Jumalan suojassa

Anonyymi

Ju­ma­la ei ole jät­tä­nyt luo­ma­kun­taa oman on­nen­sa no­jaan. Näin to­det­tiin Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) vuo­den­vaih­teen pu­hu­jien­ko­kouk­ses­sa Jy­väs­ky­län rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä. Luot­ta­mus Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen nou­si esil­le mo­nes­sa pu­heen­vuo­ros­sa. Kes­kus­te­lun joh­dan­nok­si kuul­tiin Esa Kouk­ka­rin pi­tä­mä alus­tus ai­hees­ta Ju­ma­la on luo­ma­kun­nan Her­ra.

Ko­koon­tu­mi­ses­sa roh­kais­tiin luot­ta­maan kaik­ki­val­ti­aan Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen ja var­je­luk­seen, vaik­ka ajas­sam­me on mo­nen­lai­sia glo­baa­le­ja on­gel­mia. Olem­me Ju­ma­lan lap­sia ja eläm­me hä­nen huo­len­pi­ton­sa va­ras­sa.

Ju­ma­la tun­tee luo­man­sa maa­il­man ja jo­kai­sen ih­mi­sen sy­dä­men. Pu­heen­vuo­rois­sa ke­ho­tet­tiin koh­taa­maan ja kuun­te­le­maan toi­si­am­me. Eri­tyi­ses­ti ke­ho­tet­tiin avoi­meen kes­kus­te­luun nuor­ten kans­sa hei­tä kuor­mit­ta­vis­ta ky­sy­myk­sis­tä.

Kes­kus­te­lus­sa tuli esil­le luo­ma­kun­nan tila ja elä­män suo­je­le­mi­nen. Saar­nois­sa oli­si tär­keä ju­lis­taa us­kon saar­naa sekä luo­da tu­le­vai­suu­den ja toi­von nä­kö­a­lo­ja.

Pu­hu­jia roh­kais­tiin pe­reh­ty­mään Ju­ma­lan sa­naan ja tuo­maan sen vies­tiä täs­sä ajas­sa elä­vil­le ih­mi­sil­le. Luon­toa tu­lee suo­jel­la, mut­ta se ei voi men­nä Ju­ma­lan tah­don edel­le. Ju­ma­lan uut­ta luo­va työ jat­kuu, ja Ju­ma­lan luo­ma elä­mä on ai­na pyhä.

Pu­heen­vuo­rois­sa ko­ros­tui myös Ju­ma­lan sa­nan kuu­le­mi­sen mer­ki­tys. Maal­lis­tu­mi­nen ja kii­rei­nen elä­män­ta­pa ovat vie­mäs­sä aja­tuk­sia ajal­lis­ten asi­oi­den pa­riin. Syn­ti ja sen ai­kaan­saa­mat il­mi­öt ovat uu­del­la ta­val­la lä­hel­läm­me.

Mo­net ky­sy­myk­set ko­et­te­le­vat us­koa. Lä­him­mäi­si­nä mei­dän tu­li­si roh­kais­ta toi­si­am­me us­ko­maan ja tu­le­maan Ju­ma­lan sa­nan kuu­loon seu­roi­hin. Sin­ne oli­si hyvä kut­sua avoi­mes­ta kaik­kia ih­mi­siä. Jee­sus lä­het­ti oman­sa ju­lis­ta­maan Ju­ma­lan val­ta­kun­nan ilo­sa­no­maa kaik­ki­al­le maa­il­maan.

Alus­tuk­ses­sa to­det­tiin, et­tä Ju­ma­lan on val­ta­kun­ta, voi­ma ja kun­nia. Luo­ma­kun­ta elää ja py­syy Ju­ma­lan sa­nan va­ras­sa. Hä­nen val­tan­sa on ää­re­tön ja ikui­nen. Tämä luo­ma­kun­ta ja ih­mi­sen ruu­mis on ajal­li­nen ja ka­to­a­va, mut­ta sie­lu on ian­kaik­ki­nen. Lu­paus ian­kaik­ki­ses­ta elä­mäs­tä Ju­ma­lan luo­na tai­vaas­sa on Raa­ma­tun pe­las­tus­his­to­ri­an hui­pen­nus.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyä näi o!

   Ei Jumala luomakuntaansa ole jättänyt oman onnensa nojaan. Jumalalla vaan on hiukka kiireitä, niin ei se ehi Autralian tai Amazonin maastopaloja sammuttelemaan.
   Kohta puoli maapalloa palanut, mutta se on Jumalan sallimus se. Se on sallimusta se, että koalat kuolee sukupuuttoon.

   Ilman muuta me jumalan lapset luotamme Hänen johdatukseensa ja varjelukseensa. Varmuuden vuoksi kuitenkin ryöstämme vanhoja mummoja ja pappoja ihan laillisesti epämääräisten ovi-, ikkuna-, keittiö-, ja kattoremonttien muodossa.
   Jos se Jumala vaikka unohtaakin siunata sitä maallista hyvää, niin ihan varmuuden vuoksi olemme suunnattoman ahneita kakkiaisia.

   Jumala tuntee jokaisen luomansa ihmisen sydämen. Kyä näin on, totta Mooses!
   Putinin ja Trumpin sieluista ei edes Jumala ota selvää! Saati Sipilän tahi Marinin.
   Mutta kyllä Jumala tuntee omansa.

   Keskusteluissa tuli esiin luomakunnan tila. Kehoitimme uskovaisia rukoilemaan alati laajenevien maastopalojen ja maailmanrauhan puolesta. Se riittää. Ei meillä ole syytä tarttua sammutusletkuihin tai mennä armeijaan. Jumala hoitaa sammuttelut ja maanpuolustuksen. Kyä näin on, kautta Sipilän parran!

   Lähimmäisinä meidän tulee pakottaa toisiamme uskomaan ja tulemaan jumalan sanan kuuloon. Se on hoitokokous tai seurat! Saat valita. Muistakaa: Olemme veljiemme (ja vähemiarvoisten sisarten) vartijoita!

   Että ei tässä meillä muuta, mutta kannattaa tosiaan jatkaa ahneuden, riiston, hyväksikäytön, kusetuksen ja omahyväisyyden linjalla. Jumala on antanut siihen oikeutuksen!

  • Tässä ei luonnonsuojeluita tarvita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   11647
  2. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   57
   4524
  3. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   263
   3912
  4. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   58
   2476
  Aihe