Henkisesti sairas paikkakunta?

Anonyymi

Onko Mäntyharju henkisesti sairas paikkakunta?

Minä itse ja monet lapsuudenystäväni emme muistele paikkakuntaa kaiholla. Ilmapiiri oli tukahduttava ja ihmiset jotenkin sieluiltaan ummehtuneita. Vaihdoin paikkakuntaa heti lukiosta päästyäni.

Nyt vanhemmiten olen pohtinut johtuuko huono kuvani Mäntyharjusta subjektiivisista syistä siten, että vaikka itse koin paikkakunnan kamalana, ehkä näin yleisesti kylässä on ihan ok asua?

Miltä mieltä olette? Tunteeko joku muukin paikkakunnan henkisenä vankilana? Vai onko valtaosa ihan tyytyväisiä Mäntyharjuun?

6

272

  Vastaukset

  • Terve,
   Hyvä aloitus. Ikävä kuulla että olet kokenut Mäntyharjun ahdistavana paikkana.

   Itsekin muutin paikkakunnalta pois pian lukiosta valmistumisen jälkeen. Muistot ovat enimmäkseen hyviä ja lämpimiä. Mäntyharju oli turvallinen paikka kasvaa, koulua sai käydä pääsääntöisesti ammattimaisten opettajien (toki aikamoisia persoonia joukkoon mahtui, hyvä niin) opetuksessa ja Mäntyharjulla lapsuutensa viettäneenä koki että harrastusmahdollisuudetkin olivat kunnossa, ei oikein osannut haaveilla muustakaan. Kesätöitä järjestyi kiitettävästi.

   Parasta olivat ystävät joiden kanssa elämä oli hyvin antoisaa. Noihin aikoihin alkoi tai syventyi moni ystävyyssuhde joka on kantanut aina näihin päiviin saakka. Kesät olivat täynnä mahdollisuuksia ja ajoittain tuli tunne että kaikki ovet ovat auki. Ihmiset olivat ystävällisiä ja usko tulevaan vahva. Aika-ajoin tulee muisteltua noita aikoja, varsinkin silloin kun tulee räntää tupaan. Ei siksi, että olisi ikävä johonkin jota ei enää ole olemassakaan, vaan siksi, että tuntee itsensä onnekkaaksi kun on saanut aikanaan kokea em. asioita.

   Mäntyharjun nykymenosta en osaa sanoa oikein mitään, toivottavasti on hyvä paikka asua ja elää.

  • Miksei, onhan se mukava paikka.
   Hankittiin täältä taajasta kakkosasunto pian 17 vuotta sitten. Luultiin että tavataan paikkakunnan seurapiirejä. Sellaisia ei kuitenkaan ole löýtynyt.
   Jos täällä ei varaansa pidä, dementoituu aika pian.

   Dementikkoja täällä tapaa alle 20-vuotiaiden joukossa.

  • Asun Mäntyharjussa ja käyn lukiota aivan mahtava paikka ei valitettavaa tänne vaan kaikki kauniit maisemat ja ihania ihmisiä!!!

  • Parasta paikkakunnassa on sen valovoimaiset elokuva-alan tähdet!

  • oltu 3 vuotta pois mätyharjulta,on ruvennut paranemaan henkisesti,kunnan home talo sairastuttutti oltii sit sairaita.musta sisään lämpiävä paikka.erilaisuus myrkkyä siellä .olin työ elämässä 21 vuotta mäntyharjulla .vaimo ja perheeni päästiin ajoissa pois sieltä muuttaa.

   • Mie tunnen siut kun työ asuitte "kieppitiel", se om se talo jossa kaikki sairastuu. Miten olette jaksaneet, vieläkö kaipaatte tänne takasin? Kyselee entinen naapuri. Minusta täällä on tavallista asua eikä ole valittamista mistään. Mätiä hometaloja on maa täynnä eikä ole paikkakunnan vika jos joku niissä asuu. Saa täälä olla erilainen eikä kukaan kato pitkään tai selän takan kuiskuttele ikäviä. Elokuva ala nousussa ja maailman kuulua. Tervetulloo vaan kaikki.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   182
   2008
  2. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   117
   1070
  3. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   66
   981
  4. Maisa ei ollut onnellinen Jari-Matin kanssa

   Mutta Mikon kanssa kaikki sujuu hienosti ja kumpikin rakastaa toisiaan ♥️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   605
  5. Martina Puman tapahtumassa Lontoossa

   Hangossa vietetyn viikonlopun jälkeen Martina lensi tänään Lontooseen, missä hän osallistuu saksalaisen Puma-brändin tapahtumaan. Pumahan on saksalain
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   477