VAROKAA DETUR JA AIRFINLAND MATKUSTAJAT

JÄEKYTTÄVÄÄ TOIMINTAA

NÄIN PALVELEE ASIAKKAITAAN MATKAIMISTO DETUR SEKÄ LENTOYHTIÖ AIRFINLAND


Matkailemme vaimoni kanssa noin pari kertaa vuodessa ja nyt eteemme sattui ennennäkemätöntä toimintaa matkatoimisto Deturilta jonka palveluita me ja useat ystävämme käyttävät.

Tilasimme Matkatoimisto Deturilta häämatkan Thaimaan Phukettiin Kata Resort hotelliin elokuussa 2004. Matkamme ajankohta oli 31.10-15.11.2004.Lennot kohteeseen lennettiin Air Finlandin koneilla. Vaimoni lisäksi matkalle lähti 8 kuukautinen vauvamme.
Varausta tehdessämme varmistimme Deturin Virkailijalta että saamme lentokoneeseen Babybasketin ja hän vakuutti sen olevan varattu meille. Varmistimme vielä viikkoa ennen matkamme alkua että kaikki oli kunnossa ja meille vakuutettiin että kaikki on varattu valmiiksi.
Helsinki-Vantaa lentokentällä lunastimme lippumme Air Finlandin tiskiltä ja varmistimme että vauvallemme oli varattu babybasketti. Ilosena saimme kuulla että meille oli eturivinpaikka babybasketilla varustettuna. Asian tarkasti kaksi virkailijaa joilla oli asiasta mustaa valkoisella. Sitten jäimme odottamaan lennon alkua ja lähtöportilla meidän käskettiin jäädä viimeiseksi koska jäimme eturiviin. Paikka numeromme olivat 4a b. Vähän tässä vaiheessa ihmettelin että miten rivit voi alkaa 4:sta mutta luotin kuitenkin henkilökunnan ammattitaitoon enkä heitä asialla enempää vaivannut koska he katsoivat lippujamme ja sen perusteella meidät viimeiseksi jättivät.
Lentokoneeseen nousimme viimeisenä ja ihmettelimme kun eturivin paikalla istui vanhempi mies vaimonsa ja noin 10vuotiaan poikansa kanssa. Menimme purserin juttusille ja kysyimme että missä ovat meidän paikkamme, hän osoitti meille että tuossa nelosrivissä. Kysyimme että eikö meidän varauksesta tullut ilmi että meillä oli babybasketin tarve? Hänellä luki papereissa että kyllä se oli meille merkitty.
Pyysin häntä esimiehenä tekemään tarvittavat järjestelyt, johon hän vastasi että hän ei voi asiaan vaikuttaa ja meidän olisi välittömästi siirryttävä 4 rivin paikoille tai muuten emme saa paikkoja ollenkaan. Hänen mukaansa matkayhtiö buukkaa itse paikkansa. Nelosrivillä oli paikat a b c joten vieressämme istui vielä yksi henkilö. Meidän oli pakko ahtautua 4 riville itkevä vauva sylissä tässä vaiheessa vaimoanikin rupesi itkettämään, minulla hermo vähän kiristyi purserin välinpitämättömyyden johdosta.
Lento lähti liikkeelle ja kysyin että eikö välilaskun aikana voisi tehdä paikka muutoksia jottei itkevä vauvamme häiritsisi puolta konetta johon Air Finlandin henkilökunta ei voinut kuulemma vaikuttaa. Ylipäätänsä Dubain asti ollut lentohenkilökunta oli ylimielistä ja ei asiaa juuri huomioinut kuin takaisin kommentoimalla ikään kuin vika olisi ollut meidän.
Asiaan yritti saada muutosta jopa muut meille entuudestaan tuntemattomat henkilöt kysymällä eturivillä istuvilta ihmisiltä että voisivatko he vaihtaa paikkoja meidän kanssa. Meidän rivillä istunut nainen olisi paikkojen vaihtoon suostunut joten meidän rivistä se ei ollut kiinni.
Mutta eturivin ihmiset eivät vaihtoon suostuneet.
Moni matkustaja ihmetteli asiaa ja piti tapausta uskomattomana toimintana ja ihmisarvoisen toiminnan vastaisena. Matkan aikana saimme vauvamme nukkumaan meille ruokailuun tarkoitetuilla pöydillä, joten emme päässeet käymään vessassa tai pystyneet kunnolla syömään koko lennon aikana.
Tämän pahempaa alkua ei voisi häämatkalle jota on odotettu ja johon on säästetty paljon, voisi toivoa.
Air Finlandin lentohenkilökunnan vaihduttua Dubain välilaskun jälkeen tiedustelin että voisivatko he tehdä asialle jotain ja vastaus oli sama ei. Henkilökunta tosin oli jo paljon palvelualttiimpaa ja hekin asiaan ihmetellen suhtautuivat ihmetellen josta heille kiitos. Matka jatkui niin helvetillisesti kun se oli alkanutkin.
Kun muutama tunti lentoa oli jäljellä alkoi vyyhti purkautua. Lentokapteeni tuli ohjaamosta ja meni babybasket paikalle eturivissä istuvan miehen luo juttelemaan ja kyselemään kuinka matka oli mennyt.
Tämä pisti minun ja monen muun matkalaisen silmään ja ajattelimme että nyt syykin siihen selvisi että paikkamme oli saanut jokin meitä korkeampi henkilö selvisi. Pyysin Air Finlandin henkilökunnalta koneen kapteenin nimen ja vihjasin lentoemännälle että taitaa olla kapteenin tuttu eturivissä.
Tämän jälkeen lentoemäntä ei voinut muuta enää tehdä kuin kertoa meille että eturivissä istui yksi MATKATOIMISTO DETURIN Ruotsalaisista JOHTAJAJISTA vaimonsa ja poikana kanssa. Asiaa oli koitettu salata tähän asti mutta nyt Air Finland pystyi ja joutui pesemään kätensä sotkusta.
Voitte arvata mikä oli minun ja monen muun matkalaisen reaktioni. Sitä tuskin tarvitsee kirjoittaa. Ilmeisesti Matkatoimisto Detur toimii vain johtajiensa hyväksi ja on valmis jopa sen takia ihmisarvoa alentavaan toimintaan.
Onneksi asia selvisi niin syitä kohteluumme ei tarvinnut kauempaa etsiä. Lennon jälkeen otimme yhteyttä Deturin oppaaseen jotta kyseisen virhe ei paluumatkalle toistuisi. Opas lupasi ottaa yhteyttä suomeen korkeampiin henkilöihin jotta asiaan tulisi muutos.

Paluu lennolla eturivissä istui sama Deturin johtaja ja me istuimme samoilla vanhoilla 4 rivin paikoilla. Vihjaisin asiasta lähtöselvityksen jälkeen Deturin naisoppaalle ja hän suhtautui asiaan vain ylimielisesti, toivottaen nauraen hyvää matkaa. Helpompi hänen olisi ollut sanoa suoraan "mua ei kuule v…u kiinnosta pätkääkään missä työ istutte" sekin olisi tuntunut paremmalta.

Matkatoimisto Detur ilmoitti lisäksi vielä meille kirjeitse että hotellimme vieressä on rakennustöitä kello 8-15 välisenä aikana mikä käytännössä tarkoitti sitä että kuuntelimme rälläkän laulua ja naulapyssyn kolinaa kello 8.00-23.00 välisenä aikana joka päivä, häämatkallemme joka oli mennyt pilalle jo muutenkin.

Eli varoituksen sanan kaikille jotka eivät halua pilata reissuaan, katsokaa tarkkaan matkatoimisto sillä ainakin matkatoimisto Detur yhteistyössä Air Finlandin kanssa toimii ihmisarvojen vastaisesti ja pistää useamman lomalaisen kärsimään sen takia että heidän johtonsa pääsee mukavasti matkalle.

Hyvityksenä tästä 100 euron lahjakortti…. Aia Finland ei asiaa edes kommentoinut.naurettavaa…

113

101318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minni

      Älä käytä pieniä ja tuntemattomampia matkanjärjestäjiä. Seuraavalla kerralla maksa hieman enemmän ja saat laadukkaamman matkan...

    • Jonttu

      Ai, tää sama valitus löytyy täältäkin, jo on kommentoitu runsaasti Soneraplazan puolella.

      • Pitää varoa

        Kiva kuulla p-yhtiöistä,että osaa varoa ja välttää!


      • Syysmatka.
        Pitää varoa kirjoitti:

        Kiva kuulla p-yhtiöistä,että osaa varoa ja välttää!

        Vuosikymmeniä on tullut käytyä etelässä. Lähes kaikki matkanjärjestäjät on koettu. Melkein kaikilta on negatiivista löytynyt. Detur on vielä puhtai paperein. toivottavasti jatkossakin. Etelään 4 kertaa vuodessa.


      • kulutajasuojalaki
        Pitää varoa kirjoitti:

        Kiva kuulla p-yhtiöistä,että osaa varoa ja välttää!

        Detur on paska matkatoimisto ja täysin epärehellinnen, mainostaa esimerkiksi turkin kiertomatoja hintaan 189 mutta jättää mainitsematta että retkien hinta maksaa toiset mokomat ja retkille on pakko osalistua, tai ainakin maksaa retket, sillä ilman retkipaketin lunastusta ei ole oikeutta käyttää paluulippua,, hei haloo tää menee jo petoksen puolelle.


    • Kävin Thaimaassa

      matkalta, lentoyhtiönä eka kertaa Air Finland. Paljon olen reissannut muualla ja muilla yhtiöillä ja olen kyllä hyvin tyytyväinen Air Finlandiin. Henkilökuntakin oli mukavaa ja joustavaa, jos jollakin oli erityistoiveita. Meitä on moneen junaan (tai lentokoneeseen). Ei pahaa sanaa sanottavana.

    • VanillaSky

      Miksi floodaat viestiäsi useille eri foorumeille - kerjäätkö sympatiaa, vaikka sinulla ei ole edes netiketti hallussa.

      Pelkän kirjoituksesi perusteella voin sanoa, että olet saanut juuri sellaista palvelua kuin olet ansainnut! Olet nostanut itsesi jalustalle, vaikka olet tavallinen kuluttaja muiden joukossa.

      • meikä

        No kyllä tuollaisen toiminnan jälkeen saa sympatiaa kerjätäkin ja paljon!!! Hemmetti teitä ihmiset, eikö teillä tosiaan riitä sympatiaa muille ihmisille? Itse olen lentänyt airFinlandilla, eikä valittamista sen enempää kuin muista lentoyhtiöistäkään ollut(enkä ole koskaan valittanut mistään matkoillani, en hotellista, lennoista tai muusta), mutta enpä ole joutunut pienen vauvan kanssa lentämään monen tunnin matkaa ilman asianmukaista paikkaa lupauksista huolimatta. Kyllä muakin vituttais ja paljon!!! Vastuuseen tuollaiset matkanjärjestäjät! Mitä kuluttajansuojaviranomaiset asiasta sanoi? Kai olet ollut yhteydessä?


      • mitä tilaa
        meikä kirjoitti:

        No kyllä tuollaisen toiminnan jälkeen saa sympatiaa kerjätäkin ja paljon!!! Hemmetti teitä ihmiset, eikö teillä tosiaan riitä sympatiaa muille ihmisille? Itse olen lentänyt airFinlandilla, eikä valittamista sen enempää kuin muista lentoyhtiöistäkään ollut(enkä ole koskaan valittanut mistään matkoillani, en hotellista, lennoista tai muusta), mutta enpä ole joutunut pienen vauvan kanssa lentämään monen tunnin matkaa ilman asianmukaista paikkaa lupauksista huolimatta. Kyllä muakin vituttais ja paljon!!! Vastuuseen tuollaiset matkanjärjestäjät! Mitä kuluttajansuojaviranomaiset asiasta sanoi? Kai olet ollut yhteydessä?

        Aika moni matkanjärjestäjä kirjaa matkustajien toiveita asiakirjoihin, mutta aina sieltä perästä löytyy kaksi maagista sanaa "ei taata". Tosiasia siis on että tuskin kuluttajaviranomaisten kautta mitään tapahtuu, 100e hyvitys on kyllä hyvä korvaus verrattuna mitä esim. ns. loman pilanneista virheistä yleensä kompensoidaan.

        Jos todella pariskunta on pitänyt itsestään selvyytenä, että matkanjärjestäjän ilmoittaman aikataulun mukaan työmiehet toisella puolella maapalloa rytmittävät työpäivänsä, lienee paras jäädä jatkossa kotiin.

        Olen usein ihmetellyt miksi lentoyhtiöt antavat tietylle ikäryhmälle mahdollisuuden matkustaa ilman omaa paikkaa, se on sekä vauvamatkustajan oman turvallisuuden että kanssamatkustajien viihtyvyyden kannalta huono asia. No me ilman lapsia tai koiria matkustavat sitten maksamme tämänkin lystin.


      • Jarkko
        mitä tilaa kirjoitti:

        Aika moni matkanjärjestäjä kirjaa matkustajien toiveita asiakirjoihin, mutta aina sieltä perästä löytyy kaksi maagista sanaa "ei taata". Tosiasia siis on että tuskin kuluttajaviranomaisten kautta mitään tapahtuu, 100e hyvitys on kyllä hyvä korvaus verrattuna mitä esim. ns. loman pilanneista virheistä yleensä kompensoidaan.

        Jos todella pariskunta on pitänyt itsestään selvyytenä, että matkanjärjestäjän ilmoittaman aikataulun mukaan työmiehet toisella puolella maapalloa rytmittävät työpäivänsä, lienee paras jäädä jatkossa kotiin.

        Olen usein ihmetellyt miksi lentoyhtiöt antavat tietylle ikäryhmälle mahdollisuuden matkustaa ilman omaa paikkaa, se on sekä vauvamatkustajan oman turvallisuuden että kanssamatkustajien viihtyvyyden kannalta huono asia. No me ilman lapsia tai koiria matkustavat sitten maksamme tämänkin lystin.

        Eihän pariskunta niin olettanut että työpäivä pitää rytmittää matkanjärjetäjän mukaisesti. Kyse oli siitä, että ilmoitetaan 7-15 kun totuus on jotain ihan muuta. Olen kuullut muualtakin, että ilmoitetut ajat ovat totuudesta usein kaukana.

        Se että vauvat ovat ilman omaa paikkaa on todella viisas päätös. Ei kukaan jaksa pitää vauvaa koko ajan sylissä, eikä vaavi myöskään viihdy siinä koko matkaa. Korissa olevav vaavin kanssa on myös permpi leikkiä ja vauva viihtyy muutenkin siinä hyvin, joten kanssamatkustajillakin menee paremmin. Täytyyhän ilman paikkaa matkustavasta vauvasta kuitenkin maksaa vähintää toimistokulut n. 50€, joten ilmaiseksi ei kukaan pääse, eli et maksa vauvan matkaa.


      • junaan
        Jarkko kirjoitti:

        Eihän pariskunta niin olettanut että työpäivä pitää rytmittää matkanjärjetäjän mukaisesti. Kyse oli siitä, että ilmoitetaan 7-15 kun totuus on jotain ihan muuta. Olen kuullut muualtakin, että ilmoitetut ajat ovat totuudesta usein kaukana.

        Se että vauvat ovat ilman omaa paikkaa on todella viisas päätös. Ei kukaan jaksa pitää vauvaa koko ajan sylissä, eikä vaavi myöskään viihdy siinä koko matkaa. Korissa olevav vaavin kanssa on myös permpi leikkiä ja vauva viihtyy muutenkin siinä hyvin, joten kanssamatkustajillakin menee paremmin. Täytyyhän ilman paikkaa matkustavasta vauvasta kuitenkin maksaa vähintää toimistokulut n. 50€, joten ilmaiseksi ei kukaan pääse, eli et maksa vauvan matkaa.

        Ehkä kaikki sitten eivät ole yhtä kokeneita matkustajia tai jaksavat ruikuttaa joka asiasta kun ei kotona/työssä voi päteä.


      • jostain

        Et varmaan itse ole lentänyt, ainakaan pienen lapsen kanssa.
        Hirmu hyvä että kirjoittaa, että osaa muut varoa.
        TOTTAKAI TUOLLAISESTA PITÄÄ KIRJOITTAA,HALOO !!!


      • jjgyh
        meikä kirjoitti:

        No kyllä tuollaisen toiminnan jälkeen saa sympatiaa kerjätäkin ja paljon!!! Hemmetti teitä ihmiset, eikö teillä tosiaan riitä sympatiaa muille ihmisille? Itse olen lentänyt airFinlandilla, eikä valittamista sen enempää kuin muista lentoyhtiöistäkään ollut(enkä ole koskaan valittanut mistään matkoillani, en hotellista, lennoista tai muusta), mutta enpä ole joutunut pienen vauvan kanssa lentämään monen tunnin matkaa ilman asianmukaista paikkaa lupauksista huolimatta. Kyllä muakin vituttais ja paljon!!! Vastuuseen tuollaiset matkanjärjestäjät! Mitä kuluttajansuojaviranomaiset asiasta sanoi? Kai olet ollut yhteydessä?

        kuka lähtee 14 tunnin lennolle vauvan kanssa? ja jos thaimaassa tehdään remonttia, detur ei varmaan voi siihen vaikuttaa.


      • Lavinia
        mitä tilaa kirjoitti:

        Aika moni matkanjärjestäjä kirjaa matkustajien toiveita asiakirjoihin, mutta aina sieltä perästä löytyy kaksi maagista sanaa "ei taata". Tosiasia siis on että tuskin kuluttajaviranomaisten kautta mitään tapahtuu, 100e hyvitys on kyllä hyvä korvaus verrattuna mitä esim. ns. loman pilanneista virheistä yleensä kompensoidaan.

        Jos todella pariskunta on pitänyt itsestään selvyytenä, että matkanjärjestäjän ilmoittaman aikataulun mukaan työmiehet toisella puolella maapalloa rytmittävät työpäivänsä, lienee paras jäädä jatkossa kotiin.

        Olen usein ihmetellyt miksi lentoyhtiöt antavat tietylle ikäryhmälle mahdollisuuden matkustaa ilman omaa paikkaa, se on sekä vauvamatkustajan oman turvallisuuden että kanssamatkustajien viihtyvyyden kannalta huono asia. No me ilman lapsia tai koiria matkustavat sitten maksamme tämänkin lystin.

        "No me ilman lapsia tai koiria matkustavat sitten maksamme tämänkin lystin."

        No just joo! Lennä semmosen firman koneilla, joka ei ota kyytiinsä vapaamatkustajia vaan pelkästään teitä maksavia asiakkaita! Teitä tarvitaan maksamaan mm. lentoyhtiön johtajien sitouttamisrahoja ja lentäjien järettömän suuria palkkoja.


    • xyz123

      kaikesta tekin jaksatte valittaa.

    • Niinpä niin...

      Nämä on taas näitä juttuja, kun kilpailijan toimistosta kerrotaan liikuttavia tarinoita... nam nam.. puff puff... hyvää kesää!

    • Merhaba

      Matkustin aiemmin paljonkin Deturin valmismatkoilla Turkkiin syystä ,että koin heillä olevan asiantuntemusta ko. maasta. Muutama vuosi sitten olin jälleen matkalla Deturin mukana ja asiat eivät sujuneet lainkaan toivotulla tavalla. Oppaat olivat tietämättömiä ja virheitä ei korjattu. Matkalla oli monia pettyneitä asiakkaita. Tein palattuani reklamaation tapahtuneista virheistä ja puutteista ja kuinka ollakkaan, minut leimattiin "valehtelijaksi", sellainen tunne syntyi kun luin Deturin vastineen. Aivan kuin olisin kuvitellut tapahtuneet asiat. Oppaiden mukaan kaikki oli toisin.Tunsin itseni todella tyhmäksi. Puhettakaan ei ollut korvauksista, jotka olisivat olleet ilmeisiä jos olisin jaksanut viedä asiani kuluttaja-asiamiehelle saakka. Pöyrityneenä totesin vain, että se oli viimeinen matkani Detrin mukana rakastamaani Turkin maahan. Asiakaspalautteiden käsittely on aivan lapsen kengissä. Onneksi luotettavat suomalaisetkin matkanjärjestäjät ovat ottaneet uusiakin kohteita Turkkiin, sillä maa on täynnä tutkimisen arvoisia asioita.
      Siis jos matkustat Deturilla, varaudu siihen ettei asikas ole oikeassa vaan Deturin pikaisesti palkkaamat tytöt ja pojat jotka toimivat oppaina ja joiden sanaan luotetaan enemmän kuin asiakkaan. Ja ota hyvä ihminen selvää kohteestasi sillä Deturin opas ei välttämättä tunne sitä lainkaan parin viikon pikakoulutuksen jälkeen.

      • 2 kolmen viikon matkaa helv...

        Juu olen 2 3 viikon matkaa tehnyt deturilla Turkin Alaniaan, joka ihana lomailu paikka näin vanhemmallekkin immeiselle,,,,mutta todella Deturin oppaat otetaan ilman minkaanlaita koulutusta ja jos Suomesta esim luataan jotain ja vaikka varmistat sen moneen kertaan näin ei tapahdu ja todella valituksen tehdessä koin itseni 2 kertaa huijariksi!!!!! vaikka toisella kerralla kävin kaikki koettelemukset kirjauttamassa Alanyan Deturin toimistossa, mutta tunsinkin itseni valehtelijaksi kun sain reklamaation vastauksen ei ollut vaikutusta vaikka liitin mukaan Alanyan toimiston kirjoittaman ja allekirjoitetun paperin minua väärin kohdelluksi tullutta SIIS ÄLKÄÄ HELVETISSÄ MATKUSTAKO DETURILLA JOS HALUATTE KUNNON MATKAN JA TIETÄMYSTÄ OPPAILTA. Ja totta jos haluatte varmistua, että pääsette retkille mukaan menkää taksilla tai vuokratkaa auto...minä Alanyan tunteneena olen toiminut nii sanotusti oppaana monelle monelle samassa hotellissa asuvalle.


      • torakat10-17.8 marmaris
        2 kolmen viikon matkaa helv... kirjoitti:

        Juu olen 2 3 viikon matkaa tehnyt deturilla Turkin Alaniaan, joka ihana lomailu paikka näin vanhemmallekkin immeiselle,,,,mutta todella Deturin oppaat otetaan ilman minkaanlaita koulutusta ja jos Suomesta esim luataan jotain ja vaikka varmistat sen moneen kertaan näin ei tapahdu ja todella valituksen tehdessä koin itseni 2 kertaa huijariksi!!!!! vaikka toisella kerralla kävin kaikki koettelemukset kirjauttamassa Alanyan Deturin toimistossa, mutta tunsinkin itseni valehtelijaksi kun sain reklamaation vastauksen ei ollut vaikutusta vaikka liitin mukaan Alanyan toimiston kirjoittaman ja allekirjoitetun paperin minua väärin kohdelluksi tullutta SIIS ÄLKÄÄ HELVETISSÄ MATKUSTAKO DETURILLA JOS HALUATTE KUNNON MATKAN JA TIETÄMYSTÄ OPPAILTA. Ja totta jos haluatte varmistua, että pääsette retkille mukaan menkää taksilla tai vuokratkaa auto...minä Alanyan tunteneena olen toiminut nii sanotusti oppaana monelle monelle samassa hotellissa asuvalle.

        olimme kaverini kanssa kiitettävästi yllättyneitä kaikesta deturiin liittyvästä..aivan ihanat oppaat.jos nimet saa mainita..Marika jaKatri kiitos kaikesta!!!!!!!!!


      • 2 kolmen viikon matkaa helv...
        torakat10-17.8 marmaris kirjoitti:

        olimme kaverini kanssa kiitettävästi yllättyneitä kaikesta deturiin liittyvästä..aivan ihanat oppaat.jos nimet saa mainita..Marika jaKatri kiitos kaikesta!!!!!!!!!

        Teitä on voinut onnistaa Marmariksessa oppaiden kanssa Deturin osalta, minähän kirjoitin Alanyan Deturin oppaista mm....


      • Piela

        Kävimme Alanyasta järjestetyllä kyläretkellä sepän pajassa.Seppä teki linkkuveitsiä
        takomalla raudasta terän ja valmisti kahvan vuohensarvesta.
        Yksi veitsi oli valmis.ja toista valmisti.Tilasin 4 veitseä jotka luvattiin toimittaa
        seuraavana päivänä Deturin toimistoon.Hämmästys oli suuri kun menin niitä
        noutamaan.Terä oli jotain kirkasta teollisesti valmistettua peltiä.eikä kahva osakaan
        vastannut näytteillä ollutta tuotetta.Varokaa ihmiset kyseisellä retkellä retkellä
        selvää huijausta ja älkää ostako mitään mitä ei ole heti mukaan saatavissa.


      • törkeää
        2 kolmen viikon matkaa helv... kirjoitti:

        Juu olen 2 3 viikon matkaa tehnyt deturilla Turkin Alaniaan, joka ihana lomailu paikka näin vanhemmallekkin immeiselle,,,,mutta todella Deturin oppaat otetaan ilman minkaanlaita koulutusta ja jos Suomesta esim luataan jotain ja vaikka varmistat sen moneen kertaan näin ei tapahdu ja todella valituksen tehdessä koin itseni 2 kertaa huijariksi!!!!! vaikka toisella kerralla kävin kaikki koettelemukset kirjauttamassa Alanyan Deturin toimistossa, mutta tunsinkin itseni valehtelijaksi kun sain reklamaation vastauksen ei ollut vaikutusta vaikka liitin mukaan Alanyan toimiston kirjoittaman ja allekirjoitetun paperin minua väärin kohdelluksi tullutta SIIS ÄLKÄÄ HELVETISSÄ MATKUSTAKO DETURILLA JOS HALUATTE KUNNON MATKAN JA TIETÄMYSTÄ OPPAILTA. Ja totta jos haluatte varmistua, että pääsette retkille mukaan menkää taksilla tai vuokratkaa auto...minä Alanyan tunteneena olen toiminut nii sanotusti oppaana monelle monelle samassa hotellissa asuvalle.

        Vuosi sitten olin lastenlasten kanssa Turkin Belekissä syysloman aikana all inclusive matkalla.Kun saavuimme hotellille satoi 3 päivää ja ajattelimme että hotelli toimii sen vuoksi puoliteholla .No aurinkokin ilmestyi.Ei muuta aktivitettiä kuin tikanheitto.Työntekijät ilmoittivat että kesäkausi on loppunut.Ruokaa vain yhdestä ja samasta paikasta,kaikkea mitä oli jäänyt,lämmitettiin moneen kertaan.Annoin kirjeen oppaalle joka tuli meitä hakemaan ja tietenkin selitin kaikki puutteet.Yritin ottaa oppaaseen aikaisemmin yhteyttä,mutta en saanut.Aikoi viedä eteenpäin.Tein kotona reklamaation ja vastaus monien oikaisuilmoituksieni jälkeen oli että on ollut tiedossa että kesäkausi voi loppua tuolloin.En ole löytänyt sellaista mistään.Tänä vuonna oli että marraskuussa loppuu,mutta meidän loma oli lokakuussa.Korvauksia emme saaneet.APUA,mitä teen.Surkea palvelua Deturilta.


    • sacava

      itse käytin ystäväni kanssa deturin matkaa turkin alanyaan, matka tehtiin Turkkilaisella koneella ja palvelu oli ihan kiitettävää, mutta perille päästyämme helvetti pääsi irti! Deturin op as oli ihan ammatti taidoton ja luvattu tervetuliais tilaisuuteen ei tultu hakemaan vaikka moneen kertaan sen varmistimme. myös retki jäi väliin kun ei muistaneet hakea meitä hotelliltamme! VALITUKSEN ILSIN TEHNYT HETI MUTTA OPPPAAMME EI OSANNUT SUOMEA!!! JÄRKYTTÄVÄÄ!!!

      • Ei Deturilla enää!

        Olimme aikaisemmin perheen kanssa Eilatissa, lennossa ei ollut valittamista, mutta se Deturin hotelli!!!
        Hotellista oli upea esitekuva, sen perusteella matka oli valittu. Deturin virkailija myi meille myös lounasliput jo Suomessa, vakuutti että perillä kaikki on kalliimpaa.

        Vaan suomalaiset matkailijat vietiinkin hotellin ränsistyneeseen vanhaan sivurakennukseen, joka tosin oli samassa pihapiirissä hienon päärakennuksen kanssa.
        Hotellin tason piti olla 4-5 tähteä, sivurakennus hädintuskin täytti 2 tähden tason.
        Hissi toimi milloin toimi, hanat vuosivat kylppärissä ja kalusteet olivat loppunkulutettuja.
        Opas oli ulkomaalainen eikä tajunnut (ei halunnut tajuta?) mistä oli kyse kun valitimme.

        Entä se ruoka! Aulassa oli suurella lappu jossa kehoitettiin tulemaan ruokailuun hotelliin, monet kun menivät läheisiin viihtyisiin ravintoloihin syömään. Lapussa oleva ruokailun hinta oli paikalla maksettuna huomattavasti pienempi kuin Deturin Suomessa laskuttama ateriahinta.

        Ei ikinä enää Deturin kautta jos Detur vielä järjestää matkoja Israeliin!


      • en valita

        Teetkö kaikki reissusi sen varassa, että pärjäät siellä suomella? Onhan se nyt ihan luonnollista, että ulkomailla puhutaan vieraitakieliä, kun tuo suomi nyt on melko eksoottinen kieli. Toki Deturilla on Suomen kielisiä oppaita, mutta jos niitäkään nyt ei riitä joka kolkkaan jokaista ihmistä kädestäpitämään. Olen itse ollut jo monen kertaa Deturin järjestämillä matkoilla, ja Detur on aina ollut hyvin luotettava, avulias, ymmärtäväinen ja monesta matkaoppaasta olen saanut myös ystävän, joidenka kanssa olen ollut yhteyksissä paljon matkojen jälkeenkin. Lukemattomien reissujeni aikana olen ainakin nähnyt niin paljon kaikenlaista, että vaikka on mitä sattunut ja pettymyksiä tullut, niin sehän on ihan inhimillistä. Virheitä sattuu, kaikilla ei ole aina hyväpäivä. Ja jos yhdestä kerrasta on ollut kyse niin en lähtisi kyllä heti mustamaalaamaan. Järkikäteen ja katsokaa peiliin.


      • Lavinia
        en valita kirjoitti:

        Teetkö kaikki reissusi sen varassa, että pärjäät siellä suomella? Onhan se nyt ihan luonnollista, että ulkomailla puhutaan vieraitakieliä, kun tuo suomi nyt on melko eksoottinen kieli. Toki Deturilla on Suomen kielisiä oppaita, mutta jos niitäkään nyt ei riitä joka kolkkaan jokaista ihmistä kädestäpitämään. Olen itse ollut jo monen kertaa Deturin järjestämillä matkoilla, ja Detur on aina ollut hyvin luotettava, avulias, ymmärtäväinen ja monesta matkaoppaasta olen saanut myös ystävän, joidenka kanssa olen ollut yhteyksissä paljon matkojen jälkeenkin. Lukemattomien reissujeni aikana olen ainakin nähnyt niin paljon kaikenlaista, että vaikka on mitä sattunut ja pettymyksiä tullut, niin sehän on ihan inhimillistä. Virheitä sattuu, kaikilla ei ole aina hyväpäivä. Ja jos yhdestä kerrasta on ollut kyse niin en lähtisi kyllä heti mustamaalaamaan. Järkikäteen ja katsokaa peiliin.

        On ihan normaalia, että ulkomailla puhutaan ulkomaan kieltä. Minä kuitenkin katsoisin, että en tarvitse opasta, jonka puhumia kieliä en ymmärrä. Tosin saattaahan siitä elekielestäkin jotakin hyötyä olla, jos ei itse osaa muuta kuin tätä härmänmurretta.


      • Tympääntynyt
        Ei Deturilla enää! kirjoitti:

        Olimme aikaisemmin perheen kanssa Eilatissa, lennossa ei ollut valittamista, mutta se Deturin hotelli!!!
        Hotellista oli upea esitekuva, sen perusteella matka oli valittu. Deturin virkailija myi meille myös lounasliput jo Suomessa, vakuutti että perillä kaikki on kalliimpaa.

        Vaan suomalaiset matkailijat vietiinkin hotellin ränsistyneeseen vanhaan sivurakennukseen, joka tosin oli samassa pihapiirissä hienon päärakennuksen kanssa.
        Hotellin tason piti olla 4-5 tähteä, sivurakennus hädintuskin täytti 2 tähden tason.
        Hissi toimi milloin toimi, hanat vuosivat kylppärissä ja kalusteet olivat loppunkulutettuja.
        Opas oli ulkomaalainen eikä tajunnut (ei halunnut tajuta?) mistä oli kyse kun valitimme.

        Entä se ruoka! Aulassa oli suurella lappu jossa kehoitettiin tulemaan ruokailuun hotelliin, monet kun menivät läheisiin viihtyisiin ravintoloihin syömään. Lapussa oleva ruokailun hinta oli paikalla maksettuna huomattavasti pienempi kuin Deturin Suomessa laskuttama ateriahinta.

        Ei ikinä enää Deturin kautta jos Detur vielä järjestää matkoja Israeliin!

        Hmm.. Sori en lukenu loppuun, mutta miks h.....a ne palkkaa ulkomaalaisia oppaita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Entä, jos joku ei osaa kieltä/kieliä???


    • Jannica8

      Vähän samaa vikaa oli meidänkin Air Finlandin lennollamme matkallamme Thaimaahan: olimme jo matkaa varatessamme ilmoittaneet, että miehelläni on pituutta vaivaiset 209 cm ja että mikäli koneen rivivälit ovat todella ahtaat, täytyy jalkoja pitää käytävällä - toki ei tarvitse, mikäli hänet voidaan sijoittaa esim. hätäuloskäyntien kohdalle. Deturin virkailija jopa kiitti tiedosta, koska kuulemma "on hyvä tietää tällaiset asiat etukäteen ettei koneessa tule yllätyksiä". Kuinka ollakaan, meidät oli sijoitettu tavallisille paikoille, (varauloskäyntipaikoilla oli 4 arviolta 12-vuotiasta pikkutyttöä), ja lentoemännät valittivat miehelleni 12-tuntisen lennon aikana joka kerta kärryjä työntäessään, että "etkö sä nyt voi laittaa niitä jalkojas sinne penkin alle". Paluumatkalla thaimaalainen kenttävirkailija sen sijaan varta vasten siirsi mieheni paikkaa, koska oli itse sitä mieltä, ettei hän mahdu tavalliselle paikalle haittaamatta lentokoneen palvelua...

      • istumamääräykset

        Toisin kuin yleensä oletetaan, hätäuloskäytävien istumapaikat eivät ole tarkoitettu todella pitkille ihmisille tai ihmisille jotka halauavat lisätilaa, vaan ihmisille jotka pystyvät tarpeen tulle liikkumaan ketterästi ja mahdollisesti edesauttaaman lentokoneen evakuointia. Tätä istumasääntöä ei määrittele lentoyhtiö vaan kansaivälinen ilmailusännöstä, eikä tähän voi vaikuttaa milloinkaan etenkään matkatoimisto. Heillä ei ole (ilmeisest) istumasäännöksiä tiedossa. Istumasäännösten noudattaminen kuuluu ilmailualuksen henkilökunnalle ja he ovat velvoitetut valvomaan että nämä totetuvat, vaihtamalla tarvittaessa matkustajien istumapaikkoja. Tästä ei voida joustaa eikä näitä paikkoja voi matkanjärjestäjä myydä!!!


      • lienee totta
        istumamääräykset kirjoitti:

        Toisin kuin yleensä oletetaan, hätäuloskäytävien istumapaikat eivät ole tarkoitettu todella pitkille ihmisille tai ihmisille jotka halauavat lisätilaa, vaan ihmisille jotka pystyvät tarpeen tulle liikkumaan ketterästi ja mahdollisesti edesauttaaman lentokoneen evakuointia. Tätä istumasääntöä ei määrittele lentoyhtiö vaan kansaivälinen ilmailusännöstä, eikä tähän voi vaikuttaa milloinkaan etenkään matkatoimisto. Heillä ei ole (ilmeisest) istumasäännöksiä tiedossa. Istumasäännösten noudattaminen kuuluu ilmailualuksen henkilökunnalle ja he ovat velvoitetut valvomaan että nämä totetuvat, vaihtamalla tarvittaessa matkustajien istumapaikkoja. Tästä ei voida joustaa eikä näitä paikkoja voi matkanjärjestäjä myydä!!!

        Ainakin osittain pitää paikkansa, mutta samoissa ohjeissa sanotaan aivan selvästi että LAPSET eivät voi istua hätäuloskäyntien vieressä, ja nähdäkseni 12-vuotias on vielä lapsi....!??!


    • Tiedosta iitollinen

      Kiitos tiedosta. On todella hyvä, että näistä mokista saa tietoa. En ole lukenut tästä tapauksesta muilta palstoilta kuin nyt tältä, joten sekin on hyvä, että on useammalla palstalla kirjoitettu.

      En ymmärrä pätkääkään noita herjavastauksia. Miten ihmiset voivat olla noin katkeria varsinkin asioista, jotka eivät muuten tunnu yhtään vaikuttavan, eikä koskettavan heitä? no, itse kukanenkin taplaa tyyylillään..

      Itse en ole ikinä matkustanut Deturilla, mutta AirFinlandilla olen matkustanut. Hirvittää ajatuskin kuinka täyteen kone on ahdettu penkkiriveillä pitkille lennoille, jotta saataisiin sopimaan paljon maksavia matkustajia. Mielellään voisin maksaa enenpi matkasta, kuin istua polvet suussa 12 tunnin lentoa. -ja vielä pieni lapsi siinä mukana, on painajaista kerrakseen. Tietysti lapset otetaan lomalle mukaan vietämään yhteistä aikaa ja tekemään yhteisistä muistorikasta matkaa!Se kuuluu perhe-elämään.

      Toivon, ettei kukaan tarvitse alistua ikinä tuollaiseen kohteluun. Deturille en halua asiakkaaksi. Olen kuullut muiltakin kävijöiltä negativista palautetta ko. matkanjärjestäjästä.

    • haluaa tietoa

      Millainen matkanjärjestäjä Detur on? Onko lentokoneet millaisia? Luotettavia? Palvelu?

      • MirkaH81

        Deturin palvelun laatu on ihan tuuripeliä: itse olen kahden Deturilla tekemäni matkan puitteissa törmännyt sekä hyvään että huonoon palveluun. Itse matkatoimistossa olen muutaman kerran saanut oikein ystävällistä palvelua, valitettavasti useammin kuitenkin asenteella "mitäs tänne soittelet". Ensimmäisen reissuni matkaoppaat olivat oikein asiantuntevia ja ammattitaitoisia, ja erittäin neuvokkaita, vaikka joutuivat ks. matkalla hoitamaan aika erikoislaatuisen luonnonmullistuksen jälkiseurauksia kylmiltään. Toisella matkallamme oppaana oli eräs 23-vuotias tyttönen, joka ei ollut käynyt edes lukiota (joka ymmärtääkseni on muilla toimistoilla perusedellytys matkaopaskoulutukseen). Täysin pihalla oleva opas ei meidän matkaamme kuitenkaan häirinnyt, kun emme opaspalveluja oikeastaan lainkaan tarvinneet. Matkoillamme lentoyhtiöinä AirFinland, jossa ei valittamista, toisena Atlasjet, jolla toisella lennolla miehistö ihan mukavaa, toisella en nähnyt koko lennon aikana kuin yhden lentoemännän. Mutta jos tulet matkalla itseksesi toimeen etkä tarvitse apua matkajärjestelyissä tai opaspalveluissa, Detur on ihan ok toimisto.


      • Lavinia
        MirkaH81 kirjoitti:

        Deturin palvelun laatu on ihan tuuripeliä: itse olen kahden Deturilla tekemäni matkan puitteissa törmännyt sekä hyvään että huonoon palveluun. Itse matkatoimistossa olen muutaman kerran saanut oikein ystävällistä palvelua, valitettavasti useammin kuitenkin asenteella "mitäs tänne soittelet". Ensimmäisen reissuni matkaoppaat olivat oikein asiantuntevia ja ammattitaitoisia, ja erittäin neuvokkaita, vaikka joutuivat ks. matkalla hoitamaan aika erikoislaatuisen luonnonmullistuksen jälkiseurauksia kylmiltään. Toisella matkallamme oppaana oli eräs 23-vuotias tyttönen, joka ei ollut käynyt edes lukiota (joka ymmärtääkseni on muilla toimistoilla perusedellytys matkaopaskoulutukseen). Täysin pihalla oleva opas ei meidän matkaamme kuitenkaan häirinnyt, kun emme opaspalveluja oikeastaan lainkaan tarvinneet. Matkoillamme lentoyhtiöinä AirFinland, jossa ei valittamista, toisena Atlasjet, jolla toisella lennolla miehistö ihan mukavaa, toisella en nähnyt koko lennon aikana kuin yhden lentoemännän. Mutta jos tulet matkalla itseksesi toimeen etkä tarvitse apua matkajärjestelyissä tai opaspalveluissa, Detur on ihan ok toimisto.

        En kyllä ole ihan tyytyväinen Deturiin. Olimme varanneet retken, joka kuitenkin peruuntui osanottajien vähyyden vuoksi. Varasimme sitten oppaalta uuden retken ja oletimme, että opas hyvittää meille peruuntuneen retken hinnan uutta retkeä maksaessamme. Opas kuitenkin sanoi, että hänellä ei ole siihen valtuuksia vaan meidän täytyy maksaa uusi retki kokonaisuudessaan ja käydä hakemassa peruuntuneesta retkestä maksamamme rahat takaisin Deturin toimistosta, jonne hotellistamme oli matkaa monta kilometriä. Miksi ihmeessä asiakasta pitäisi juoksuttaa tällä tavalla? Yksinkertaisin menettely olisi ollut, että olisimme maksaneet oppaalle kympin lisää, koska uusi retki oli sen verran peruuntunutta retkeä kalliimpi ja asia olisi ollut sillä selvä. Mutta ei. Vasta sitten, kun soitin Deturin toimistoon ja kerroin selvin sanoin mikä minun mielestäni on se pienimmän riesan tie meidän kannaltamme, asia meni jakeluun ja ehdottamaani menettelyyn suostuttiin.


    • merininni13

      Sory,sulla on ollut vaan huono onni...Henkilökohtaisesti Detur on mulle paras vaihtoehto matkustaa, sillä se on edullinen(varsinkin matkat Turkkiin)n ja oppaat ovat tosi ystävällisiä.Deturin järjestämät retket kohteissa ovat todella edullisia verrattuna esim.Finmatkojen, Aurinkomatkojen retkiä, en voi muuta kun suositella Deturia kaikille!

      • iittalan vaari

        mm. Turkissa 20 kertaa käyneenä olen myös käyttänyt ko. matkatoimiston palveluja. Oppaat ja palvelu on ollut laidasta laitaan; todella ammattitaitoisia ja täysin ammattitaidottomia koulun penkiltä tai jostain pystymetsästä ruotuun värvättyjä, kesken kasvuisia kikattavia tytön tylleröitä. Oletko vertaillut ko. matkatoimiston matkojen pituutta verrattuna muihin matka tsto:ihin? Deturilla on poikkeuksetta 1 vko:n matkat vain 6:den pvä:n matkoja. Et sillei..


      • uikuttajat jääköön rannalle

        pysyköö toukkasa kanssa kotona..jos itku tulee jo lentokoneessa.....ääliöitä,sääli henkilökuntaa...


      • ette ole yksin
        uikuttajat jääköön rannalle kirjoitti:

        pysyköö toukkasa kanssa kotona..jos itku tulee jo lentokoneessa.....ääliöitä,sääli henkilökuntaa...

        Kauheinta mitä matkalla voi tapahtua on saada rääkyvä, oksenteleva kakara omaan penkkiriviinsä tai selkänojan taakse potkimaan. Omakohtaisiakin kokemuksia on pilalle menneistä matkoista, kun kumpaankaan suuntaan lentäessä ei saanut hetkenkään rauhaa ja sama meno on jatkunut hotellissa ja ravintolassa. Eivätkö nämä vanhemmat todellakaan tajua, että toukat eivät ollenkaan kuulu lennoille. Lasten ollessa pieniä on muitakin tapoja olla yhdessä perheen kanssa muita häiritsemättä. On se kumma kun joillekin maksavat kanssamatkustajat ei tunnu merkitsevän yhtään mitään - vaan raahataan kiljuvat, kärsivät vauvat ja pikkulapset ulkomaanmatkalle toisten lomaa pilaamaan. Tiedoksi: lapsi/vauva ei viihdy lentokoneessa, lomakohteessa eikä muutenkaan tajua koko matkasta mitään, vieras ruoka ei kelpaa eivätkä vanhemmat tule saamaan hetkenkään rauhaa. Jos vanhemmat haluavat "rentoutua" tällä tavalla se ei ole vain heidän oma asiansa. Itse odotin kunnes lapseni olivat tarpeeksi isoja saamaan itsekin jotain irti matkoista ja osasivat käyttäytyä kanssaihmiset huomioiden. Ymmärtäkää, että muut koneessa olijat ovat kenties rehkineet koko vuoden kituuttaen, säästäen, että pääsevät tutustumaan muihin maihin ja kulttuureihin. Jos ette jaksa odottaa niitä muutamia vuosia jolloin lapsi on liian pieni matkustamaan, viekää hänet viikoksi mummolaan ja käyttäkää vapaaksi jäänyt aika lentokoneessa esim. opettelemalla matkaoppaasta muutama sana kohdemaan kieltä. Pelkällä suomenkielellä kun ei pärjää ihan joka paikassa...


      • Vauva
        ette ole yksin kirjoitti:

        Kauheinta mitä matkalla voi tapahtua on saada rääkyvä, oksenteleva kakara omaan penkkiriviinsä tai selkänojan taakse potkimaan. Omakohtaisiakin kokemuksia on pilalle menneistä matkoista, kun kumpaankaan suuntaan lentäessä ei saanut hetkenkään rauhaa ja sama meno on jatkunut hotellissa ja ravintolassa. Eivätkö nämä vanhemmat todellakaan tajua, että toukat eivät ollenkaan kuulu lennoille. Lasten ollessa pieniä on muitakin tapoja olla yhdessä perheen kanssa muita häiritsemättä. On se kumma kun joillekin maksavat kanssamatkustajat ei tunnu merkitsevän yhtään mitään - vaan raahataan kiljuvat, kärsivät vauvat ja pikkulapset ulkomaanmatkalle toisten lomaa pilaamaan. Tiedoksi: lapsi/vauva ei viihdy lentokoneessa, lomakohteessa eikä muutenkaan tajua koko matkasta mitään, vieras ruoka ei kelpaa eivätkä vanhemmat tule saamaan hetkenkään rauhaa. Jos vanhemmat haluavat "rentoutua" tällä tavalla se ei ole vain heidän oma asiansa. Itse odotin kunnes lapseni olivat tarpeeksi isoja saamaan itsekin jotain irti matkoista ja osasivat käyttäytyä kanssaihmiset huomioiden. Ymmärtäkää, että muut koneessa olijat ovat kenties rehkineet koko vuoden kituuttaen, säästäen, että pääsevät tutustumaan muihin maihin ja kulttuureihin. Jos ette jaksa odottaa niitä muutamia vuosia jolloin lapsi on liian pieni matkustamaan, viekää hänet viikoksi mummolaan ja käyttäkää vapaaksi jäänyt aika lentokoneessa esim. opettelemalla matkaoppaasta muutama sana kohdemaan kieltä. Pelkällä suomenkielellä kun ei pärjää ihan joka paikassa...

        Tainnut vanha mummo päästä nyt vasta ulkomaille. Ei varmaan ollut lapsena käynyt missään ja ikkuna metsään päin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Lavinia

        Jos Detur on paras niin onpa aika surkea taso sitten. Ymmärrän kyllä, että maassa maan tavalla tai maasta pois eli matkoilla tapahtuu aina kaikenlaista ja pitää olla itsekin joustava ja ymmärtää, että aina kaikki ei mene ihan putkeen. Palasin juuri Detur-matkalta Alaniasta ja kyllä olen sitä mieltä, että en enää lähde tuollaiselle ettenkö sanoisi rihkamamatkalle. Koko ajan pyörii "yhteistyökumppaneiden" lauma ympärilläsi ja niiltä pitäisi ostaa koruja, nahkatakkeja, t-paitoja ja kaiken maailman rihkamaa, jota toki saa Suomestakin. Mitä järkeä siinä on? Ei minua sellainen kiinnosta. Minua kiinnostaa nähtävyydet, historia, vieraat kulttuurit, vieraat kansat ja kielet. Rihkama ei kiinnosta vähääkään.


    • Selkään potkittu

      Mielestäni matkatoimisto toimi todella väärin... mutta olen sitä mieltä ettei matkalle pitäisi missään nimessä ottaa alle 15v lapsia ei ainakaan noin pitkille lennoille... siitä on vain haittaa muille matkustajille.

      • Matkustellut

        No, ei 8 kk mikään liian pieni ole. Sehän nukkuu, jos saa vain paikan ihan missä vaan, ei se tiedä, että ollaan nimen omaan lentokoneessa. Lufthansa ei saa minkäänlaista vyötä, joten on kyllä vähän turvattomammassa asemessa kuin aikuiset.
        Finskillä Thaimaan matkallamme ei kolmevuotiaan kanssa ollut muuta ongelmaa, kuin että kaiuttimet oli säädetty 100 desibelille ja että lentoemäntä tuli pikkupompuista vaatimaan, että tyttö pitää vyöttää (voi olla tietty turvallistakin, mutta jos vertaa Lufthansan nykykäytäntöön, niin ehkä kiinnipitokin olisi riittänyt).
        Jos tuo oikeasti on totta, niin ylittää Tallinnalaisten laivapomojen ääliömäisyyden.
        Ollaan menossa Deturin kyydillä Turkkiin, kiva nähdä miten hommat toimii...


      • ei Deturin matkoille
        Matkustellut kirjoitti:

        No, ei 8 kk mikään liian pieni ole. Sehän nukkuu, jos saa vain paikan ihan missä vaan, ei se tiedä, että ollaan nimen omaan lentokoneessa. Lufthansa ei saa minkäänlaista vyötä, joten on kyllä vähän turvattomammassa asemessa kuin aikuiset.
        Finskillä Thaimaan matkallamme ei kolmevuotiaan kanssa ollut muuta ongelmaa, kuin että kaiuttimet oli säädetty 100 desibelille ja että lentoemäntä tuli pikkupompuista vaatimaan, että tyttö pitää vyöttää (voi olla tietty turvallistakin, mutta jos vertaa Lufthansan nykykäytäntöön, niin ehkä kiinnipitokin olisi riittänyt).
        Jos tuo oikeasti on totta, niin ylittää Tallinnalaisten laivapomojen ääliömäisyyden.
        Ollaan menossa Deturin kyydillä Turkkiin, kiva nähdä miten hommat toimii...

        Huh, kiitos palautteista. En ole koskaan matkustanut Deturin matkoilla, mutta en varmasti tulevaisuudessakaan. Ymmärtäisivät, että koskaan ei menetä yhtä asiakasta, vaan vähintään kymmenen jne.


      • lasten kanssa

        vanha juttu...mutta tulin juuri Australian lomalta lasten ja lastenlasten kanssa 5-9 vuotiaat. pitkät lennot ei olleet ongelma ja hauskinta lentokoneessa oli wc...se oli niin pelottava...vähän huumoria näihin juttuihin ja suvaitsevaisuutta


      • Lavinia

        Minua ei ainakaan haittaa yhtään vaikka joku lapsi itkee. Lapsille ja lasten vanhemmille pitkät lennot kyllä saattavat olla ikäviä niin kuin kaikille muillekin.


    • pettynyt

      Juu samanlaista juttua riittää Deturista: Olen matkustanut useinkin Deturilla Turkkiin (viime kesänä ja sitä ennen) koneet olivat myöhässä lähes aina (3-4h) laskut ja nousut olivat aivan kamalia, päätimme ettemme enää koskaan lennä Deturilla. Eli ensin Detur käytti Turkish Airlines, mikä oli ihan ok jos ei lasketa ohjaamosta tulevaa tupakansavua, toisena kesänä lentoyhtiö oli Pegasus, töykeä palvelu (niinkuin Air Finlandillakin), koneet myöhässä ja laskut ja nousut olivat aivan kamalia, höykytystä ja ilmasta pudotus kiitoradalle.. Tosin sain kuulla että lentäjät ovat entisiä hävittäjälentäjiä jotka eivät sitten ole niin tottuneet matkustajakoneisiin.. se selittää nämä äkkilaskut yms...
      Tänä vuonna käytössä oli AtlasJet, mikä on varmaankin halpalentoyhtiöistä halvin... Päätimme olla lähtemättä matkalle...
      Sen lisäksi asiakaspalvelu Deturin toimistossa oli todella epäystävällistä, jos virkailijalla olisi ollut oikeanlainen asiakaspalvelu asenne niin olisi voinut tulla matka ostettuakin, mutta epäystävällisyys ei sanottavammin ruoki matkustushaluja... Ja luulisi, että he olisivat hieman ystävällisempiä asiakkaille, jotka ovat käyttäneet Deturia jo vuosien ajan.
      Todella töykeää palvelua.

    • kannattaa edes LÄHTEÄ tuon ...

      kanssa matkalle!!!! Itse olen aina ihmetellyt että miten tuon ikäistä viitsii edes rassata johonkin lentokoneeseen!!!!!!! Babybasket tai ei niin se kakara ois kuitenkin itkenyt suurimman osan lentoa ja muut matkaustajat ois silti joutunu myötäelämään just tollasen itserakkaan nuoren perheen rasittavaa elämää!!!!!!! Ton ikäset penikat kotiin ja rasittavat jänkkäävät vanhemmat sinne matkalle rentoutumaan! Itse olen matkustanut joka vuosi vähintään kaksi kertaa kaukolennoilla eri kohteisiin sekä Finnairilla että Airfinlandilla ja todella hyvin toimii sekä palvelu että järjestelyt. Ootpas idiootti jos et tiedä ettei jollain fucking matkatoimistolla ole mitään tekemistä lentohenkilökunan kanssa... ääliö! Sitäpaitsi ihminen joka on matkustanut paljon, kuten väität tehneesi ei TODELLA tilaa mitään valmismatkoja vaan kokoaan itse matkansa lentoja ja hoteliia myöten. Ei ole juntti vaikeaa! Pysykää Suomessa ja tehkää lisää lapsia.

      • täys ÄÄ

        Lueskelin ketjua ja siellä tällainen kommentti!!
        Mikä tämäkin on!
        Tottakai matkatoimisto vastaa välittämistään palveluista!

        Meikä välttää ainakin täämän ketjun luettuani Deturia.


    • Matkaaja000

      Kokemattomuudesta matkustamisessa kielii muutama seikka.
      Miksi ihmeessä noin pieni vauva hyvin pitkälle lennolle? Vauvojen paineentasausjärjestelmä ei ole vielä täysin kehittynyt ja lentokoneessa ilmanpaine muuttuu niin että saatta aiheuttaa vaurioita noin pienelle vauvalle.

      Miksi vauva mukaan HÄÄMATKALLE??

      Miksi ette olleet ottaneet kunnolla selvää itse kohteesta, sen sijainnista, mahdollisista haitoista vauvaperheelle?

      Airfinlandia käyttää yli 40 matkataomistoa sekä Suomessa että ulkomailla ja Tekniikan maailman mukaan paras lomalentoyhtiö palvelussaan useana vuonna, arivoitsijoina sekä Suomalaiset,Ruotsalaiset että Tanskalaiset matkustajat. Ja Ruotsalaiset ovat VAATIVIA!

      Lopuksi saamanne kompensastio oli todella hyvä verrattuna siihen mitä yleensä tarjotaan hyvitykseksi.

      Teidän kannattanee matkailla kotimaassa!

      • Huihaihiisi

        Mitä vaurioita vauvalle saattaa lennosta tulla ???????????? Onkohan kyseessä taas mielikuvitusasiantuntija =))))


    • Heli

      Taidat olla aikamoinen tiukkapipo! Ei kaikki mene aina niin kuin on suunniteltu!

      • aaarghhhhh

        kyllähän se nyt on niin että melkoisia valittajia olette ..taitaa olla paras pysyä kotomaassa jos mokomista alkaa moinen uikutus,,


    • detur top 20 listassa

      juuri julkaistun tutkimuksen mukaan detur oli kärkipään matkatoimistoja..tyytyväisyys/toimivuus tutkimuksessa..reippaasti top 20 listassa ja sielläkin yläpäässä ja otse firmaa käyttäneenä ei moitittavaa,,,
      eli taitaa vika olla valittajassa..

      • syysloma

        Olemme ehkä lähdössä Turkkiin syksyllä ja hintataso Deturilla näyttäis olevan houkutteleva verrattuna Finnmatkoihin ja Aurinkomatkoihin mutta en ole koskaan käyttänyt kyseistä firmaa vaan Finnmatkoja ja Aurinkomatkoja ja niissä on ollut palvelu aivan hyviä.Mutta luettuani tämän ketjun niin hiukan rupes epäilyttämään Deturin toiminta,toisaalta tuo hinta ero muihin houkuttaa ja eihän se lentokaan ole pitkä ja heidän kautta vielä löytyis hyviä hotellejakin kun taas finnmatkojen kautta ei enää löydy,paikka olis Alanya.Mitä sanomista olis Atlasjetin lennoista?!


      • Hiihtolomaviikko -09
        syysloma kirjoitti:

        Olemme ehkä lähdössä Turkkiin syksyllä ja hintataso Deturilla näyttäis olevan houkutteleva verrattuna Finnmatkoihin ja Aurinkomatkoihin mutta en ole koskaan käyttänyt kyseistä firmaa vaan Finnmatkoja ja Aurinkomatkoja ja niissä on ollut palvelu aivan hyviä.Mutta luettuani tämän ketjun niin hiukan rupes epäilyttämään Deturin toiminta,toisaalta tuo hinta ero muihin houkuttaa ja eihän se lentokaan ole pitkä ja heidän kautta vielä löytyis hyviä hotellejakin kun taas finnmatkojen kautta ei enää löydy,paikka olis Alanya.Mitä sanomista olis Atlasjetin lennoista?!

        Olimme Deturin järjestämällä viikon reissulla Alanyassa. Kaikki muu pelasi matkanjärjestäjän puolelta oikein mainiosti, mutta turkkilainen ilta oli täyttä rahastamista. Pöydissä oli kyllä hinnastot juomista, mutta hinnat hipoivat pilviä - cocktail n. 15 €, viinipullo 30 € jne. Tarjoilut piti maksaa euroilla, joten varatkaahan kunnolla rahaa mukaan, jos ette meinaa olla kuivin suin! Ohjelma tosin oli hyvä.


      • Usein ollut
        syysloma kirjoitti:

        Olemme ehkä lähdössä Turkkiin syksyllä ja hintataso Deturilla näyttäis olevan houkutteleva verrattuna Finnmatkoihin ja Aurinkomatkoihin mutta en ole koskaan käyttänyt kyseistä firmaa vaan Finnmatkoja ja Aurinkomatkoja ja niissä on ollut palvelu aivan hyviä.Mutta luettuani tämän ketjun niin hiukan rupes epäilyttämään Deturin toiminta,toisaalta tuo hinta ero muihin houkuttaa ja eihän se lentokaan ole pitkä ja heidän kautta vielä löytyis hyviä hotellejakin kun taas finnmatkojen kautta ei enää löydy,paikka olis Alanya.Mitä sanomista olis Atlasjetin lennoista?!

        Olemme mieheni kanssa viettäneet montakymmentä lomaa Turkin Alaniassa, Deturin järjestämillä matkoilla. Koskaan ei ole mitään vaikeuksia ollut. Olemme taasen toukokuussa lähdössä sinne. Suosittelen!


      • kolmesti deturilla
        Usein ollut kirjoitti:

        Olemme mieheni kanssa viettäneet montakymmentä lomaa Turkin Alaniassa, Deturin järjestämillä matkoilla. Koskaan ei ole mitään vaikeuksia ollut. Olemme taasen toukokuussa lähdössä sinne. Suosittelen!

        olen ollut kolme kertaa deturin matkalla sekä turkissa että tunisiassa. olen ollut erittäin tyytyväinen deturin palveluun. suosittelen. halpa ja luotettava!


    • Äiti ja tytär

      Voi teitä, voin vain kuvitella kiukkunne määrää...
      Mutta Deturista on meilläkin huonot kokemukset. 2004, syyskuussa olimme kaksi viikkoa Turkissa, tyttäreni ensi kertaa. Kaikkea en edes muista, onneksi, mutta huoneistomme oli mm. myyty kahteen kertaan, yrittivät sijoittaa pohjoisturkkilaisen suurperheen samaan kaksioon ja heittää meidät jonnekin muualle. Emme tietenkään suostuneet ja kiitos erittäin topakan oppaan, saimme pitää kaksiomme, tosin palvelu loppui siihen, pelkäsin oikeasti, että meidät kolkataan jossain kujalla...hotelli ei näy nyt enää olevan minkään suomalaisen matkatoimiston listoilla, onneksi.

      No, kesällä 2007 käväisimme Saksassa, matkalaukut tulivat neljä päivää perässä, asia ei kuulunut yhtään kellekään, kukaan ei korvannut mitään, eikä kukaan vastannut koskaan sähköposteihin, ei lentoyhtiö, ei huolintayhtiö. jomman kumman yrityksen puhelinVASTAAJAAN jätin nimettömän ja tulikivenkatkuisen viestin, Saksasta.
      kaiken huipuksi meillä oli matkavakuutus Lähivakuutuksessa, josta myös sanottiin, ettei asia kuulunut heillekään, niin että mitähän varten niitä vakuutuksia oikein myydään???

      No, oppia tässä on saatu vuosien varrella, tästä lähtien otamme niin paljon käsitavaroihin, ettei ole väliäkään, jos matkalaukut häviävät, emme matkusta tiettyjen matkanjärjestäjien matkoille, yritämme välttää Finnairia, tai mikä se nyt nykyään lieneekin ja yritämme olla mahdollisimman omatoimisia. Selvitämme etukäteen itse kohteen palvelut, kuten onko rahannostoon automaatteja, käykö meidän kortit niihin, onko maassa kunnon apteekit, mitä siellä syödään(meillä on ruokavalioita...), millainen tapakulttuuri jne. Matkatoimistoissa kun eivät nykyään tiedä mitään myymistään kohteista, siellä yleensä "luullaan" ja "oletetaan", onneksi on tämä internet ja hiukan kielitaitoa ja seikkailumieltä.

      Hauskoja ja turvallisia matkoja kaikille, pitää vaan asennoitua niin, ettei usko mihinkään, eikä odota kovin kummoisia, niin ei pety niin pahasti, vaikka kyllä loman voisi tietysti viettää rentoutuenkin, stressaamatta. Tyydymmekö siis Mustikkamaan sillan ylitykseen vai rajoittuisiko seikkailu Särkänniemeen, vai mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä, liftaamiseenkaan ei lomat oikein riitä...mutta kesää taas odotellessa!
      terkuin Nunneli

    • Pettynyt

      Bussi vei meidät rantakadulle,josta raahasimme laukkumme prtaita pitkin alemmalle pihatasolle. Sitten parkkipaikan läpi autoja väistellen ja vesillätäköiden yli.
      Opas selitti, ettei bussilla pääse hotellin pihaan.
      Ruotsalaiset haettiin ja tuotiin bussilla saman hotellin eteen.
      Deturin oppaat ja suomal.lentoyhtiöiden emot kuuluvat samaan kastiin: .....

      • Kosmopolitti

        No taisi mennä viimeistään siinä kohdassa orava muuntajaan kun joutui ihan itse lyllertämään hotellin ovesta sisälle?!

        Yleensäkin näitä valituksia lukiessa hävettää olla suomalainen: ei osata mitään kieltä, ei oteta itse selvää, oletetaan aivan järjettömiä asioita matkanjärjestäjien/lentoyhtiöiden kyvyistä/valtuuksista, ja ollaan ylipäätään aivan pihalla heti Helsinki-Vantaasta alkaen!!

        PLEASE Matit ja Maijat, pitäkää ali-ikäiset lapsenne, logolippiksenne ja asenteenne visusti Suomen kamaralla, teidän paikkanne on täällä.


      • ILoveToTravel
        Kosmopolitti kirjoitti:

        No taisi mennä viimeistään siinä kohdassa orava muuntajaan kun joutui ihan itse lyllertämään hotellin ovesta sisälle?!

        Yleensäkin näitä valituksia lukiessa hävettää olla suomalainen: ei osata mitään kieltä, ei oteta itse selvää, oletetaan aivan järjettömiä asioita matkanjärjestäjien/lentoyhtiöiden kyvyistä/valtuuksista, ja ollaan ylipäätään aivan pihalla heti Helsinki-Vantaasta alkaen!!

        PLEASE Matit ja Maijat, pitäkää ali-ikäiset lapsenne, logolippiksenne ja asenteenne visusti Suomen kamaralla, teidän paikkanne on täällä.

        Itse olen matkustanut Air Finlandilla kyllä paljon sillä hyvä ystäväni on lentäjänä siellä. En saa erityiskohtelua (tietenkään) mutta aina minua on kohdeltu aivan samalla tavalla kuin Finnairilla lentäessäni tai vaikka Blue1:lla. Syynä tähän on se, että OTAN asioista selvää, kyselen, vaadin tarvittaessa, ja mikäli ongelmia ilmenisi, menisin ihan suoraan valittamaan niille, JOILLE SE KUULUU.

        Varmaan ainoa, mieleen painuvin huono kokemukseni on Finnairin koneilla sattunut kymmenisen vuotta sitten. Tämä koski saamaani ruokaa, joka ei ollut jota olin tilannut (allergioitani ei oltu kirjattu ylös, vaikka olin sitä painottanut hyvin pahan allergiaoireiden vuoksi). Tämä hoidettiin loppujen lopuksi asiallisesti ja sain ruokani. Mutta vaikka lentoemäntä jolle asian ilmoitin olikin erityisen töykeä, eikä hotellillakaan oltu mukavia, en syytä tästä Finnairia. Lennän sillä, mikäli tarve vaatii enkä ala kirjoittelemaan säälittäviä "VAROKAA FINNAIRIA" -tekstejä jonnekkin INTERNETTIIN Suomi24:ään.
        Mikäli asia minua niin paljon vaivaisi, en sitä tavallisille netin käyttäjille kiroisi sillä se ei auta yhtään mitään ottaen huomioon kuinka monta matkustajaa PÄIVÄSSÄ kulkee esimerkiksi Air Finlandilla,, Määrä jaetaan tekstin lukevien ihmisten kanssa, josta miinustetaan tekstin uskovat henkilöt.
        Valittaminen täällä on vain säälittävää, varsinkin, kun jos muille ei ole sattunut vastaavaa..

        Kuten Kosmopolitti sen (niin erityisen hyvin ja selvästi) ilmaisikin:

        "Yleensäkin näitä valituksia lukiessa hävettää olla suomalainen: ei osata mitään kieltä, ei oteta itse selvää, oletetaan aivan järjettömiä asioita matkanjärjestäjien/lentoyhtiöiden kyvyistä/valtuuksista, ja ollaan ylipäätään aivan pihalla heti Helsinki-Vantaasta alkaen!!

        PLEASE Matit ja Maijat, pitäkää ali-ikäiset lapsenne, logolippiksenne ja asenteenne visusti Suomen kamaralla, teidän paikkanne on täällä."

        Eipä ole muuta sanottavaa.

        Ja mikäli on itkettävää ja vakuuttelua kuinka Air Finland / Finnair / Spanair / Blue1 jnejnejne. on aivan paskoja, älkää kiroko sitä minulle, sillä minä melkein parinkymmenen vuoden matkailukokemuksella voin sanoa että minä olen täysin tyytyväinen jopa erittäin harvoin sattuvien, pienien inhimillisten erehdyksienkin jälkeen kaikkien, jopa Air Finlandin, tyytyväinen asiakas sillä minä ITSE olen vastuussa siitä, mitä saan ja tunnen oman vastuuni.. Myös jälkeenpäin.

        Mukava matkustelu jatkukoon!


      • myös miettiä..
        ILoveToTravel kirjoitti:

        Itse olen matkustanut Air Finlandilla kyllä paljon sillä hyvä ystäväni on lentäjänä siellä. En saa erityiskohtelua (tietenkään) mutta aina minua on kohdeltu aivan samalla tavalla kuin Finnairilla lentäessäni tai vaikka Blue1:lla. Syynä tähän on se, että OTAN asioista selvää, kyselen, vaadin tarvittaessa, ja mikäli ongelmia ilmenisi, menisin ihan suoraan valittamaan niille, JOILLE SE KUULUU.

        Varmaan ainoa, mieleen painuvin huono kokemukseni on Finnairin koneilla sattunut kymmenisen vuotta sitten. Tämä koski saamaani ruokaa, joka ei ollut jota olin tilannut (allergioitani ei oltu kirjattu ylös, vaikka olin sitä painottanut hyvin pahan allergiaoireiden vuoksi). Tämä hoidettiin loppujen lopuksi asiallisesti ja sain ruokani. Mutta vaikka lentoemäntä jolle asian ilmoitin olikin erityisen töykeä, eikä hotellillakaan oltu mukavia, en syytä tästä Finnairia. Lennän sillä, mikäli tarve vaatii enkä ala kirjoittelemaan säälittäviä "VAROKAA FINNAIRIA" -tekstejä jonnekkin INTERNETTIIN Suomi24:ään.
        Mikäli asia minua niin paljon vaivaisi, en sitä tavallisille netin käyttäjille kiroisi sillä se ei auta yhtään mitään ottaen huomioon kuinka monta matkustajaa PÄIVÄSSÄ kulkee esimerkiksi Air Finlandilla,, Määrä jaetaan tekstin lukevien ihmisten kanssa, josta miinustetaan tekstin uskovat henkilöt.
        Valittaminen täällä on vain säälittävää, varsinkin, kun jos muille ei ole sattunut vastaavaa..

        Kuten Kosmopolitti sen (niin erityisen hyvin ja selvästi) ilmaisikin:

        "Yleensäkin näitä valituksia lukiessa hävettää olla suomalainen: ei osata mitään kieltä, ei oteta itse selvää, oletetaan aivan järjettömiä asioita matkanjärjestäjien/lentoyhtiöiden kyvyistä/valtuuksista, ja ollaan ylipäätään aivan pihalla heti Helsinki-Vantaasta alkaen!!

        PLEASE Matit ja Maijat, pitäkää ali-ikäiset lapsenne, logolippiksenne ja asenteenne visusti Suomen kamaralla, teidän paikkanne on täällä."

        Eipä ole muuta sanottavaa.

        Ja mikäli on itkettävää ja vakuuttelua kuinka Air Finland / Finnair / Spanair / Blue1 jnejnejne. on aivan paskoja, älkää kiroko sitä minulle, sillä minä melkein parinkymmenen vuoden matkailukokemuksella voin sanoa että minä olen täysin tyytyväinen jopa erittäin harvoin sattuvien, pienien inhimillisten erehdyksienkin jälkeen kaikkien, jopa Air Finlandin, tyytyväinen asiakas sillä minä ITSE olen vastuussa siitä, mitä saan ja tunnen oman vastuuni.. Myös jälkeenpäin.

        Mukava matkustelu jatkukoon!

        mistä maksaa ja kuinka paljon. Kun netissä kiroillaan jatkuvasti sitä ja tätä matkatoimistoa kuitenkin ollaan seuraavaa reissua tilaamasta jostain mahdollisimman halvalla. Vuosittain 3-4 aasian matkaa (työ) ja 2-3 lomaa perheen kanssa tekevänä voin sanoa että toimistoissa ja lentoyhtiöissä on toki eroja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos maksaa lomasta 300-600 € (tai siitä halpis thaikuista 600-1200 €) niin en ainakaan itse odottaisi mitään "palatsin kuningas" kohtelua.
        Esim. Singapore Airlinesin 380:llä bisneksessä lentäneenä voin toki sanoa, että lentomukavuus on jotain aivan muuta kuin perus lomalennoilla. Mutta niin on hintakin......(Lontoo-Singapore-Lontoo ~6600€..)
        Monesti itse on saatu perheen kanssa ne parhaat ja halvimmat lomakokemukset kun on valittu itse lennot ja hotellit. Lisäksi molemmat perheemme aikuiset matkustelevat töiden puolesta kohtuullisen paljon (yht. lask. n~230 matkapäivää/vuosi) ja sitäkautta on toimiminen lentokentillä ja hotelleissa ehkä tutumpaa.
        Mikäli haluaa sille valituslinjalle lähteä saa sen hermon kiristymään jo kotonakin. Siitä toki olen samaa mieltä, että jos olette jostain ylimääräisestä palvelusta maksaneet ja ette ole sitä saaneet pitää asia korvata. Tässäkin kuitenkin järki käteen.... jos vahinko on suuruusluokkaa 20€ on täysin käsittämätöntä että kuulee vaadittavan useiden satojen eurojen korvauksia. Ja muistetaanhan kaikki ruikuttajat että nariseminen on ihan O.K. jos itsellä ei ikinä ole ns "huonopäivä" tai itse ei koskaan tee virheitä...... (en vaan ole koskaan moista ihmistä tavannut...) Eli summasummarum: turvallista ja mukavaa matkaa lentoyhtiöstä/matkatoimistosta riippumatta mihin ikinä matkalla olettekin!


      • reseman
        myös miettiä.. kirjoitti:

        mistä maksaa ja kuinka paljon. Kun netissä kiroillaan jatkuvasti sitä ja tätä matkatoimistoa kuitenkin ollaan seuraavaa reissua tilaamasta jostain mahdollisimman halvalla. Vuosittain 3-4 aasian matkaa (työ) ja 2-3 lomaa perheen kanssa tekevänä voin sanoa että toimistoissa ja lentoyhtiöissä on toki eroja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos maksaa lomasta 300-600 € (tai siitä halpis thaikuista 600-1200 €) niin en ainakaan itse odottaisi mitään "palatsin kuningas" kohtelua.
        Esim. Singapore Airlinesin 380:llä bisneksessä lentäneenä voin toki sanoa, että lentomukavuus on jotain aivan muuta kuin perus lomalennoilla. Mutta niin on hintakin......(Lontoo-Singapore-Lontoo ~6600€..)
        Monesti itse on saatu perheen kanssa ne parhaat ja halvimmat lomakokemukset kun on valittu itse lennot ja hotellit. Lisäksi molemmat perheemme aikuiset matkustelevat töiden puolesta kohtuullisen paljon (yht. lask. n~230 matkapäivää/vuosi) ja sitäkautta on toimiminen lentokentillä ja hotelleissa ehkä tutumpaa.
        Mikäli haluaa sille valituslinjalle lähteä saa sen hermon kiristymään jo kotonakin. Siitä toki olen samaa mieltä, että jos olette jostain ylimääräisestä palvelusta maksaneet ja ette ole sitä saaneet pitää asia korvata. Tässäkin kuitenkin järki käteen.... jos vahinko on suuruusluokkaa 20€ on täysin käsittämätöntä että kuulee vaadittavan useiden satojen eurojen korvauksia. Ja muistetaanhan kaikki ruikuttajat että nariseminen on ihan O.K. jos itsellä ei ikinä ole ns "huonopäivä" tai itse ei koskaan tee virheitä...... (en vaan ole koskaan moista ihmistä tavannut...) Eli summasummarum: turvallista ja mukavaa matkaa lentoyhtiöstä/matkatoimistosta riippumatta mihin ikinä matkalla olettekin!

        Se nyt on vaan aivan turha valittaa huonoista lentopaikoista kun aivan pikkurahalla(suhteessa koko lomapudjettiin)voi lomalennoilla ostaa mieleisen paikan varauloskäynnin edestä,eturivistä,käytävänreunasta ym,mikäli 15-30 euroa on liian paljon ei pidä myös valittaa että joutuu istumaan lapsen kanssa ahtaalla paikalla.


      • 5+9
        ILoveToTravel kirjoitti:

        Itse olen matkustanut Air Finlandilla kyllä paljon sillä hyvä ystäväni on lentäjänä siellä. En saa erityiskohtelua (tietenkään) mutta aina minua on kohdeltu aivan samalla tavalla kuin Finnairilla lentäessäni tai vaikka Blue1:lla. Syynä tähän on se, että OTAN asioista selvää, kyselen, vaadin tarvittaessa, ja mikäli ongelmia ilmenisi, menisin ihan suoraan valittamaan niille, JOILLE SE KUULUU.

        Varmaan ainoa, mieleen painuvin huono kokemukseni on Finnairin koneilla sattunut kymmenisen vuotta sitten. Tämä koski saamaani ruokaa, joka ei ollut jota olin tilannut (allergioitani ei oltu kirjattu ylös, vaikka olin sitä painottanut hyvin pahan allergiaoireiden vuoksi). Tämä hoidettiin loppujen lopuksi asiallisesti ja sain ruokani. Mutta vaikka lentoemäntä jolle asian ilmoitin olikin erityisen töykeä, eikä hotellillakaan oltu mukavia, en syytä tästä Finnairia. Lennän sillä, mikäli tarve vaatii enkä ala kirjoittelemaan säälittäviä "VAROKAA FINNAIRIA" -tekstejä jonnekkin INTERNETTIIN Suomi24:ään.
        Mikäli asia minua niin paljon vaivaisi, en sitä tavallisille netin käyttäjille kiroisi sillä se ei auta yhtään mitään ottaen huomioon kuinka monta matkustajaa PÄIVÄSSÄ kulkee esimerkiksi Air Finlandilla,, Määrä jaetaan tekstin lukevien ihmisten kanssa, josta miinustetaan tekstin uskovat henkilöt.
        Valittaminen täällä on vain säälittävää, varsinkin, kun jos muille ei ole sattunut vastaavaa..

        Kuten Kosmopolitti sen (niin erityisen hyvin ja selvästi) ilmaisikin:

        "Yleensäkin näitä valituksia lukiessa hävettää olla suomalainen: ei osata mitään kieltä, ei oteta itse selvää, oletetaan aivan järjettömiä asioita matkanjärjestäjien/lentoyhtiöiden kyvyistä/valtuuksista, ja ollaan ylipäätään aivan pihalla heti Helsinki-Vantaasta alkaen!!

        PLEASE Matit ja Maijat, pitäkää ali-ikäiset lapsenne, logolippiksenne ja asenteenne visusti Suomen kamaralla, teidän paikkanne on täällä."

        Eipä ole muuta sanottavaa.

        Ja mikäli on itkettävää ja vakuuttelua kuinka Air Finland / Finnair / Spanair / Blue1 jnejnejne. on aivan paskoja, älkää kiroko sitä minulle, sillä minä melkein parinkymmenen vuoden matkailukokemuksella voin sanoa että minä olen täysin tyytyväinen jopa erittäin harvoin sattuvien, pienien inhimillisten erehdyksienkin jälkeen kaikkien, jopa Air Finlandin, tyytyväinen asiakas sillä minä ITSE olen vastuussa siitä, mitä saan ja tunnen oman vastuuni.. Myös jälkeenpäin.

        Mukava matkustelu jatkukoon!

        Sinä et ole koskaan Tallinnaa kauempana käynyt.


      • Ohoh kultaista kotia
        Kosmopolitti kirjoitti:

        No taisi mennä viimeistään siinä kohdassa orava muuntajaan kun joutui ihan itse lyllertämään hotellin ovesta sisälle?!

        Yleensäkin näitä valituksia lukiessa hävettää olla suomalainen: ei osata mitään kieltä, ei oteta itse selvää, oletetaan aivan järjettömiä asioita matkanjärjestäjien/lentoyhtiöiden kyvyistä/valtuuksista, ja ollaan ylipäätään aivan pihalla heti Helsinki-Vantaasta alkaen!!

        PLEASE Matit ja Maijat, pitäkää ali-ikäiset lapsenne, logolippiksenne ja asenteenne visusti Suomen kamaralla, teidän paikkanne on täällä.

        Entäpä jos te Kosmopoliitit ynnä muut kanssaihmistenne ja heidän matkustamisensa arvostelijat jäisitte itse kotiin, niin teidän ei tarvitsisi kärsiä muiden ihmisten käyttäytymisestä. Ei teille mieliksi osaa olla kuitenkaan, eikä tarvitsekaan.


    • ei anteeksi virtanen

      Hyvä, että kerroit ja ymmärrän tunteesi ja olleen tilanteen hyvin. Mutta en ymmärrä ihmisiä, jotka arvostelevat valittajaksi! Toivon sydämmestäni heidän kaltaisilleen itsekkäille ihmisille vastaavaa kohtelua usein ja pitkään, jospa oppisivat. Kaikki olisi varmaan ollut kohdallaan lennon osalta mikäli johtaja perheineen olisi laitettu nelos riville.

    • Nimi esiin

      Itsekin työskentelen ylimmässä johdossa ja näin taantuman vallitessa saan päivittäin lokaa niskaani minustakin johtumattomista syistä. Ammatin valinta on kuitenkin minun oma päätös ja johtajan ammatti on julkinen, ainakin yrityksen henkilökunnalle, sekä palkanmaksajillemme -eli asiakkaille. Tässä tapauksessa olen velvoitettu nöyrtymään kahteen suuntaan joiden eteen työtäni teen.

      Laittakaa kyseisen herran nimi ihmeessä tänne, jotta saa tietää kuka takapajuinen voi toimia asiakas, ja esimiesvastuullisessa toimessa noin törkeästi ja edesvastuuttomasti. Tiedän ja muut johtajat tietävät, kenen kanssa ei tehdä yhteistyötä jatkossa.

    • JoBa09

      Juu-u.. kyllä on itsekin 2008 syyskuussa saatu mielenkiintoinen matka Turkkiin DETURIN kautta.

      Kaikki hyvin siihen saakka kunnes piti etsiä bussi hotellille lentokentällä; meidän varaamaan hotelliin ei ollutkaan kuljetusta!
      Siis selvisi että minut ja poikani olikin buukattu meluisaan rantahotelliin eri puolella kaupunkia varaamamme huoneistohotellin sijaan.
      Oppaalla ei mitään tietoa asiasta.. Kolmen päivän piinan jälkeen saimme vaihdon maksamamme hotellin opashuoneistoon,(huoneistohotelli oli kuulemma ylibuukattu) ja seuraavana päivänä kunnolliseen huoneistoon..
      Puolet lomasta meni hukkaan!!!

      Matkan jälkeen kun yritimme tätä reklamoida niin vastaus kesti yli 3kk ja hyvitys 50€, tästä viikon matkasta maksoimme 1200€!

      En suosittele enään missään nimessä kenellekkään!!

      • ramitson

        Olen vuosien varrella tehnyt parikymmentä onnistunutta Turkin matkaa ja käyttänyt useita eri matkanjärjestäjiä. Olen aina ollut valmis suosittelemaan tätä mahtavaa maata muillekin.
        Oppia ikä kaikki. Olin etsimässä jotain uutta vaihtoehtoa kevään Turkinmatkalle kun sattumalta osuin näille Detur matkatoimistoa arvioiville sivuille. Voiko todella nykyaikana asiakaspalvelu olla näin tökeröä? Mielikuvitus yhdistää tähän palveluun suomalaisuuden. Mehän hyväksymme yleensä kaiken ja saamme myös tuntea sen nahoissamme. No se siitä...
        Olen omalta osaltani kiitollinen tämän keskustelupalstan annista ja vältyn pettymyksiltä. Etsin siis matkani muilta niitä tarjoavilta ja varoitan ystäväpiiriänikin.
        Kokeilkaa muuten Turkkia myös karavaanareina!


      • ajaa jos menee
        ramitson kirjoitti:

        Olen vuosien varrella tehnyt parikymmentä onnistunutta Turkin matkaa ja käyttänyt useita eri matkanjärjestäjiä. Olen aina ollut valmis suosittelemaan tätä mahtavaa maata muillekin.
        Oppia ikä kaikki. Olin etsimässä jotain uutta vaihtoehtoa kevään Turkinmatkalle kun sattumalta osuin näille Detur matkatoimistoa arvioiville sivuille. Voiko todella nykyaikana asiakaspalvelu olla näin tökeröä? Mielikuvitus yhdistää tähän palveluun suomalaisuuden. Mehän hyväksymme yleensä kaiken ja saamme myös tuntea sen nahoissamme. No se siitä...
        Olen omalta osaltani kiitollinen tämän keskustelupalstan annista ja vältyn pettymyksiltä. Etsin siis matkani muilta niitä tarjoavilta ja varoitan ystäväpiiriänikin.
        Kokeilkaa muuten Turkkia myös karavaanareina!

        .. omalla asuntoautolla? Olisi tosi kiva joskus lähteä, kun olisi riittävästi aikaa.


      • ramitson
        ajaa jos menee kirjoitti:

        .. omalla asuntoautolla? Olisi tosi kiva joskus lähteä, kun olisi riittävästi aikaa.

        Karavaanarille on mielestäni tärkeää varata riittävästi aikaa matkantekoon. Tämä on ratkaisevaa reitin ja nähtävyyksien kannalta. Kun suunnittelen matkaa esim. Turkkiin, varaudun olemaan tien päällä vähintäin kuukauden. Kyllä kahdessa viikossakin ehtii paljon, mutta laatu kärsii. Olen ajellut länsi- ja itäreittiä. Kaksi kertaa olen mennyt Via Baltikaa. En ole kokenut reitillä mitään hankaluuksia. Nyt tiestökin alkaa olla kunnossa ja reittivalintana tarjoaa aivan uusia ulottuvuuksia. Mielestäni omista kokemuksista voi kyllä kertoa, mutta se mikä sopii yhdelle voi toiselle olla myrkkyä.


      • joka vuosi

        käyn Turkissa Antalyassa. Tänä vuonna taidan tilata lennon itse ja varata myös hotellin itse. Deturilta ei ole saanut enää vuosiin mitään palveluita. Viime syksynä näimme oppaan lentokentällä , ja kerran viikossa ohimennen hotellilla. Jos olisimme tarvinneet jotain palveluja niin se olisi ollut mahdotonta ,ainakaan tämä Antalyan opas ei kokemuksemme mukaan välitä asiakkaistaan.
        Sääliksi käy lomalaiset joilla on ensimmäinen ulkomaanmatka ja matkustavat Deturilla.Kyllä täytyy olla matkustajan omatoiminen lomailija että saa matkastaan jotain irti. Kaikki täytyy ottaa itse selville, esim hotellikirjaan ei kannata luottaa. Siinä saattaa olla kahden vuoden takaisia tietoja jotka eivät pidä paikkaansa.
        Lentoyhtiöihin olen ollut aivan tyytyväinen,sekin on tietysti makukysymys.
        Onko Detur kasvanut liian suureksi kun ei enää välitetä pienestä ihmisestä.


    • assaad

      finnair on mailman paras lentoyhtiö.
      turkish airlines on rosvoja,vanhaaikainen,paska.

      • 6+9

        Finnair on tosi surkea nykyään, kannattaa kiertää!


      • ikävä kyllä
        6+9 kirjoitti:

        Finnair on tosi surkea nykyään, kannattaa kiertää!

        Ikävä kyllä, samaa mieltä. Enne pyrin suosimaan, nyt vältän.


    • hurmeliini

      Vanha on jo ketju, mutta kun sattui silmiin, en voinut olla kommentoimatta. Olimme Deturin matkalla syksyllä -08 ja mitään hyvää sanottavaa ei Deturin toiminnasta jäänyt. Kaikki meni vikaan, mikä vaan voi mennä ja oppaat olivat milloin minkäkin kielisiä. Yhden suomalaisen tapasimme kerran ja hänkin oli kuin robotti. En rupea sen tarkemmin kertomaan, asioita oli niin paljon, mutta sen vain sanon, että Deturin matkoille en enää ikinä lähde. Pelkkää rahastusta !

      • 444444444444444

        Ja luntaki on nii paljon(


    • ut

      voi,voi,kyllä te itse olette melko perseestä.jos joskus ostatte jonkun halvan pakettimatkan,niin ei se mikää eka luokka ole.matkailkaa enenmän niin jotain tajuutte puupäät.terv.uke.about 40 maata,200reissuuuuuu,et voi,voi.........

      • Kuningatarkuluttajat

        Samaa scheissepalvelua ja koplailua harrastaa Air Finland Detour nykyäänkin, kiero raha lyöttäytyy yhteen. AF esim. palveli asiakaskarjaansa turkkilaisilla koneilla kun omat lentokoneet olivat paremminmaksavien eli tanksalaisten ja brittien käytössä.


    • .

      ONko pakko lähteä matkalle vauvakakaroiden kanssa, eikö voisi odottaa muutaman vuoden..
      On kysymyksessä joku pakkomielle vai ...

      • keiz0r.sr

        Joku vetänyt nokkaan moista valittajaa (AP)

        PS.. vastaileppa tänne milloin olette taas menossa ;)..


    • mistaket

      Virhe 1;häämatkalla
      virhe 2:toukka mukana
      virhe3: saitte 100e liikaa korvauksia

    • epäreilua

      Heh, taitaa olla Deturin tapaista tuo. Tehokkuus ennen asiakkaita....meilläkin peruttiin matka, joka oli noin kaksi vuotta sitten juhannuksen aikaa egyptiin...matka oli varattu ainakin puoli vuotta ennen ja lomat suunniteltu sen mukaan...matkasta haaveiltu ja kaksi viikkoa ennen matkan alkua, tuli kylmä lappu postilaatikosta, että matka peruttu vähäisen osallistuja määrän takia. Rahat saatiin takaisin ja paska maku suuhun! En tule enää ikinä heidän matkalle!

    • h

      Olen aina säälinyt niitä, jotka lähtevät matkaan pienen vauvan kanssa! Koko loma menee siihen hyysäämiseen ja katkeraan manailuun siitä kuinka muut juovat, koska itsekin tekisi mieli mutta ei voi.. Loma tarkoittaa lomaa arkirutiineista, vauva anopille hoitoon ja itse voi nauttia elämästä. Viisivuotias lapsi on aivan erilainen matkalla, silloin voi uida ja käydä kiertelemässä nähtävyyksiä sekä saa varmasti itsekin lomasta enemmän irti. Mutta törkeää käytöstä deturilta ja air finlandilta!

    • Leena80

      Kantsisko ensin mennä naimisiin, tehdä häämatka ja sitten vasta vääntää kakara???? Mä en ainakaan sääli pätkääkään ihmisiä, jotka roudaa kakaraansa maailman toiselle puolelle ja sitä rääkymistä joutuu kuuntelemaan kaikki lentokoneen matkustajat 10 h.

    • nenuliini

      Hei,
      kannattaa aina pyytää kirjallinen vastaus, siitä mitä on sovittu myyjän kanssa päivämäärällä ja kaikilla tiedoilla allekirjoituksen kanssa. Silloin sinulla on mustaa valkoisella. Jos taas myyjä ei tähän lupaudu, niin voit tehdä heti omat päätelmäsi. Suullinen vastaus ei riitä, jos esim. haluaa jälkikäteen valittaa.
      Siis kaikki myyjän lupaukset mustaa valkoisella paperille. Pokkuroitavia ja pokkuroijia aina työpaikoilla löytyy.

    • Hyvä tietää

      Hyvä ja kiitos että kerroit. Jokainen vetää jutuista omat johtopäätöksensä.
      En käytä deturin enkä airfinlandin palveluita.Negatiivisesti jutusta kirjoittavat ovat varmaan näissä firmoissa töissä?!

    • Aikuinen nainen

      Minulla ei ole ollut vaikeuksia Deturin palvelun kanssa! Normaalia palvelua, kenties voisivat palkata vanhempia henkilöitä oppaiksi joukoon, uskoisin että niitä löytyy varmasti.
      terveisin Minna

    • fin-suomi

      Mielestäni on vanhemmilla päässä vikaa, jos lähtee 8 kk ikäisen lapsen kanssa bankokiin. Täysin itsekästä ja edesvastuutonta toimintaa.

      • Niin Totta

        Näin on !


    • Syvästi pettynyt

      Kokeilimme perheen voimalla kumpaakin kerran, se riitti. Deturin neljän tähden hotelliloma osoittautui hädintuskin kahden tähden hotelliksi, josta rahastettiin neljän tähden hinta. Tällä ikivanhalla rähjäisellä rakennuksella toki oli samaan hotellikonserniin kuuluva uusi rakennus lähellä, muttei se tästä rähjäluolasta neljän tähden paikkaa tehnyt.
      Detur myi myös ruiokaliput ennakkoon vakuuttaen että perillä ne vasta kalliita olisivat. Kallistahan se oli, ostaen etukäteen Deturilta, sillä perillä lippuja myytiin puoleen hintaan.

      Lentoyhtiö Air Finlandin kone taas osoittautui kauan sitten parhaat päivänsä nähneensä vuokrakoneeksi, oma istuimeni heilui ja natisi,. ja asentoa ei voinut säätää. Etuistuimen selkänojan kangas repsotti eikä ainoa lähellä katossa roikkuva vanhanmallinen tv toiminut.
      Lentoemo sentään oli nuori ja hymyilevä.

      Air Finland on bisnesmiesten junailema vanhoja vuokrakoneita käyttävä yhtiö, jolla ei tiettävästi vielä ole yhtään uutta omaa lentokonetta. Vai onko jo?
      Deturin taasen omistaa arabiyhtiö.
      Jätämme toistaiseksi väliin kummankin yhtiön!

    • pettetty syötteeltä

      olemme käyneet deturin toimiston kautta 2 kertaa vuodessa .on ihmeellistä että meille sattuu aina kaikista huonoimat huoneet .viime syksynä oltiin hotelli adassa kaksiviikkoa meillä piti käydä katsomassa paistaako aurinko vain sataako .veljeni oli vaimonsa kanssa vain viikon heillä oli hyvä huone altaan puolella .En käytä

      deturin palveluja.Lähdemme taas huhtikuussa Alaniaan mutta emme deturin kautta otimme oppaaseen huoneen takia yhteyttä opas vain valitti että voi voi onpa teillä huono tuuri jo 10 kerta että sillä lailla Pettynyt Syötteeltä

    • TUNTEMATO

      jopa olet tyhmä laitat vauvan pyödälle nukkumaa, pöytä on tarkoitettu ruokatarjottimille.... ehkä seuraava matkustaja sai juomat syliinsä, kiitos teille siitä

    • suometar

      Yleensä häämatkalle lähdetään kuherruskuukautena, ainakin silloin 1968, kun puolisoni kanssa avioiduimme. Poikamme syntyi 1971, ja oli varmasti ensimmäisiä pieniä Aurinkomatkalaisia kesällä 1972, kun lähdimme Italiaan, ja siitä lähtien poika oli mukana joka kesä Italiassa, Kanarialla, Israelissa jne. Ostimme aina hänelle jo vuoden ikäisenä oman paikan, jossa hän sen vaivaiset 4-5 tuntia sitten nukkui sikeästi. Asuimme pari vuotta Kirkkonummella, kun kone lähti Eilatiin klo 6 aamulla, ja lunta oli pyryttänyt koko yön, joten ehdimme juuri ja juuri lennolle n. tuntia ennen. Ihmettelin, koska poika oli jo 13v. vanha, että meille oli jätetty Finnairin tilauskoneessa kolme eturivin paikkaa, johon virkailija vastasi, että pyrimme sijoittamaan lapsiperheet eteen. Olemme seuramatkat aina tehneet Aurinkomatkoilla ja Finnairin koneilla, nytkin sitten lentelemme kaikkien kolmen pojan pojan kanssa vuoronperään milloin Italiaan ja milloin muualle. Yleensä työmatkanikin matkustan Finskin koneilla, eli nyt 50-v. tulee täyteen, eikä ole ollut koskaan mitään valittamista. Minä henk.koht. mummona olisin kyllä antanut teille sen eturivin, mutta eipä ole tullut sellaista tapausta omalle kohdalleni. Vaihtakaan seuraava matkanne Aurinkomatkoihin, ja Finnairin koneisiin. Terveiset vauvalle! t. mummo

    • LAsten ehdoilla

      Hei!
      Huomaa,että nykyisin voit valita ,millä paikalla istut. Parempi paikka vaan maksaa hieman enemmän. Aiemmin meidän lapsettomien oli pakko maksaa sama hinta huonommista paikoista ja lapsiperheet valtasivat parhaat paikat kiljuvine tenavineen. Nyt useimmat matkatoimistot antavat Sinun ja minun valita paikkamme (korkeampaan hintaan). Kannattaa siis käyttää rahaa, mikäli haluaa mukavuutta eikä valittaa...
      Ehkä kannattaa mietiä, onko vauvan paikka pitkän matkan lennolla ja miten altistat lapsesi erilaisille sairuksille,kun viet hänet esim. Thaimaahan (erilainen bakteerikanta, siisteyskäsitys ja esim.lentokoneen ja hotellihuoneen ilmastointi aiheuttaa korvatulehdusta).Taiaa olla lastensuojelulla asiaa...

      • Hyikauheaa

        Kaverini vuokrasi mökin Iisalmesta, ajatella, mökin ulkopuolella oli niin paljon itikoita että loma meni pilalle. Hyi kauheaa. Miksi mökin omistaja ei alkanut korvaamaan mitään. On se niin kauheaa.

        Minulla ei ole pahaa sanottavaa Deturista, olemme lentäneet Deturilla 2006-2011 ainakin 10 lomamatkaa Alanyaan.
        Sen pituinen se


      • 24
        Hyikauheaa kirjoitti:

        Kaverini vuokrasi mökin Iisalmesta, ajatella, mökin ulkopuolella oli niin paljon itikoita että loma meni pilalle. Hyi kauheaa. Miksi mökin omistaja ei alkanut korvaamaan mitään. On se niin kauheaa.

        Minulla ei ole pahaa sanottavaa Deturista, olemme lentäneet Deturilla 2006-2011 ainakin 10 lomamatkaa Alanyaan.
        Sen pituinen se

        Hih hi, edellinen viesti pisti naurattaan.

        Deturilla lennetty, kone oli tasan minuutilleen aikataulussa mennen tullen! Voi, luoja jos olisin ennen matkan tilaamista uskonut täällä olevia juttuja, niin olisi jäänyt tuokin lento lentämättä ja ihan turhaan. Miksi ihmeessä ihmiset lähtevät lomalle, jos he eivät sitä kestä, että joskus lentoaikataulut viivästyy, ei ole pakko lähteä, olkaa kotona.

        >Höpö höpö tarinoita, kone voi olla aina myöhässä, on se sitten kenen lentoyhtiön tahansa, matkalla sattuu ja tapahtuu. Meidänki laspt jäi ilman tyynyjä, kun loppuivat, pitäisikö siitäkin valittaa??! Onneksi lapsemme on kasvatettu niin, että yllätyksiä voi tulla ja niihin täytyy sopeutua... Ja kyllähän valittajia löytyy, millon siivojaat ei siivoo kunnolla, pyyhkeet vaihtamatta...
        Meidänkin hotellissa Alanyassa saksalaiset turistit möykkäs yöllä, menin ystävällisesti sanomaan respaan, että voitteko kehottaa heitä olemaan hiljempaa.. asia hoitui sillä, eikä todellakaan matkamme mennyt pilalle.


      • simbero

        Juuri näin. Jos haluaa maksaa hyvästä paikasta ja taata sen, on siitä nykyään maksettava. esim hätäuloskäynnin edessä olevat paikat euroopan lennoilla vain noin 50 e finskillä. Ei paljon maksa jos sen vauvan siihen tahtoo. Näin olisi voinut myös pitkä mies toimia. ITsekkin juuri tulin lomamatkalta ja vieressäni näillä paikoilla istui läski perhe jonka kanssa juttelin ja kertoivat että olivat juuri nämä paikat ostaneet kun on niin iso ettei tahdo tavalliselle paikalle mahtua :D ! Fiksu jäbä eikä tarvii sitte valittaa jälkeenpäin. Jos ei tahdo maksaa, voi vain toivoa ja toiveita ei minkään yhtiön ole pakko toteuttaa. En ymmärrä miksi lapsia laitettaisiin näille hätäuloskäyntipaikoille (ellei ole maksanut siitä), sillä hätätilanteessa periatteessa "vastuu" hätäuloskäynnin avaamisesta on ihmisillä, jotka istuvat noilla paikoilla. Lennon alussa lentoemot myös yleensä tästä ohjeistaa.


    • Jussi-matkaaja

      Kiitos sinulle valaisevasta kirjoituksestasi, olemme perheeni kanssa kovia matkaajia
      ja käyttäneet useita matkatoimistoja. nyt kun luin järkyttävän kirjoituksesi, niin ei koskaan tule Detur olemaan meidän perheen matkatoimisto.
      Nyt makalle lähdössä Air Finlandian koneessa, saa nähdä mikä seikkailu siitä tulee,
      on muuten eka kerta,tässä lentoyhtiössä. jos olisin lulenut artikkelisi aikaisemmin
      Air Finland ei olisi meitä kuljettanut.

    • Azalea

      Hei vaan!
      Meillä on vain hyvää kerrottavaa Deturin mtkasta Oulu Alanya ja vielä äkkilähdöllä!
      olemme lennelleet Aurinkomtkan Finnmatkojen jaTjädeborin , mutta paras palvelu
      oli deturilla ja Oppaat olivat mahtavia. ja mukana kentältä hotellin ja kun oli kotia
      lähtö niinolivat mukana että toistekkin matkustamme Deturin matkioilla!

    • detur=PERSeDUR

      Deturin oppaat olivat ylimielisiä Alaniassa.
      EI ENÄÄ IKINÄ DETUR matkalle

    • Terhi-täti kertoo:

      - Tietäisivätpä nämä kritisoijat, miten järkyttäviä perhekohtaloita me työntekijät näemme lomamatkojen kulisseissa. On perheitä, joissa lapsilla on oikeasti hätä ja joissa heistä ei huolehdita arjessa saati lomalla. Lasten suojelemiseksi näitä tarinoita ei kerrota kameroille.


      http://www.iltalehti.fi/viihde/2011032113408125_vi.shtml

    • duro detur

      Detur käyttää nykyisin Ounuair joka on mustallalistalla usein..

      Ei deturin matkalle kannata lastenkanssa mennä, ei tosin muutenkaan jos ei halua hankaluuksia.

      Reklamaatioihin ei vastata, ja muutenkin detur joutunee lopettamaan suomalaisten kusetuksen.

      Tyytyväisiä matkustajia alle puolet.. loput joutuu reklamoimaan(turhaan!!!)

      Karttakaa jos lomanne on teille tärkeä, eikä extreme matka

    • kele_e

      Kahdesti deturilla, kahdesti matka pilalla.. ei kolmattakertaa..

      Kumma kun kaikkien muiden matkat ovat aina onnistuneet, yht 27 kpl. Miksi Deturilla ei onnistu yksikään edes siedettävästi.. Kuulemma ainakin muutama matka onnistunut, eli hyvä tuuri täytyy olla..

      Lentokone vuosi katosta, ottivat turkissa lisää rahaa kiristämällä(ja suomessa eivät vastaa reklamaatioihin!!!) yms..

      Ihme touhua Deturilta!! Johdostahan tuo johtuu, varmaan raskasta olla matkaopas kys turkkilaisessa firmassa.. no rahat pois tyhmiltä vääräuskoisilta:)

      • Kokemusta on

        Nimenomaan.. vaikka työ on kuinka mielekästä ja sitä se on, johto ja yrityskulttuuri ovat kaukana osaavista, ammattitaitoisista ihmisistä.

        Monta hyvää opasta ovat menettäneet ja monia, erittäin palvelualttiita ja avuliaita oppaita ovat irtisanoneet aivan älyttömin, lapsellisin perustein.

        Olisipa asiakkaan mahdollisuus olla joskus kärpäsenä katossa

        Rattoisia lomia!


      • Asiakas78

        hah, sanoit ratto


    • exDetur

      Detur muuten iha ok, mutta juuri tuo johto. Ei vastaa mihinkään reklamaatioihin!!! Nytkin taitaa alanyassa olla tulessa deturin kone, silti ei reaktiota.. Väki juossut itse pihalle..

    • allah allah

      Voi Herrannenaika! Kyllä niitä valittajia, joiden loma tulee olemaan pilalla tapahtui mitä tahansa, löytyy ihan jokaisen matkatoimiston matkoilta. Jos näitä piipittäjiä kuuntelee niin ei kannata uskaltautua yhdenkään matkan järjestäjän lomalle. Varatkaa hyvät ihmiset ihan oma loma ja jättäkää ne penskat kotiin. Kukaan ei halua istua monta tuntia samassa koneessa toisten äänekkäiden lapsien kanssa. Säästyy omat ja muiden hermot. Ja jos kokee jostain syystä tarvitsevansa suomenkielistä matkaopasta kohteessa, sanomalehdet suomeksi viikon lomalla, kaurapuuroa aamupalalla, eikä pärjää hetkeäkään englannilla, niin parasta ettei poistu suomen rajojen ulkopuolelle.

    • Asiakas78

      Olimme nyt syyskuussa Alanyassa Deturin järjestämällä matkalla. Hotelli oli Green Park. Hotelli on deturin luokituksella *** ja muilla matkanjärjestäjillä **. Hotellin taso ei kyllä kelpaa edes ** luokitukseen. Deturin oppaita on vähennetty kohteessa niin paljon että heitä ei saa edes puhelimella kiinni. Kolme päivää yritettiin hotellinvaihtoa saada järjestymään, mutta turhaan. Reklamaatio tehtiin hotellista ja deturin asiakaspalvelusta, mutta eihän heiltä mitään korvausta tietenkään tullut.

    • annahe

      Ei tarvitse tällä lentää, selvä. Surullista.

    • vuohipaimen

      Minä menin keihäsmatkoilla 60-luvulla canarialle ja ei ollut meille muuta kuin seisomapaikat. Hyvin meni, kun konjakit kuului ilmaiseksi seisomapaikoille.

    • Anonyymi

      Vuosi siten varatut matkarahat eivät ole vieläkään palautuneet varokaa Deturia. Älää varatko heiltä matkoja, peruutukset / palautukset mahdotonta saada takaisin. Toivottavasti monet äänestävät jaloilaan ja noin huonosti toimiva yritys voi mennä nurin huoletta. Pettynyt.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe