Arvatkaa mistä tulee suurimmat öljypäästöt luontoon, maastoon.

Anonyymi

Motojen teräketjuöljyistä aika isoja määriä vuosittain luontoon, mistään muusta ei tule sellaisia määriä, lähelläkään. Mineraaliöljy on erittäin paha myrkky, nurmikko mustuu 10min.

Pitäisi siirtyä täysin rypsiöljyyn tai muuhun kasviöljyyn tuon takia.

9

262

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pääkaupunkiseudulla ainakin ylivoimainen ykkönen taisi olla lokapojat. Ne kippasi öljyt ja ongelmajätteet suoraan viemäriin.

   • Anonyymi

    Suomen ykkönen.....


  • Anonyymi

   1999 vuoteen 2008. Tänä aikana jätteitä laskettiin luontoon noin 3 000 kuormaa.

  • Anonyymi

   Olen käyttänyt n 10 vuotta täysin bioteräketjuöljyä. Myös moottorisahoissa joilla sahataan joka kk jonkin verran metsässä, myyntiin menevää puuta sekä vielä pihassa. Sitten huomaa siitä itse käyttäjänä kun joskus hieman sahat "vuotaa" öljyä ja laippa on kostea, kun käsittelee sahaa niin miellyttävää ja eikä sotke, ei jää sitä mineraaliöljyn käryä tai jäämiä joita pitää rasvavanpoistoaineella tai bensalla poistaa kun se ei muuten lähde.

   Kasviöljy toimii täysin ja hinta on nykyään halpa. En tiedä mitä merkkejä on mutta puuilo myy Bio Sahuri 10L kanisteriä n 15eur, " Bio Sahuri on valmistettu rypsi- tai rapsiöljystä, johon on lisätty tarkoin testatut ja valitut lisäaineet" toivottavasti lisäaineet ei ole haitallisia koska niille ei ole tarvetta.

   Sahat toimii myös puhtaalla rypsiöljyllä, tätäkin tullut käytettyä ihan testauksen kannalta, 5 litraa viime vuonna.

   Onhan se huvittavaa että mineraaliöljyn pakkaaminen on yleensä laillista teräketjyöljyksi koska sieltä se laipalta lentää kaikki maahan ja mds selosteessa kielletään selvästi päästäminen luontoon.

   Lainsäädännössä on korjaamisen paikka jolla kielletään niiden käyttäminen teräketjuöljyinä, on muuten MDS selosteessa mainittu että luontoon päästäminen kielletty,

   Hyvä kysyä miksi on edelleen myynnissä näitä "ekokem" metsuri vihreitä kanistereitä ja fortumin mineraalikanistereita myynnissä, kuten teboilin ja muiden myyjien.

   En minäkään joskus nuorena välittänyt koska en ajatellut miten haitallinen se on. Mineraaliöljy on raaka-öljystä tehty, jos joku ei tiedä.

   Puhdasta kasviöljya kuten tiedätte voi ottaa hörpyn pullon suusta tai käyttää ruuanlaittoon. Minkäänlaisia haittoja ei ole, luonnossa kasville, vesistölle, eläimille.

   Suosittelen todella kunnon masinisteille ja sahojen, koneiden kanssa tekeville Bio öljyä.

   • Anonyymi

    Suosittelen kunnon metsureille teräketjujensa voiteluun kinkkurasvaa pensselillä siveltynä, varsinkin näin joulun jälkeen, ja luonto kiittää.


   • Anonyymi

    Ei toimi bioöljyt hakkuu koneissa. On senverran kovat vaatimukset moto käytössä. Kovilla pakkasilla esim voitelu pettää. On tuota kokeiltu. Kärkipyörät hajooaa laipat kuluu alta pois.


  • Anonyymi

   Enpäspirä vaarallisena teräketjuöljyä olipa se mitä tahansa. Kuulemma joka aineelle löytyy oma mikroobinsa ja kun leviää niin pieninä pisaroina luontoon.
   Muutama vuosi sitten varooteltiin kasvisperäisistä öljyistä, sotkevat hirveästi. Jos tippuu kengälle niin läpi syöpyy ja nahka lähtee, eikä parane ikinä.

  • Anonyymi

   No älä nyt öljyä nurmikolle kaada. Laita vaikka vanhaan maaliämpäriin ja polta. Jäteöljyt kannattaa ehdottomasti polttaa, eikä kaataa maahan.

   • Anonyymi

    Joku on yrittäny Jättiputkia j-öljyllä tuhota.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 95
   2235
  2. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   146
   1805
  3. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   1575
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   16
   1164
  5. Missä ravintolassa Martina hakkasi Sofian?

   Ollaan lasten kanssa katseltu youtubesta sitä videota missä Martina pidätetään ja heitetään pihalle sen jälkeen kun hän on hakannut Sofian. Mikä tuo r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1099
  6. Tiedän ettei tilanne

   Ollut optimaalinen kun tavattiin. Oikeastaan se oli aika sekava tilanne. Silti teit tosi ison vaikutuksen tunteisiini nainen. Olen pahoillani siitä e
   Ikävä
   39
   870
  7. Viimeinen viesti

   Mitä lukee viimeisimmässä viestissä jonka HÄN on sinulle laittanut? Ap aloittaa: viimeisessä viestissä häneltä on kolme numeroa.
   Ikävä
   47
   810
  8. Taisin menettää kaikki mahdollisuuteni suhun?

   Tämmöisiä ajatuksia ollut tässä viimepäivinä.
   Ihastuminen
   23
   775
  9. Stefan eli vankeudessa, kurituslaitoksessa, 9 v ajan

   Mutta vapautui siitä vuosi sitten keväällä ja elää nyt vapaana kuin taivaan lintu ihanan Sofiansa kanssa, nyt saa taas elää! Kaikkea mukavaa heille tu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   728
  Aihe