Tammi alkoi kasvamaan

Anonyymi

Laitoin terhoja multapurkkiin, jota pidin kaksi viikkoa jääkaapissa kylmäkäsittelyssä. Sitten huonelämpötilaan ja kas, sieltähän nousi pieni itu. Luin tuolta aiemmista kirjoituksista, että pitäisi olla syvemmässä astiassa, joten siirsinkin taimen paakkuineen tyhjään litran piimätörppöön, joka tietysti oli mullalla täytetty.
Seuraava probleema oli valon vähyys. Tein ledeistä pienen kasvilampun. Eniten kirkkaita, mutta myös värillisiä, koska luin jonkun salaatinkasvattajan juttua eri värisien valojen aallonpituuksista, jotka myös ovat kasville hyväksi. Tiedä sitten, miten tarpeen ovat, mutta nyt niitä on.
Mikä parasta, tammi näyttää viihtyvän :-) ja on kasvanut ainakin sentin päivävauhtia. Nyt on jo pian viisitoistasenttinen ja lehtiä on tullut uusia sirkkalehtien lisäksi. Lehdet ovat myös aika isoja ja selvästi tammenlehden muotoisia.
On tässä kevääseen aikaa, että tammi pääsee ulos maahan kasvamaan, että toivottavasti menestyy siihen asti. On sitä kuitenkin nyt hieno seurata päivittäin.

4

<50

  Vastaukset

  • Jos vielä joskus idätät tammen, pyri siihen, että siemen itää vasta keväällä.

   • Tiedän, niin pääsee helpommalla, mutta sitten menettää tämän tarkoituksen. Eli kyseessä on, paitsi "tieteellinen" kokeilu talvi-idätyksestä ja -kasvatuksesta, niin myös siitä, että saa tähänkin vuodenaikaan nauttia kasvun ihmeestä ja seurata sitä päivittäin.
    Kyllä sitten keväällä ja kesällä saa olla räpylät mullassa kyynärpäitä myöten jatkuvasti. Minkäs sille voi, että "multapeukaloita" syyhyttää näin talvellakin.
    Nyt tammenalkuja on itänyt jo useammassakin purkissa :-)
    Sillä tästä kerroinkin, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo .


  • Väliaikatietoja... Sitä sitten alkoi enemmänkin terhoista itämään. Nyt tuossa ikkunalla on jo yhdeksän piimätörppöä ja yksi muu purkki, joissa tammet kasvavat. Nyt niillä on korkeutta n. 25cm ja isohkot lehdet. Latvassa on kasvusilmut, että saa nähdä, milloin alkavat kasvaa lisää pituutta? Saisivat kyllä pysyä pienehköinä kesäkuulle asti. Ei kai niitä aiemmin uskalla siirtää ulos kasvupaikalleen yöpakkasten vuoksi?

  • Tammi on helppo kasvatettava, ei tarvitse haudata maahan, vaan riittää, kun laittaa maahan kyljelleen ulos ja hieman puunlehtiä päälle.
   Tammi kannattaa istuttaa lehtipuun kannon viereen, koska se hyödyntää lahoavaa juuristoa ( vanha korkkitammen kasvattajien niksi).

   Minulla ensimmäistet tammet jo tukkipuun kokoisia, jotka v. 1983. Nytkin minulla on iso muovikassillinen viime syksynä kerättyjä terhoja, laitan ne tässä maahan nyt muutaman päivän päästä, ovat olleet kylmässä, joten lähtevät keväällä hyvin itämään.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   75
   4297
  2. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   204
   4121
  3. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   2523