Ahdistaa niin paljon etten kestä

Anonyymi

Olen ollut joululomalla vanhempien luona. Mua ahdistaa niin paljon etten kestä tätä enää. Kaikki nukkuu, mä en saa unta. En tiiä miten oon mennyt alta parissa viikossa tähän jamaan. Täällä oli mun päihdeongelmainen veli kylässä vaikka oli luvattu ettei se tuu tällä kertaa tänne sekoilemaan. Se oli varastanut sitten mun lääkkeet (voxra), jotka mulle on määrätty siis masennuksen ja tarkkaavaisuushäiriön takia. Kun se veli oli täällä niin se jotenkin myrkytti koko ilmapiirin ja sit se ikäänkun jäi se ihme fiilis päälle mikä siitä tuli. Ylipäätään mun äiti ei oo lainkaan läsnä vaan sen vain hyysää ja hössöttää tän veljen asioita. Meidän mummu kuoli eli äitin äiti nyt joululomalla. Mä en tiedä mikä on mutta nyt on vaan ihan sietämätön olo ja mä tiedän et mun pitäis lähteä takas kotiin Helsinkiin jolloin treenijutut jatkuu ja saan muutenki nähtyä ystäviä ja muuta ajateltavaa. Mä en tiedä mikä siinä on mut melkeen aina kun käyn täällä porukoilla niin menen tällaseen kuntoon. Mulla on täältä toki paljon traumoja lapsuudesta mitä vanhemmat ei oo myöntäneet. Nyt on olo tällanen et vihaan ja häpeän ja inhoan itseeni ja pelkään mitä muut ajattelee musta. Mietin et kaveritkin helsingissä varmaan pitää mua ihan outona ja nolona ja tyhmän näkösenä. Mua ahdistaa palata treeneihin, mietin et mitäköhän ne treeniporukkakin musta miettii. Jaoin myös facebookissa tilapäivityksen jossa sanoin etten voi hyvin ja nyt mua vaan hävettää sekin. Että tää oleminen ja elämä on ahdistavaa....

3

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä mieti että kaverisi pitäisivät sinua outona tai muuta sellaista, eihän se taida oikeasti pitää paikkaansa. Varmaan pitävät sinusta yhtä paljon kuin muistakin kavereista.
      Ja siellä kotona varmasti ahdistaa tilanteet, mummosi kuolema, veljesi käytös, entiset traumat. Kaikki ne saavat olon tuntumaan pahalta.
      Yritä olla syyttämättä niistä itseäsi, ei ole sinun vikasi että asiat menevät ja ovat menneet niinkuin ovat.
      Ajattele että pian pääset taas Helsinkiin ja palaat niinsanottuun normaaliin elämääsi. Joululomakaan ei kestä ikuisesti.
      Se on kyllä ikävää ettet ole saanut nukuttua mutta eiköhän unikin palaa viimeistään sitten kun arki alkaa.
      Äläkä vihaa ja moiti itseäsi, olet varmasti hyvä tyyppi. Ja ajattele että olet hyvä, sekin vähän auttaa.
      Tsemppiä tälle alkaneelle vuodelle ja uudelle vuosikymmenelle!

    • Anonyymi

      Perheenjäsenen päihdeongelma, menneisyyden traumat isoäidin kuolema... Normaaliahan se on että ahdistaa tuossa tilanteessa. Ei sun kaverit mitään pahaa susta ajattele, siis sen enempää mitä ihmiset nyt yleensä joskus ajattelevat jotain kielteistä toisista.

    • Todella kurjaa, että olet joutunut kärsimään joululomalla ahdistuksesta ja ikävästä tunnelmasta. Kertomasi perusteella vaikuttaa siltä, että sinun ympärilläsi on ollut aika monta kuormitusta ja ahdistusta aiheuttavaa asiaa, kuten tilanne veljen kanssa ja mummun kuolema. Osanottoni mummusi poismenon johdosta. Ei ole ihme, jos olet reagoinut noihin asioihin pahalla ololla, etenkin jos lapsuuden ympäristöön vielä lisäksi liittyy traumaattisia muistoja.

      Kirjoitit, että jaoit Facebookissa tilapäivityksen, jossa kerroit huonosta voinnista. Pohdit myös, mitä kaverit mahtavat ajatella sinusta. Minun mielestäni on kuitenkin hienoa, että olet pystynyt olemaan avoin mielen päällä pyörivistä huolista. On tosi tärkeää, että et jää yksin niiden kanssa. Usein helpottaa, kun pääsee jakamaan ajatuksia, oli se sitten kirjoittamalla (kuten olet nyt hienosti tehnyt) tai puhumalla. Jos tahdot kertoa, niin olisi todella mukavaa kuulla, mikä tilanteesi ja vointisi on nyt? Oletko saanut unta? Toivottavasti olo on helpottanut edes hieman.

      Mikäli tahtoisit käsitellä mielen päällä pyöriviä asioita ja tulla juttelemaan niistä anonyymisti ja kahden kesken, siihen löytyy paikkoja myös netistä. Voit halutessasi olla yhteydessä meidän Netari-chatiin tai meidän NetariWA-palveluun. Löydät kyseisten palvelujen tiedot minun käyttäjäprofiilistani.

      Ystävällisin terveisin,
      -Lauri/Pela

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe