Henkisesti sairas paikkakunta?

Anonyymi

Onko Mäntyharju henkisesti sairas paikkakunta?

Minä itse ja monet lapsuudenystäväni emme muistele paikkakuntaa kaiholla. Ilmapiiri oli tukahduttava ja ihmiset jotenkin sieluiltaan ummehtuneita. Vaihdoin paikkakuntaa heti lukiosta päästyäni.

Nyt vanhemmiten olen pohtinut johtuuko huono kuvani Mäntyharjusta subjektiivisista syistä siten, että vaikka itse koin paikkakunnan kamalana, ehkä näin yleisesti kylässä on ihan ok asua?

Miltä mieltä olette? Tunteeko joku muukin paikkakunnan henkisenä vankilana? Vai onko valtaosa ihan tyytyväisiä Mäntyharjuun?

6

303

  Vastaukset

  • Terve,
   Hyvä aloitus. Ikävä kuulla että olet kokenut Mäntyharjun ahdistavana paikkana.

   Itsekin muutin paikkakunnalta pois pian lukiosta valmistumisen jälkeen. Muistot ovat enimmäkseen hyviä ja lämpimiä. Mäntyharju oli turvallinen paikka kasvaa, koulua sai käydä pääsääntöisesti ammattimaisten opettajien (toki aikamoisia persoonia joukkoon mahtui, hyvä niin) opetuksessa ja Mäntyharjulla lapsuutensa viettäneenä koki että harrastusmahdollisuudetkin olivat kunnossa, ei oikein osannut haaveilla muustakaan. Kesätöitä järjestyi kiitettävästi.

   Parasta olivat ystävät joiden kanssa elämä oli hyvin antoisaa. Noihin aikoihin alkoi tai syventyi moni ystävyyssuhde joka on kantanut aina näihin päiviin saakka. Kesät olivat täynnä mahdollisuuksia ja ajoittain tuli tunne että kaikki ovet ovat auki. Ihmiset olivat ystävällisiä ja usko tulevaan vahva. Aika-ajoin tulee muisteltua noita aikoja, varsinkin silloin kun tulee räntää tupaan. Ei siksi, että olisi ikävä johonkin jota ei enää ole olemassakaan, vaan siksi, että tuntee itsensä onnekkaaksi kun on saanut aikanaan kokea em. asioita.

   Mäntyharjun nykymenosta en osaa sanoa oikein mitään, toivottavasti on hyvä paikka asua ja elää.

  • Miksei, onhan se mukava paikka.
   Hankittiin täältä taajasta kakkosasunto pian 17 vuotta sitten. Luultiin että tavataan paikkakunnan seurapiirejä. Sellaisia ei kuitenkaan ole löýtynyt.
   Jos täällä ei varaansa pidä, dementoituu aika pian.

   Dementikkoja täällä tapaa alle 20-vuotiaiden joukossa.

  • Asun Mäntyharjussa ja käyn lukiota aivan mahtava paikka ei valitettavaa tänne vaan kaikki kauniit maisemat ja ihania ihmisiä!!!

  • Parasta paikkakunnassa on sen valovoimaiset elokuva-alan tähdet!

  • oltu 3 vuotta pois mätyharjulta,on ruvennut paranemaan henkisesti,kunnan home talo sairastuttutti oltii sit sairaita.musta sisään lämpiävä paikka.erilaisuus myrkkyä siellä .olin työ elämässä 21 vuotta mäntyharjulla .vaimo ja perheeni päästiin ajoissa pois sieltä muuttaa.

   • Mie tunnen siut kun työ asuitte "kieppitiel", se om se talo jossa kaikki sairastuu. Miten olette jaksaneet, vieläkö kaipaatte tänne takasin? Kyselee entinen naapuri. Minusta täällä on tavallista asua eikä ole valittamista mistään. Mätiä hometaloja on maa täynnä eikä ole paikkakunnan vika jos joku niissä asuu. Saa täälä olla erilainen eikä kukaan kato pitkään tai selän takan kuiskuttele ikäviä. Elokuva ala nousussa ja maailman kuulua. Tervetulloo vaan kaikki.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   242
   9069
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   301
   4816
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   116
   2221
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   132
   1722
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   20
   1181