Yhdysvalloissa viranomaiset tutkivat Teslan outoja onnettomuuksia auton väitetään kiihdyttäneen it

Anonyymi

Yhdysvalloissa viranomaiset tutkivat Teslan outoja onnettomuuksia – auton väitetään kiihdyttäneen itsestään
Yhdysvaltain tieturvallisuusvirastolle tehty tutkintapyyntö koskee Teslan Model S, Model X ja Model 3 malleja.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yhdysvaltain tieturvallisuusvirasto alkaa käsitellä tutkintapyyntöä, joka on jätetty sähköautovalmistaja Teslan malleista niille tapahtuneiden outojen onnettomuuksien vuoksi.

      Useissa tapauksissa kyse oli väitteistä, että auto oli kiihdyttänyt äkillisesti itsestään, kun kuljettaja oli pyrkinyt pysäköimään ajoneuvoa.

      Tutkintapyyntö koskee noin puolta miljoonaa Teslaa ja vuosien 2012–2019 malleja. Tutkintapyynnön kohteena ovat Teslan Model S vuosilta 2012–2019, Model X vuosilta 2016–2019 ja Model 3 vuosilta 2018–2019.

      Tutkintapyynnössä viitataan 127 kuluttajavalitukseen, jotka on tehty Yhdysvaltain tieturvallisuusvirastolle NHTSA:lle. Niissä on kuvattu yli sata onnettomuutta ja 52 vamman tuottamusta.

      Tutkintapyynnön on tehnyt nimettömänä pysyttelevä henkilö. Tesla ei ole kommentoinut tietoja tutkintapyynnöstä perjantaina.

      Teslaa luotsaa miljardööri Elon Musk.

      Useat Teslan omistajat kuvanneet äkillisiä kiihdytyksiä
      Tieturvallisuusvirasto haluaa selvittää väitteitä siitä, että Teslan kolme sähköautomallia saattavat kiihdyttää itsestään.

      Useissa kuluttajavalituksissa oli kuvattu, kuinka auto oli väitetysti kiihdyttänyt joko kesken ajon liikenteessä tai kun kuljettaja käytti kuljettajaa avustavaa järjestelmää.

      Osassa tapauksista äkillinen kiihdytys oli tapahtunut autoa pysäköitäessä autotalliin tai jalkakäytävän reunaan.

      Eräs Tesla-kuljettaja Pennsylvanian Avondalessa kuvasi valituksessaan, kuinka auto oli kiihdyttänyt itsestään hänen ollessa pysäköimässä sitä parkkiruutuun koulun lähellä.

      – Auto kulki jalkakäytävän reunuksen yli ja törmäsi metalliaitaan, kuljettaja kuvasi.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Eikös nää jenki t. osaa ajaa vaan automaatiitilla joten teslan toimisnta t uttua

    • Anonyymi

      Taisi olla 2008 finanssikriisin jälkeen, kun jenkkien autofirmat olivat menossa nurin, niin yhtäkkiä alkoi liikkua huhuja kuskia tottelemattomista japanilaisautoista, lähinnä Toyotasta.

      Onko nyt sama meininki mustata Teslan maine tuollaisilla urbaanilegendoilla? Ainahan jostain (etenkin jenkeissä) löytyy joku tampio, joka on vahingossa painanut kaasua, kun on ollut tarkoitus pysähtyä. Sitten vaan huhut liikkeelle...

    • Anonyymi

      Öljyntuottajamaat pelkäävät tuotteensa kysynnän heikkenemistä.
      Terveisiä Leningradiin. Onkos Armatat jo liikuntakykyisiä?

    • Anonyymi

      käämi tottelee sähköä , kun laitos ei pidä mitään ääntä unohtaa että vaaralaitos on "käynnissä" koittakaas laittaa toinen käsi akkuporakoneen poran paikalle ja painatte nappia , kyllä käsi on solmussa , ei tulisi mieleen moottorisahan kanssa , äänet kuuluun elämään ,

      millanen on teslameeting , näplitään posket vastakkain hytissä isoa näyttöä , siitä ihaillaan ohjelmointeja , ja välillä vertaillaan niitä sirkkelinterä renkaita.........kyllä olis kauhea paikka kun kaikki autot inisisi ja hyökkäilisivät ihmisten päälle kuin pantterit. vikatilat kuuluvat tietokoneiden maailmaan aina.

    • Anonyymi

      Ilmeisesti Teslan kuljettajat ovat keskimääräistä kyvyttömämpiä hallitsemaan autoa. Sama näyttää koskevan Bemareitakin, joka on todettavissa onnettomuustilastoista.

    • Anonyymi

      Jos ajattelee USA:n 60 kertaa suuremmaksi maaksi kuin Suomi niin tällä hetkellä Suomessakin on kenties yksi Tesla pysäköidessään törmännyt edessään olevaan autoon.

      Kun muistaa tuon sähköauton olevan tehokkaampi kiihtymään paikaltaan kuin kenties nopein Ferrari, niin onko törmäilyt ihmeellinen asia? Tesloja on jenkeissä myös suhteellisesti enemmän kuin Suomessa. Elokuvista te olette nähneet, kuinka tavallisilla vaihteilla ajamista ei tahdota millään osata.

      Johtopäätelmä: Suomessa ei toistaiseksi ole ajettu ainuttakaan Teslalla aiheutettua pysäköintitörmäämistä. Tyhmimmän päätelmänä olevamme niin älykkäitä.

      Kuinka monta Toyotaa Suomessa karkasi käsistä nopeuden vuoksi. Aivan, onhan täällä kirjoitettu, ettei ole nähnyt kertaakaan yli 100 km tunnissa ajavaa Toyotaa.
      Minkä automerkin omistavien, te ajattelette näin tyhmiä kirjoittavan?

      • Anonyymi

        Törmäys on ihmeellinen asia jos auto teki sen kuljettajasta riippumatta. Eikö sitä juuri tutkita ? Vai onko niin, ettei Teslassa voi olla tällaista vikaa ?


      • Anonyymi

        Kyse lieneekin Teslan hätäjarrutustoiminnan surkeudesta, joka on todettu myös autolehtien testeissä, viimeksi TM:n talviatestissä. Auto törmäsi aina testiesteeseen. Näin kävi myös Bemarille SUV-autojen törmäystestivertailussa, ei yhtään onnistunutta pysäytystä. Parhaiten siinä menestyivät Volvo, Toyota ja Mitsubishi.
        Automaattinen hätäjarrutus on nyt pakollinen kaikissa uusissa autoissa ja sen pitää käynnistyä aina auton käynnistyessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse lieneekin Teslan hätäjarrutustoiminnan surkeudesta, joka on todettu myös autolehtien testeissä, viimeksi TM:n talviatestissä. Auto törmäsi aina testiesteeseen. Näin kävi myös Bemarille SUV-autojen törmäystestivertailussa, ei yhtään onnistunutta pysäytystä. Parhaiten siinä menestyivät Volvo, Toyota ja Mitsubishi.
        Automaattinen hätäjarrutus on nyt pakollinen kaikissa uusissa autoissa ja sen pitää käynnistyä aina auton käynnistyessä.

        #Parhaiten siinä menestyivät Volvo, Toyota ja Mitsubishi.#
        Volvo on aina ollut se "turvallisuus edellä" oleva automerkki, vaikka on nyt kiinalaisomistuksessa, niin turvallisuudesta ei ole tingitty, jos maineen kerran menettää, sen palauttaminen on lähes mahdotonta, kuten Opelille kävi 1990/2000 luvulla, eikä ole luotto palannut vieläkään, esimerkiksi Vectran nimenmuutos Insigniaksi ei laatua palauttanut, vaikka ilmeisesti Opelilla näin uskottiin (nythän omistaja on ranskalainen), että Vectran maine "unohtuu" nimen vaihdon myötä, EI, samaa 2-laatua on, lukekaa huvikseen OCF (opelclubfinland) saitilta kuinka paljon lähes uusissakin (takuu juuri loppunut) on ihmeellisiä ongelmia, jotka todentavat laadun heikkouden, toki muillakin merkeillä on samoja (mm. Ford, VW, Renault, Peugeot, Citroen ja moni muu).
        Tehdäänkö enää tavallisen (suomessa) asuvan "duunarin" palkalle sopivaa autoa, joka toimisi sen 8-vuotta ilman isompia ongelmia, tuntuu et ne kaikki duunarin hintaluokassa on vain 3-vuotta kestäviä ja sitten alkaa paukkua sitä vikaa sun tätä vikaa, vaikka huollatat ohjekirjan mukaan.
        Ystävälläni on Volvo V70 farkku 2.4 aut., vm. 2004, ja sillä on ajettu 214000tkm ja hänellä ollut vuodesta 2007, ostaessa mittarissa oli 58000km, huollot tehty huoltovihkon mukaan mm. jakopää yms. ja nyt on mittarissa 212000km, ongelmia ei ole ollut, lukuunottamatta 160000km kohdalla etupäässä jotkut tangon päät (2 kpl) piti vaihtaa ja varmuuden vuoksi jarrupalat ja levyt (kaikki), muuten mennyt normaaleilla huolloilla, jokunen polttimo lisäksi.
        Tämä ei sinänsä liity Teslaan/sähköautoihin, mutta miksi pakotetaan ihmisiä sähköistämään autoilua, vaikka vanhallakin pärjää loistavasti ja päättäjät suomessa alkavat ilmastonmuutoksen nimissä "rokottamaan" bensa/diesel autoilla ajavia, sitä en ymmärrä. Ystäväni on Volvonsa myötä ihan varmasti hoitanut jo nyt verojen muodossa oman osuutensa ilmastomuutoksen maksuista, mutta lisää on tulossa bensiinin hinnan korotuksilla "vastaanhankaajien muodossa", eläkettä saadessaan ei hänellä ole mahdollisuutta Ympäristötekoon, vanhalla pitää pärjätä.

        - Helvin puolesta naapurissa asuva ystävä - Johannes


    • Anonyymi

      Kyseessä on testieste. Miksei testiesteeseen saisi törmätä?
      Kuitenkin Teslan automaattinen jarrutusjärjestelmä on pelastanut sekä pyöräilijöiden, että kuljettajien henkiä.

      • Anonyymi

        "Miksei testiesteeseen saisi törmätä?"
        Tyypillenen teslakuski, ei mitään hajua todellisuudesta. Ei ymmärrä, että juuri nämä testit kertoo mitä on tosipaikat.
        Tähänkö maailma on oikeasti menossa ??


      • Anonyymi

        Mistä tiedät mitä se on pelastanut, varsinkaan kun ei toimi edes testissä? Hölmöjä väitteitä sokealta fanilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tiedät mitä se on pelastanut, varsinkaan kun ei toimi edes testissä? Hölmöjä väitteitä sokealta fanilta.

        "Mistä tiedät mitä se on pelastanut, varsinkaan kun ei toimi edes testissä? Hölmöjä väitteitä sokealta fanilta."

        KVG.


    • Anonyymi

      Testieste ei ole tosielämästä.
      Tosielämän Teslat estävät satojen jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kuljettajien loukkaantumiset Yhdysvalloissa vuosittain.
      TojoJuhan tuhno voi pysähtyä alumiinifolion eteen, muttei Tesla älykkäämpänä tietenkään niin tee.

      • Anonyymi

        Testit osoittavat juuri Teslan ja Teslan kuljettajan vähä-älyisyyden. Sitäpaitsi testiesteet eivät ole alumiinifolioita vaan paljon järeämpiä ihmisen ja autojen muotoisia esineitä.


    • Anonyymi

      Miksi pitää ajaa päin testiestettä?
      Tosielämässä Tesla ei törmää mihinkään.

      • Anonyymi

        Todista ja laita "viteo" linkkinä tänne, muutan schaissee koko löpinä


      • Anonyymi

        Teslat törmäilee oikealta eteenajaviin autoihin ja kaikkeen, mitä sieltä eteen tulee.Aika yleinen kolaritilanne maailmalla. Kuskit ovat niin älyttömän hölmöjä, että luulevat teslan tuntevan liikennesäännöt.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe