Köyhällä perijällä hyvät oltavat nollakorkojen aikana

Anonyymi

Keskustelin mielenkiinnosta tuossa verottajan, pankin ja kelan kanssa perinnön vaikutuksesta työmarkkinatukeen, asumistukeen ja toimeentulotukeen. Toimeentulotuen osalta asia on selvä. Ne ovat käytettävissä olevia varoja ja toimeentulotukea ei saa, mutta tuhdilla perinnöllä pötkii pitkälle, koska korot ovat olemattomat ja perintöä syö käytännössä vain toimeentulotuen laskennallinen saamatta jäänyt osuus ja hieman alennettu asumis- ja työmarkkinatuki perinnön suuruudesta riippuen.

Korkoprosentti tavallisella käyttelutilillä on keskimäärin noin 0,1% eli kun saa esimerkiksi 500.000€ perinnön, niin ainoastaan korkotulot lasketaan kuukausittaiseksi tuloksi. Korkotuotto 500.000 eurosta on vuodessa noin 500€ ja kuukausituotto olisi siis 500€ / 12 = 41,67€. Jos henkilö saa asumistukes esimerkiksi 280€, niin hän saa sitä korkotuotosta johtuen kuitenkin 238,33€. Sama koskee työttömarkkinatukea. Se vähenee vain korkotuoton verran kuukaudessa. Jos perintö on vain kymppitonneja, niin siinä tapauksessa asumistuen ja työmarkkinatuen saa lähes sellaisenaan euron tai parin pienempänä.

Lähes nollakoroissa on se mainio hyöty, että kun korkotuottoa ei omaisuudesta juurikaan saa, niin välillisesti yhteiskunta kompensoi korkotuotot voimassa olevan lainsäädännön mukaan.

Eli matemaattisesti saadessa suuren perinnön, kannattaa olla mahdollisimman perseaukinen, jolloin yhteiskunta subventoi korkotuottojen menetykset myöntämällä ruhtinaallisesti asumistukea ja työmarkkinatukea.

8

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä sinulla ainakin suunnitelmat/laskelmat kiertää vähän isommankin kehän kautta.

      En usko että kovinkaan moni hakeutuu systemaattisesti työttömäksi ja toimeentulotuen varaan, odotellakseen jotain 500 tuhannen euron perintöä jostain mistä ei ole tietoa.

      Rikkailla voi toki asiat olla suunnitellumminkin näin, mutta vähän epäilen että heillä on muutakin tekemistä kuin neppailla sossun ja Kelan kanssa.

      Skenaariosi toki voi pitää paikkansa, mutta tosiaan, luuletko että joku tuohon pyörittelyyn ihan oikeasti vuosikausiksi systemaattisesti ja suunnitellusti lähtisi, varmaan on elämällä muutakin käyttöä kuin taktikoida jonkin sossun maksaman asumiskulun kanssa.

      Ihan oikeasti, keksi nyt jotain muuta tekemistä kyvyillesi, varmasti saat tuolle 500k eurolle muutakin käyttöä kuin jemmailla sitä jossain kunnallisessa asumisessa pultsarit naapurina.

    • Anonyymi

      Kyllähän totuus on, että harva noin isoja perintöjä saa. Toimeentulotuki lähtee heti vaikka saat vain tonnin.

    • Anonyymi

      Jos joku köyhä perijä tuollaisia rahoja saa niin sehän on ihan hyvä vain, elämään saa uutta suuntaa jos vain ei hölmöile rahojaan. Toivottavasti jotkut onnekkaat saa asiansa edes tuollaiseen tilaan.

      Se mikä oksettaa enemmän, että varakkaampi väestönosa käyttää näitä hyödykseen ihan systemaattisesti, eihän Suomessakaan suurin ongelma ole se että tuetaan köyhiä, vaan se, että tukirahat menee väärin taskuihin myös heille joilla tosiasiallisesti olisi varaa rahoittaa omat menonsa ilman tukiakin.

    • Anonyymi

      No ainakin asumistuess eläkeläisen on talletusraja tussa 16500 paikkeilla.
      Sen jälkeen 8 prosenttia ylimenevästä huomioidaan vähentävänä .

    • Anonyymi

      Perintö voi olla pienempikin ja usein kuolleet jättävät henkivakuutuksia joiden määrä voi olla tuhansista kymmeniin tuhansiin. Jos tuo luettaisiin kokonaisuudessaan asumistuessa tuloksi, niin asumistuki putoaisi nollaan ja rahat pitäisi syödä. Tuon takia asumituki on tulosidonnainen, eikä koroton raha pankkitilillä vaikuta asumistukeen. Korot vaikuttavat. Saavathan rikkaatkin tukia ja verovähennyksiä, missä ei oteta huomioon pelkkiä talletuksia.

      • Anonyymi

        Tukia kuitenkin on monenlaisia, ja toimeentulotuki on sitten sellainen, joka laitetaan nollille jos on varallisuutta. Syöt ensin perintösi pois ennenkuin toimeentulotuelle on asiaa.

        Ja näin kuuluu asian mennäkin ei toimeentulotuella pidä varakkaita tukea. Sinällään sääli että näissä asioissa voi kohtelu eri ihmisten välillä tuntua hyvinkin epäreilulta, mutta minkäs sille voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tukia kuitenkin on monenlaisia, ja toimeentulotuki on sitten sellainen, joka laitetaan nollille jos on varallisuutta. Syöt ensin perintösi pois ennenkuin toimeentulotuelle on asiaa.

        Ja näin kuuluu asian mennäkin ei toimeentulotuella pidä varakkaita tukea. Sinällään sääli että näissä asioissa voi kohtelu eri ihmisten välillä tuntua hyvinkin epäreilulta, mutta minkäs sille voi.

        Mutta on täysin epäreilua jos köyhä saa varastetusta pölkupyörästään korvauksen vakuutuksesta, korvaus vähentää kokonaisuudesaan toimeentulotuen määrää.


    • Anonyymi

      Jaa-a, enpä noista tiedä enkä mahdottomasti välitäkään. Perintöverot on kuitenkin maksettava!
      Tavallista on, että se paappa poistuu ensin ja leski jää asumaan joko pikkutönöön t. isompaan hirsihumiskaan. Hän ei välttämättä omista sitä vaan aikuiset lapset omistavat ja maksavat perintöverot, vaikkeivat saa asuntoa vielä haltuunsa. Kuluja tulee, vaikkei leskeä olisikaan. Yksimielisyys puuttuu sisaruksiltakin.

      Lesken asuessa talo ränsistyy. Hän ei ehkä ymmärräkään miten talosta pitää huolehtia eikä löydy rahaa. Aikuiset lapset asuvat jossakin ja saavat asumistukea? Lesken kuollessa on epäselvää onko talo edes myyntikelpoinen! Ja sitt pitäs löytää ostaja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe