Onnin onnittelut Pattayan Savosta.

Anonyymi

Toisten onni, matkat, rahat, vaimot, lapset, autot ja asunnot on aina numeroukkelin onnesta pois. Kummallinen logiikka, mutta niin ne näyttää aina vähentävän onnellisuuden määrää suorassa suhteessa. Ei hän toki ainoa ole. Suomi on kateellisten maa. Kateellisuuden voi vaihtaa toisenlaiseen ajattelutapaan. 
Minä olen aina iloinen siitä jos jollakin menee hyvin. Olin esimerkiksi vedet silmissä Siilinjärven lottovoittajien puolesta kun ajattelin miten monelta ihmiseltä lähti stressi ja huoli huomisesta kerralla pois. Olen iloinen kun joku paranee sairaudesta tai selviää vaikeasta tilanteesta. Auttaminen saa aina liikuttumaan, varsinkin pyytetön auttaminen. Joku tuntematon jos pitelee ovea auki niin se saattaa pelastaa päivän. 

Venäläinen nainen oli ostamassa kaupassa yksi päivä pojalleen jotakin lasten pelipakettia ja ruokaa. Rahansa ei riittänyt kahdenkympin peliin kassalla ja joutuivat jättämään sen pois. Olin seuraavana jonossa ja ostin sen pelin, kävelin heidät ulkona kiinni ja ojensin paketin pojalle ja toivotin hyvää joulua. Se ilme maksoi tuhatkertaisesti takaisin pelin hinnan. 

Thaimaalaiset ovat avuliasta kansaa ja iloisia kun voivat auttaa, eivätkä ota mielellään rahaa vastaan avusta kun se raha pilaisi sen hyvän karman ja hyvästä sydämestä lähtöisin olevan auttamisen merkityksen. Se ei ole aitoa auttamista jos jää odottelemaan vastapalvelusta ja laskeskelee kiitollisuudenvelkoja.

2

<50

Vastaukset

  • Meidän perheessä täällä Thaimaassa vallitsee tasa-arvo. Vaimo ostaa omat nuudelit ja makkarat ja minulla on oma hylly jääkaapissa nuudeleille ja makkaralle. Pojalla on oma hylly kans missä hänellä on nuudelimakkarat. Ite saa resupetteri ostaa ne omilla rahoillaan minähän en ketään elättelemään ala eikä oo ees yhtään mun näköinen.
    Yks päivä mun haukatusta makkarapötköstä oli kadonnut pala. Vertasin makkaran puremajälkeä vaimon ja pojan hampaisiin ja kävi ilmi että vaimo oli siitä haukannut.
    Sanoi vahingossa haukanneensa. Laitoin sille kuonokopan nyt kuukaudeksi. On koeajalla. Katsotaan sitten vieläkö maistuu toisten makkarat.

  • Kauniisti kirjoitit, kiitos.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös