Tammi alkoi kasvamaan

Anonyymi

Laitoin terhoja multapurkkiin, jota pidin kaksi viikkoa jääkaapissa kylmäkäsittelyssä. Sitten huonelämpötilaan ja kas, sieltähän nousi pieni itu. Luin tuolta aiemmista kirjoituksista, että pitäisi olla syvemmässä astiassa, joten siirsinkin taimen paakkuineen tyhjään litran piimätörppöön, joka tietysti oli mullalla täytetty.
Seuraava probleema oli valon vähyys. Tein ledeistä pienen kasvilampun. Eniten kirkkaita, mutta myös värillisiä, koska luin jonkun salaatinkasvattajan juttua eri värisien valojen aallonpituuksista, jotka myös ovat kasville hyväksi. Tiedä sitten, miten tarpeen ovat, mutta nyt niitä on.
Mikä parasta, tammi näyttää viihtyvän :-) ja on kasvanut ainakin sentin päivävauhtia. Nyt on jo pian viisitoistasenttinen ja lehtiä on tullut uusia sirkkalehtien lisäksi. Lehdet ovat myös aika isoja ja selvästi tammenlehden muotoisia.
On tässä kevääseen aikaa, että tammi pääsee ulos maahan kasvamaan, että toivottavasti menestyy siihen asti. On sitä kuitenkin nyt hieno seurata päivittäin.

4

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos vielä joskus idätät tammen, pyri siihen, että siemen itää vasta keväällä.

      • Anonyymi

        Tiedän, niin pääsee helpommalla, mutta sitten menettää tämän tarkoituksen. Eli kyseessä on, paitsi "tieteellinen" kokeilu talvi-idätyksestä ja -kasvatuksesta, niin myös siitä, että saa tähänkin vuodenaikaan nauttia kasvun ihmeestä ja seurata sitä päivittäin.
        Kyllä sitten keväällä ja kesällä saa olla räpylät mullassa kyynärpäitä myöten jatkuvasti. Minkäs sille voi, että "multapeukaloita" syyhyttää näin talvellakin.
        Nyt tammenalkuja on itänyt jo useammassakin purkissa :-)
        Sillä tästä kerroinkin, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo .


    • Anonyymi

      Väliaikatietoja... Sitä sitten alkoi enemmänkin terhoista itämään. Nyt tuossa ikkunalla on jo yhdeksän piimätörppöä ja yksi muu purkki, joissa tammet kasvavat. Nyt niillä on korkeutta n. 25cm ja isohkot lehdet. Latvassa on kasvusilmut, että saa nähdä, milloin alkavat kasvaa lisää pituutta? Saisivat kyllä pysyä pienehköinä kesäkuulle asti. Ei kai niitä aiemmin uskalla siirtää ulos kasvupaikalleen yöpakkasten vuoksi?

    • Anonyymi

      Tammi on helppo kasvatettava, ei tarvitse haudata maahan, vaan riittää, kun laittaa maahan kyljelleen ulos ja hieman puunlehtiä päälle.
      Tammi kannattaa istuttaa lehtipuun kannon viereen, koska se hyödyntää lahoavaa juuristoa ( vanha korkkitammen kasvattajien niksi).

      Minulla ensimmäistet tammet jo tukkipuun kokoisia, jotka v. 1983. Nytkin minulla on iso muovikassillinen viime syksynä kerättyjä terhoja, laitan ne tässä maahan nyt muutaman päivän päästä, ovat olleet kylmässä, joten lähtevät keväällä hyvin itämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe