Jumalan suojassa

Anonyymi

Ju­ma­la ei ole jät­tä­nyt luo­ma­kun­taa oman on­nen­sa no­jaan. Näin to­det­tiin Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) vuo­den­vaih­teen pu­hu­jien­ko­kouk­ses­sa Jy­väs­ky­län rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä. Luot­ta­mus Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen nou­si esil­le mo­nes­sa pu­heen­vuo­ros­sa. Kes­kus­te­lun joh­dan­nok­si kuul­tiin Esa Kouk­ka­rin pi­tä­mä alus­tus ai­hees­ta Ju­ma­la on luo­ma­kun­nan Her­ra.

Ko­koon­tu­mi­ses­sa roh­kais­tiin luot­ta­maan kaik­ki­val­ti­aan Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen ja var­je­luk­seen, vaik­ka ajas­sam­me on mo­nen­lai­sia glo­baa­le­ja on­gel­mia. Olem­me Ju­ma­lan lap­sia ja eläm­me hä­nen huo­len­pi­ton­sa va­ras­sa.

Ju­ma­la tun­tee luo­man­sa maa­il­man ja jo­kai­sen ih­mi­sen sy­dä­men. Pu­heen­vuo­rois­sa ke­ho­tet­tiin koh­taa­maan ja kuun­te­le­maan toi­si­am­me. Eri­tyi­ses­ti ke­ho­tet­tiin avoi­meen kes­kus­te­luun nuor­ten kans­sa hei­tä kuor­mit­ta­vis­ta ky­sy­myk­sis­tä.

Kes­kus­te­lus­sa tuli esil­le luo­ma­kun­nan tila ja elä­män suo­je­le­mi­nen. Saar­nois­sa oli­si tär­keä ju­lis­taa us­kon saar­naa sekä luo­da tu­le­vai­suu­den ja toi­von nä­kö­a­lo­ja.

Pu­hu­jia roh­kais­tiin pe­reh­ty­mään Ju­ma­lan sa­naan ja tuo­maan sen vies­tiä täs­sä ajas­sa elä­vil­le ih­mi­sil­le. Luon­toa tu­lee suo­jel­la, mut­ta se ei voi men­nä Ju­ma­lan tah­don edel­le. Ju­ma­lan uut­ta luo­va työ jat­kuu, ja Ju­ma­lan luo­ma elä­mä on ai­na pyhä.

Pu­heen­vuo­rois­sa ko­ros­tui myös Ju­ma­lan sa­nan kuu­le­mi­sen mer­ki­tys. Maal­lis­tu­mi­nen ja kii­rei­nen elä­män­ta­pa ovat vie­mäs­sä aja­tuk­sia ajal­lis­ten asi­oi­den pa­riin. Syn­ti ja sen ai­kaan­saa­mat il­mi­öt ovat uu­del­la ta­val­la lä­hel­läm­me.

Mo­net ky­sy­myk­set ko­et­te­le­vat us­koa. Lä­him­mäi­si­nä mei­dän tu­li­si roh­kais­ta toi­si­am­me us­ko­maan ja tu­le­maan Ju­ma­lan sa­nan kuu­loon seu­roi­hin. Sin­ne oli­si hyvä kut­sua avoi­mes­ta kaik­kia ih­mi­siä. Jee­sus lä­het­ti oman­sa ju­lis­ta­maan Ju­ma­lan val­ta­kun­nan ilo­sa­no­maa kaik­ki­al­le maa­il­maan.

Alus­tuk­ses­sa to­det­tiin, et­tä Ju­ma­lan on val­ta­kun­ta, voi­ma ja kun­nia. Luo­ma­kun­ta elää ja py­syy Ju­ma­lan sa­nan va­ras­sa. Hä­nen val­tan­sa on ää­re­tön ja ikui­nen. Tämä luo­ma­kun­ta ja ih­mi­sen ruu­mis on ajal­li­nen ja ka­to­a­va, mut­ta sie­lu on ian­kaik­ki­nen. Lu­paus ian­kaik­ki­ses­ta elä­mäs­tä Ju­ma­lan luo­na tai­vaas­sa on Raa­ma­tun pe­las­tus­his­to­ri­an hui­pen­nus.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyä näi o!

   Ei Jumala luomakuntaansa ole jättänyt oman onnensa nojaan. Jumalalla vaan on hiukka kiireitä, niin ei se ehi Autralian tai Amazonin maastopaloja sammuttelemaan.
   Kohta puoli maapalloa palanut, mutta se on Jumalan sallimus se. Se on sallimusta se, että koalat kuolee sukupuuttoon.

   Ilman muuta me jumalan lapset luotamme Hänen johdatukseensa ja varjelukseensa. Varmuuden vuoksi kuitenkin ryöstämme vanhoja mummoja ja pappoja ihan laillisesti epämääräisten ovi-, ikkuna-, keittiö-, ja kattoremonttien muodossa.
   Jos se Jumala vaikka unohtaakin siunata sitä maallista hyvää, niin ihan varmuuden vuoksi olemme suunnattoman ahneita kakkiaisia.

   Jumala tuntee jokaisen luomansa ihmisen sydämen. Kyä näin on, totta Mooses!
   Putinin ja Trumpin sieluista ei edes Jumala ota selvää! Saati Sipilän tahi Marinin.
   Mutta kyllä Jumala tuntee omansa.

   Keskusteluissa tuli esiin luomakunnan tila. Kehoitimme uskovaisia rukoilemaan alati laajenevien maastopalojen ja maailmanrauhan puolesta. Se riittää. Ei meillä ole syytä tarttua sammutusletkuihin tai mennä armeijaan. Jumala hoitaa sammuttelut ja maanpuolustuksen. Kyä näin on, kautta Sipilän parran!

   Lähimmäisinä meidän tulee pakottaa toisiamme uskomaan ja tulemaan jumalan sanan kuuloon. Se on hoitokokous tai seurat! Saat valita. Muistakaa: Olemme veljiemme (ja vähemiarvoisten sisarten) vartijoita!

   Että ei tässä meillä muuta, mutta kannattaa tosiaan jatkaa ahneuden, riiston, hyväksikäytön, kusetuksen ja omahyväisyyden linjalla. Jumala on antanut siihen oikeutuksen!

  • Tässä ei luonnonsuojeluita tarvita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   135
   3948
  2. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   2244
  3. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   62
   1527
  4. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   115
   1487
  5. Kiira Korpi sekoili liittonsa EROON!

   Ei riittänyt sitten sisältö tuossakaan liitossa kuin pari vuotta. Suku maksoi kalliit häälahjat, joita ei tietenkään palautella ja pian jo Kiiralla uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1401
  6. Kivan näköistä Stefanilla

   Kylläpä on mukava nähdä Stefan reippaan ja onnellisen näköisenä tyttärensä kanssa. Toivon, että Stefan pääsisi eroon huonosta on/off -suhteesta ja et
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1034
  7. Me kuulumme yhteen.

   Mies, minä olen sinulle oikea ja sinä oikea minulle.Me kuulumme toisillemme. Me kuulumme yhteen. Se on näin.
   Ikävä
   51
   991
  8. Sofia ei ole ruudinkeksijä

   Ei ole erityisen välkky tapaus.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   813
  9. Miksi Stefu jätti Sohvin?

   Mikä oli tällä kertaa syynä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   800
  10. Martinan takapuoli..

   Onpa tällä Martiinalla muhkea takapuoli ja reidet viimeisessä instamainoksessa. Onko turvonnut vai aina ollut näin iso tämä meidän "maailmanmestari".
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   793
  Aihe