Aihe

Onkohan minulla bipo?

Anonyymi

Olen sairastanut jo yli 15-vuotta toistuvaa masennusta. Viimeksi minulla on diagnosoitu vaikea masennus.

Välillä tulee pirteämpiä kausia. Nyt viimeksi en ole saanut kahtena yönä juurikaan unta ja päässä jyllää vain paljon ideoita ja on touhukas olo. Sitten pimahti totaalisesti. Siivosin ihan raivopäisesti ja olin todella levoton. Meinasin myös varata matkan ulkomaille ja oli ajatus lähteä seikkailemaan. Tuota superenergistä jaksoa kesti 2 päivää jonka jälkeen iski armoton masennus. Voisikohan tässä olla kyse sekamuotoisesta biposta? Onko kokemuksia?

Tällainen mielialan aaltoilu tuntuu tosi raskaalta ja väsyttävältä. Välillä tuntuu, että pystyn mihin vain ja ajatukset sinkoilee kovalla draivilla ja välillä masentaa niin, että olen itsetuhoinen.

9

103

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mielialan aaltoilu? Aaltoileeko mieliasi omasta mielestäsi jotenkin sairaalloisesti, jos välillä olet energisempi?
   Mitä hyvää sinulle tuo diagnoosin koventaminen?
   Muokatun lääkityksen, jolla ne energisemmät jaksot saadaan tainnutettua pois niin että on vain koko ajan joko apea tai lattea olo?

   • Anonyymi

    Tämä. Kaksisuuntaisen lääkkeet ovat kovempaa tavaraa kuin masennuslääkkeet. Enemmän sivuvaikutuksia ja sivuvaikutukset on vakavampia. Ovatko nuo energisemmät päivät oikeasti niin iso ongelma, että haluaisit vaihtaa kovempiin lääkkeisiin?


  • Anonyymi

   Kuulostaa enemmänkin normaalilta masennukselta, jossa on parempia päiviä välissä. Ja tosiaan, miksi haluat diagnoosin biposta??

  • Anonyymi

   Kannattaa Googlettaa seueaava: Rapport 16. 1. 2020 Miten masennuksesta leivottiin kaikkien aikojen Bisnes?

   Oletko muuten kuullut Temperamenttiopista? On ollut järkevä ja hyvä oppi, jossa kerrotaan, miten eriluonteisia me kaikki ihmiset olemme ja meillä on omanlaisemme hermostonopeus, jne. Toiset meistä ihmisistä ovat tunteellisempia kuin toiset niin sanotut kovikset ehkä. Mieliala muuttuu, se vaihtelee kaikilla temperamenttityypin mukaan.

   Jotkin ihmiset säikähtävät kovempia kolahduksia, toiset reagoivat valolle, toiset musiikille, toiset väreille, toiset nähdessään kaunista luontoa, toiset reagoivat liikenteen äänille ja vilinälle kaupungissa helpommin kuin toiset jne.

   Aika hurjaa, kun on alettu lääkkeillä hoitamaan terveitä ihmisiä, eikä ajatella miten läheisen kuolema esimerkiksi muuttaa ihmisen surulliseksi ja masentuneeksi joksikin aikaa, mutta edesmennyttä läheistään ei unohda milloinkaan. Se ei tarkoita, että jotain lääkettä pitää sitten syödä loppuikänsä vaan siksi, kun läheiseni kuoli.

   Lääkkeen aloittaminen mihin tahansa psyykkiseen häiriöön muuttaa koko elimistön toimintoja negatiiviseksi eli mm. hormonitoiminta muuttuu, elimistö hidastuu jne.

   Myöskin psyykenlääkkeet muuttavat aivoissa tiettyjä asioita mm proteiinin kertyminen aivojen hermosoluihin ja sitä myöden tulee plakkimuodostumia, myöhemmin dementiaa, toisilla jopa Alzheimerin tautia.

  • Anonyymi

   Masennus ei le sairaus, vaan ihan normaali mielentila.

  • Anonyymi

   Ehkä normaali iloisuus ja innostuminen tuntuu sinusta sairaalta sen tapahtuessa keskellä masennusta? Kun olet niin tottunut masentuneeseen oloon, voi tuntua oudolta olla iloinen?

  • Anonyymi

   Minä käytän biboa talvella aina. Hyvä ja lämmin lakki talvella.

   bipon talvikäyttäjä

  • Anonyymi

   Kato hattuhyllylles! Siel sun popos on taisit jossaan komeron hyllyllä.

   • Anonyymi

    tarkotin tietty pipos eikä popos.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   19703
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   379
   7352
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2473