Varkaat

Taas ahkerana

Niinpä,kävin tuossa mökillä ja sain naapurilta kuulla että alueelta oli toistakymmentä konetta viety.Oma johnsoni ei ollut kelvannut,taisi 30 vuotta liian vanha olla..:)Herättää väkisinkin kysymyksen että kuka näitä oikein vie?Isoja ukkoja saa olla kun tuollaisia 90hv ylöspäinkin ovat vieneet rannasta asti,mikä merkitys sitten näillä perämoottorilukoilla sitten on?Naapurilla sellainen oli,ja kovin olivat kuitenkin vieneet,hidaste ilmeisesti.Suomeen nyt luultavasti näistä ei juurikaan mikään jää,onko se sitten Itärajan takana määräpaikka?Länsi nyt hiukan omituiselta tuntuisi.Pakkohan näitä jostain on löytyä,käsittääkseni suhteellisen paljon kuitenkin niitä viimeisien vuosien aikana on hävinnyt..Kommentteja.Pitäiskö tässä ottaa sitten oman käden oikeus jos havaitsee hiippailijoita?Tiedä sitten mitä nahkaansa saaa jos sinne uhoamaan menee..

14

2941

  Vastaukset

  • Venäjälle vievät. Varkaille ei kelpaa vanhat koneet. Perämoottorilukko lähtee leikkaamalla sähkösahalla perälauta mukaan. Paras turva hiippareita vastaan on järeä teräspuomi mökkitiellä ja siinä hyvin suojattu järeä lukko. Autolla liikkuvat ja puomi pitää auton riittävän kaukana venevajasta.

   • Kaikkein varmin konsti millä varkaat vähenee, on laittaa sen puomiputken sisus täyteen räjähdysainetta ja mikrokytkimen kautta virta nallille.Sitten riippulukko puomiin lukittuna. Rosvot tietenkin katkaisevat voimapihdeillä taikka akkurälläkällä sen lukon. Kun puomia nostetaan, niin johan pamahtaa rosvo taivaan tuuliin.


  • Itsellä on järeä teräspuomi tienpäässä (betonia&lasikuitua sisällä) mutta pirulaiset olivat liikenteessä kelkalla. Muutama kone oli viety myös naapurustosta jäiden kautta. Jossain varmaan auto mihin kerää ja ryssiin...

   Itsellä oli olevinaan hyvä "vakuutusyhtiön hyväksymä" lukko (ei tarvitse maksaa omavastuuta onnex). Eivät olleet jaksaneet lukkoa rikkoa vaan koko perälaudan!! Kone meni ja vene rikki!

   Ainut varma tapa on kantaa kone talveksi sängyn alle! Siinä hiukan kevät/syksy jumppaa missä selkä varmasti menee rikki.

   • Ei kai kukaan enää nykyään jätä arvotavaraa kesämökilleen? Ainakaan ilman kunnon vakuutuksia.
    Jos ostat uuden perämoottorin niin osta purkki spraymaalia samalla. Sitten vaan spreijaat sen kopan mattamustaks tai neonväreillä vaikka oranssiksi. Voroa ei kiinnosta kuin uusin tekniikka ja kiireessä poimii vaan ne mitkä uudeksi tunnistaa. Ja helposti tunnistettavaksi merkitty on tietysti hankalampi myydä.
    Lappeenrannassa oli viimekesänä ainakin suuri pieniheppaisten perämoottorien varkausaalto. Yhdestä laiturista kahdeksan kannettiin valkoiseen pakettiautoon. Siellä tietysti heti syytettiin venäläisiä ja että kaikki ne sinne naapuriin viedään. Jäikö sitten vanja ja alexei vaiko veikko ja akseli kiinni niin siitä ei ole tietoa.


  • Nawa kesti sahausta 4-5 minuuttia, muut vain kaksi.
   tämä siis hyvälaatuisella käsisahalla.
   Kannataa vaihtaa uusiin moottoreihin parikymmentä vuotta vanha koppa ja sen uuden koppa siihen vanhaan niin uusi säilyy paremmin.

  • kiinnostaa

  • Ja taas veneliikkeet myyvät muutaman uuden perämoottorin. Myyjiä ja tehtaita nämä varkaudet eivät haittaa lainkaan, kunnes ihmiset kyllästyvät ja veneiden/moottoreiden myynti alkaa laskea, kun ihmiset eivät viitsi/uskalla ostaa uutta moottoria. Vasta sitten tehtailla aletaan innovoida varkaudenestoa valmistajan taholta. Nykyinen varkausbuumihan takaa hyvän perämoottorimenekin Suomessa.
   Ihmetellä täytyy vakuutusyhtiöiden passiivisuutta. Ilmeisesti venevakuutukset tuottavat hyvin nytkin, ja maksuissa on nostovaraa tuleviakin varkaita varten.

   • Tuolla etelässä on kaupunki nimeltään: Tallinn se on oikea narkkareiden pesä. Sinne menee varastettu tavara. Nykyisin lähettävät varkaita, myös vaatekauppoihin varastamaan,oikein tilaustyönä.


  • ne etelään ja sinne suurin osa päätyy. Siis Tallinnan kautta muualle...

  • Ei kukaan varasta yonsonia

   • Vastasit sitten yli 14 vuotta vanhaan keskusteluun. Ps. mikä on yonson?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vastasit sitten yli 14 vuotta vanhaan keskusteluun. Ps. mikä on yonson?

    Mitä änkkäät, vai onko rosvot hävinny nykyisin sukupuuttoon, vai pelottaako, että sinut tavataan itse teossa.-"yonsson" on Johnsson, kun et itse sitä tajua.


  • 3 krt käyneet varkaat, kun rajat aukesi alkoi tämä homma.

   Työkalut ym. hävisi...

   • Tuon shengenin tulo auttoi suurimmassa määrin just rikollisuuden leviämistä rajojen yli, joten sietääkin kysyä, ketkä sitä MIELETÖNTÄ hulluutta euroopassa kannattivat, kun onhan se kaikille selvää, että mafiat ovat pesineet EU:n johtoonkin.
    Ja kaiken huippuna vielä se, että jos estät rosvoja onnistumasta varastamisessa, niin joudut maksamaan sakot ja korvauksia rosvoille. Ketkä ajoivat sellaista lakia suomeen.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ehdottavat viinan myynnin lopettamista, äly hoi

   Nyt siis Helsingin sosiaali- ja terveystoimen johtaja Juha Jolkkonen ehdottaa Twitterissä väliaikaista alkoholin myynnin lopettamista. Voihan p mikä l
   Maailman menoa
   326
   6983
  2. Mikä sai Latvalan pettämään??

   Noin seksikäs nainen kuin Maisa oli miehellä kainalossa, mutta pettäjän tielle lähti. Mies oli kehunut haastatteluissa piiritelleensä Maisaa vuosia ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   6221
  3. Kainuussa kaksi koronatartuntaa klo 14.00

   Kaks ilmoittanut että Kainuussa tavattu 2 koronatartuntaa.
   Kajaani
   80
   1363
  4. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   54
   1350
  5. Koronabaari-iltaa yötä myöten

   On kyllä hyvin surullista, että vielä viime yönäkin Jämsässä vietettiin iltayötä ainakin kahdessa baarissa! Mikähän on näiden paikkojen pitäjien ja nä
   Jämsä
   38
   834