THAIMAALAINEN JOULU.

Se on taas joulun aika ovella täällä Thaimaassa.

Joulua viettää niin moni kansa ja maa, että lukua on turha pitää.
Täällä Thaimaassa joulunviettäjiä siis thaikansan lisäksi on runsaslukuisesti tarkoittaen, että jouluruokailuja juhlineen on muuallakin kuin Pattayan suomiravintoloissa.

Thaimaalainen oikea joulu siis ei ole lanttulaatikko ja kinkku suomiravintolassa tai kuten joku mainitsi kansainvälisen hotelliketjun ravintolassa.

Meillä joulunviettopaikaksi on valittu kotimme sen tilavuuden johdosta mm.
Ei ole ovikelloa kameroineen, mutta sähköportilla on sen sijaan.

Eteerisen kaunis vaimoni, jonka kelakortin kilahtanut muistaa päivittäin, on ryhtynyt jouluvalmisteluihin siinä määrin, että puuhaa piisaa.

On kertynyt kenkälaatikollinen ylijäämäeuroja, joten oivallista sujauttaa niitä yhden suomalaisen satunnaisen matkailijan perusmatkakassan verran kirjekuoriin ja antaa joululahjaksi työntekijöille, jotka menneen vuoden pyyteettömästi on antanut kallisarvoisen työpanoksensa jälleen.

Hyvä tuo porttikellobing, kun kuulin sen tänne takapihan puolelle uima-altaan kupeeseen, täytyy mennä vastaanottamaan kinkut possulan pitäjältä.

Mukavaa joulunalusta kaikille tasapuolisesti.

24

72

Vastaukset

 • Kannattaa varautua amerikkalaiseen tai brittiläiseen joulupöytään, Sika Amalia toki saa Niuvassa kinkkua kiljulla.

  • Hoivakoti Kertunnokka on aika tarkka lafka. Lääkäri huusi mulle että rupinaama, rupinaama joka on nimeni. Suu täynnä kesidesiä oksensin hänen päällensä siten ollen.


 • Useassa suomipaarissa on erittäin laajat joululounaat. Moni, jotka saisivat amerikkalaisen hotlassaan, tulee meille edulliseen joulupöytään.

  Evankeljumi luetaan tarvittaessa. Lunta ei valitettavasti juurikaan ole, toki sitäkin taiotaan. Pukki tulee tonttujan kanssa ja Pukkeilla saa, jopa Teemu.

 • Eihän thaimaalaiset vietä joulua, ei kuulu heidän uskontoonsa. Mutta voihan sitä turisteille tarjota mitä he haluavat ja vetää siitä hyvät rahat.

  • höpö höpö, nykyisin viettävät, ehkä 1970 -luvulla eivät. Pahempi joulutyrkytys täällä on päällä kuin Suomessa ja joulukuusia joka helevatan hieromossa, 7/11, ynnä muissa, tingeli tangeli raikaa.

   Täällä et joulua pääse pakoon, joudut menemään AmalianNaimaahan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   höpö höpö, nykyisin viettävät, ehkä 1970 -luvulla eivät. Pahempi joulutyrkytys täällä on päällä kuin Suomessa ja joulukuusia joka helevatan hieromossa, 7/11, ynnä muissa, tingeli tangeli raikaa.

   Täällä et joulua pääse pakoon, joudut menemään AmalianNaimaahan.

   Kännikalat pattayarakkaat viettävät joulua hannu baareissa ja maken mestoissa ollen. Siellä he kaatuilevat ja oksentelevat osto H Uorriensa syleihin sitten sano ollen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kännikalat pattayarakkaat viettävät joulua hannu baareissa ja maken mestoissa ollen. Siellä he kaatuilevat ja oksentelevat osto H Uorriensa syleihin sitten sano ollen.

   Mistä olet tuollaista keksinyt?


 • Joulu Pattayalla on huippua, mitään parempaa en tiedä

 • Aloittaja en ole, mutta muutama kommentti, jos sallitaan.

  Ensinnäkin haluaisin kiittää Senssua suhteellisen asiallisesta aloituksestaan, KIITOS.
  Oikein hyvää Joulun alusaikaa myös sinulle ja perheellesi.

  Toiseksi haluaisin... hupsista... ovikelloni sanoi juuri TING TONG... kukahan kumma siellä tähän aikaan..?

  Kirjoittelen myöhemmin lisää, jos ehdin.

  • Huomasin että tästä ketjusta on poistettu 0:lla sääntöjen vastaista viestiä!
   Lieneekö vuoden ennätys kyseessä?


  • nazi kirjoitti:

   Huomasin että tästä ketjusta on poistettu 0:lla sääntöjen vastaista viestiä!
   Lieneekö vuoden ennätys kyseessä?

   Joulut Pattayalla ovat aina olleet minulle mieleenpainuvia elämyksiä ja siksi niitä useinkin lämmöllä muistelen.

   Yksi matka on jäänyt mieleeni koska olin jopa majoittumiseni varannut Maken mestasta.
   Kyseessä oli Maken kattoterassihuoneisto joka sijaitsi seitsemännessä kerroksessa (6) ilman hissiä. Eihän tuo nyt sinänsä kummoinen kämppä ollut mutta oli kuitenkin terassilta hieno näköala kattojen yli Siamin lahdelle.
   Vuokra oli kolmelta viikolta muistakseni 33 000 bahtia jonka maksoin käteisellä seuraavana päivänä käytyäni rahaa ensin vaihtamassa.

   Innostuin oikein kunnolla koska kämpässä oli tilaa. Jouluaattona minulla oli kolme opasta jotka puin punaisiin minimekkoihin ja ostin vielä vilkkuvat tonttuhatut heille päähän.
   Voi sitä yläpeukkujen määrää mitä saimme kävelykadulla osaksemme!

   Päätin sikailla kunnolla koska olin ottanut käteistä pari- kolme kiloa mukaan juurikin näitä tarkoituksia varten.
   Menimme kävelykadun kalakuppilaan ja siellä sitten lobsteria pöytään paistettuna, grillattuna ja keitettynä.
   Hovimestari näytti minulle etukäteen hinnan mitä tuo tulisi maksamaan ja halusi varmistaa että olen järjissäni. Tilasin samalla pullon rakastamaani thai- "viskiä" ja pari pottua kalleinta viiniä. Likkaset olivat oikeinkin ihastuksissaan ja naapuripöytien huomiot toki saimme.

   Seuraavana päivänä menimme koko konkkaroikka rannalle lepäämään. En muistanut likkasten nimiä joten sanoin että sinä olet vaimo n:o 1, sinä n:o 2 ja sinä n:o 3.

   Vakiorantamamma se myhäili ja sanoi että hyvä Finland! Ostimme rantamyyjiltä rapuja ja muuta purtavaa eikä syöttäjistä ollut pulaa.

   Sanoin mammalle että tilaa nyt vesiskootterin tänne!
   Skootteriukko sanoi että tuo taitaa olla vähän mau! Siihen mamma että niin se on joka kerta.

   Niin otin vaimon n:o 3:n takatuhdolle ja sitten mentiin! Moottori ärjyi, aallot löivät naamalle ja Aurinko katseli lempeästi menoamme.....


  • nazi kirjoitti:

   Huomasin että tästä ketjusta on poistettu 0:lla sääntöjen vastaista viestiä!
   Lieneekö vuoden ennätys kyseessä?

   Tällä hetkellä palstanollan 6 nollayritystä.


  • Aloittaja en vieläkään ole, mutta kirjoittelen nyt lisää, jos sallitaan.

   Ensinnäkin: Olen outoa vihaa aistivani Senssun rivien välistä mitä oudoksun. Vihaa suomalaisia jouluperinteitä kohtaan, vihaa Pattayan suomitavintoloita kohtaan ja vihaa suomalaisia kohtaan.

   Toiseksi: Olen hieman hämmentynyt tästä, kuinka Senssu ilmeisesti vihaa lanttulaatikkoa ja kinkkua, mutta myöhemmin kuitenkin antaa ymmärtää menneensä vastaanottamaan kinkut possulan pitäjältä.

   Neljänneksi: Anteeksi vaan ja siis, mutta olen havaitsevani tiettyä ristiriitaisuutta, jos en suoranaista outoa vihaa, Senssun aloituksessa. Siinä missä Suomessa kauppojen kylmäaltaat ovat nyt jo viikkoja sitten täyttyneet tietyllä tarkalla tapaa possun takaosasta lihanleikkaajien leikkaamista suhteellisen suurista liha kimpaleista, ei näitä vastaavalla tapaa löydä thaimaalaisten kauppojen kylmäarkuista (eikä edes tukkukaupoista). Yleistäen siis että jos Taimaassa haluaa valmistaa suomalaisen joulukinkun, niin tämän possun takaosasta tietyllä tarkalla tapaa leikatun osan -potkalla tai ilman - hankkiminen voi olla haasteellista.

   Viidenneksi: Suomalaisen joulukinkun valmistamiseen yleensä tarvitaan uuni. Suomessa näitä uuneja ihmisillä on. On joillakin omakotitaloissaan jyhkeitä kivirakenteisia jälkilämmössä kinkun valmistamiseen erinomaisesti soveltuvia uuneja ja sitten myös kerrostaloasunnoissaan asuvilla useimmilla suomalaisilla kinkun valmistamiseen mainiosti soveltuvia sähkölämmitteisiä uuneja. Vastaavasti Thaimaassa asuvilla thaimaalaisilla perinteisesti uuni ei ole kuulunut keittiöidensä varusteisiin.

   Summasummarum... Senssu jos ei vihaa suomalaisia perinteitä ja ruokakulttuuria, niin ainakin halvekseksii?.. Kovin outoa siis ollen tämä, että oikein erikseen on vaivautunut tilaamaan ihan ovelleen useampiakin kinkkuja. Aitoa thaimaalaista Joulua aikonee viettää kera Marttojen ohjeen mukaisesti suolavedessä suolattujen kinkkujen kera. Jos ei koko Pattayan niin ainakin Chiang Main parhaita ollen!


 • Ominaisuudessani en ole aloittaja, mutta havaintoni Herra Nazin sanonnan jälkeen poistetuista nolla, että tuon jälkeen palstan perusnolla aloitti tehtailemaan poistettavia.

  Tietoisuuden ja kokemuksen mukaan tämä villalankaan kietoutunut periksi ei anna ollen, joten huomautukseni ollen, ylijäämäeurot ja kehotus tutustua Marttojen kinkun suolaukseen suolavesiliuoksessa.

 • Joulua voi yrittää paeta Laosiin, ei Vientianteen, mutta lähiseuduille. Siellä ollaan osittain vielä vanhassa kommarimaailmassa, jossa vain tv:stä tulee joulumainoksia.

  Jos vaikka harrastaa kiipeilyä tai jungle-trippejä ( juu nuo), niin sieltä löytyy vielä sitä vanhaa maalimaa.

  • Mites tuolla musulmaanialueella, esim Krabin seudut, onko siellä joulut kielletty, myös tavaritseiltä pakkasukot ja briteiltä santat ?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mites tuolla musulmaanialueella, esim Krabin seudut, onko siellä joulut kielletty, myös tavaritseiltä pakkasukot ja briteiltä santat ?

   Ehkäpä noin ollen voisikin ultrakaunis vaimonikin ollen.


  • Ho Chi Minhissä on prameita valaistuja poroja ja jeesuksia seimissään siellä sun täällä, ostoskeskuksissa ja isojen hotellien auloissa valtavan hienoja joulukuusia yms. Ledivalot on löytäneet cityn jo vuosia sitten.


  • Siinä missä maukas som tam vihreä papaija salaatti on tunnettu nimellä Thaimaassa on se tunnettu nimellä tam som Laosissa.

   NumBall ....

   Ohoh...

   Kirjoittelen huomenna lisää,
   Jos tarvitaan


 • Pohjois-Thaimaan aviomiehen satumainen joulunvietto on alkanut. Paino on sanalla satumainen.

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by Utopia.

   Palstan kiistämätön kingi on nazi, siitä ei perkele pääse mihinkään sano ollen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Palstan kiistämätön kingi on nazi, siitä ei perkele pääse mihinkään sano ollen.

   Pienillä sieluilla täytyy olla esikuvia.


 • Muistan jonkun maailmanmatkaajan väittäneen, että Pohjois-Koreassa ei olisi jouluhulinaa. Viimeisten tietojen mukaan hän on väärässä, ovat alkaneet sielläkin viettää joulua jo 9 vuotta sitten.

  Eli pakko kärsiä ,,, tai mennä Pattikselle ja vain nauttia, kaikesta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  45
  1247
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  637
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  520