Hyvä kinkun paisto-ohje

Anonyymi

Ota kinkku pakastimesta, liota vähän kylmällä vedellä
että saat kinkun muovista pois, laita uuniin ja paista kypsäksi
noin kaksi tuntia kilo 125 asteessa
njjjj

19

50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Yksin-kertaisesti sitten:

      Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
      10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa"
      -
      Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
      -
      Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
      Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
      -
      1 Rahkosen iso Omena SF
      1 Mandariini IL
      Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
      -
      1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
      1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
      1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
      - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
      Maksaa mitä maksaa.
      -
      Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
      Juomiini tulee Puna-Viiniä.
      -
      Keväisin Peruna.
      1-2 kertaa.
      -
      Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

      H.

      • Anonyymi

        Unohdit kinkun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unohdit kinkun.

        ja kikun
        njj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja kikun
        njj

        Ai kikulin??


      • Anonyymi

        Helpota itseäsi, paista atria Bravuuri kalkkuna juhlafilee.
        Juhlafile on valmiiksi paistopussissa poista vain etiketti, ja paista 150
        kaksi tuntia, korvaa vaihteeksi paistileikkeen ja kinkun, maistuu lähes molemilta


    • Jos paistat hirveä, varo ettei se pala poroksi.

      • Anonyymi

        kannattaa lykätä jäisenä uuniin jos ei halua petteriä
        njj


    • Anonyymi

      Paras ohje ikinä!

      • Anonyymi

        On. Kinkun koolla ei väliä.


    • Anonyymi

      Kaikkein mehukkain kinkku tulee tarpeeksi suuressa kattilassa keittämällä.
      Lisäksi jää ylivertainen liemi hernekeittoon,kastikkeisiin ja perunalaatikkoon.
      Karsinogeenejäkään ei keittämällä tule joten kysymyksessä on todellinen terveystuote.
      Kinkkuja pitäisi olla tarjolla vuoden ympäri kun nyt joutuu itse pakastamaan niin vappu-pääsiäis-ja juhannuskinkut. Oikeastaan kinkkua voisi syödä joka päivä.

    • Anonyymi

      En paista.

      Joskus kyllä paistanutkin. Oli tuore kinkku, piti ensin suolata. Hevosruiskulla suola/salpietarivettä olikohan pari prosenttista. Sitä menee sen, mitä menee. Ehkä annoin suolaantua pari päivää, en muista. Se paistaminen oli hauskaa kaasu-uunissa. Uunia ei saanut tarpeeks pienelle lämmölle, poltin jotain vartin ja sitten vartin tauko. Tätä koko yö. Onneksi on sinappi konjakkia jäänyt yli melkein koko pullollinen.

      Hyvä kinkku tuli, eikä edes pahakaan kankkunen.

      Nykyisin kyllä sähköuuni, mutta en viitsi alkaa paistamaan, ite asiasa pian syönyt puolentoistakilon kinkkupalan, ei oikein tee edes mieli enää. Koko kinkku ois liian isokin.

      Vaan, taas tammikuussa aattelin ostaa kinkun alesta. Ikinä saa sianlihaa niin halvalla, kuin tammikuussa kinkkua. Sahalla vaan kappaleiksi ja pakastimeen.

      =DW=

    • Anonyymi

      Ja hip heijaa, enää kolmisen viikkoa kun alkaa tipaton tammikuu, kinkun ja kankun laihdutukset, reippailut ja kuntosalit ja mitä kaikkea kivaa se tammikuu tuokaan.

      Minulla on maksimissaan tippa nenun päässä mutta se lähtee vaikka hihaan pyyhkäisemällä ellen ala teeskennellä hienostunutta ja ota taskusta talouspaperin arkkia pyyhkimiseen.

      Huomiotakkini pesen kyllä säännöllisesti. Juhlavampaan esiintymiseen löytyy sitten laadukkaat merkit joiden hihoihin en ole nenääni pyyhkinyt.

    • Anonyymi

      Minä liotan kinkun aina enne paistoa yön yli kylmässä vedessä lavuaarissa, jotta liiat suolat häipyy.
      Näin olen tehnyt jo kymmeniä vuosia.

      • Anonyymi

        tuossa on asiaa, joulupäivänä kinkku maistuu jo jesus suolaiselta, aattona
        se on viellä ihan syötävää
        njjjj


    • Anonyymi

      Kun kinkun sisälämpötila on 10,
      laita kinkku uuniin ja paista 100:ssa asteessa
      mittarin mukaan kypsäksi ja 1-2 tuntia päälle,
      niin tulee muhevan murean ja tasaisen kypsää.

      • Anonyymi

        helpompi lykätä suoraan pakastimesta uuniin, tulee murea ja muheva kun paistomittari näyttää
        84-86


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helpompi lykätä suoraan pakastimesta uuniin, tulee murea ja muheva kun paistomittari näyttää
        84-86

        Kuulostaa järjettömältä laittaa kinkku pakkasesta suoraan uuniin.
        Mikä on paistoaika tunneissa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa järjettömältä laittaa kinkku pakkasesta suoraan uuniin.
        Mikä on paistoaika tunneissa ?

        Kerrottiin aloituksessa.

        Voi jäistäkin liha kypsentää, ihan niinkuin esim. poronkäristystäkin. Mun mielestä valmiiksi suolattu pakastekinkkun kandee kyllä sulattaa just vedessä ensin. En pidä kovin suolaisesta ja siinä sulatellessa kinkusta liukenee enimmät suolat pois. Monet tykkää kuitenkin suolaisemmasta ja silloin pakasteena paistaminen varmaankin tosi hyvä menetelmä.

        Tavallaan sama asia, kuin valmismarinoitujen kananjalkojen kanssa. Jotkut ehkä tykkää sellaisenaan laittaa, ite pesen ensin marninadit pois, ennenkuin teen niistä jotain.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa järjettömältä laittaa kinkku pakkasesta suoraan uuniin.
        Mikä on paistoaika tunneissa ?

        kaksi tuntia kilo, tai kun läpömittari näyttää 84-86. Ohje on
        jos ei ole ehtinyt sulatella, tai tulee ennakoitua enempi vieraita ja toinen
        kinkku on viellä kaupassa tai pakasteessa
        njjj


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alahan tulla paikkaamaan tekojas

      Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.
      Suhteet
      35
      10634
    2. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      42
      5622
    3. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      43
      5173
    4. Onko kenellekään muulle käynyt niin

      Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk
      Ikävä
      203
      3911
    5. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      48
      3628
    6. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      13
      3563
    7. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      31
      3076
    8. Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?

      Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise
      Vimpeli
      83
      2959
    9. Oletko nyt

      Onnellinen mies naisesi kanssa?
      Ikävä
      45
      2728
    10. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      56
      2633
    Aihe