en ainakaan hahmottanut asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huimia arvoja. Mitä tulee AP:n mielipiteeseen:

        "Hiilihydraatit pahimpia lihottajia ja sit rasvat."

        niin kaikissa kolmessa mainitsemissasi tuotteissa eniten energiaa tulee rasvasta/öljystä ja hiilihydraatit ovat vasta toisella sijalla.

        Energia tulee donitseissa yli 50 % hiilareista, hieman proteiinia ja loput rasvasta. Voisarvissa asia taas kääntyy eli enemmän rasvan antamaa energiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Energia tulee donitseissa yli 50 % hiilareista, hieman proteiinia ja loput rasvasta. Voisarvissa asia taas kääntyy eli enemmän rasvan antamaa energiaa.

        Valkoinen jauho ja kovat rasvat kannattaa pistää ihan pannaan tai jättää herkkupäiville! Kannattaa suosia täysjyvää, varsinkin kauraa ja ruista, kasviksia ja perunaa.

        Pehmeiden rasvojen osuutta tulee tarkkailla ja tarvittaessa rajoittaa, ja korvata pehmeillä öljyillä ja rasvoilla lähes kaikki eläinpohjainen kova rasva. Kasviöljyt edistävät terveyttä, kun niillä korvataan tyydyttyneet rasvahapot.

        Kaikkien dieettien perusta on riittävä määrä proteiinia (50 - 150 g/vrk) ja siitä saatava kylläisyyden tunne. Kylläisyyden tunnetta lisäävät peruna, porkkana, kaali ja muut kasvikset, kaurapuuro sekä täysjyvät. Rasvaa vain kohtuudella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valkoinen jauho ja kovat rasvat kannattaa pistää ihan pannaan tai jättää herkkupäiville! Kannattaa suosia täysjyvää, varsinkin kauraa ja ruista, kasviksia ja perunaa.

        Pehmeiden rasvojen osuutta tulee tarkkailla ja tarvittaessa rajoittaa, ja korvata pehmeillä öljyillä ja rasvoilla lähes kaikki eläinpohjainen kova rasva. Kasviöljyt edistävät terveyttä, kun niillä korvataan tyydyttyneet rasvahapot.

        Kaikkien dieettien perusta on riittävä määrä proteiinia (50 - 150 g/vrk) ja siitä saatava kylläisyyden tunne. Kylläisyyden tunnetta lisäävät peruna, porkkana, kaali ja muut kasvikset, kaurapuuro sekä täysjyvät. Rasvaa vain kohtuudella.

        " riittävä määrä proteiinia (50 - 150 g/vrk) "

        riittävä? 50g ?

        täh?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " riittävä määrä proteiinia (50 - 150 g/vrk) "

        riittävä? 50g ?

        täh?

        Riippunee henkilön painosta suositus lienee jotakuinkin gramma proteiinia paino kiloa kohti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Energia tulee donitseissa yli 50 % hiilareista, hieman proteiinia ja loput rasvasta. Voisarvissa asia taas kääntyy eli enemmän rasvan antamaa energiaa.

        Fazer Suklaadonitsi 54 g, en löydä muuta 235 kCal donitsia.

        Ravintosisältö / 100g
        Energia = 235 kcal
        Rasva = 15 g = 8.84 * 15 = 132.6 kCal
        Hiilihydraatit = 22 g = 4.06 * 22 =89.3 kCal
        Proteiini = 3,5 g = 4.06 * 3.5 = 14.2 kCal
        Ravintokuitu = 1,1 g = 4.06 * 1.1 = 4.5 kCal

        Eli rasvasta tulee donitsissa selvätsi eniten energiaa. Summaksi noista tulee 240.6 kCal, kuitu saattaa olla sulamatonta joten sitä ei ole ravintosisältölistassa huomioitu, sillloin tulokseksi tuleekin 236.1 kCal eli lähes jämptisti mikä on ilmoitettu.

        Rasvagramma = 8.84 kCal, ( eli 2.18 kertaa niin paljon kuin i hiilarigramma).
        Hiilarigramma = 4.06 kCal, ( eli 0.46 kertaa niin paljon kun rasvagramma).
        Proteiinigramma = 4.06 kCal, ( eli 0.46 kertaa niin paljon kun rasvagramma).
        Kuitugramma = helppoheikkien humpuukia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippunee henkilön painosta suositus lienee jotakuinkin gramma proteiinia paino kiloa kohti.

        Nin on, keskimäärin. Proteiinien tarve perustuu kokonaisenergiankulutukseen joka riippuu kehon painosta. Tarvitaan noin 1.41 kertaa enemmän energiaa pitämään 120 kg keho lämpimänä kuin 60 kg keho (tätä arvoidaan kehon pinta-alan avulla, Body Surface Area, BSA). Tarvitaan 2 kertaa enemmän lihasvoimaa liikuttamaan 120 kg kehoa kuin 60 kg kehoa (Voima (F) = massa (m) * kiihtyvyys (a)). y.m.s.

        THL opastaa näin: "Kevyt kuntoharrastus ei lisää proteiinin tarvetta, mutta aktiivikuntoilijat ja urheilijat tarvitsevat typpitasapainon säilyttämiseksi enemmän proteiinia kuin vähän liikkuvat (Ilander 2006). Typpitasapaino säilyy vähän liikuntaa harrastavalla 0,8 g/kg/vrk saannilla, ja aktiivikuntoilijalla tarve on jopa kaksinkertainen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " riittävä määrä proteiinia (50 - 150 g/vrk) "

        riittävä? 50g ?

        täh?

        Eräässä toisessa avauksessa väitettiin että 300-kiloinen henkilö tarvitsee 2 x 300 = 600 grammaa vuorokaudessa proteiinia.

        Proteiini = 600 g = 4.06 * 600 = 2436 kCal.

        Eihän tuossa kukaan voi mitenkään laihtua vaikka söisi miten kanannahkaa lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasviöljyjä markkinoidaan terveellisinä ja kaikki eivät välttämättä hoksaa laskea ruoanlaitossa käytettyä oljyä miksikään.Itse en ainakaan hahmottanut asiaa.

        Aivan, siitäkin huolimatta että öljyjä yleensä lotrataan erittäin rennolla rantella.

        Jos paistaa ruokansa pilalle aivan liian kuumassa niin öljy/rasva tietenkin auttaa siihen ettei satsi kuivu ja kärähdä pannuun/peltiin kiinni. Mutta siinäkin tapauksessa riittää kun vähän öljysumutinta näyttää, öljysumuttimen avulla vähenee lihotttavan öljyn käyttö pikkuruiseen murto-osaan siitä mitä sitä pullonsuusta lotratessa kupeille kertyy.

        Kun valmistaa ruuat uunissa max. 125°C niin ei tarvita mitään lisättyä öljyä/rasvaa, eikä tarvitse käyttää mitään paistopaperia=silikonipaperia ja raaka-aineissa olevat terveyttä ylläpitävät ainesosat eivät pahemmin pilaannu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monikohan haluaa syödä "hyvännälkäänsä" näkkärin leivoksen sijasta?

        "Monikohan haluaa syödä "hyvännälkäänsä" näkkärin leivoksen sijasta?"

        Tuosta ei ole tässä ketjussa kyse vaan AP:n kanta on että hiilihydraatit olisivat pahimpia lihottajia ja öljyt/rasvat vasta toisena. Vaikka todellisuudessa tilanne on toisin, kaikki mikä on öljyistä/rasvaista lihottaa. Sen takia kannattaa aina lukea sisältölista, jopa näkkäreissä on noin valtavia eroja toisiinsa nähden.

        Moni mieltää jostain syystä niin että kaikki hyvä/herkkku/nami sisältäisi vain hiilihydraattia tai sisältäisi pääasiassa hiilihydraattia. Niin ei yleensä ole, vaan lähes kaikissa niissä suurimpana energianlähteenä on lihottava öljy/rasva.

        Rasvagramma == öljygramma == 8.84 kCal.
        Hiilarigramma == Proteiinigramma == 4.06 kCal.


    • Anonyymi

      Eräillä on kumma vimma vastata jokaiseen asiaan taskulaskimella ja finelillä. Haloo....!?

    • Anonyymi

      Oletteko joskus kuulleet ihmisestä joka olisi lihonut pelkällä rasvalla ilman hiilihydraatteja? Ei, ei se niin mene. Eläinrasvat ja nopeat hiilihydraatit sopivasti suolalla tai sokerilla maustettuna ovat kansalaisille melkein vastustamaton yhdistelmä. Sellaiseksi on ihmisen makuaisti luotu.

      • Anonyymi

        Kuulopuheiden puutetta ja luomisteoriaa. Olipa informaatiivista.

        Kysymyksesi on vähintäänkin sekava koska jätät ilmaan ainakin proteiinit, alhoholit sekä orgaaniset hapot. Esimerkiksi oliviöljyllä tai pähkinöillä lihonneista olen kuullut, mutta myös nähnyt heitä.

        Alla tiedoksesi pelkät rasvat Finelistä. Monikaan ei halua yksinomaan niitä ruokailla tai niillä herkutella, eikä siinä mielestäni ole kysymys luomistyöstä:

        Pellavaöljy
        Rypsiöljy
        Rypsiöljy, kylmäpuristettu
        Ruokaöljy teollisuuskäyttöön, 70 % rypsiöljyä, 30 % palmuöljyä
        Paistoöljy uppo- ja pintapaistoon, kultasula paistoöljy
        Paistoöljy, palmuöljy 50 %, palmuydinöljy 25 %, rypsiöljy 25 %
        Avokadoöljy
        Oliiviöljy
        Auringonkukkaöljy
        Kaakaorasva
        Palmuöljy
        Munkinpaistorasva 100 %, sunnuntai
        Maapähkinäöljy
        Kookosöljy
        Palmuydinöljy
        Ruokaöljy keskiarvo, 87 % rypsi- 8 % auringonkukka- ja 5% oliiviöljy
        Soijaöljy
        Maissiöljy
        Kookosrasva 100 %
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 82 %, becel
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 82 %, flora culinesse
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, keskiarvo
        Kakku- ja taikinamargariini raisa 5
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, keiju rypsi
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, sunnuntai, rypsiöljy
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 70 %, keskiarvo
        Kasvirasvalevite 70 %, keiju laktoositon, catering, d-vit 20 ug
        Kasvirasvalevite 70 %, keiju laktoositon, d-vit 20 ug
        Margariini 60 %, keiju alentaja
        Margariini 60 %, becel laktoositon
        Margariini 60 %, benecol laktoositon
        Margariini 60 %, flora laktoositon
        Kasvirasvalevite 55 %, keiju rypsi
        Margariini 40 %, keiju kevyt laktoositon, catering, d-vit 20 ug
        Margariini 40 %, keiju kevyt laktoositon, d-vit 20 ug


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulopuheiden puutetta ja luomisteoriaa. Olipa informaatiivista.

        Kysymyksesi on vähintäänkin sekava koska jätät ilmaan ainakin proteiinit, alhoholit sekä orgaaniset hapot. Esimerkiksi oliviöljyllä tai pähkinöillä lihonneista olen kuullut, mutta myös nähnyt heitä.

        Alla tiedoksesi pelkät rasvat Finelistä. Monikaan ei halua yksinomaan niitä ruokailla tai niillä herkutella, eikä siinä mielestäni ole kysymys luomistyöstä:

        Pellavaöljy
        Rypsiöljy
        Rypsiöljy, kylmäpuristettu
        Ruokaöljy teollisuuskäyttöön, 70 % rypsiöljyä, 30 % palmuöljyä
        Paistoöljy uppo- ja pintapaistoon, kultasula paistoöljy
        Paistoöljy, palmuöljy 50 %, palmuydinöljy 25 %, rypsiöljy 25 %
        Avokadoöljy
        Oliiviöljy
        Auringonkukkaöljy
        Kaakaorasva
        Palmuöljy
        Munkinpaistorasva 100 %, sunnuntai
        Maapähkinäöljy
        Kookosöljy
        Palmuydinöljy
        Ruokaöljy keskiarvo, 87 % rypsi- 8 % auringonkukka- ja 5% oliiviöljy
        Soijaöljy
        Maissiöljy
        Kookosrasva 100 %
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 82 %, becel
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 82 %, flora culinesse
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, keskiarvo
        Kakku- ja taikinamargariini raisa 5
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, keiju rypsi
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, sunnuntai, rypsiöljy
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 70 %, keskiarvo
        Kasvirasvalevite 70 %, keiju laktoositon, catering, d-vit 20 ug
        Kasvirasvalevite 70 %, keiju laktoositon, d-vit 20 ug
        Margariini 60 %, keiju alentaja
        Margariini 60 %, becel laktoositon
        Margariini 60 %, benecol laktoositon
        Margariini 60 %, flora laktoositon
        Kasvirasvalevite 55 %, keiju rypsi
        Margariini 40 %, keiju kevyt laktoositon, catering, d-vit 20 ug
        Margariini 40 %, keiju kevyt laktoositon, d-vit 20 ug

        Näköjään faktankin laittaminen voi olla sekavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näköjään faktankin laittaminen voi olla sekavaa.

        Eihän kuulopuheet ole faktaa, ne on vain kuulopuheita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulopuheiden puutetta ja luomisteoriaa. Olipa informaatiivista.

        Kysymyksesi on vähintäänkin sekava koska jätät ilmaan ainakin proteiinit, alhoholit sekä orgaaniset hapot. Esimerkiksi oliviöljyllä tai pähkinöillä lihonneista olen kuullut, mutta myös nähnyt heitä.

        Alla tiedoksesi pelkät rasvat Finelistä. Monikaan ei halua yksinomaan niitä ruokailla tai niillä herkutella, eikä siinä mielestäni ole kysymys luomistyöstä:

        Pellavaöljy
        Rypsiöljy
        Rypsiöljy, kylmäpuristettu
        Ruokaöljy teollisuuskäyttöön, 70 % rypsiöljyä, 30 % palmuöljyä
        Paistoöljy uppo- ja pintapaistoon, kultasula paistoöljy
        Paistoöljy, palmuöljy 50 %, palmuydinöljy 25 %, rypsiöljy 25 %
        Avokadoöljy
        Oliiviöljy
        Auringonkukkaöljy
        Kaakaorasva
        Palmuöljy
        Munkinpaistorasva 100 %, sunnuntai
        Maapähkinäöljy
        Kookosöljy
        Palmuydinöljy
        Ruokaöljy keskiarvo, 87 % rypsi- 8 % auringonkukka- ja 5% oliiviöljy
        Soijaöljy
        Maissiöljy
        Kookosrasva 100 %
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 82 %, becel
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 82 %, flora culinesse
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, keskiarvo
        Kakku- ja taikinamargariini raisa 5
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, keiju rypsi
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, sunnuntai, rypsiöljy
        Kasviöljyvalmiste, juokseva, 70 %, keskiarvo
        Kasvirasvalevite 70 %, keiju laktoositon, catering, d-vit 20 ug
        Kasvirasvalevite 70 %, keiju laktoositon, d-vit 20 ug
        Margariini 60 %, keiju alentaja
        Margariini 60 %, becel laktoositon
        Margariini 60 %, benecol laktoositon
        Margariini 60 %, flora laktoositon
        Kasvirasvalevite 55 %, keiju rypsi
        Margariini 40 %, keiju kevyt laktoositon, catering, d-vit 20 ug
        Margariini 40 %, keiju kevyt laktoositon, d-vit 20 ug

        Käsketkö syömään lusikalla tai juomaan pullosta jotta viestisi menisi perille?

        Kohtuus nyt kaikessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsketkö syömään lusikalla tai juomaan pullosta jotta viestisi menisi perille?

        Kohtuus nyt kaikessa!

        Sillä on paha öljy- ja rasvakammo! Ei niitä pidä pelätä vaan kunnioittaa.


    • Anonyymi

      Kyllä tässä on perää: moni valittaa, että jouluna tulee lisäkiloja, mutta koska itse syön vain kinkkua ja salaattia, yleensä laihdun pari kiloa.. Toimiva dieetti on tuo vähähiilihydraattinen, mutta ei kovin kestävä, jos harrastaa paljon kestävyyslajeja.

    • Anonyymi

      "Oletteko joskus kuulleet ihmisestä joka olisi lihonut pelkällä rasvalla ilman hiilihydraatteja?"

      En ole kuullut. Se tiedetään, että proteiini ei lihota, eikä kukaan juo pelkkää öljyä tai ahmi ihraa.

      (Valkoinen ja) nopea hiilihydraatti ja rasva on herkullinen yhdistelmä, ja sitä on makuhermoin vaikea vastustaa. Paras yhdistelmä syntyy sokerista, kovasta sulavasta tai sulatetusta rasvasta sekä valkoisesta venhäjauhosta - tai rasvaisesta juustosta ja rasvaisesta lihasta, valkoisesta vehnäjauhosta sekä ripauksesta suolaa. Tähän kun lisätään suklaa, niin paletti on 90 % täysi. Näistä muodostuu sellaiset lihottavat yhdistelmät, että se vie kielen mennessään.

      • Anonyymi

        suklaa pizza limppari ja kebab

        ei parempaa ookkaan, paino nousee reilun kilon per viikko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        suklaa pizza limppari ja kebab

        ei parempaa ookkaan, paino nousee reilun kilon per viikko

        Tuota kaikkea on vaikea kropan vastustaa. Mieli kun on heikko ja kroppa vahva!


    • Anonyymi

      Kylmäpuristettu oliiviöljy parantaa ja laihduttaa.
      Juon sitä toisinaan ihan sellaisenaan.
      Kylmäpuristettu oliiviöljy ei lihota, vaan parantaa ja laihduttaa.

      normaalipainoinen

      • Anonyymi

        Oliiviöljy on terveyttä edistelevä tuote, josta sallitaan asetuksen mukaan esittää seuraava terveysväittämä: "Oliiviöljyn polyfenolit edistä­vät veren rasva-aineiden suo­jaamista hapettumisstressiltä."

        Väite voidaan esittää vain oliiviöljystä, joka sisältää vähintään 5 mg hydroksityrosolia ja sen johdannaisia 20 g:aa oliiviöljyä kohti, annoskoon ollessa 20 grammaa. Väitettä ei siis voida esittää lamppuöljystä tai oravien ruuasta.

        Oliiviöljy, kuten myös muut kasviperäiset öljyt ovat yleisellä tasolla sydän- ja verisuoniystävällisiä, jos niillä korvataan eläinperäisiä kovia rasvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliiviöljy on terveyttä edistelevä tuote, josta sallitaan asetuksen mukaan esittää seuraava terveysväittämä: "Oliiviöljyn polyfenolit edistä­vät veren rasva-aineiden suo­jaamista hapettumisstressiltä."

        Väite voidaan esittää vain oliiviöljystä, joka sisältää vähintään 5 mg hydroksityrosolia ja sen johdannaisia 20 g:aa oliiviöljyä kohti, annoskoon ollessa 20 grammaa. Väitettä ei siis voida esittää lamppuöljystä tai oravien ruuasta.

        Oliiviöljy, kuten myös muut kasviperäiset öljyt ovat yleisellä tasolla sydän- ja verisuoniystävällisiä, jos niillä korvataan eläinperäisiä kovia rasvoja.

        "Oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä."

        Tuo on väärin suomennettu.

        EU:n sallima englanninkielinen terveysväittämä on:

        "Olive oil polyphenols contribute to the protection of blood lipids from oxidative stress".

        Jossa "contribute to" tarkoittaa suomeksi: "olla osaltaan mukana".

        Tuo väite on kyllä melkoinen saavutus helppoheikeiltä, sillä ainoat ihmiset joilla on sattumankaupalla pieni mahdollisuus hieman voittaa tuossa terveyslotossa, ovat he joilla on ongelmia verisuonten/sydemen rasvakertymien kanssa. Eli he jotka ovat jo valmiiksi lihavia/ylipainoisia. Heidän tarvitsee vain laihduttaa ylipaino pois jolloin varmuudella poistuu sen riskin kasvanut osuus jota vastaan lihottavan oliiviöljyn väitetään tarjoavan (jonkinasteista) suojaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä."

        Tuo on väärin suomennettu.

        EU:n sallima englanninkielinen terveysväittämä on:

        "Olive oil polyphenols contribute to the protection of blood lipids from oxidative stress".

        Jossa "contribute to" tarkoittaa suomeksi: "olla osaltaan mukana".

        Tuo väite on kyllä melkoinen saavutus helppoheikeiltä, sillä ainoat ihmiset joilla on sattumankaupalla pieni mahdollisuus hieman voittaa tuossa terveyslotossa, ovat he joilla on ongelmia verisuonten/sydemen rasvakertymien kanssa. Eli he jotka ovat jo valmiiksi lihavia/ylipainoisia. Heidän tarvitsee vain laihduttaa ylipaino pois jolloin varmuudella poistuu sen riskin kasvanut osuus jota vastaan lihottavan oliiviöljyn väitetään tarjoavan (jonkinasteista) suojaa.

        Siinä oli katkeran ja elämäänsä kyllästyneen vanhan miehen puhetta, joka haluaa korvata kasvisöljyt kanannahalla.

        Oliiviöljyn polyfenolit edistelevät veren rasva-aineiden suo­jaamista hapettumisstressiltä, ellei satu käyttämään lamppuöljyä tai oravanruokaa. Siitä sopii etsiä käännösvirheet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä."

        Tuo on väärin suomennettu.

        EU:n sallima englanninkielinen terveysväittämä on:

        "Olive oil polyphenols contribute to the protection of blood lipids from oxidative stress".

        Jossa "contribute to" tarkoittaa suomeksi: "olla osaltaan mukana".

        Tuo väite on kyllä melkoinen saavutus helppoheikeiltä, sillä ainoat ihmiset joilla on sattumankaupalla pieni mahdollisuus hieman voittaa tuossa terveyslotossa, ovat he joilla on ongelmia verisuonten/sydemen rasvakertymien kanssa. Eli he jotka ovat jo valmiiksi lihavia/ylipainoisia. Heidän tarvitsee vain laihduttaa ylipaino pois jolloin varmuudella poistuu sen riskin kasvanut osuus jota vastaan lihottavan oliiviöljyn väitetään tarjoavan (jonkinasteista) suojaa.

        "Tuo on väärin suomennettu."

        Mitä ihmettä mahdat tarkoittaa?'

        Sanamuoto on suora kopio asetuksesta, siis lakitasolta. Jos virhe on tapahtunut, se on tapahtunut lakimiestasolla asetusta laadittaessa.

        Tarkoitatko että ymmärrät asiat paremmin kuin asetusta säätämässä olleet juristit ja asiantuntijalääkärit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliiviöljy on terveyttä edistelevä tuote, josta sallitaan asetuksen mukaan esittää seuraava terveysväittämä: "Oliiviöljyn polyfenolit edistä­vät veren rasva-aineiden suo­jaamista hapettumisstressiltä."

        Väite voidaan esittää vain oliiviöljystä, joka sisältää vähintään 5 mg hydroksityrosolia ja sen johdannaisia 20 g:aa oliiviöljyä kohti, annoskoon ollessa 20 grammaa. Väitettä ei siis voida esittää lamppuöljystä tai oravien ruuasta.

        Oliiviöljy, kuten myös muut kasviperäiset öljyt ovat yleisellä tasolla sydän- ja verisuoniystävällisiä, jos niillä korvataan eläinperäisiä kovia rasvoja.

        "terveysväittämä: "Oliiviöljyn polyfenolit edistä­vät veren rasva-aineiden suo­jaamista hapettumisstressiltä." "

        Suomessa ilmeisesti ei ole myynnissä mitään oliiviöljyä jonka "laatu" täyttäisi asetetun ehdon. Eilen yritin löytää kolmesta kaupasta sellaista jossa olisi tuo terveydenedistelemisväite, ei löytynyt.

        Polyfenoleita on kasvikunta pullollaan, niitä saadakseen ei todellakaan tarvitse juoda lihottavaa öliiviöljyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "terveysväittämä: "Oliiviöljyn polyfenolit edistä­vät veren rasva-aineiden suo­jaamista hapettumisstressiltä." "

        Suomessa ilmeisesti ei ole myynnissä mitään oliiviöljyä jonka "laatu" täyttäisi asetetun ehdon. Eilen yritin löytää kolmesta kaupasta sellaista jossa olisi tuo terveydenedistelemisväite, ei löytynyt.

        Polyfenoleita on kasvikunta pullollaan, niitä saadakseen ei todellakaan tarvitse juoda lihottavaa öliiviöljyä.

        Eihän terveysväitteitä tarvitse laittaa tuotteisiin mutta saa toki laittaa jos haluaa sikäli kun ne pitävät paikkaansa.

        Itse käytän kyllä oliiviöljyä pelkästään maun vuoksi. Tänään illallisen mm. Sipulitomaattisalaattia ja kastikkeessa ruokalusikallinen oliiviöljyä eli noin13 g. En kutsuisi tuota juomiseksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eihän terveysväitteitä tarvitse laittaa tuotteisiin mutta saa toki laittaa jos haluaa sikäli kun ne pitävät paikkaansa.

        Itse käytän kyllä oliiviöljyä pelkästään maun vuoksi. Tänään illallisen mm. Sipulitomaattisalaattia ja kastikkeessa ruokalusikallinen oliiviöljyä eli noin13 g. En kutsuisi tuota juomiseksi.

        hvp27 tunnusti 13.12.2019 klo 09:36: "Itse käytän kyllä oliiviöljyä pelkästään maun vuoksi."

        Pelkästään.

        Joten tiedät että päivittäin laihduttajille ja painonhallitsijoille toitottamasi öliiviöljyn muka tarjoamat terveydenedestelemisominaisuudet eivät sinua itseäsi auta omassa terveydenedistelyssäsi millään tavoin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        hvp27 tunnusti 13.12.2019 klo 09:36: "Itse käytän kyllä oliiviöljyä pelkästään maun vuoksi."

        Pelkästään.

        Joten tiedät että päivittäin laihduttajille ja painonhallitsijoille toitottamasi öliiviöljyn muka tarjoamat terveydenedestelemisominaisuudet eivät sinua itseäsi auta omassa terveydenedistelyssäsi millään tavoin.

        Toki auttavat. Kylmäpuristettu rypsiöljy olisi terveellisempää mutta makukin vaikuttaa valintoihini. En siis pode ortoreksiaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eihän terveysväitteitä tarvitse laittaa tuotteisiin mutta saa toki laittaa jos haluaa sikäli kun ne pitävät paikkaansa.

        Itse käytän kyllä oliiviöljyä pelkästään maun vuoksi. Tänään illallisen mm. Sipulitomaattisalaattia ja kastikkeessa ruokalusikallinen oliiviöljyä eli noin13 g. En kutsuisi tuota juomiseksi.

        "Eihän terveysväitteitä tarvitse laittaa tuotteisiin mutta saa toki laittaa jos haluaa"

        Koska kertomasi mukaan on olemassa tämmöinen äärimmäisen tärkeä ja tehokas terveyttä ja elämää edistelevä ihmeaine niin miksi ihmeessä helppoheikit salaisivat sellaisen tiedon kuluttajilta? Koska eivät _halua_ kertoa tämän elämän eliksiirin ihmeitä tekevistä voimista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Eihän terveysväitteitä tarvitse laittaa tuotteisiin mutta saa toki laittaa jos haluaa"

        Koska kertomasi mukaan on olemassa tämmöinen äärimmäisen tärkeä ja tehokas terveyttä ja elämää edistelevä ihmeaine niin miksi ihmeessä helppoheikit salaisivat sellaisen tiedon kuluttajilta? Koska eivät _halua_ kertoa tämän elämän eliksiirin ihmeitä tekevistä voimista?

        Koska suurin osa ihmisistä ei välitä laisinkaan ruuan terveellisyydestä ja ne jotka välittävät tietävät jo mitkä ruoka-aineet ovat terveellisiä.

        Itse käytän noin desin oliiviöljyä kuukaudessa. Terveysvaikutukset ovat mitättömät varsinkin kun korvaan sillä rypsiöljyä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Koska suurin osa ihmisistä ei välitä laisinkaan ruuan terveellisyydestä ja ne jotka välittävät tietävät jo mitkä ruoka-aineet ovat terveellisiä.

        Itse käytän noin desin oliiviöljyä kuukaudessa. Terveysvaikutukset ovat mitättömät varsinkin kun korvaan sillä rypsiöljyä.

        "Itse käytän noin desin oliiviöljyä kuukaudessa. Terveysvaikutukset ovat mitättömät varsinkin kun korvaan sillä rypsiöljyä."

        Ehkä liian vaatimattomasti sanottu, sillä jos olet valinnut oliiviöljysi oikein, saat tuosta desistä kuukaudessa sallittuihin terveysväittämiin yltävät lukemat. Muiden muassa oleokantaali, oleoaseiini, oleuropeiini, hydroksityrosoli ja tyrosoli ovat kaikki polyfenoleja ja siis hydroksityrosolin johdannaisia.

        Kuten kerrottua jo nimimerkille "Öljynvihaaja" väite terveysvaikutuksista voidaan esittää oliiviöljystä, joka sisältää vähintään 5 mg hydroksityrosolia ja sen johdannaisia 20 g:aa oliiviöljyä kohti, annoskoon ollessa 20 grammaa. Mitä korkeammat pitoisuudet, sitä pienempi tarvittava määrä. Vajaa teelusikallinen päivässä tai desilitra kuukaudessa riittää hyvin, jos öljy on laadukas.

        Väitettä ei siis voida esittää lamppuöljystä, jota JUODAAN pullosta.

        Tiedätkin varmasti tämän, mutta kertaan: polyfenolien suhteen hyvälaatuisen oliiviöljyn tunnistaa siitä, että se on puristettu mekaanisin keinoin alhaisessa lämpötilassa heti poiminnan jälkeen, öljyä ei ole välttämättä suodatettu, jolloin se voi olla sameaa sekä erityisesti pehmeästä ensivaikutelmasta, mutta kitalaessa pistelevästä jälkimausta. Jälkimaku on lääkemäinen (ibuprofeiini), chilimäinen tai pippurimainen.

        Arvatenkin yli 90 % kaikesta oliiviöljyn terveysvaikutuksesta perustuu polyfenoleihin sekä siihen, että niillä korvataan huonoja kovia rasvoja ja pelkästään omega-6-öljyjakeita (kuten auringonkukkaöljy). Rypsiöljyn omega-3:lla saa varmasti paremmat terveysvaikutukset kuin "huonolla" ja varsinkin prosessoidulla oliiviöljyllä. Rypsiöljyn ohi menee sekä pellava- että camelinaöljy, kuten on jo puhuttu. Camelinaöljyn jälkimaku on hyvin pehmeä, mutta myös siitä etsitään lääkemäisiä polyfenoleja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Itse käytän noin desin oliiviöljyä kuukaudessa. Terveysvaikutukset ovat mitättömät varsinkin kun korvaan sillä rypsiöljyä."

        Ehkä liian vaatimattomasti sanottu, sillä jos olet valinnut oliiviöljysi oikein, saat tuosta desistä kuukaudessa sallittuihin terveysväittämiin yltävät lukemat. Muiden muassa oleokantaali, oleoaseiini, oleuropeiini, hydroksityrosoli ja tyrosoli ovat kaikki polyfenoleja ja siis hydroksityrosolin johdannaisia.

        Kuten kerrottua jo nimimerkille "Öljynvihaaja" väite terveysvaikutuksista voidaan esittää oliiviöljystä, joka sisältää vähintään 5 mg hydroksityrosolia ja sen johdannaisia 20 g:aa oliiviöljyä kohti, annoskoon ollessa 20 grammaa. Mitä korkeammat pitoisuudet, sitä pienempi tarvittava määrä. Vajaa teelusikallinen päivässä tai desilitra kuukaudessa riittää hyvin, jos öljy on laadukas.

        Väitettä ei siis voida esittää lamppuöljystä, jota JUODAAN pullosta.

        Tiedätkin varmasti tämän, mutta kertaan: polyfenolien suhteen hyvälaatuisen oliiviöljyn tunnistaa siitä, että se on puristettu mekaanisin keinoin alhaisessa lämpötilassa heti poiminnan jälkeen, öljyä ei ole välttämättä suodatettu, jolloin se voi olla sameaa sekä erityisesti pehmeästä ensivaikutelmasta, mutta kitalaessa pistelevästä jälkimausta. Jälkimaku on lääkemäinen (ibuprofeiini), chilimäinen tai pippurimainen.

        Arvatenkin yli 90 % kaikesta oliiviöljyn terveysvaikutuksesta perustuu polyfenoleihin sekä siihen, että niillä korvataan huonoja kovia rasvoja ja pelkästään omega-6-öljyjakeita (kuten auringonkukkaöljy). Rypsiöljyn omega-3:lla saa varmasti paremmat terveysvaikutukset kuin "huonolla" ja varsinkin prosessoidulla oliiviöljyllä. Rypsiöljyn ohi menee sekä pellava- että camelinaöljy, kuten on jo puhuttu. Camelinaöljyn jälkimaku on hyvin pehmeä, mutta myös siitä etsitään lääkemäisiä polyfenoleja.

        Kyllä, hyvä oliiviöljy on aivan erinomaista joissain salaateissa ja jopa joissain paistetuissa ruuissa. Käytän kuitenkin rypsiöljyä huomattavasti enemmän koska se sopii ruokiin paljon useammin.

        Oliivit taas ovat erinomainen tapa hankkia polyfenoleita.


    • Anonyymi

      Öljynvihaaja: "Polyfenoleita on kasvikunta pullollaan, niitä saadakseen ei todellakaan tarvitse juoda lihottavaa öliiviöljyä."

      Pitää olla todella kiero asenne, jos jossakin täällä näkee suosituksen öljyjen juomisesta. Lusikallinen tai pari päivässä on elimistön terveyttä edistävä toimenpide varsinkin kun tyydyttymättömillä rasvahapoilla korvataan tyydyttyneet eläinperäiset rasvat tai honojen hiilihydraattien (sokeri, valkoinen jauho) antama energiamäärä.

      Oliiviöljyn paras ominaisuus ovat sen kertatyydyttymättömät rasvahapot (= ei n-6 -sarjaa) sekä polyfenolit. Rypsiöljyssä on hintaansa nähden mukavasti omega-kolmosta sekä pellava- ja camelinaöljyssä vastaavaa sarjaa vieläkin enemmän. Myös saksanpähkinäöljy on terveyttä edistelevä tuote.

      Ei siis pidä juoda pullosta, vaan nauttia lusikalla tai ruuan kera. Ei lisätä paljon, vaan varsinkin korvataan. Ymmärrätkö?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      352
      3191
    2. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      4
      2349
    3. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      131
      2090
    4. Kohuttu Iida Vainio mursi hiljaisuuden -Näin raskaus vaikutti Farmi-kuvauksissa: "Saattoi ruveta..."

      Ihanaa odotusta, tsemppiä ja voimia Iida! Iida Vainio ja Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen asuvat yhdessä Helsingissä ja o
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1957
    5. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      95
      1654
    6. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      69
      1639
    7. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      70
      1437
    8. Avoin kirje sinulle

      Rakas, Kirjoitan sinulle nyt, vaikka sanat tuntuvat niin vaatimattomilta siihen, mitä sydämeni on kantanut sisällään ni
      Ikävä
      41
      1422
    9. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      90
      1083
    10. Mitä mies teet

      näin iltasella? 👾
      Ikävä
      58
      1060
    Aihe