Nurmeskoti

Anonyymi

Eläkeläiset ovat hoitamassa eläkeläisiä Nurmeskodilla, osalla ei ole mitään koulutusta. Tottakai, ne ovat halvempia työntekijöitä kuin koulutetut ammattitaitoiset. Näin omaisensa pistää silmään tämä touhu, tiedän , että pitää säästää mutta ei vanhempiemme kustannuksella. Airi Kontro voisi laittaa asiat kuntoon ennenkuin menee viimeinenkin maine ja uskottavuus Nurmeskodilta.

53

3970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä,että joku hoitaa kun teistä vätyksistä ei ole siihen.Olette ihan Imbesilli Imbesilliteetti.

      • Anonyymi

        Sinä et tiedä vanhustyöstä mitään pölkkypää .


      • Anonyymi

        Tuollaisella vastauksella päästään vielä hoidettavaksi.


        Terveisin: pakkohoitooottaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaisella vastauksella päästään vielä hoidettavaksi.


        Terveisin: pakkohoitooottaa

        Oletpas vitsikäs


      • Anonyymi

        Sellaisia ovat


    • Anonyymi

      Asiakkaat ovat ikänsä keränneet kolehtia, saadakseen hoitoa, kun omat voimat ovat vähentyneet ja paikastakin pitää maksaa, joten hoidot kuntoon.

      • Anonyymi

        Päivän paras ja hauskin aamun avaus 😅😃😆


      • Anonyymi

        Kannatan samaa mieltä


    • Anonyymi

      Tai sitten sukulaisille järjestetään työtä, kouluttamattomalle joka ei saa opiskelupaikkaa.

    • Anonyymi

      Hyvä kun on näitä eläkeläisiä. Ovat ammattitaitoisia hyviä hoitajia. Sijaisia kun ei joka puunoksalla kasva.

    • Anonyymi

      Kyllähän monella työpaikalla on nähty, että ei näistä nykyisistä kännykänräplääjistä ole aina apua työympyröissä ja siihen kun lisätään vielä tämä nykyinen uusavuttomuus, niin siitä ei hyvä seuraa. Selvennyksenä, tämä ei koske kaikkia, mutta muutamistakin on harminsa.

    • Anonyymi

      Kyllä sen huomaa tuolla itä-kaupungissa hannikaisella nämä muutamat alle 40-vuotiaat niin sanotut vanhusten hoitajat,jotka ei jaksa muuta,kuin valittaa joka asiasta ja sit ovat minä minä minä vaan ei kukaan muu.

      • Anonyymi

        Laittakaa työpaikan esimiehille viestiä /ottakaa yhteys yleensäkin kokemuksistanne, jos mitä on. Ei Suomi24 hyödytä ketään.


      • Anonyymi

        Tuo on totta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laittakaa työpaikan esimiehille viestiä /ottakaa yhteys yleensäkin kokemuksistanne, jos mitä on. Ei Suomi24 hyödytä ketään.

        Ei auta mitään, omaan pesään ei paskanneta. Työnantaja pitää työntekijänsä puolia.


    • Anonyymi

      Kouluttamattomat hoitajat ovat parhaita hoitajia, heidät voisi rinnastaa jopa sairaanhoitajiin!.

      • Anonyymi

        Hoivakoteihin kaivataan yksilöllisiä kulttuurielämyksiä – "Myös elämän loppuvaiheessa asioita on tehtävä monipuolisesti"
        Seniori- ja vanhustyössä otetaan valtakunnalliseen käyttöön kulttuurinen henkilöprofiili, jonka avulla hoivayksiköiden asukkaiden kiinnostuksen kohteita huomioidaan hoitotyössä aiempaa paremmin.

        Oli pallomerta ja yökerhoa esityksineen. Buffet-ruokailua ja drinkkejä. Oli bingoa, karaokea ja pelikoneita.

        Kulttuurisen vanhustyön verkoston AILI:n projektikoordinaattori Silva Siponkoski muistelee elämystä, jonka hän työkavereineen järjesti vanhainkodin asukkaille. Asukkaan toive oli ollut päästä risteilylle, mikä huonosta liikkumisesta johtuen olisi kuitenkin ollut mahdotonta. Niinpä risteily päätettiin tuoda vanhainkotiin. "Laivan" kyytiin pääsi vaikka sängyssä makaamalla.

        Siponkoski tutki Hämeen ammattikorkeakoulun YAMK-lopputyössään (siirryt toiseen palveluun) kulttuurisen vanhustyön suunnittelua. Työn lopputuloksena syntyi kulttuurisen vanhustyön profiili.

        – Hoivayksiköiden järjestelmiin on iät ja ajat kirjattu asukkaiden ammattiin, harrastuksiin, perheeseen ja kiinostuksen kohteisiin liittyviä tietoja. Tietoa ei ehkä sen suuren määrän vuoksi ole kuitenkaan osattu hyödyntää hoitotyössä, kertoo Siponkoski.

        Siponkosken kehittämän tiedonlouhintamenetelmän ansiosta RAI-LTC-tietokantaan kirjatuista tiedoista saadaan esiin tieto, jonka perusteella hoivakotien asukkaille voidaan tarjota yksilöllisempiä kulttuurielämyksiä.

        Kulttuurisen vanhustyön profiilia on pilotoitu 13 kunnassa, muun muassa Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Tänä vuonna se laajenee valtakunnalliseksi.

        "Elämyksellisen arjen tuottamisessa ei ole kyse pelkästään henkilöresursseista, vaan myös asenteesta"

        Siponkosken mukaan hoitotyössä puhutaan usein kiireestä ja siitä, että perushoidon työt vievät aikaa muun toiminnan suunnittelulta. Siponkoski myöntää, että resursseilla on vaikutusta, mutta usein elämykset syntyvät pienistä oivalluksista.

        – Meillä on monia hoivakoteja, joissa on samanlaiset resurssit, mutta mielekäs ja elämyksellinen arki toteutuu silti vain osassa.

        – Elämyksellisen arjen tuottamisessa ei ole kyse pelkästään henkilöresursseista, vaan myös asenteesta ja yksikön hoitofilosofiasta.

        Siponkosken mukaan muutos voi lähteä liikkeelle lähi- ja sairaanhoitajien koulutuksesta, johon kaivattaisiin lisää kulttuuriin ja elämysten tekemiseen liittyvää opetusta.

        Maailman terveysjärjestö WHO julkaisi vuonna 2019 raportin (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan kulttuuri voi auttaa esimerkiksi masennuksen, dementian ja monen muun sairauden hoidossa. Siponkosken mukaan kulttuuria ja elämyksellisyyttä hyödynnetäänkin suomalaisessa terveydenhuollossa aivan liian vähän.

        – Usein ajatellaan, että nuoremmat tarvitsevat elämyksiä, joiden kautta voivat rakentaa persoonallisuuttaan. Ihminen kuitenkin oppii ja kaipaa elämyksiä koko elämänkaarensa ajan.

        – Myös elämän loppuvaiheessa asioita on tehtävä monipuolisesti. Silloin arjesta tulee sekä hoitajille että asukkaille paljon mielekkäämpää ja lopulta mahtavaakin aikaa, kertoo Siponkoski.


      • Anonyymi

        Nurmeksen terveyskeskuksessa saa erittäin huonoa palvelua,eivät osaa yhtikäs mitään epäpätevää henkilökuntaa.


      • Anonyymi

        Koulumattomat hoitajat ovat hoitoapulaisia ovat hoitopuolella älkää esittäkö työpaikalla niin kuin olisitte päteviä että ole olette vaan pätevien hoitajien jotka ovat apuhoitajia tai muita jne kaverina ns työparinA


    • Anonyymi

      Onko omassa elämässä asiat kunnossa.

    • Anonyymi

      Mikäs siinä häiritseee aloittajaa siis loppupeleissä?

    • Anonyymi

      Vanhustyö

      Vanhustyö on kovien haasteiden edessä, koska ikäihmisten määrä Suomessa on Euroopan kärkitasoa. Vanhustyötä tehdään entistä enemmän kotihoitona ja kodeissaan asuvat ikäkkäät ihmiset ovat monesti erittäin huonokuntoisia. Vanhustyöhön on otettu mukaan monia sähköisiä työvälineitä, joiden tarkoituksena on helpottaa työtä.

      Työpaikkoina ovat ikäihmisten ympärivuorokautisen hoiva- ja hoitopalvelujen lisäksi kotihoito ja kotona asumista tukevat palvelut. Vanhustyön ammattilaisia työskentelee myös ikäihmisten kuntoutumispalveluissa, päiväkeskuksissa ja neuvontapalveluissa.

      Ammattinimikkeenä voi olla mm. kodinhoitaja, kotiavustaja, lähihoitaja, apu- ja perushoitaja, vanhustyöntekijä, viriketoiminnanohjaaja, sairaanhoitaja, geronomi ja sosionomi.

      JHL tarjoaa valttikortit vanhustyöhön

      Moni JHL:n jäsen työskentelee vanhustyön ammattilaisena. He tietävät, miten suuri rooli hyvällä hoidolla on ikäihmisten arjessa. JHL julkaisi keväällä 2019 vanhustyön valttikortit, joilla on tarkoitus muistuttaa, mikä vanhustenhoidossa on tärkeää.

      Vanhustyö on onnistuu, kun työtä saadaan tehdä turvallisessa ympäristössä ja tehtävät vastaavat osaamista.

      Lue vanhustyön valttikortit

      Päivitetty ammattialaopas ilmestynyt

      vanhustyo_opas_kansi_JHL_2018Vanhustyön ammattialaopas on päivitetty. Uutta opasta voi nyt tilata liitosta tai tulostaa suoraan omaan käyttöön.

      JHL:n jäsenille opas on maksuton, muille hinta on 5 euroa käsittelykulut.

      Tilaa vanhustyön ammattialaopas materiaalipankin Oppaat-sivulta.

      Oma esite

      JHL on tehnyt myös Osaajana vanhustyössä -esitteen. Tutustu!

      Osaajana vanhustyössä -esite (pdf, 965 KB)

      Sosiaalinen media

      JHL:n sometunnus.

      Seuraa JHL:n vanhustyön ammattilaiset -ryhmää Facebookissa. Ryhmässä käydään keskustelua alan ajankohtaisista kysymyksistä ja käydään keskustelua alan ammattilaisten kesken.

      Tutkimustuloksia

      Tutustu myös sote alan selvitykset ja raportit osioon.

      Jyväskylän yliopiston vanhustyön kyselytutkimus 2019: Katsaus tutkimusaineistoon

      Jyväskylän yliopisto professori Teppo Krögerin johdolla on saanut valmiiksi NORDCARE2 pohjoismaisen vertailututkimuksen vanhustyöstä. Tutkimuksessa olivat mukana JHL:n Superin ja Tehyn vanhustyön ammattilaiset.

      Jyväskylän yliopiston Hoivatyö muutoksessa -tutkimus.

      JHL vaikuttaa

      JHL neuvottelee sopimukset

      Aloilla noudatetaan työpaikasta riippuen joko jotain julkisten alojen työ- ja virkaehtosopimusta tai yksityisten alojen työehtosopimusta. Julkisen alan sopimuksia ovat kunnallinen, kirkon tai valtion virka- ja työehtosopimus. Yksityisen alan sopimuksia ovat esimerkiksi Avaintes, terveyspalvelualan työehtosopimus ja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus.

      JHL kehittää ammatillista koulutusta

      JHL otti kantaa elokuun lopulla lausunnossaan lähihoitajan perustutkinnon perusteiden uudistamiseen.

      Alan tutkintotoimikunnassa käsitellään vanhustyön erikoisammattitutkintoa ja toimikunnassa on mukana myös JHL:n edustus.

      JHL on ottanut kantaa sosiaalialan ammattihenkilörekisteriin. Liiton mielestä on hyvä, että laillistettuihin ammattinimikkeisiin lisätään geronomin lisäksi myös kuntoutuksen ohjaaja AMK tutkinto.

      JHL pitää tärkeänä, että vanhustyö säilyy sosiaalialan ammattihenkilörekisterissä ja ammatillista koulutusta kehitetään jatkossakin.

      JHL on mukana vanhustyön kehittämisessä

      JHL:n edustajat ovat mukana iäkkäiden henkilöiden palvelujen uudistamistyöryhmän mitoitusjaostossa.

      Lisätietoja löytyy tästä uutisesta

      JHL:n edustajat olivat valmistelemassa omalta osaltaan ikäihmisten laatusuosituksia 2017-2019. Laatusuosituksista löytyy mm. suositukset henkilöstömääristä kotihoidossa ja tehostetussa palveluasumisessa.

      Laatusuositus hyvän ikääntymisen turvaamiseksi ja palvelujen parantamiseksi 2017-2019, STM:n julkaisuja 2017:6

      Vanhustyön ammatillinen koulutus

      Ammattikorkeakoulututkinto geronomi AMK
      Ammattikorkeakoulututkinto sairaanhoitaja AMK
      Sosiaali-ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja
      Vanhustyön erikoisammattitutkinto
      Opetus-ja kulttuuriministeriö, ammatillinen koulutus
      Opetushallitus, ammatillinen koulutus
      Kotihoidossa oli seurantaviikolla päivittäin keskimäärin 3000 asiakasta enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin. Samaan aikaan työntekijöiden määrä on laskenut yli 400 henkilöllä.

    • Anonyymi

      Hyvät kirjoitukset ja osasta sai kunnon naurut 😀😁😂

    • Anonyymi

      Eläkeläisiä kiitellään runsaasti.Ja miksiköhän omaiset kiittelevät NURMeSKODIN työntekijöitä HYVÄSTÄ hoidosta ja palkitsevat hoitajat kukkasilla ja muilla muistamisilla.Nurmeskotiin jonotetaan että päästään parhaaseen hoitoon.Hoitajat ovat koeajalla,jos ei suju tai ei halua olla,niin eikun toiseen hoitopaikkaan kokeilemaan.Ei pidä sanoa väärää todistusta lähimmäisestä,vai lähihoitajista.

    • Anonyymi

      Lähivuosina jonotetaan varmasti vielä moneen paikkaan, kun suuret ikäluokat ovat isomman avun tarpeessa. Onneksi tämä porukka on vielä sitä ikäpolvea, että yrittää mahdollisimman kauvan pärjätä omillaan, eikä ole heti naukumassa apua, ennenkuin on tosi kysymyksessä.

    • Anonyymi

      Millaisia hoitopaikkoja ovat Puistontupa ja Kotiniemen Dementiakoti?

      T.Sairaan vanhuksen omainen

      • Anonyymi

        Attendo isona pörssiyhtiöna ei välitä työntekijöiden jaksamisesta. Voitto otetaan sieltä mistä vaan saadaan. Moni työntekijä on Kotiniemestä/Kotirinteeltä lähteny muualle töihin. Mikään ei muutu kaikki pysyy ennallaan luvattiin Attendokaupan jälkeen. Toisin kuitenkin kävi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Attendo isona pörssiyhtiöna ei välitä työntekijöiden jaksamisesta. Voitto otetaan sieltä mistä vaan saadaan. Moni työntekijä on Kotiniemestä/Kotirinteeltä lähteny muualle töihin. Mikään ei muutu kaikki pysyy ennallaan luvattiin Attendokaupan jälkeen. Toisin kuitenkin kävi.

        Kesätöitä oisi tarjolla


    • Anonyymi

      Ainakin niissä näkyy olevan huutava pula jatkuvasti työntekijöistä ???

    • Anonyymi

      Nurmeskoti 2 työntekijät ravaa jatkuvasti tupakalla, Kontro ei puutu asiaan . Asukkaat ilman hoitajia . Onko tämä oikein ? Omainen

      • Anonyymi

        Pitäisikö tupakointia hieman porrastaa?.


    • Anonyymi

      Savottomaksi niinkuin Siunsoten laitokset, kannatan .

    • Anonyymi

      Tupakointi pitäisi kieltää laissa kokonaan,jos rikkoo lakia niin 5000euron uhkasakko,joka on pakko maksaa tai menee ulosottoon perittäväksi ja jonka voi myös palkasta ulosmitata tai jos omistaa jotain niin nekin voi ulosmitata.Voin sanoa että tupakointi loppuu aika äkkiä.

    • Anonyymi

      Terveyskeskuksessa epäpäteviä hoitajia ja pilaavat toisten elämän ja terveyden,kun eivät osaa hoitaa oikealla tavalla,vaikka säännöt niin sanoisivat.Pitäisi muutamalle antaa potkut

      • Anonyymi

        Laita nimiä kenelle lopputili olisi oikea ratkaisu ?????


    • Anonyymi

      Onko sukulaisuus suhteita?.

    • Anonyymi

      Ei kouluista valmistu automaattisesti hyviä hoitajia eikä koulutus ole tae siitä, että henkilö on sopiva hoitoalalle. Monesti, "ei pätevät henkilöt", ovat oman elämänkokemuksensa ja luonteensa takia hyvinkin sopivia hoitotöihin. Heiltä puuttuu vain se paperi.

    • Anonyymi

      Sama asia pätee usealle alalle.

    • Anonyymi

      Mitä muistoja on entisestä Nurmeksen kodinhoidon esimiehestä Petra Ahtosesta?

    • Anonyymi

      Kyllä ainakin minun äitini viihtyy tosi hyvin Nurmeskodilla.

    • Anonyymi

      Attendo "hoitaa" seniorit nopeasti multiin!

      • Anonyymi

        Sepäse heille tyypillistä


    • Anonyymi

      Joka alalla nykyään vanhuksia töissä

    • Anonyymi

      Hyvä kun on edes hoitajia, olkoon sitten eläkeikäisiä tai nuorempia.

    • Anonyymi

      Siinäkin kodissa on ryöstetty ja anastettu vanhusten varoja!! Paskassa uidaan ja kovasti maksetaan..

    • Anonyymi

      He hoitsut täällä nurmeskodilla huiltaan, ja vanhukset sänkyihin kuivataan. Pian pukkaa savua uuni, on tää hyvä duuni! 👍😊

      • Anonyymi

        Siellähän sykkii👍


    • Nurmeskoti on huono tyopaikkaa. Perehdytys on huonoa. Uusia esim hoitajia ei neuvota. Kaikkien luonne ei vaan ole vanhustenhoitoon sopiva. Esim itse en ole niin sosiaalinen ja innostunut vanhusten hoidosta. Ottavat sellaisia hoitajaksi. Hyvin hoitavat vanhuksia.

    • Anonyymi

      Söin tänään lasagnea..Oleb tottunut syömään maukkaampaa lasagnea. Otin suuhun juustonaksuja, niin maku parani..

      • Anonyymi

        Juustonaksut haisoo ihan ballihieltä 🤢


    • Anonyymi

      Ihana paikka

    • Anonyymi

      Huono työpaikka, ei perehdytystä heti vahvuuteen .esihenkilöiden sukulaiset pääsee tännetöihin

    • Anonyymi

      Ihana

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe