Hyvä kinkun paisto-ohje

Anonyymi

Ota kinkku pakastimesta, liota vähän kylmällä vedellä
että saat kinkun muovista pois, laita uuniin ja paista kypsäksi
noin kaksi tuntia kilo 125 asteessa
njjjj

19

53

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Yksin-kertaisesti sitten:

      Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
      10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa"
      -
      Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
      -
      Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
      Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
      -
      1 Rahkosen iso Omena SF
      1 Mandariini IL
      Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
      -
      1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
      1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
      1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
      - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
      Maksaa mitä maksaa.
      -
      Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
      Juomiini tulee Puna-Viiniä.
      -
      Keväisin Peruna.
      1-2 kertaa.
      -
      Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

      H.

      • Anonyymi

        Unohdit kinkun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unohdit kinkun.

        ja kikun
        njj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja kikun
        njj

        Ai kikulin??


      • Anonyymi

        Helpota itseäsi, paista atria Bravuuri kalkkuna juhlafilee.
        Juhlafile on valmiiksi paistopussissa poista vain etiketti, ja paista 150
        kaksi tuntia, korvaa vaihteeksi paistileikkeen ja kinkun, maistuu lähes molemilta


    • Jos paistat hirveä, varo ettei se pala poroksi.

      • Anonyymi

        kannattaa lykätä jäisenä uuniin jos ei halua petteriä
        njj


    • Anonyymi

      Paras ohje ikinä!

      • Anonyymi

        On. Kinkun koolla ei väliä.


    • Anonyymi

      Kaikkein mehukkain kinkku tulee tarpeeksi suuressa kattilassa keittämällä.
      Lisäksi jää ylivertainen liemi hernekeittoon,kastikkeisiin ja perunalaatikkoon.
      Karsinogeenejäkään ei keittämällä tule joten kysymyksessä on todellinen terveystuote.
      Kinkkuja pitäisi olla tarjolla vuoden ympäri kun nyt joutuu itse pakastamaan niin vappu-pääsiäis-ja juhannuskinkut. Oikeastaan kinkkua voisi syödä joka päivä.

    • Anonyymi

      En paista.

      Joskus kyllä paistanutkin. Oli tuore kinkku, piti ensin suolata. Hevosruiskulla suola/salpietarivettä olikohan pari prosenttista. Sitä menee sen, mitä menee. Ehkä annoin suolaantua pari päivää, en muista. Se paistaminen oli hauskaa kaasu-uunissa. Uunia ei saanut tarpeeks pienelle lämmölle, poltin jotain vartin ja sitten vartin tauko. Tätä koko yö. Onneksi on sinappi konjakkia jäänyt yli melkein koko pullollinen.

      Hyvä kinkku tuli, eikä edes pahakaan kankkunen.

      Nykyisin kyllä sähköuuni, mutta en viitsi alkaa paistamaan, ite asiasa pian syönyt puolentoistakilon kinkkupalan, ei oikein tee edes mieli enää. Koko kinkku ois liian isokin.

      Vaan, taas tammikuussa aattelin ostaa kinkun alesta. Ikinä saa sianlihaa niin halvalla, kuin tammikuussa kinkkua. Sahalla vaan kappaleiksi ja pakastimeen.

      =DW=

    • Anonyymi

      Ja hip heijaa, enää kolmisen viikkoa kun alkaa tipaton tammikuu, kinkun ja kankun laihdutukset, reippailut ja kuntosalit ja mitä kaikkea kivaa se tammikuu tuokaan.

      Minulla on maksimissaan tippa nenun päässä mutta se lähtee vaikka hihaan pyyhkäisemällä ellen ala teeskennellä hienostunutta ja ota taskusta talouspaperin arkkia pyyhkimiseen.

      Huomiotakkini pesen kyllä säännöllisesti. Juhlavampaan esiintymiseen löytyy sitten laadukkaat merkit joiden hihoihin en ole nenääni pyyhkinyt.

    • Anonyymi

      Minä liotan kinkun aina enne paistoa yön yli kylmässä vedessä lavuaarissa, jotta liiat suolat häipyy.
      Näin olen tehnyt jo kymmeniä vuosia.

      • Anonyymi

        tuossa on asiaa, joulupäivänä kinkku maistuu jo jesus suolaiselta, aattona
        se on viellä ihan syötävää
        njjjj


    • Anonyymi

      Kun kinkun sisälämpötila on 10,
      laita kinkku uuniin ja paista 100:ssa asteessa
      mittarin mukaan kypsäksi ja 1-2 tuntia päälle,
      niin tulee muhevan murean ja tasaisen kypsää.

      • Anonyymi

        helpompi lykätä suoraan pakastimesta uuniin, tulee murea ja muheva kun paistomittari näyttää
        84-86


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helpompi lykätä suoraan pakastimesta uuniin, tulee murea ja muheva kun paistomittari näyttää
        84-86

        Kuulostaa järjettömältä laittaa kinkku pakkasesta suoraan uuniin.
        Mikä on paistoaika tunneissa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa järjettömältä laittaa kinkku pakkasesta suoraan uuniin.
        Mikä on paistoaika tunneissa ?

        Kerrottiin aloituksessa.

        Voi jäistäkin liha kypsentää, ihan niinkuin esim. poronkäristystäkin. Mun mielestä valmiiksi suolattu pakastekinkkun kandee kyllä sulattaa just vedessä ensin. En pidä kovin suolaisesta ja siinä sulatellessa kinkusta liukenee enimmät suolat pois. Monet tykkää kuitenkin suolaisemmasta ja silloin pakasteena paistaminen varmaankin tosi hyvä menetelmä.

        Tavallaan sama asia, kuin valmismarinoitujen kananjalkojen kanssa. Jotkut ehkä tykkää sellaisenaan laittaa, ite pesen ensin marninadit pois, ennenkuin teen niistä jotain.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa järjettömältä laittaa kinkku pakkasesta suoraan uuniin.
        Mikä on paistoaika tunneissa ?

        kaksi tuntia kilo, tai kun läpömittari näyttää 84-86. Ohje on
        jos ei ole ehtinyt sulatella, tai tulee ennakoitua enempi vieraita ja toinen
        kinkku on viellä kaupassa tai pakasteessa
        njjj


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pehmeää laskua

      Sinulle. Muutaman kilsan päästä. Mieheltä, joka salaa välittää.
      Ikävä
      83
      3278
    2. Nainen olet minun

      Olen ominut sinut itselleni, täysin itsekkäistä syistä. Haluan rakastella sinua nainen, toivottavasti sinäkin minua. Oli
      Ikävä
      34
      2615
    3. Mukavaa päivää

      Miehelle 🖕❤️‍🔥 Kahvia ja kävelylle🌞
      Ikävä
      61
      2248
    4. Sille ei voi enää mitään

      Miten kaikki meni aiemmin. Oon aivan lukossa 🔒 Tuskin uskallat enää mitää tehdä. Ehkä pitää luovuttaa vaan.
      Ikävä
      70
      2199
    5. Harmi jos ei enään nähdä

      Ehkä se on parempi näin kuitenkin. Ehkä jotain uutta löytyy. Uskon ja toivon että olet onnellinen. Sinussa on kaikki
      Ikävä
      51
      2161
    6. Miten suhtauisitte jos kaivattunne sanoisi, ettei hänestä ole seurusteluun

      mutta seksi, hellyys ja yhdessäolo kelpaa kyllä??
      Ikävä
      110
      2143
    7. Vau miten upea nainen!

      Näytit todella tyrmäävältä. 🤩😍 En meinannut saada katsettani irti sinusta.
      Tunteet
      19
      1907
    8. En voi sanoa että toivon sinulle hyvää.

      Ei meitä ole tarkoitettu yhteen.
      Ikävä
      61
      1884
    9. Kunpa minä tietäisin

      Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv
      Ikävä
      19
      1753
    10. Merja Kyllönen: Ero

      Joko uusi kierroksessa
      Suomussalmi
      85
      1614
    Aihe