Letrozolesta kokemuksia?

Onko kellää jääny ylimääräseks kyseistä lääkettä?
Kiinostais..

10

7352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi hakuat ko.lääkettä? Jos tarvitset, niin lääkäri antaa reseptin. Sitten voit kokeilla.

    • Anonyymi

      Olen syönyt letrozoleja yli 5 vuotta (reseptin loppuun), koska olen iäkäs ja sairastanut rintasyövän. Ehkäisee rintasyövän uusiutumista ja aiheuttaa keinotekoisen "kuumeen" eli on hirveä hiki koko ajan. Katsoin australialaista ohjetta siitä, että annos, minkä lääkäri Suomessa määrää, on ihan liian iso ja aiheuttaa todella karsean kuumotuksen, annoksen voi aussien mukaan vähentää neljäsosataplettiin ja siltikin teho on sama ja elinikäodote on hyvä. Jotkut käyttävät lääkettä laihdutukseen, mutta ainakin minulla lääke kerää nestettä kehoon ja kun olen palannut pätkätöihin sote-alalle, niin yksikin työnantaja varmaan luuli kaappijuopoksi!

      • Anonyymi

        Jos ei muilla niin ainakin sote-alalla työskentelevällä on saletisti sen verran järkeä päässä, ettei lähde reseptilääkkeitä muille toimittamaan.


      • Klikkaa mun profiilia ja kirjoita suoraan mun sähkikseen .. Jutellaan aiheesta.


    • Anonyymi

      Kamala tökötti. Älä ilman syytä mene syömään - vai haluatko itsellesi vaihdevuodet ja lisänä luuston hajoamisen sekä kaameat lihaskivut

    • Anonyymi

      Kyllä on kokemusta. Letrozol on rintasyövän estolääke. Söin sitä muutaman kuukauden ja se riitti. Pari viikkoa aloituksen jälkeen alkoivat nivelkivut. Yöllä sormet jumittuivat koukkuun ja ne piti aukaista joka aamu palloa puristamalla ja sormia venyttämällä. Se sattui. Jos yritti leikata veitsellä vaikkapa tomaattia tai perunaa, niin vihlaus saattoi tulla yllättäen ranteeseen. Eli ihan mitä vaan leikkasi, niin saattoi vihlaus tulla. Paistinpannua tai mitään muutakaan kuumaa ei uskaltanut nostella. Kun vihlaus tuli, niin se lamautti käden ja pannu tai lautanen putosi lattialle aivan varmasti. Niitä vihlasukipuja ei pystynyt ennakoimaan. Kauppakasseja ei voinut kantaa, koska kädet yksinkertaisesti olivat niin kipeät ja puristusvoima oli olematon. Vihloi ja sattui aina ja kokoajan. Lisäksi ne nostivat mulla maksan arvot kattoon.

      Letrozol vaihdettiin mulla sitten Tamofeniin ja sen kanssa on mennyt ihan hyvin.

    • Anonyymi

      No, ei ole. Mutta on helvetillinen lääke siinä mielessä, että olen puoli vuotta syönyt ja edelleen uni on ihan sekaisin. Nukun nukahtamislääkkeillä nelisen tuntia kerrallaan, sitten pyörin monta tuntia ja sitten nukun taas melatoniinilla tai muulla sen loppu nelisen tuntia, jonka tarvitsen Eli nukkumisprojektiin menee puoli vuorokautta ja täytyy käyttää tosi vahvaa nukkumisaineiden arsenaalia, että se jotenkin toimii.

      Unodin pariksi päiväksi ottaa, niin ihan hyvin pelitti vanha nukkumistapani. Oikein ihmettelin ja sitten hoksasin, että olen unohtanut ottaa Letrozolin. Sitten kun otin, niin oli kyllä helvetillinen yö, taas.

      Syöpikseltä sanotaa, että vaihda ottamisaikaa. No, olen vaihtanut eikä se auta. Missään lääkettä koskevissa selosteissa ei -tietenkään! -kerrota, miten tällaisia haittoja voi koittaa vähentää.

      Joku kirjoitti, että australialisilla on pienempi annos. Sitä minäkin olen ajatellut, että voisiko kokeilla puolikasta lääkkeestä tai joka toinen päivä. Vähän ihmetyttää, kun on uutisoitu miten Syöpistä on palkittu täsmähoidon kehittämisestä rintasyöpään. Sitten kuitenkin kaikille määrätään ihan samat lääkeannokset ja sädetysmäärät, näköjään. Tietenkin hoidosta saa olla kiitollinen.

      On se vähän rankkaa, kun olin ihan perusterve ihminen ja löydettiin perusmammossa pieni syöpäkasvain, niin sitten elämä menee vuosiksi ihan sekaisin. Onko se sen väärti kuusikymppisellä, mietin.

      • Anonyymi

        Mikä on määrätty päiväannos?


      • Anonyymi

        Minulla ihan sama tilanne, paitsi että olen ottanut lääkkeen vasta kahtena päivänä, joten ei vielä tietoa haittavaikutuksista. Yksilöllisiä? Miten pian niitä alkaa tulla?

        Myös minä olin täysin terve, reipas ja liikunnallinen ennen pienen kasvaimeni (n. 1 cm) löytymistä. Olen lähes 70 v. ja harkitsen kyllä Letrozolista luopumista, mikäli pahoja haittoja ilmaantuu. En todellakaan halua viittä vuotta (ehkä viimeisiäni) kärsiä lääkkeen takia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      526
      2671
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe