Hanan kytkeminen 6mm kupariputkiin

Anonyymi

1980 valmistunut talo ja vessassa meni lavuaarin hana rikki. Irroitin hanan suluista mutta toinen sulku alkoi vuotamaan alapuolen liittimestä ja kirimällä en saanut sitä pitämään vaan vuoto pikemminkin lisääntyi. Ajattelin että ostan molempiin uudet sulut kun toinenkin luultavasti alkaa vuotamaan mutta mistään rautakaupoista ei löydä ylipäätänsä kuulasulkuja 6mm kupariputkelle. Paikallinen putkiliike ei löytänyt myöskään osia hyllystä. 6mm tai ainakin sitä luokkaa se putki luultavasti on, (hankala mitata kun ei ollu työntömittaa) kuitenkin ihan ohutta mehupilliä. Nyt on yläkerrasta vedet poikki tuon takia kun ei löydy osia, millähän nimellä nuo osat löytyisi, netistä löytyy kyllä 6mm puserrusjatkoliittimiä jarruputkelle mutta ei sulkuliittimiä. Putket tulee lattian läpi suojaputkessa mutta en tiedä missä on toiset päät.

6

<50

Vastaukset

 • Ei kai tuosta kovin hyvää voi odottaa, jos tarvikkeet on noin kortilla. Kannattaisiko kaivaa taskuja syvemmältä ja uusia putket 10 mm koolla ?

 • Missään ei ole 6 mm:n kupariputkea, se on kasimillistä.

 • Pitääkö niitä vesijohtoja tehdä vanhoista Tojon jarruputkista?

 • Kerran kiristetty helmi ei tiivistä enää uudellen kiristettäessä.

  Pääset helpoimmalla kun pyydät putkimiehen paikalle ja kaivat kuvetta. Sitä se tekee kun yrittää tehdä luvattomia töitä itse rahan säästön takia.

  • Kerran kiristetty tiivistää ja toimii kartioliittimen tavoin.

   Ne hanan "viikset" ovat joko 8mm tai 10mm riippuen hanan iästä, 6mm kuparia ei ole käytetty hanassa ainakaan minun tietääkseni.

   Uusi hana on todennäköisesti 10mm kupariputkella, ja ihmettelen jos lattiasta tulevat putket olisivat pienemmät kuin 10mm.


 • Ihan hyvä vedätysaloitus, mitä seuraavaksi?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  65
  2908
 2. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  55
  730
 3. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  31
  527
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  395