Jumalan suojassa

Anonyymi

Ju­ma­la ei ole jät­tä­nyt luo­ma­kun­taa oman on­nen­sa no­jaan. Näin to­det­tiin Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) vuo­den­vaih­teen pu­hu­jien­ko­kouk­ses­sa Jy­väs­ky­län rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä. Luot­ta­mus Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen nou­si esil­le mo­nes­sa pu­heen­vuo­ros­sa. Kes­kus­te­lun joh­dan­nok­si kuul­tiin Esa Kouk­ka­rin pi­tä­mä alus­tus ai­hees­ta Ju­ma­la on luo­ma­kun­nan Her­ra.

Ko­koon­tu­mi­ses­sa roh­kais­tiin luot­ta­maan kaik­ki­val­ti­aan Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen ja var­je­luk­seen, vaik­ka ajas­sam­me on mo­nen­lai­sia glo­baa­le­ja on­gel­mia. Olem­me Ju­ma­lan lap­sia ja eläm­me hä­nen huo­len­pi­ton­sa va­ras­sa.

Ju­ma­la tun­tee luo­man­sa maa­il­man ja jo­kai­sen ih­mi­sen sy­dä­men. Pu­heen­vuo­rois­sa ke­ho­tet­tiin koh­taa­maan ja kuun­te­le­maan toi­si­am­me. Eri­tyi­ses­ti ke­ho­tet­tiin avoi­meen kes­kus­te­luun nuor­ten kans­sa hei­tä kuor­mit­ta­vis­ta ky­sy­myk­sis­tä.

Kes­kus­te­lus­sa tuli esil­le luo­ma­kun­nan tila ja elä­män suo­je­le­mi­nen. Saar­nois­sa oli­si tär­keä ju­lis­taa us­kon saar­naa sekä luo­da tu­le­vai­suu­den ja toi­von nä­kö­a­lo­ja.

Pu­hu­jia roh­kais­tiin pe­reh­ty­mään Ju­ma­lan sa­naan ja tuo­maan sen vies­tiä täs­sä ajas­sa elä­vil­le ih­mi­sil­le. Luon­toa tu­lee suo­jel­la, mut­ta se ei voi men­nä Ju­ma­lan tah­don edel­le. Ju­ma­lan uut­ta luo­va työ jat­kuu, ja Ju­ma­lan luo­ma elä­mä on ai­na pyhä.

Pu­heen­vuo­rois­sa ko­ros­tui myös Ju­ma­lan sa­nan kuu­le­mi­sen mer­ki­tys. Maal­lis­tu­mi­nen ja kii­rei­nen elä­män­ta­pa ovat vie­mäs­sä aja­tuk­sia ajal­lis­ten asi­oi­den pa­riin. Syn­ti ja sen ai­kaan­saa­mat il­mi­öt ovat uu­del­la ta­val­la lä­hel­läm­me.

Mo­net ky­sy­myk­set ko­et­te­le­vat us­koa. Lä­him­mäi­si­nä mei­dän tu­li­si roh­kais­ta toi­si­am­me us­ko­maan ja tu­le­maan Ju­ma­lan sa­nan kuu­loon seu­roi­hin. Sin­ne oli­si hyvä kut­sua avoi­mes­ta kaik­kia ih­mi­siä. Jee­sus lä­het­ti oman­sa ju­lis­ta­maan Ju­ma­lan val­ta­kun­nan ilo­sa­no­maa kaik­ki­al­le maa­il­maan.

Alus­tuk­ses­sa to­det­tiin, et­tä Ju­ma­lan on val­ta­kun­ta, voi­ma ja kun­nia. Luo­ma­kun­ta elää ja py­syy Ju­ma­lan sa­nan va­ras­sa. Hä­nen val­tan­sa on ää­re­tön ja ikui­nen. Tämä luo­ma­kun­ta ja ih­mi­sen ruu­mis on ajal­li­nen ja ka­to­a­va, mut­ta sie­lu on ian­kaik­ki­nen. Lu­paus ian­kaik­ki­ses­ta elä­mäs­tä Ju­ma­lan luo­na tai­vaas­sa on Raa­ma­tun pe­las­tus­his­to­ri­an hui­pen­nus.

2

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyä näi o!

      Ei Jumala luomakuntaansa ole jättänyt oman onnensa nojaan. Jumalalla vaan on hiukka kiireitä, niin ei se ehi Autralian tai Amazonin maastopaloja sammuttelemaan.
      Kohta puoli maapalloa palanut, mutta se on Jumalan sallimus se. Se on sallimusta se, että koalat kuolee sukupuuttoon.

      Ilman muuta me jumalan lapset luotamme Hänen johdatukseensa ja varjelukseensa. Varmuuden vuoksi kuitenkin ryöstämme vanhoja mummoja ja pappoja ihan laillisesti epämääräisten ovi-, ikkuna-, keittiö-, ja kattoremonttien muodossa.
      Jos se Jumala vaikka unohtaakin siunata sitä maallista hyvää, niin ihan varmuuden vuoksi olemme suunnattoman ahneita kakkiaisia.

      Jumala tuntee jokaisen luomansa ihmisen sydämen. Kyä näin on, totta Mooses!
      Putinin ja Trumpin sieluista ei edes Jumala ota selvää! Saati Sipilän tahi Marinin.
      Mutta kyllä Jumala tuntee omansa.

      Keskusteluissa tuli esiin luomakunnan tila. Kehoitimme uskovaisia rukoilemaan alati laajenevien maastopalojen ja maailmanrauhan puolesta. Se riittää. Ei meillä ole syytä tarttua sammutusletkuihin tai mennä armeijaan. Jumala hoitaa sammuttelut ja maanpuolustuksen. Kyä näin on, kautta Sipilän parran!

      Lähimmäisinä meidän tulee pakottaa toisiamme uskomaan ja tulemaan jumalan sanan kuuloon. Se on hoitokokous tai seurat! Saat valita. Muistakaa: Olemme veljiemme (ja vähemiarvoisten sisarten) vartijoita!

      Että ei tässä meillä muuta, mutta kannattaa tosiaan jatkaa ahneuden, riiston, hyväksikäytön, kusetuksen ja omahyväisyyden linjalla. Jumala on antanut siihen oikeutuksen!

    • Tässä ei luonnonsuojeluita tarvita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe