Nurmeskoti

Anonyymi

Eläkeläiset ovat hoitamassa eläkeläisiä Nurmeskodilla, osalla ei ole mitään koulutusta. Tottakai, ne ovat halvempia työntekijöitä kuin koulutetut ammattitaitoiset. Näin omaisensa pistää silmään tämä touhu, tiedän , että pitää säästää mutta ei vanhempiemme kustannuksella. Airi Kontro voisi laittaa asiat kuntoon ennenkuin menee viimeinenkin maine ja uskottavuus Nurmeskodilta.

33

660

  Vastaukset

  • Hyvä,että joku hoitaa kun teistä vätyksistä ei ole siihen.Olette ihan Imbesilli Imbesilliteetti.

   • Sinä et tiedä vanhustyöstä mitään pölkkypää .


   • Tuollaisella vastauksella päästään vielä hoidettavaksi.

    Terveisin: pakkohoitooottaa


  • Asiakkaat ovat ikänsä keränneet kolehtia, saadakseen hoitoa, kun omat voimat ovat vähentyneet ja paikastakin pitää maksaa, joten hoidot kuntoon.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Päivän paras ja hauskin aamun avaus 😅😃😆


  • Tai sitten sukulaisille järjestetään työtä, kouluttamattomalle joka ei saa opiskelupaikkaa.

  • Hyvä kun on näitä eläkeläisiä. Ovat ammattitaitoisia hyviä hoitajia. Sijaisia kun ei joka puunoksalla kasva.

  • Kyllähän monella työpaikalla on nähty, että ei näistä nykyisistä kännykänräplääjistä ole aina apua työympyröissä ja siihen kun lisätään vielä tämä nykyinen uusavuttomuus, niin siitä ei hyvä seuraa. Selvennyksenä, tämä ei koske kaikkia, mutta muutamistakin on harminsa.

  • Kyllä sen huomaa tuolla itä-kaupungissa hannikaisella nämä muutamat alle 40-vuotiaat niin sanotut vanhusten hoitajat,jotka ei jaksa muuta,kuin valittaa joka asiasta ja sit ovat minä minä minä vaan ei kukaan muu.

   • Laittakaa työpaikan esimiehille viestiä /ottakaa yhteys yleensäkin kokemuksistanne, jos mitä on. Ei Suomi24 hyödytä ketään.


  • Kouluttamattomat hoitajat ovat parhaita hoitajia, heidät voisi rinnastaa jopa sairaanhoitajiin!.

   • Hoivakoteihin kaivataan yksilöllisiä kulttuurielämyksiä – "Myös elämän loppuvaiheessa asioita on tehtävä monipuolisesti"
    Seniori- ja vanhustyössä otetaan valtakunnalliseen käyttöön kulttuurinen henkilöprofiili, jonka avulla hoivayksiköiden asukkaiden kiinnostuksen kohteita huomioidaan hoitotyössä aiempaa paremmin.

    Oli pallomerta ja yökerhoa esityksineen. Buffet-ruokailua ja drinkkejä. Oli bingoa, karaokea ja pelikoneita.

    Kulttuurisen vanhustyön verkoston AILI:n projektikoordinaattori Silva Siponkoski muistelee elämystä, jonka hän työkavereineen järjesti vanhainkodin asukkaille. Asukkaan toive oli ollut päästä risteilylle, mikä huonosta liikkumisesta johtuen olisi kuitenkin ollut mahdotonta. Niinpä risteily päätettiin tuoda vanhainkotiin. "Laivan" kyytiin pääsi vaikka sängyssä makaamalla.

    Siponkoski tutki Hämeen ammattikorkeakoulun YAMK-lopputyössään (siirryt toiseen palveluun) kulttuurisen vanhustyön suunnittelua. Työn lopputuloksena syntyi kulttuurisen vanhustyön profiili.

    – Hoivayksiköiden järjestelmiin on iät ja ajat kirjattu asukkaiden ammattiin, harrastuksiin, perheeseen ja kiinostuksen kohteisiin liittyviä tietoja. Tietoa ei ehkä sen suuren määrän vuoksi ole kuitenkaan osattu hyödyntää hoitotyössä, kertoo Siponkoski.

    Siponkosken kehittämän tiedonlouhintamenetelmän ansiosta RAI-LTC-tietokantaan kirjatuista tiedoista saadaan esiin tieto, jonka perusteella hoivakotien asukkaille voidaan tarjota yksilöllisempiä kulttuurielämyksiä.

    Kulttuurisen vanhustyön profiilia on pilotoitu 13 kunnassa, muun muassa Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Tänä vuonna se laajenee valtakunnalliseksi.

    "Elämyksellisen arjen tuottamisessa ei ole kyse pelkästään henkilöresursseista, vaan myös asenteesta"

    Siponkosken mukaan hoitotyössä puhutaan usein kiireestä ja siitä, että perushoidon työt vievät aikaa muun toiminnan suunnittelulta. Siponkoski myöntää, että resursseilla on vaikutusta, mutta usein elämykset syntyvät pienistä oivalluksista.

    – Meillä on monia hoivakoteja, joissa on samanlaiset resurssit, mutta mielekäs ja elämyksellinen arki toteutuu silti vain osassa.

    – Elämyksellisen arjen tuottamisessa ei ole kyse pelkästään henkilöresursseista, vaan myös asenteesta ja yksikön hoitofilosofiasta.

    Siponkosken mukaan muutos voi lähteä liikkeelle lähi- ja sairaanhoitajien koulutuksesta, johon kaivattaisiin lisää kulttuuriin ja elämysten tekemiseen liittyvää opetusta.

    Maailman terveysjärjestö WHO julkaisi vuonna 2019 raportin (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan kulttuuri voi auttaa esimerkiksi masennuksen, dementian ja monen muun sairauden hoidossa. Siponkosken mukaan kulttuuria ja elämyksellisyyttä hyödynnetäänkin suomalaisessa terveydenhuollossa aivan liian vähän.

    – Usein ajatellaan, että nuoremmat tarvitsevat elämyksiä, joiden kautta voivat rakentaa persoonallisuuttaan. Ihminen kuitenkin oppii ja kaipaa elämyksiä koko elämänkaarensa ajan.

    – Myös elämän loppuvaiheessa asioita on tehtävä monipuolisesti. Silloin arjesta tulee sekä hoitajille että asukkaille paljon mielekkäämpää ja lopulta mahtavaakin aikaa, kertoo Siponkoski.


   • Nurmeksen terveyskeskuksessa saa erittäin huonoa palvelua,eivät osaa yhtikäs mitään epäpätevää henkilökuntaa.


   • Koulumattomat hoitajat ovat hoitoapulaisia ovat hoitopuolella älkää esittäkö työpaikalla niin kuin olisitte päteviä että ole olette vaan pätevien hoitajien jotka ovat apuhoitajia tai muita jne kaverina ns työparinA


  • Onko omassa elämässä asiat kunnossa.

  • Mikäs siinä häiritseee aloittajaa siis loppupeleissä?

  • Vanhustyö

   Vanhustyö on kovien haasteiden edessä, koska ikäihmisten määrä Suomessa on Euroopan kärkitasoa. Vanhustyötä tehdään entistä enemmän kotihoitona ja kodeissaan asuvat ikäkkäät ihmiset ovat monesti erittäin huonokuntoisia. Vanhustyöhön on otettu mukaan monia sähköisiä työvälineitä, joiden tarkoituksena on helpottaa työtä.

   Työpaikkoina ovat ikäihmisten ympärivuorokautisen hoiva- ja hoitopalvelujen lisäksi kotihoito ja kotona asumista tukevat palvelut. Vanhustyön ammattilaisia työskentelee myös ikäihmisten kuntoutumispalveluissa, päiväkeskuksissa ja neuvontapalveluissa.

   Ammattinimikkeenä voi olla mm. kodinhoitaja, kotiavustaja, lähihoitaja, apu- ja perushoitaja, vanhustyöntekijä, viriketoiminnanohjaaja, sairaanhoitaja, geronomi ja sosionomi.

   JHL tarjoaa valttikortit vanhustyöhön

   Moni JHL:n jäsen työskentelee vanhustyön ammattilaisena. He tietävät, miten suuri rooli hyvällä hoidolla on ikäihmisten arjessa. JHL julkaisi keväällä 2019 vanhustyön valttikortit, joilla on tarkoitus muistuttaa, mikä vanhustenhoidossa on tärkeää.

   Vanhustyö on onnistuu, kun työtä saadaan tehdä turvallisessa ympäristössä ja tehtävät vastaavat osaamista.

   Lue vanhustyön valttikortit

   Päivitetty ammattialaopas ilmestynyt

   vanhustyo_opas_kansi_JHL_2018Vanhustyön ammattialaopas on päivitetty. Uutta opasta voi nyt tilata liitosta tai tulostaa suoraan omaan käyttöön.

   JHL:n jäsenille opas on maksuton, muille hinta on 5 euroa + käsittelykulut.

   Tilaa vanhustyön ammattialaopas materiaalipankin Oppaat-sivulta.

   Oma esite

   JHL on tehnyt myös Osaajana vanhustyössä -esitteen. Tutustu!

   Osaajana vanhustyössä -esite (pdf, 965 KB)

   Sosiaalinen media

   JHL:n sometunnus.

   Seuraa JHL:n vanhustyön ammattilaiset -ryhmää Facebookissa. Ryhmässä käydään keskustelua alan ajankohtaisista kysymyksistä ja käydään keskustelua alan ammattilaisten kesken.

   Tutkimustuloksia

   Tutustu myös sote alan selvitykset ja raportit osioon.

   Jyväskylän yliopiston vanhustyön kyselytutkimus 2019: Katsaus tutkimusaineistoon

   Jyväskylän yliopisto professori Teppo Krögerin johdolla on saanut valmiiksi NORDCARE2 pohjoismaisen vertailututkimuksen vanhustyöstä. Tutkimuksessa olivat mukana JHL:n Superin ja Tehyn vanhustyön ammattilaiset.

   Jyväskylän yliopiston Hoivatyö muutoksessa -tutkimus.

   JHL vaikuttaa

   JHL neuvottelee sopimukset

   Aloilla noudatetaan työpaikasta riippuen joko jotain julkisten alojen työ- ja virkaehtosopimusta tai yksityisten alojen työehtosopimusta. Julkisen alan sopimuksia ovat kunnallinen, kirkon tai valtion virka- ja työehtosopimus. Yksityisen alan sopimuksia ovat esimerkiksi Avaintes, terveyspalvelualan työehtosopimus ja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus.

   JHL kehittää ammatillista koulutusta

   JHL otti kantaa elokuun lopulla lausunnossaan lähihoitajan perustutkinnon perusteiden uudistamiseen.

   Alan tutkintotoimikunnassa käsitellään vanhustyön erikoisammattitutkintoa ja toimikunnassa on mukana myös JHL:n edustus.

   JHL on ottanut kantaa sosiaalialan ammattihenkilörekisteriin. Liiton mielestä on hyvä, että laillistettuihin ammattinimikkeisiin lisätään geronomin lisäksi myös kuntoutuksen ohjaaja AMK tutkinto.

   JHL pitää tärkeänä, että vanhustyö säilyy sosiaalialan ammattihenkilörekisterissä ja ammatillista koulutusta kehitetään jatkossakin.

   JHL on mukana vanhustyön kehittämisessä

   JHL:n edustajat ovat mukana iäkkäiden henkilöiden palvelujen uudistamistyöryhmän mitoitusjaostossa.

   Lisätietoja löytyy tästä uutisesta

   JHL:n edustajat olivat valmistelemassa omalta osaltaan ikäihmisten laatusuosituksia 2017-2019. Laatusuosituksista löytyy mm. suositukset henkilöstömääristä kotihoidossa ja tehostetussa palveluasumisessa.

   Laatusuositus hyvän ikääntymisen turvaamiseksi ja palvelujen parantamiseksi 2017-2019, STM:n julkaisuja 2017:6

   Vanhustyön ammatillinen koulutus

   Ammattikorkeakoulututkinto geronomi AMK
   Ammattikorkeakoulututkinto sairaanhoitaja AMK
   Sosiaali-ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja
   Vanhustyön erikoisammattitutkinto
   Opetus-ja kulttuuriministeriö, ammatillinen koulutus
   Opetushallitus, ammatillinen koulutus
   Kotihoidossa oli seurantaviikolla päivittäin keskimäärin 3000 asiakasta enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin. Samaan aikaan työntekijöiden määrä on laskenut yli 400 henkilöllä.

  • Hyvät kirjoitukset ja osasta sai kunnon naurut 😀😁😂

  • Eläkeläisiä kiitellään runsaasti.Ja miksiköhän omaiset kiittelevät NURMeSKODIN työntekijöitä HYVÄSTÄ hoidosta ja palkitsevat hoitajat kukkasilla ja muilla muistamisilla.Nurmeskotiin jonotetaan että päästään parhaaseen hoitoon.Hoitajat ovat koeajalla,jos ei suju tai ei halua olla,niin eikun toiseen hoitopaikkaan kokeilemaan.Ei pidä sanoa väärää todistusta lähimmäisestä,vai lähihoitajista.

  • Lähivuosina jonotetaan varmasti vielä moneen paikkaan, kun suuret ikäluokat ovat isomman avun tarpeessa. Onneksi tämä porukka on vielä sitä ikäpolvea, että yrittää mahdollisimman kauvan pärjätä omillaan, eikä ole heti naukumassa apua, ennenkuin on tosi kysymyksessä.

  • Millaisia hoitopaikkoja ovat Puistontupa ja Kotiniemen Dementiakoti?

   T.Sairaan vanhuksen omainen

   • Attendo isona pörssiyhtiöna ei välitä työntekijöiden jaksamisesta. Voitto otetaan sieltä mistä vaan saadaan. Moni työntekijä on Kotiniemestä/Kotirinteeltä lähteny muualle töihin. Mikään ei muutu kaikki pysyy ennallaan luvattiin Attendokaupan jälkeen. Toisin kuitenkin kävi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Attendo isona pörssiyhtiöna ei välitä työntekijöiden jaksamisesta. Voitto otetaan sieltä mistä vaan saadaan. Moni työntekijä on Kotiniemestä/Kotirinteeltä lähteny muualle töihin. Mikään ei muutu kaikki pysyy ennallaan luvattiin Attendokaupan jälkeen. Toisin kuitenkin kävi.

    Kesätöitä oisi tarjolla


  • Ainakin niissä näkyy olevan huutava pula jatkuvasti työntekijöistä ???

  • Nurmeskoti 2 työntekijät ravaa jatkuvasti tupakalla, Kontro ei puutu asiaan . Asukkaat ilman hoitajia . Onko tämä oikein ? Omainen

   • Pitäisikö tupakointia hieman porrastaa?.


  • Savottomaksi niinkuin Siunsoten laitokset, kannatan .

  • Tupakointi pitäisi kieltää laissa kokonaan,jos rikkoo lakia niin 5000euron uhkasakko,joka on pakko maksaa tai menee ulosottoon perittäväksi ja jonka voi myös palkasta ulosmitata tai jos omistaa jotain niin nekin voi ulosmitata.Voin sanoa että tupakointi loppuu aika äkkiä.

  • Terveyskeskuksessa epäpäteviä hoitajia ja pilaavat toisten elämän ja terveyden,kun eivät osaa hoitaa oikealla tavalla,vaikka säännöt niin sanoisivat.Pitäisi muutamalle antaa potkut

   • Laita nimiä kenelle lopputili olisi oikea ratkaisu ?????


  • Onko sukulaisuus suhteita?.

  • Ei kouluista valmistu automaattisesti hyviä hoitajia eikä koulutus ole tae siitä, että henkilö on sopiva hoitoalalle. Monesti, "ei pätevät henkilöt", ovat oman elämänkokemuksensa ja luonteensa takia hyvinkin sopivia hoitotöihin. Heiltä puuttuu vain se paperi.

  • Sama asia pätee usealle alalle.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut