Tammi alkoi kasvamaan

Anonyymi

Laitoin terhoja multapurkkiin, jota pidin kaksi viikkoa jääkaapissa kylmäkäsittelyssä. Sitten huonelämpötilaan ja kas, sieltähän nousi pieni itu. Luin tuolta aiemmista kirjoituksista, että pitäisi olla syvemmässä astiassa, joten siirsinkin taimen paakkuineen tyhjään litran piimätörppöön, joka tietysti oli mullalla täytetty.
Seuraava probleema oli valon vähyys. Tein ledeistä pienen kasvilampun. Eniten kirkkaita, mutta myös värillisiä, koska luin jonkun salaatinkasvattajan juttua eri värisien valojen aallonpituuksista, jotka myös ovat kasville hyväksi. Tiedä sitten, miten tarpeen ovat, mutta nyt niitä on.
Mikä parasta, tammi näyttää viihtyvän :-) ja on kasvanut ainakin sentin päivävauhtia. Nyt on jo pian viisitoistasenttinen ja lehtiä on tullut uusia sirkkalehtien lisäksi. Lehdet ovat myös aika isoja ja selvästi tammenlehden muotoisia.
On tässä kevääseen aikaa, että tammi pääsee ulos maahan kasvamaan, että toivottavasti menestyy siihen asti. On sitä kuitenkin nyt hieno seurata päivittäin.

2

<50

Vastaukset

 • Jos vielä joskus idätät tammen, pyri siihen, että siemen itää vasta keväällä.

  • Tiedän, niin pääsee helpommalla, mutta sitten menettää tämän tarkoituksen. Eli kyseessä on, paitsi "tieteellinen" kokeilu talvi-idätyksestä ja -kasvatuksesta, niin myös siitä, että saa tähänkin vuodenaikaan nauttia kasvun ihmeestä ja seurata sitä päivittäin.
   Kyllä sitten keväällä ja kesällä saa olla räpylät mullassa kyynärpäitä myöten jatkuvasti. Minkäs sille voi, että "multapeukaloita" syyhyttää näin talvellakin.
   Nyt tammenalkuja on itänyt jo useammassakin purkissa :-)
   Sillä tästä kerroinkin, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo .


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  200
  4314
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  30
  1583
 3. Tulipolttaaa...

  Liehuletti poltti viimeyönä parakkinsa,eikö pitäisi viiä suletulle.
  Haapavesi
  28
  523
 4. Autogallup

  Millainen on kaivattusi auto. Väri ja merkki?
  Ikävä
  69
  479