Varkaat

Taas ahkerana

Niinpä,kävin tuossa mökillä ja sain naapurilta kuulla että alueelta oli toistakymmentä konetta viety.Oma johnsoni ei ollut kelvannut,taisi 30 vuotta liian vanha olla..:)Herättää väkisinkin kysymyksen että kuka näitä oikein vie?Isoja ukkoja saa olla kun tuollaisia 90hv ylöspäinkin ovat vieneet rannasta asti,mikä merkitys sitten näillä perämoottorilukoilla sitten on?Naapurilla sellainen oli,ja kovin olivat kuitenkin vieneet,hidaste ilmeisesti.Suomeen nyt luultavasti näistä ei juurikaan mikään jää,onko se sitten Itärajan takana määräpaikka?Länsi nyt hiukan omituiselta tuntuisi.Pakkohan näitä jostain on löytyä,käsittääkseni suhteellisen paljon kuitenkin niitä viimeisien vuosien aikana on hävinnyt..Kommentteja.Pitäiskö tässä ottaa sitten oman käden oikeus jos havaitsee hiippailijoita?Tiedä sitten mitä nahkaansa saaa jos sinne uhoamaan menee..

14

2993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eroon

      Venäjälle vievät. Varkaille ei kelpaa vanhat koneet. Perämoottorilukko lähtee leikkaamalla sähkösahalla perälauta mukaan. Paras turva hiippareita vastaan on järeä teräspuomi mökkitiellä ja siinä hyvin suojattu järeä lukko. Autolla liikkuvat ja puomi pitää auton riittävän kaukana venevajasta.

      • Tnt

        Kaikkein varmin konsti millä varkaat vähenee, on laittaa sen puomiputken sisus täyteen räjähdysainetta ja mikrokytkimen kautta virta nallille.Sitten riippulukko puomiin lukittuna. Rosvot tietenkin katkaisevat voimapihdeillä taikka akkurälläkällä sen lukon. Kun puomia nostetaan, niin johan pamahtaa rosvo taivaan tuuliin.


    • Vietiin...

      Itsellä on järeä teräspuomi tienpäässä (betonia&lasikuitua sisällä) mutta pirulaiset olivat liikenteessä kelkalla. Muutama kone oli viety myös naapurustosta jäiden kautta. Jossain varmaan auto mihin kerää ja ryssiin...

      Itsellä oli olevinaan hyvä "vakuutusyhtiön hyväksymä" lukko (ei tarvitse maksaa omavastuuta onnex). Eivät olleet jaksaneet lukkoa rikkoa vaan koko perälaudan!! Kone meni ja vene rikki!

      Ainut varma tapa on kantaa kone talveksi sängyn alle! Siinä hiukan kevät/syksy jumppaa missä selkä varmasti menee rikki.

      • Jansu

        Ei kai kukaan enää nykyään jätä arvotavaraa kesämökilleen? Ainakaan ilman kunnon vakuutuksia.
        Jos ostat uuden perämoottorin niin osta purkki spraymaalia samalla. Sitten vaan spreijaat sen kopan mattamustaks tai neonväreillä vaikka oranssiksi. Voroa ei kiinnosta kuin uusin tekniikka ja kiireessä poimii vaan ne mitkä uudeksi tunnistaa. Ja helposti tunnistettavaksi merkitty on tietysti hankalampi myydä.
        Lappeenrannassa oli viimekesänä ainakin suuri pieniheppaisten perämoottorien varkausaalto. Yhdestä laiturista kahdeksan kannettiin valkoiseen pakettiautoon. Siellä tietysti heti syytettiin venäläisiä ja että kaikki ne sinne naapuriin viedään. Jäikö sitten vanja ja alexei vaiko veikko ja akseli kiinni niin siitä ei ole tietoa.


    • moottorilukot

      Nawa kesti sahausta 4-5 minuuttia, muut vain kaksi.
      tämä siis hyvälaatuisella käsisahalla.
      Kannataa vaihtaa uusiin moottoreihin parikymmentä vuotta vanha koppa ja sen uuden koppa siihen vanhaan niin uusi säilyy paremmin.

    • Tratta

      kiinnostaa

    • hauki

      Ja taas veneliikkeet myyvät muutaman uuden perämoottorin. Myyjiä ja tehtaita nämä varkaudet eivät haittaa lainkaan, kunnes ihmiset kyllästyvät ja veneiden/moottoreiden myynti alkaa laskea, kun ihmiset eivät viitsi/uskalla ostaa uutta moottoria. Vasta sitten tehtailla aletaan innovoida varkaudenestoa valmistajan taholta. Nykyinen varkausbuumihan takaa hyvän perämoottorimenekin Suomessa.
      Ihmetellä täytyy vakuutusyhtiöiden passiivisuutta. Ilmeisesti venevakuutukset tuottavat hyvin nytkin, ja maksuissa on nostovaraa tuleviakin varkaita varten.

      • käyttö syynä

        Tuolla etelässä on kaupunki nimeltään: Tallinn se on oikea narkkareiden pesä. Sinne menee varastettu tavara. Nykyisin lähettävät varkaita, myös vaatekauppoihin varastamaan,oikein tilaustyönä.


    • on viedä

      ne etelään ja sinne suurin osa päätyy. Siis Tallinnan kautta muualle...

    • Anonyymi

      Ei kukaan varasta yonsonia

      • Anonyymi

        Vastasit sitten yli 14 vuotta vanhaan keskusteluun. Ps. mikä on yonson?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastasit sitten yli 14 vuotta vanhaan keskusteluun. Ps. mikä on yonson?

        Mitä änkkäät, vai onko rosvot hävinny nykyisin sukupuuttoon, vai pelottaako, että sinut tavataan itse teossa.-"yonsson" on Johnsson, kun et itse sitä tajua.


    • Anonyymi

      3 krt käyneet varkaat, kun rajat aukesi alkoi tämä homma.

      Työkalut ym. hävisi...

      • Anonyymi

        Tuon shengenin tulo auttoi suurimmassa määrin just rikollisuuden leviämistä rajojen yli, joten sietääkin kysyä, ketkä sitä MIELETÖNTÄ hulluutta euroopassa kannattivat, kun onhan se kaikille selvää, että mafiat ovat pesineet EU:n johtoonkin.
        Ja kaiken huippuna vielä se, että jos estät rosvoja onnistumasta varastamisessa, niin joudut maksamaan sakot ja korvauksia rosvoille. Ketkä ajoivat sellaista lakia suomeen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe