Peugeotin merkkihuolto on Suomen Surkein!

Anonyymi

Autoon vaihdettiin kytkin alkuperäis-varaosilla, Kytkin alkoi pitämään nopeasti outoa kihisevää ääntä. Ykköstä ja pakkia ei saanut päälle, ellei autoa liikauttanut jollakin isommalla vaihteella. Merkkihuollon korjaamopäällikkö kävi testaamassa ja totesi, että hyvin menee päälle, mutta laitetaan varoiksi RedLinen öljyt vaihteeseen. Ei auttanut, mutta onneksi tuon kytkimen painelaakeri sanoutui irtio seuraavan 50.000km päässä ja teetin toisessa korjaamossa kytkimen vaiihdon. Tällä kertaa pantiin Lukin OEM-setti sisään. Ja kas, vaihteet kytkeytyivät kuin unelma.

Auton vasen etupyörän laakeri uusittiin (SKF). Meni pari kuukautta ja lomien alla alkoi taas kuulua edestä laakerin valitusta. Vein auton jälleen paikalliseen merkkikorjaamoon ja pyysin vaihtamaan oikeanpuoleisen etulaakerin. Hain auton pois ja huoltopäällillkö kertoi, että pitää tilata vielä yksi laakeri lisää, sillä nyt uusittiin vasta vasemman puoleinen etupyörän laakeri, joka oli väljä. Kysyin asiantuntevasti, että mitä helvettiä, vastahan se oli vaihdettu. No, päällikkö alkoi tutkimaan huoltohistoriaa tietokoneestaan ja sanoi vaivautuneesti, että tämä menee toki takuuseen.,.

EGR oli tukkinut pikkudieselin imusarjan. Huoltoliike otti tehtäväkseen puhdistaa osan. Ei kuulemma saatu aivan puhtaaksi, mutta tämän remontin jälkeen moottorin yläosa alkoi vuotamaan öljyä alleen, Tätä vuotoa ei saatu koskaan edes selville mistä se tarkkaan ottaen valui.

Pikkudieselin konepellin alta nousi katsastuksessa melkoinen savupilvi ja katsastus keskeytyi. Auto vietiin paikalliseen merkkihuoltoon korjattavaksi. Kuuntelin kuinka korjaamon puolella autoa korjattiin kahden miehen voimin. Toinen istui ratin takana ja piti kaasua pohjassa. Toinen asentaja pellin alla ihmetteli, mistä se savu oikein nousee, mutta ei keksinyt, Koneelle annettiin aina pari minuuttia aikaa levätä ja taas kaasu pohjaan ja tutkimusta jatkettiin. Jostain se sieltä pöllytti heikkoa savua. Tunnin kurmootuksen jälkeen minulle tultiin kertomaan, että turbo on varmaan viallinen... Just juu!
Vein Peugetin sitten paikalliseen dieselkorjaamoon, jossa todettiin heti pellin aukaisun jälkeen että EGR-venttiilin panta on poikki. Sovittiin seuraavalle päivälle puolen tunnin aika ja uuden pannan asenneuksen myötä loppui savutus.

Turbo hajosi pikkudieselistä ja merkkikorjaamo asensi uuden. Auto tuntui taas herkkäkulkuiselta ja matka taittui, kunnes vajaa kaksi kuukautta ja taas turbo paskana. Nyt nämä autotekniikan ihmelapset kertoivat turbon rikkoutumisen syyksi sen , että öljysuodatinta ei ollut viimeisessä öljynvaihdossa vaihdettu.
Kävin sitten esittelemässä näille puupäille kuitin, joka sattumalta vielä löytyi ja jossa oli myös maininta suodattimen vaihdosta. Auto vietiin sitten toiseen korjaamoon, joka alkoi selvittämään mistä oli kysymys. Turbon öljyputkesta löytyi tukkeessa ollut vanhan mallinen sihti, joka olisi turbon vaihdon yhteydessä Peugeotin ohjeiden mukaan pitänyt vaihtaa tilavampaan uuden malliseen.
Merkkihuolto ei sellaista kuitenkaan öljyputkesta ollut löytänyt.

Yleisesti ottaen sanoisin, että Peugeot on hyvä ja kestävä auto mallista riippumatta, mutta Peugeotin surkea merkkihuolto lähinnä rikkoo paikkoja.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt vielä pieni vihje missä merkkikorjaamossa olet iskenyt päätäsi noin pahoin kiviseinään?

      • Anonyymi

        Ranskis diesel ei ole hyva Baijerin moottoria vailla nuokin!


    • Anonyymi

      Miksi sinä keksit tuollaisia juttuja joita ei kukaan tietenkään voi uskoa?
      Vinkkinä sinulle surkea trölli, provoissa ei kannata liioitella liikaa, ne menettävät tehonsa kun kukaan ei niihin voi uskoa.

      • Anonyymi

        Jaa, miksiköhän niihin ei voi uskoa? Kerropa se?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, miksiköhän niihin ei voi uskoa? Kerropa se?

        Omakohtaiset kokemukset ovat onneksi täysin toisenlaisia. Lahdessa.


    • Anonyymi

      Stoori on kokoelma muutaman vuoden ajalta eräässä merkkihuollossa. Kyllä siellä jotain jarruremontteja ja niveltenvaihtoja on saatu onnistumaankin..

      Mutta voin sanoa, että kalliiksi on käynyt.

      • Anonyymi

        No ompas sedälle kasaantunut paljon remontteja ja sitkeästi on hakattu päätä pajan oveen noin huonojen kokemusten jälkeenkin, Vaikea uskoa näitä juttuja.
        Toiseksi tuo tarina kertoo vain yhdestä liikkeestä ja kuitenkin moitit Pösön merkkihuollot?


    • Anonyymi

      SKF oli joskus hyvä merkki, laakerit tehtiin Ruotsissa (paljon suomalaisia siellä töissä myös). Nykyään merkin laakerit tehdään Kiinassa ja laatu vain muisto entisestä.

      • Anonyymi

        SKF:n laakereita valmistetaan ympäri maailmaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4417
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4406
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4046
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2967
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2591
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2153
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1695
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe