Kiky-tunnit on maksettuja tunteja ihan kaikki

Anonyymi

Palkallisia "pekkaspäiviä" on yli kymmenen, Nyt niistä niin sanotulla "kiky"-sopimuksella otettiin käyttöön kolme. Yritykset innostuivat palkkaamaan jotain 20.000 työntekijää sen takia. Marinin hallitus ei ole parempaa esittänyt.

On hyvä, että ihminen tekee työtä palkkansa eteen. Se on oikein. Pekkaspäivät pitäisi poistaa kaikki. Se lisäisi yritysten kilpailukykyä. Lopeta uuden kirosanan, kiky:n toistoa. Se on lakkokiimaisten ay-pomojen luomus.

Julkisen puolen 36 päivän lomat on aivan paskaa. Ja vielä pitäisi nostaa palkkoja! Jokainen palkankorotus-% otetaan pois julkisella puolella jostain muusta; päivähoidosta, kouluista, jne. Ei ole ylimääräistä rahaa missään, mitä ottaa, Tai voi tehdä veronsiirtoja: ay-jäsenmaksun verovähennys 200 miljoonaa julkisen palkkoihin. Ammattiliittojen osingot verolle. Sieltä löytyy hilloa sairaanhoitajien palkkoihin. Ei ole oikein, että esim. Teollisuusliitto nostaa osinkoja verovapaasti ja käyttää tämän hyödyn lakkoilijoiden tukemiseen. Se ei ole yleishyödyllistä. EI OLE!

SAK yleishyödyllinen? Älä unta näe!

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiedätkö, miksi julkisella puolella on pitkät lomat (38pv)?

      • Anonyymi

        Aivan, eduskunta lomailee jopa 2 vuotta 4 vuodesta miksi? Ja mitäs ovat muuten saaneet aikaan niinkin lyhyessä ajassa?


    • Anonyymi

      Kikyn poistaminen maksaa 1,4% oikeasti. SAK on ilmoittanut 1,1%.

    • Anonyymi

      Kiky-tuntien merkityksestä hanskataan, mikä on niiden merkitys yritysten kustannuksiin. Suoraan laskien 24 tuntia tai 3 työpäivää ovat 1,4% vuotuisesta työajasta. Jotkut asiantuntijoiden laskelmat päätyvät 1,5%:iin. Kun on selvitetty tuntien toteutusta viikkotyöaikaan, on ilmennyt. että viikkotyöaika ei ole miestyöpaikoilla lisääntynyt niin paljon kuin hameväen keskuudessa. Se johtuu siitä. että teollisuudessa on tehty viisaasti ottamalla kokonaisia työpäiviä, pekkaspäiviä käyttöön, eikä pidennetty viikkotyöaikaa naurettavati minuuteilla. Se ei näy viikkotyöajassa. mutta näkyy vuosityöajassa. Miesten työpaikoilla kikyä on sovellettu siis vähintään niin paljon kuin naisaloilla.

      SAK on tunnustanut, että kiky:n merkitys on 1.1%. Asiantuntijat päätyvät haarukkaan 1,1-1,5%. Joka tapauksessa kiky-tuntien poistaminen lisää kustannuksia sen verran. Jos tunnit poistetaan, pitää palkankorotuksia pienentää vastaavasti. Jos maksimitaso on 3,2%, niin lopputulema palkankorotukseksi on siis 1,7-2,1%.

      Teollisuusliiton avauksessa poistetut tunnit olivat erikoistapaus, jossa tunnit olivat sopimusliite, ei sisältynyt kiinteästi sopimukseen. Jos kiinteästi sopimukseen kuuluvia asioita aletaan vetämään yli, niin niitähän riittää sopimuskirjan kansien välissä. Ehkä työnantajapuoli voi sitten valita jonkun heitä vituttavan asian.

      Kikystä on tehty kirosana, mikä on ollut onnistun markkinointitemppu SAK:n, SDP:n ja Vasemmistoliiton taholta. Tällä markkinointitempulla kerättiin monta ääntä eduskuntavaaleissa ja lakkokiimaiset ay-pomot voivat kalistella miekkojaan. Naurettavaa toimintaa, jossa lakkoihin pakotetut liittojen jäsenet kärsivät. Lakoissa menetettyjä ansioita, lomarahoja, lomapäiviä, eläkekertymiä jne ei koskaan saa takaisin. Ei koskaan.

      Kiky loi 20.000-40.000 työpaikkaa. Sen peruminen tekee vastatoimen. Millä se korvataan? YT:t edessä. Siittä se alkaa. Pitää vähentää ainakin 1,4% työpaikoista. Se lisää Marinin hallituksen tuskaa työllistää. Tarve alkaa olla jo 120.000, eikä SAK ole esittänyt yhtään oikeaa tapaa työllistää. Ei yhtään. Mitä muuta jarrumiehiltä voi odottaakaan. Tätä vauhtia Marin joutuu LEIKKAAMAAN ja perumaan Rinteen lupaamia uudistuksia. Ensi kuun alussa, 1.2.2020 tehtäviä verojen korotuksia enempää ei voi tehdä vaikka verojen korottaminen kiihottaa SDP:tä.

      Rohkea uudistaminen laittaa uusiksi työtä ja työnkuvia, mutta muutoksessa on tilaa vain niille, joilla on halu kasvaa. SAK ei kuulu uudistajiin. Järjestö on täynnä lakkokiimaisia jarrumiehiä. Lakko on osoitus epäonnistumisesta, sanoi Ihalainen.

    • Anonyymi

      Mie olen noi kikyt hoidellut niin että laiskottelen sen 6 minuuttia päivässä enemmän kuin ennen.

      • Anonyymi

        On se kauheeta, kun joutuu tekemään töitä! Ja vielä ilmaiseksi!
        Kivempi ois vaan laiskotella ja maata sohvalla!


    • Anonyymi

      Kiky-lakot ovat periaatekysymys. Ei kukaan viisas muuten lakkoilisi 1,1%:n tähden. Tärkeilevät ay-pomot haluavat "näyttää", mistä kana pissii. Jäsenet kärsivät, kun he eivät saa palkkaa. Lakkoavustus on peanuts. Koko maa kärsii.

      Ay-pomot eivät päätä työpaikkojen perustamisesta, mutta lakoillaan ajavat työpaikkoja ulkomaille. Kaikilla toimialoilla, joissa ay-pomot ovat kiristäneet sopimuksia lakkoilulla, ovat menettäneet työpaikkoja. Kaikki. Kahdekymmenen vuoden aikana on Suomessa suljettu 40 paperikonetta ja 30.000 työpaikkaa on kadonnut. Yritys, jolla on paperikoneita eri maissa sulkee seuraavat koneet Suomessa. Se on faktaa. Ei kannata vittuilla niille, jotka päättävät työpaikoista.

      Minulle vittuiltiin, kun olin yritysjohtaja. Pääluottamusmies kiristi minua sanomalla, että hänen takanaan on koko kaupungin ammattiosasto. No, seuraavan tehtaan perustin Kiinaan. Jos tulee lisäkapasiteetin tarve, tuskin sitä tulee Suomeen.

      Kiky-lakot ovat pelkästään ay-pomojen vittuilua Sipilän jo historiassa olevalle hallitukselle. Jäsenet ovat pelinappuloita ay-pomojen leikissä. Hei camoon!!!!! Hengen köyhyyttä ja liittojen hallituksissa olevien kommareiden uhoa piilosta puskista. Kiristäminen on heikkouden osoitus. Sitä koulukiusaajatkin edustavat. Samanlaisia raukkoja.

      Paperiteollisuusliitto on kiristyksellään sulkenut 40 tehdasta 2000-luvulla, 30.000 työpaikkaa vähentynyt. Lakkoilu tuo lisää alasajoja. 1,1%!!!

      • Anonyymi

        Älä puhu soopaa. Et sinä mikään yritysjohtaja ole ,etkä ole koskaan ollutkaan.
        Ei oikeat johtajat kyttää ja kirjoittele KAKKAA täällä Suomi 24 sivuilla.
        Työnantaja osapuoli on laskenut KIKYLLE hinnan ja se on 1,4%.
        Ei Suomen paperiteollisuus kaadu palkkoihin .


    • Anonyymi

      Älä unta näe perkeleen porvari pelle työnantajille lahjoitettiin 6.miljardia kokoomuksen toimesta ja vielä perkeleen pellet kehtaa natistatyöläisten palkoista ettäkö te PERKELEEN pellet tajua että työnantaja maksuja siirrettiin työnantajilta tekijöiden piikkiin 2 miljardia tänäkin vuona ja pitäis Martinin kyllä pistää poikki tämä ÄÄRIOIKEISTOLAINEN juttu

    • Anonyymi

      Neljätoista päivää vain lakkoavustuksella, sen jälkeen kolme päivää työsulussa ilman mitään. Taitaa palaa kesälomapäiviäkin. Kaikki 1,1%:n takia. Hulluja nuo roomalaiset!

      Työsululla säästetään tuo 1,1% ja enemmän, kun menee kesälomapäivät.

      No yt:t alkaa joka tapauksessa, kun laitetaan 2000-luvulla 40 suljetun koneen sarjaan lisää koneita Suomesta. On nääs halvempaa ajaa Ruotsissa ja Saksassa. Paperiliitto on kiristänyt itsensä kortistoon. Kiittäkää öykkäripuheenjohtajaa ja hänen punaista liiton hallitustaan.

      • Anonyymi

        Oletko siis ymmärtänyt että paperin neuvotteluissa kyse vaan kikystä?
        Kiky tietysti hiertää ja sen poistamisestahan on tehty sopimus joka mainittiin olevan se jonka mukaan kikyn suhteen edetään valtakunnassa. Mutta se muutenkin on aika pieni murhe siihen nähden mitkä työnantajan vaatimukset kaikkineen sellu ja paperityöntekijöille.

        Saksassa muuten lyhyemmät vuotuiset työajat ja suuremmat palkat kun Suomessa. Jossain jopa julkaistiin lista että paperiteollisuudessa Suomessa tunnit vuodessa 1500 ja jotain mutta jos on noin 205 työpäivää vuodessa töissä niin ei oikein täsmää. Tuossa 205 työpäivän luvussa ei mahdolliset joulu ja juhhannustyöt joita tulee niille jotka noina juhlapyhinä töissä noin 4-7 lisää.


    • Anonyymi

      Lakoissa palaa palkka, keslomaraa ja eläkettä ei kerry, voi palaa kesälomapäiviäkin.

      On siis kysymys arvovallasta. Ay-pomon arvovallasta. Kannaattaako sen takia lakkoilla.

      TYÖT eivät ole lakossa. Ei todellakaan. Töihin saa mennä,

      Kun työnantaja laittaa työt sulkuun, niin silloin ei voi mennä töihin. Näin nytkin tapahtuu mahdottoman lakon päätteeksi. Kolme päivää sulussa. Ei töitä, ei palkkaa, ei kesälomakertymää.

      Kysymys on myös peperiliiton aikanaan kriistämistä mahdottomista sopimuskohdista:
      - joulu- ja juhannuskustannukset
      - ulkopuolisen työvoiman käyttörajoitus (naurettavaa!) ja
      - kerhon jäsenmaksujen kerääminen ja välittäminen (ei kuulu työhön, jokainen maksakoon kerhojensa jäsenmaksut itse).

      Kikystä pääsee irti, kun vähentää vastaavasti pekkaspäiviä. Kaikki pekkaset, yli 10 päivää pitäisi poistaa! Pekkaset koskee vain 40-tuntilaisia. Ne ovat työajan lyhennysvapaita. Jos siirrytään tehokkaisiin 6-tuntisiin vuoroihin, niin pekkaset poistuu automaattisesti. Samoin 7,5-tuntilaisilla niitä ei ole.

      • Anonyymi

        Oisit Häkämies reilusti alittanut nimesi alle. Noin järjetöntä tekstiä ei muut osaa.


    • Anonyymi

      Paperiliitto: "Jos työtaistelu alkaa, liitto maksaa työtaisteluun osallistuville työtaisteluavustusta 50 euroa/päivä. Lakkoavustuksen määrä perustuu liiton hallituksen päätökseen. 16 euroa lakkoavustuksesta on verotonta. Loppuosasta vähennetään verohallinnon päätöksen mukainen vero. Vero tilitetään suoraan liitosta verottajalle. Jäsenelle käteen maksettava osuus on 39,80 euroa / päivä. "

      Lakkoavustusta maksetaan 7 päivältä viikossa eli viikossa jää käteen 280 euroa. Se tekee kuussa 1120 euroa. Netto. Paljonko palkasta jää käteen kuukaudessa? Onko lakko kannattava business? Lakon ajalta ei kerry lomakorvausta eikä lomapäiviä. Lomapäiviä taitaa palaa 2,5 tällä kertaa. Paljonkos ne kikypäivät on? Onko 3 päivää? Ne on maksettuja pekkaspäiviä!

      Lakkovahdit vauhkoaa, että neuvotteluja on ollut 40 kertaa, eikä ole tullut tulosta. Mistäköhän johtuu? Olisiko vika sittenkin paperiliiton pomoissa eikä viisaissa työntantajien neuvottelijoissa? Liiton infossa lukee muuta, mutta mikä on totuus!!!

      Lakkokenraali ilkesi sanoa televisiossa, että he yrittävät pitää tehtaita pyörimässä. Paskapuhetta sekin. Liiton jätkät sammuttivat koneet. Liitot ei tarjoa työtä. Yritykset tarjoavat siellä missä haluavat. SAK liittoineen on Suomen suurin työttömyyden aiheuttaja.

      Kiky-päivien poisto on liittojen pomojen yhdessä koordinoima tavoite. Naurettavaa vallan käyttöä. Se on sellaista puskista huutelua. Samalaista, kuin koulukiusaaja ja hänen liehittelijät uhoavat kiusatulle ja potkivat päähän. Häpeällistä, Liiton punainen hallitus ja pomo ovat kuin koulukiusaajia. Politiikkaa pelissä. Nyt ei olla jäsenten asialla ollenkaan.

      Liittoon kuulumattomille maksetaan palkka työsulun ja lakon ajalta. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä. Töihin menon estäminen on rikos.

      • Anonyymi

        Ei muutes makseta palkkaa. Koitappa mennä paperitehtaalle töihin lakon aikana, ei muutes onnistu. Liittoon kuulumattomat ei saa euron euroa. Voit vaikka soittaa sinne ytk:hon ja kysästä.


    • Anonyymi

      Demarit ja vasemmisto ovat kotkalaisenkin duunarin puolella

    • Anonyymi

      Demarit ja vasemmisto ovat kotkalaisenkin duunarin puolella

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Oikeasti duunarit on mukana hankeessa jossa joka paikkakunnalle tulee patsas Juha Sipilälle ja entisenä työministerinä tomineelle kuusaalaiselle entiselle paperimiehelle Jari Lindströmille. Nyt heidän satoa korjataan ja heistä on koko Suomi ylpeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Oikeasti duunarit on mukana hankeessa jossa joka paikkakunnalle tulee patsas Juha Sipilälle ja entisenä työministerinä tomineelle kuusaalaiselle entiselle paperimiehelle Jari Lindströmille. Nyt heidän satoa korjataan ja heistä on koko Suomi ylpeä.

        Eiköhän tuo ressukka lindström ole jo saanut riittävästi palautetta vaikka kaverin tunevat sanookin ettei se ei sitä edes itse ymmärrä.


    • Anonyymi

      Lomarahat on myös ehdottomasti poistettava vaikka työntekijöiden lakon voimalla. Täysin turhaa rahaa, koska ei duunarit Ruotsiin karkaa töihin enää.

      • Anonyymi

        No eikö se nyt ole jo muutenkin selvää ja järkevää jos työntekijä on lomalla niin hänelle ei pidä maksaa mitään palkkaa. Me EK.ssa ollaan sitä mieltä että muutenkin tuota palkanmaksua pitää järkeistää. mitä järkeä on maksaa sellaisia palkkoja joilla tulee tulee toimeen ja saatikka siitä jäisi säästöön.

        Terv. Hyrki Jäkämies.
        PS. Kotkan poikia ollaan


    • Anonyymi

      Paperiliiton puheenjohtaja sanoi televisiossa, että he haluavat pitää koneet käynnissä. Ei vaikuta siltä, koska paperimiehet ovat ajaneet linjat alas ja liivijengi on porteilla vahtimassa, ettei kukaan mene töihin vaikka haluaisi!

      Kiky-tunnit on paperin sopimuksessa hyvässä hengessä sovittu toistaiseksi, ei määräajaksi. Sen takia Riku Aallon kelkkaan lähteminen haukkumaan niitä talkootunneiksi on väärin. Lakkoilussa taitaa olla kysymys aivan muusta kuin jäsenien edusta!

      Paperimiehet, poistakaa vuonna 2020 naurettavalta kullostavat kiristykset sopimuksista, saunalisä ja juhannusviikon erilliskorvaukset. Kyllä 20 euroa tunnilta lisineen on ihan ok. Lakoissa tulee tuhansia euroja takkiin ja vaarantuu työpaikat Suomessa. Lakoilla tuet vain Riku Aallon "kukkoilua". Eläkää nykypäivää, piitäkää koneet käynnissä ja menkää töihin!

    • Anonyymi

      Ei ole ilmaisia työtunteja. Kiky-tunnit olivat sisäinen devalvaatio. Paperiliiton kiky sisälsi hyvässä hengessä sovittuun sopimukseen toistaiseksi. Kiky-pelleilystä pääsee, kun vaihtaa ne pekkaspäiviin. Vähennetään niitä kolmella.

      Riku Aalto määrää ja häärää ja vetää liittojen jäseniä kölin alta, ovat pelinappuloita. Mikä on Riku Aallon palkka? - paljon. Sen eteen tekee mitä vain. Näitä pikkuhitelereitä varten pitää kieltää lailla poliittiset ja tukityötaistelut. Oikeat lakot on ok, mutta kukkoilu ei ole kenenkään etu ja se pitää estää lainsäädännöllä.

    • Anonyymi

      Nii kiky sovittiin että esimerkiski paperilla investoidaan ja tulee uusia paperikoneita. Kuitenkin 2-3 paperikonetta Suomessa lopetettiin kikyn aikana. Tosin samat yhtiöt Suomen ulkopuolella lopetti paljon enemmän paperikoneita kun Suomessa ja taisi loppua joku koko tehdaskin. Sinänsä outoa kun Suomessa helpoin päästä työntekijöistä, ehkä kertoo sen että Suomessa kaikista tuottavin tehdä paperia ja parhaat työntekijät. Kikyhän toi yhtiöille lisää kustannuksia kun porukka vietiin vapaapäivänä kuulemaan esimerkiksi jotain konsulttia.
      Huijaustahan tuo Sipilän kiky oli ja kiristämällä sen sai. Sipilän hallitus myös siirsi erilaisia maksuja työnantajilta työntekijöille noin 6 miljardia. mutta eihän tuotakaan pahemmin uutisoitu kun diktaatori Sipilä hiljensi jollain tavalla median kuten tiedetään tästä kuuluisasta tapauksestä joka koski YLEä ja johti toimittajien pois lähtöön.
      Tuossa paperin kiistassa on paljon suuremmat asiat kyseessä kun pelkkä kiky. työnantajat käyttää hyväksi toimivaa keinoa. Laittaa 5-6 suurta vaatimusta niin tietää että yksi ainakin menee läpi. Se on varmaa että paperityöntekijöiltä ansioita pois ja vuotuinen palkka pienenee.
      Jos nyt työnantajat saa suuremmin läpi halujaan niin se tietää tehdaspaikkakunnilla verotulojen pienenemistä. Siitä seuraa lomautuksia sairaanhoitajile ja opettajille ja muille joille palkka maksetaan verotuloista. Onko tämä hyvä suunta yhteiskunnan kannalta niin sen voi jokainen itse pohtia.

    • Anonyymi

      Kikyn poistaminen parantaisi työmotivaatiota niin paljon että vaikutus olisi selvästi positiivinen, mutta työnantajat haluavat vain nöyryyttää ja kiusata työntekijöitä.

      • Anonyymi

        En tee ikinä enää töitä kapitalistien hyväksi.


    • Anonyymi

      Lukekaa Kouvolan Sanomien uutisoinnin kommentointia paperin työnantajien vaatimuksista. Joku tuomas tai vastaa on varmasti Häkämiehen äänitorvi jos ei jopa herra itse. Ei tunnu haittaavan vaikka muut nauraa ja voisi luulla että on oikeasti niin tyhmä ettei tajua mutta kukaan ei voi olla noin tyhmä. Pelkkä EK:n "tiltu". Ihme ettei jo lehti puutu tuollaisen "mainontaan".

    • Anonyymi

      Oikeastihan asia on niin että jos ja kuten tulee käymään niin papermiehet ja naiset joutu luopumaan noin 30% palkastaan ja silloin tietysti sairaanhoitajat saa 30 % lisää palkaa. Simppeliä kun ymmärtää. En turhaan ole sairaahoitaja ja ymmärrä asioita kuten ne menee.

      • Anonyymi

        Miksi ei muut ole tuota aikasemmin ymmärtäneet. Onneksi on Kotkan poika Häkämies niin tämäkin hoituu.


      • Anonyymi

        Sitten kun saadaan koko vientiteollisuudessa palkat alas niin sitten sairaanhoitajien palkat vasta nousevatkin ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun saadaan koko vientiteollisuudessa palkat alas niin sitten sairaanhoitajien palkat vasta nousevatkin ;)

        Uutisten ja mielipiteiden mukaan Stora Enso ja UPM alkavat kustantamaan Suomessa sairaanhoitajille palkan joka on 5000 € kuukaudessa, samoin asunto ja autoedun, ja tietysti 38 päivän vuosiloman jossa ei lauantaita lasketa lomapäiviksi. Tämä vaan vaati että paperin ja sellun valmistajat puolittaa palkkansa.


    • Anonyymi

      Kun nuo vaatimukset tulleet jo julkisesti esiin niin olisi loogista että Kymenlaakson osalta paikallinen lehdistö ja YLE menisi kysymään alueen tehtaanjohtajilta että miten he ymmärtävät tilanteen ja mistä kysmys. Niin mekaanisen kun paperin ja sellun osalta.
      Eikö tuollainen jo kuulu vapaan ja sitoutumattoman median velvollisuuksiin.

      • Anonyymi

        Se toimittaja joka tuollaista menee kysymään tai omalla nimellään kirjoittaa noista Metsäteollisuuden vaatimuksista vaikka kaikki nuo vaatimukset tietääkin on entinen toimittaja. Heille se on vaan tuo kiky ja siitä kyse. Vähän entistä neukku ja nykyistä Pohjois-Korea meininkiä. On se oma palkka toimittajillekin tärkeä.

        Vielä juonipaljastuksia. Ei nuo Metsäteollisuuden halut pudottaa työntekijöiden ansioita tuon 15-20 % vuodessa ja korottaa vuotuista työaikaa koske pelkästään paperimiehiä. Se koskee myös paperinaisia kuten alalla toimivia toimihenkilöitä ja kunnossapitoa.. Tuo 15-20% vuodessa noin suurena koskee vuorotyötä tekeviä.

        Samat vaatimukset Metsäteollisuudella on mekaanisen metsäteollisuuden työntekijöille.


    • Anonyymi

      Kenellekään en tietysti sairaanhoitajana pahaa tahdo, mutta pakko nyt toivoa että noiden paperimiesten palkat putoaa niin meillä sairaanhoitajilla palkka nousee. Sinänsä tuntuu hiukan oudolta tuntuu kun kaikkea lukee että kun toisilla palkka putoaa niin minulla nousee.

      • Anonyymi

        Noin se kuitekin ilmeisesti menee kun lukee mielipiteitä ja toimittajien tarinoita.


    • Anonyymi

      Mitenkäs kattilakauppiaat on sopinut työläistensä kikypolitiikan?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe