Hajaannuksen lyhyt oppimäärä

Juölaisin tälläsen Kotimaan sivulla, kun tartuin vanhaan kolumniin, joka oli nostettu esille.


Lestadiolaisuus on osoittautunut oikeaksi aarnihaudaksi. Aina löytyy jotain uutta. Milloin syntiä, milloin riitaa ja hajannusta ja ihmettelijöitä riittää. Jostain on syntynyt ainakin yleiseltä mielipiteeltä vaikuttava asia: Uskovien ja ainakin lestadiolaisten pitäisi olla synnittömiä. Sehän on yhtä hoopoa ajatella, että kaikista suomalaisista tulisi raittiita, koska meillä kaikilla on samanlainen syntiturmelus.

Laestadiuksen minen saanut liikehdintä alkoi Pohjois-Ruotsissa vaikuttaa viime vuosituhannella. Jos liikehdinnässä on Hengen voima, sitä ei saada sammumaan. Liike syntyi kirkon piiriin, koska LLL oli Karesuvannon kirkkoherra. Liikkeen ilmeinen tarkoitus oli vain syventaa hengenelämää kirkossa sisällä. Suomeenkin liike tuli kirkon toiminta-alueelle, koska silloin pääosa suomalaisista oli Luterilaista uskoa tunnustavaa väkeä. Suomessakin oli vain tarkoitus suolata kirkkoväkeä Jumalan sanalla mahdollisuuksien mukaan. Suomi ei ole ollut aiemmin kovin avoin millekkään "vieraslajille" eikä lestadiolaisuus tehnyt siinä poikkeusta.

Kirkon piirissä elävillä on paikallisen kirkkojärjestyksen mukainen suhtautuminen sakramenttiyhteyteen ja muuhun toimintaan. Näin oli ainakin sadan vuoden ajan kaikissa Pohjoismaissa, joihin Lestadiolaisuus oli levinnyt. Ison hajaannuksen jälkeen eri haarat järjestivät kirkkosuhteensa kukin omalla tavallaan. Poikkeukset teki Amerikka, jossa ei ollut vastaavaa valtakirkkoa ja siellä asiat eriytyivät ehkä ihan järkevästi, että kirkot hoitavat asiat omalla tavallaan. Siellä koko evankeliumin täyteyteen kuuluvat toimitukset ovat käytössä omassa piirissä.

Sukupolvet vaihtuvat ja näkökannat samoin. Jos Jällivaaran Lestadiolaisuus on globaali toimija, niin eihän mikään itsenäinen kirkko pyri toisen kirkon ruokapöytään? Ruotsi ja Norja saivat ahaa-elämyksen, että Amerikasta saadaan käypä malli ja se otetaan käyttöön, jolloin syntynyt pyhien yhteisö on omavarainen. Nyt tuli Suomi sitten ongelmaksi, kun Lestadiolaisuus Suomessa oli luontevasti vaikkakin vaihtelevalla ohjelmalla kirkon piirissä ottaen osaa myös hallintoon ja muuhun seurakuntaelämään. Näin oli syntynyt kaksi liekanarua eli riippuvuutta. Vaikka yhdistysmuotoisesti Esikoislestadiolaisuus on sääntöjensä mukaan suomalainen ja normaalisti hallittu yhteisö, myös syvä riippuvuus Lapinmaan seurakunnan wanhinten ohjaukseen on ollut erittäin vahva.

Jossakin syntyi dokmi, että Lestadiolaisuudessa påitää olla samat neuvot kaikkialla missä sitä esiintyy. Nyt kääntyivät katseet Suomeen ja kulmakarvat kohosivat entä Suomi. Kun on kyse asiasta, johon ei ole löydettävissä sitovaa Raamatunkohtaa, niin pitää kutsua kollegio kolle ja alkaa etsiä Jumalan tahtoa. Näyttää siltä, että osa joukosta oli valmis seuraamaan johtajiaan nseurauksista välittämättä, niinhän kunnon kristitty tekee. Asiat alkoivat muovautua pienin esityksin, kunnes kulissesissa asia tuli välttämättömäksi ratkaista. Varmasti oli myös ilmassa tieto, että kitkatta kaikki ei käy, mutta tilanne oli kuitenkin kulkeutunut siihen, että jako kävi luonnollisesti, vaikka ei kivuttomasti. Rajalinjaksi tuli siis uskollisuus kotikirkolle tai Lapin wanhimmille.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nopeus on valttia, mutta tuo myös painovirheitä. Piti olla Julkaisin.......

    • Anonyymi

      Olen monta kertaa ajatellut mielessäni tätä kaikkea sekaannusta mikä tapahtui.Tämä kaikki olisi pitänyt avoimemmin puhua ja keskustella kaikkien seurakuntalaisten kanssa ja pohtia oikein kunnolla sekin, mitä ev. lut. kotikirkossamme on tapahtunut ikäänkuin huomaamatta, mitä kaikkea sinne on tullut mukaan ylimääräistä ja mitä on toteutettu ohitse Raamatun.
      Kyllä muistissani on vanhojen saarnaajien lauseita siitä kuinka kauan voimme tätä sietää.Ja pitääkö meidän irrota kirkosta ja perustaa oma kirkko.Muistan, että joku sanoi saarnaajista: Niin kauan kun kirkko pysyy tunnustuksessa oikein voimme siellä olla.
      Jotenkin tuntuu, että nyt ollaan aika lähellä sellaista aikaa ettei kaikki ole enää kohdallaan.
      Vieläkin on mahdollisuus perustaa oma kirkkokunta, johon kaikilla tunnustavilla kristityillä on mahdollisuus liittyä.Tällaisen kaiken pitää tapahtua Jumalan edessä nöyrtyen ja harkinnalla, ei kyynärpää taktiikalla, anteeksi antaen ja anoen.Nämä olivat pienen ymmärryksen omaavan ajatelmia.

    • Anonyymi

      Uskollisuus kirkolle? Tämä on vierasta tulta.

      Uskollisuus Kristuksen evankeliumille oli esikoislestadiolaisuuden erottava tekijä. Kristinuskoon ei näet kuulu oppi jostakin pienestä rekisteröityneestä Jellivaarassa asuville henkilöille uskollisesta joukosta, jotka ainoastaan pelastuvat.

      Jokanen vähänkin Raamattua tunteva tietää tämän. Pelastus on YKSIN uskossa Kristukseen, ei missään yhdistyksissä kirkoissa tai kirkkokunnissa.

      Kristuksen kirkon muodostavat ne syntiset, joiden ainoa pelastuksen toivo on yksin Jeesuksen Kristuksen uhrin tuottamassa sivinnossa Jumalan kanssa.

      Tämä on selkeä kun pläkki. Me ihmiset olemme erehtyviä ja syntisiä, kuten vihne jo tuossa edellä totesi. Kuten Herran apostolit aikanaan julistivat, "antakaa pelastaa itsenne ...". Jeesus pelastaa, - jos hänen antaa pelastaa.

      Omasta mielestään oikeassa oleminen, tai siivosyntisyys ei pelasta ketään kadotuksesta, tällaisia "uskovia" ryhmiä on maailmassa vaikka kuinka paljon.

      Vain yksin Jeesus Kristus tietää kirkkonsa rajat, nämä rajat eivät kulje yhdistysten kirkkojen tai kirkkokuntien rajoja myöten.
      ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

      Joel 2:32 Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu.

      Ap. t. 2:21 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

      Room. 10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".

      • Jokainen kristitty tietää myös sen, että horisonttitason yhteydet ovat välttämättömiä, täytyy olla osa jotain suurempaa. Nyt on vain kyse siitä miten se pyhien yhteys käytännössä tapahtuu. Se ei tapahdu kaikkia inhimillisiä auktoriteetteja kaatamalla.


    • Anonyymi

      Laitan pätkän Lutherin saarnasta. Se on juuri se pätkä, joka on jätetty pois VLKY. r.y. julkaisu kokoelmasta sivulta 12. On kuitenkin hyvä lukea ja koetella tätäkin.

      "Kun siis paavi tai piispa vaatii, että häntä yksin on uskottava tai kun hän ottaa itselleen opettajan arvon, on se kaikki epävarmaa ja väärää, sillä he kaikki erehtyvät ja erhtyköötkin! Heidän opetuksensa olkoon joukon valtaan alistettuna: seurakunta arvostelkoon heidän opetustansa ja langettakoon siitä tuomion. Tämä arvostelu olkoon ratkaiseva; Maria löydettäköön ennen Joosefia, seurakunta asetettakoon saarnamiehen yläpuolelle. Eihän Joosef kätke sanoja sydämeensä, tutkistellen vertaile niitä keskenään, vaan Maria. Samaa apostolikin opettaa 1. Kor. 14:29 Profeetoista saakoon kaksi tahi kolme puhua, ja muut arvostelkoot; mutta jos joku toinen siinä istuva saa ilmestyksen, vaietkoon ensimmäinen.

      Nykyään paavista ja hänen kannattajistaan on sitävastoin tullut hirmuvaltiaita: he ovat kääntäneet tämän kristillisen, jumalallisen ja apostolisen järjestyksen ylös alaisin, ja panneet käytäntöön täydellisen pakanallisen, pytagorealaisen menettelytavan: he saavat esittää, loruilla ja rupatella mielensä mukaan, mutta kukaan ei saa heitä arvostella, kukaan ei saa väittää vastaan, kukaan ei saa heiltä suuta tukkia. näin he ovat sammuttaneet hengen, niin että heidän paristaan ei ole löydettävissä Joosefia ja Mariaa,

      vaan pelkästään heidän oman vaarallisen oppinsa ja ulkokultaisuutensa rottia, hiiriä, kyitä ja käärmeitä.

    • Anonyymi

      Näin on. Joidenkin ihmisten intohimot kohdistuvat toisten hallitsemiseen ja vallitsemiseen.

    • Anonyymi

      Aloituksessa oleva kirjoitus kuvaa hyvin lestadiolaista liikettä.
      Jospa lestadiolaisuudessa pyrittäisiin keskittymään Raamatun selittämiseen jättämällä taka-alalle isäin säännöt ja monet turhanpäiväiset ulkonaiset asiat, niin monilta ongelmilta oltaisiin selvitty.
      Mutta vaikuttaa siltä, että moni saarnamies on keskittynyt puhumaan juuri edellä mainituista, kun rahkeet Raamatun selittämiseen ovat riittämättömät.
      Suuri uskottavuutta menettävä seikka on, kun ensin alistutaan maan matoseksi mutta hetken päästä noustaan vuoren huipulle ja julistetaan, että olemme ainoa autuaaksi tuleva ryhmä.

    • Anonyymi

      Totta. Tuo kurjistelu ja itsensä mitätöinti kostautuu hengellisenä ylpeytenä ja muiden kristittyjen totaalina torjumisena. Esikoislestadiolaisuudessa on kattava porukkakontrolli. Loppuaikoina ennen ahaannusta tämä ryhmäkontrolli kulminoitui siihen, onko luottamusta lapinvanhimpiin.

      Sikälikin outoa, että Jumalan sana ehdottomasti kieltää kenenkään ludun kutsumista isäksi taikka äidiksi.

      Matt. 23:9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa.

      Gal. 4:21 Sanokaa minulle te, jotka tahdotte lain alaisia olla, ettekö kuule, mitä laki sanoo?
      Gal. 4:22 Onhan kirjoitettu, että Aabrahamilla oli kaksi poikaa, toinen orjattaresta, toinen vapaasta.
      Gal. 4:23 Mutta orjattaren poika oli syntynyt lihan mukaan, vapaan taas lupauksen voimasta.

      Gal. 4:24 Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa:
      toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar;
      Gal. 4:25 sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen.
      ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

      ***) -> Gal. 4:26 Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.


      Room. 3:21 Nyt Jumala on kuitenkin laista riippumatta tuonut ilmi vanhurskautensa, josta laki ja profeetat todistavat.
      [1. Moos. 15:6; Jes. 53:11; Jer. 23:6; 1. Piet. 1:10 | Room. 1:17; Fil. 3:9]

    • Anonyymi

      Mitään sekaannusta ei ole tapahtunut. Muutamat, eri syistä lähtivät lätkimään. Se oli kytenyt jo jonkin aikaa.

      Ja nyt oli ikään kuin helpompi lähteä, koska muutamat "oppineetkin" lähtivät. Se oli kuin "turvallista" lähteä. He eivät kuitenkaan lähtiessään huomanneet mistä lähtivät.
      He eivät olleet koskaan tulleetkaan sisälle, useimmat. Ja siksi eivät tajunneetkaan, että lähtivät pois. Olivat siinä asiassa sokeita.
      Itse asiassa luulevat olevansa sisällä edelleen, mutta ulkona ovat.

      Näin sielun vihollinen eksyttää ja on eksyttänyt aikanamme jo toista sataa vuotta, ryhminä tai yksittäin.

      • Anonyymi

        ...lähtivät lätkimään, niih
        onkos muuten tämä "vaitovainen" myös lähtenyt lätkimään, etten sano


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...lähtivät lätkimään, niih
        onkos muuten tämä "vaitovainen" myös lähtenyt lätkimään, etten sano

        Eipä se lähde millään. Siinä se jakaa"viisauttaan" ylempänä kahdessakin kirjoituksessa raamatunjakeilla höystettynä. Lopetti tuon nimimerkkinsä puolusteltuaan sillä pornon katseluaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä se lähde millään. Siinä se jakaa"viisauttaan" ylempänä kahdessakin kirjoituksessa raamatunjakeilla höystettynä. Lopetti tuon nimimerkkinsä puolusteltuaan sillä pornon katseluaan.

        Olette te esikoislestadiolaisuuden kiivaimmat puolustajat todellakin kunniaksi joukollenne.

        Vai oletteko?

        Tuollaisilla törkykirjoituksilla haukutte uskossa olevaa vanhaa miestä. Olisi syytä hävetä.
        Ettehän te tiedä tai ymärrä muuta kuin oman lahkonne "oikeassaolemisen".
        Luitko sinä avaajan tekstin ja mitä siitä ymmärsit?

        Teillä taitaa kaikki olla vain luuloa ja uskoa? Luuloa omaan viisauteen ja uskoa lahkon saarnapuheisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette te esikoislestadiolaisuuden kiivaimmat puolustajat todellakin kunniaksi joukollenne.

        Vai oletteko?

        Tuollaisilla törkykirjoituksilla haukutte uskossa olevaa vanhaa miestä. Olisi syytä hävetä.
        Ettehän te tiedä tai ymärrä muuta kuin oman lahkonne "oikeassaolemisen".
        Luitko sinä avaajan tekstin ja mitä siitä ymmärsit?

        Teillä taitaa kaikki olla vain luuloa ja uskoa? Luuloa omaan viisauteen ja uskoa lahkon saarnapuheisiin.

        Eläpäs nyt poitsu hikoile!
        Mulla olisi sitäpaitsi vaitolle uusia nimimerkkiehdotuksia, mutta tuskin hän niitä kaipaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläpäs nyt poitsu hikoile!
        Mulla olisi sitäpaitsi vaitolle uusia nimimerkkiehdotuksia, mutta tuskin hän niitä kaipaa.

        Poitsu olet kai itse? Luulet kaikkien olevan kaltaisiasi poitsuja. Mutta jos olet Lapinvanhin tai hänen asiallaan, toivotan onnea valitsemallenne tielle.

        Soita salaa sitä kiraraa, tai no joo, et taida osata kun sen on syntiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette te esikoislestadiolaisuuden kiivaimmat puolustajat todellakin kunniaksi joukollenne.

        Vai oletteko?

        Tuollaisilla törkykirjoituksilla haukutte uskossa olevaa vanhaa miestä. Olisi syytä hävetä.
        Ettehän te tiedä tai ymärrä muuta kuin oman lahkonne "oikeassaolemisen".
        Luitko sinä avaajan tekstin ja mitä siitä ymmärsit?

        Teillä taitaa kaikki olla vain luuloa ja uskoa? Luuloa omaan viisauteen ja uskoa lahkon saarnapuheisiin.

        Tuo törkykirjoitus on valitettavasti kokonaan totta. Onhan sitä ihmetelty, moni tuntee ja tietää vielä puolustelijan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä se lähde millään. Siinä se jakaa"viisauttaan" ylempänä kahdessakin kirjoituksessa raamatunjakeilla höystettynä. Lopetti tuon nimimerkkinsä puolusteltuaan sillä pornon katseluaan.

        Käsittämätöntä tekstiä uskovaiselta.

        Eipä ole hengen hedelmistä jälkeäkään (rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä)

        (Painoin vahingossa Äänestä-painiketta kun piti kommentoida).

        Kun kerran aloitit, niin kerro mistä nuo pornojutut ovat lähtöisin kun niitä jatkuvasti viljelet?

        Mutta jos joku julkisesti tunnustaisi näin tehneensä katuneensa sitä, niin pitäisin sitä lähinnä kunnioitettavana tekona.
        Kukapa varsinkaan nuori mies ei olisi ainakin sen tyyppiseen asiaan eläissään langennut?
        Itse ainakin olen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsittämätöntä tekstiä uskovaiselta.

        Eipä ole hengen hedelmistä jälkeäkään (rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä)

        (Painoin vahingossa Äänestä-painiketta kun piti kommentoida).

        Kun kerran aloitit, niin kerro mistä nuo pornojutut ovat lähtöisin kun niitä jatkuvasti viljelet?

        Mutta jos joku julkisesti tunnustaisi näin tehneensä katuneensa sitä, niin pitäisin sitä lähinnä kunnioitettavana tekona.
        Kukapa varsinkaan nuori mies ei olisi ainakin sen tyyppiseen asiaan eläissään langennut?
        Itse ainakin olen.

        no siinä mulla toinen hyvä, voe tokkiinsa


    • Anonyymi

      Lutteri oli itse juuri sellainen josta kertoi tuossa ylempänä, eikö juuri hän vaatinut että kaikki toisinajattelijat pitää karkottaa ja tuhota sukupuuttoon ja sen päälle vielä juutalaisen kansan poistaminen maan päältä !

      ja lutterin kirkko on jatkanut sitä menestyksellä suuren sokeuden aikoina jolloin tästäkin maasta karkotettiin perheitä jotka eivä tlöytäneet Raamatuistaan mitään viitteitä kirkollisiin rituaaleihin viittaavaa.

      Kirkko ei ole yhtään mitään seurakunta sen mukaan kuinka Raamattu sen määrittelee, se on valtio valtiossa, joka tässä maassa on aina määritellyt ihmiset aa ja bee ja ceeluokan kansalaisiin.

      jos et kuulunut kirkkoon et ollut yhtään mitään. se oli arkitotuus.

      nyt on kirkkokin ahtaammalla mun ihan kok kansa on oppinut lukemaan ja jopa kitrjoittamaan.

      • Anonyymi

        Ajatelkaa tätä mukakristillisyyttä, että ajetaan ihminen pois omasta maastaan vain siksi että ei taivu jokaiseen kirkolliseen näkemykseen !

        Se oli sitten mukamas Raamatullista elämäntapaa ja oikeaa Jeesuksen seuraamista!

        Voiko juuri suurempaa pimeyttä enää olla olemassa. Onko joku kuullut jostai vielä pimeämmästä, ei sitä ainakaan viidakosta tarvi etsiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatelkaa tätä mukakristillisyyttä, että ajetaan ihminen pois omasta maastaan vain siksi että ei taivu jokaiseen kirkolliseen näkemykseen !

        Se oli sitten mukamas Raamatullista elämäntapaa ja oikeaa Jeesuksen seuraamista!

        Voiko juuri suurempaa pimeyttä enää olla olemassa. Onko joku kuullut jostai vielä pimeämmästä, ei sitä ainakaan viidakosta tarvi etsiä.

        Jeesus sanoi seuraajilleen ...tahdotteko tekin mennä pois?

        Miksi ei tämä kelvannut niin kirkollisille toimijoille kuin lestalaisille ja kaikille joista meinaa ihminen ottaa ihan omaakin ajattelua esille miksei se kelvannut esm hoitokokouspitäjille vaikka esimerkki Raamatusta oli ja on selvä ja kirkas.


    • Anonyymi

      Esikoislestadiolaisuuden hajaannuksen kulmakivi oli se, kun Vanhimmat antoivat käytännössä suomalaisille määräyksen ehtoollisten ottamisesta omiin käsiin määräaikaan mennessä.

      Suomen saarnaajilla oli kaksi vaihtoehtoa; 1. olla toimimatta ohjeen mukaan
      2. Toimia ohjeen mukaan

      Todettiin, että vaihtoehto 1 johtaisi luottamuspulaan Vanhimpia kohtaan eikä siihen suomalaisilla ollut kanttia. Mitä siitä olisikaan mahtanut seurata?
      Nähtiin pienemmäksi pahaksi antaa hajaannuksen toteutua pelkästään Suomen puolella. Sitten muutoksia alettiin toteuttamaan keinoja kaihtamatta, kuten näillä palstoilla on monta kertaa todettu.

      Tämä kaikki osoittaa, että hätäilemällä ei tule kuin huonoja ratkaisuja.
      Jos oltaisiin oltu valkeutena Evl-kirkossa ja rauhassa katseltu minkälaiseen jamaan se ajautuu ja tehty ratkaisuja tarvittaessa pitkällä aikavälillä, niin lopputulos olisi toisenlainen.

      Mutta kaikki piti tapahtua nopeasti ja nyt esikoislestadiolaisuus roikkuu ikään kuin "maan ja taivaan välillä" toisesta kädestä kirkon helmassa ja toisesta kädestä omassa lahkossaan. Onko tässä mitään tolkkua?

      Todennäköisesti Suomen Evl-kirkko tulee menettämään uskottavuuttaan ja kuihtumaan kuihtumistaan, jolloin muodostuu uusia pieniä kirkkokuntia ja muita yhteisöjä.

      • Anonyymi

        Totta ka kuihtuu, jos ateistit ja homoseksuaalit saavat pitää valtaa kirkossa

        Heidän valtansa kasvaa tunnustavien kristittyjen juostessa pakoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta ka kuihtuu, jos ateistit ja homoseksuaalit saavat pitää valtaa kirkossa

        Heidän valtansa kasvaa tunnustavien kristittyjen juostessa pakoon.

        Kuten sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta ka kuihtuu, jos ateistit ja homoseksuaalit saavat pitää valtaa kirkossa

        Heidän valtansa kasvaa tunnustavien kristittyjen juostessa pakoon.

        Mikä sinä olet?
        Et ole ateisti etkä homoseksualisti. Olet Lestadiolainen. Luuletko, että Jumala näkee sinut parempana (ihmisenä) kuin nuo edellä mainitut?

        Ja jos luulet, niin kerrotko miksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sinä olet?
        Et ole ateisti etkä homoseksualisti. Olet Lestadiolainen. Luuletko, että Jumala näkee sinut parempana (ihmisenä) kuin nuo edellä mainitut?

        Ja jos luulet, niin kerrotko miksi?

        Ellet ymmärrä viestiä, en voi mitään.

        Koitan selventää. KUN kirkon hallinnossa ja viranhaltijoina on ateisti agnostikko tai homosuhteessa elävä homoseksuaali, hän tuhoaa kirkon sanoman kokonaan. Toimii siis siten, kun saatana häntä on opettanut. Siksi ei uskovaa ei pidä koskaan hyväksyä kirkon virkaan eikä kirkon hallintoon. Heidän pois sulkemisensa on mahdollista, kun kaikki tunnusyvat kristityt liittyvät kirkon jäseniksi.


    • Anonyymi

      Miksi kirkko ei toimi kuin Raamatussa on selvä malli ?

      Silloin ei tule kirkon johtoon ateisteja eikä ketään joka ei ole uskolle kuulianen.

      ai niin se rahapuoli sehän se on koko ongelman ydin,

      Mutta miksi sitä ei esiinny vapaan kristillisyyden osastolla ollenkaan!?

      • Anonyymi

        Ensin luodaan olosuhteet että rikkaruoho kasvaisi mahdollisimman hyvin, sitten itketään kun valloittaakin koko kasvimaan !

        Kuka tämän on keksinyt. hullutuksen.


    • Anonyymi

      Mutta eihän totuutta saa katsoa, eihän saa!

      eikä varsinkaan "naulata teesejä kirkon oveen", eihän,... menee hyvä ovikin pilalle!

    • Anonyymi

      Näitä vapaina kristittyinä itseään pitäviä narsistijoukkoja on todella paljon. Heille ei kelpaa ristin ja itsensä kieltämisen tie. Viihde, jytä, power ja petolliset ihmeet ovat sokaisseet koko joukon kristittyjän nämä juoksevat syntisiä pakoon ulos kirkosta, kuin esikoislestadiolaiset ikään..

      • Anonyymi

        Onko Esikoislestadiolaisuus ihan ok, siis mitä se on? Tutustu siihen, mistä se alkoi ja miten tuli tähän? Narsistijoukot? Missä ne ovat, voin ajatella ainakin joidenkin saaraajien ehkä mahdollisesti olevan sinne suuntaan kallellaaaaaaan,

        Se on sillä kuitenkin sävelenä, kaikki muut helvettiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      281
      3744
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2469
    3. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      88
      1720
    4. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1650
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      326
      1572
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      408
      1426
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      67
      1383
    8. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      78
      1320
    9. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1289
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      89
      1218
    Aihe