Puhdasrotuinen Seropi

Anonyymi

me emme tarvinneet mitään ns.rotukoiraa ,vaan koiran kokoinen lurppakorvat oli puolisoni toivomus.sopivan etsiminen kesti,kunnes oli ilmoitus jossa myös vanhemmat kuvassa ja joista näki että sisältävät usean rodun piirteitä.pentu oli kasvanut vanhenpirn kanssa,oli syntynyt 15.2.2019 isossa koirankopissa ja asunut koko ajan ulkona sillä isännällä oli vieressä kanoja ankkoja taisi olla vuohiakin..
saa pentuuokaa ja kaikenlaista ihmisten ruokaakin,oppii nopeasti jos jonkinlaisia temppuja esim. kun menee ulos juoksuhihnaan,odottaa sisällä ulkoovi on auki kun kutsun tulee juoksuhihnan luo, istuu laitan hihnan kiinni ja kehun. Haukantaa sisällä ollessa jos luulee jonkun tulevan pihalle,ei räksytä. on melko rauhallinen,ei hotki ruokaa eikä hypi ihmistä vastaan . Juoksee naapurin espanjan vesikoiran kanssa mutasessa purossa,mutta karva ei likaannu ,siis siihen ei oikein tartu mitään.Tein lämpöeristetyn kopinkin jossa myös lämmitin jota ajattelin käyttää jos pakkasta yli 10 astetta. Viihtyy juoksuhihnassa pituus 30m. Pääsee kolmesti päivässä kunnon lenkille,on jo selvästi sellainen hyväluontoinen,miinuksena voisi mainita ,kaivaa nurmikkoon kuoppia ,yritän peittää niitä,ilmeisesti harrastus Rokille. Usein olen kuullut sekarotuisten olevan terveitä ja viisaita. Tuli tässä mieleen F1 esimerkitSumi,jonka isä afrikkalainen äiti saksalainen , ja hallitseva mestari ei sekään ihan britiltä näytä vaan on sekin seropi. Kun Roki tulee isoksi voisi se löytää itselleen vastaavanlaisen bruuti eli tyttöystävän.

11

55

  Vastaukset

  • Minäkin olen usein kuullut vaikka mitä urbaanilegendaa, mutta pesun kestävä urbanilegenda on urbaanilegendaa, vaikka kuinka usein kuulisi.

   Vuonna 2015 tehdyn opinnäytetyön tutkimuksissa selvisi, että
   1) sekarotuisilla oli huomattavasti useammin merkittäviä muutoksia lonkissa (=lonkkavikaa) kuin puhdasrotuisilla
   2) kyynärniveltenkin osalta puhdasrotuiset olivat huomattavasti useammin terveitä kuin sekarotuiset
   3) selkätutkimuksista kävi ilmi, että spondyloosin osalta ero puhdasrotuisilla ja sekarotuisilla oli jo todella merkittävä; sekarotuisilla muutoksia oli hirveä määrä puhdasrotuisiin verrattuna.

   Että tutkituta vain sinäkin seropisi ennen kuin alat sillä pentuja tehtailemaan, sillä sekarotuiset ovat tutkitusti jopa sairaampia kuin puhdasrotuiset. Urbaanilegendaan uskomalla teet todella ikävän tempun pennunostajille, jos periytyviä vikoja ja sairauksia heidän kontolleen luovutat.

   • Yleinen ongelma onkin siinä, että rotupia saati seropia perus Katja Koiranomistaja tutkituta ja siitä tämä urbaanilegenda syntyy. "Käyty vain rokotuksissa" ja ihminen kuvittelee nelijalkaisen olevan terve.

    Miten saada ihmiset tutkituttamaan koiransa rotuun tai roduttomuuten katsottua? Ikävä kyllä edelleen 2020 luvulla ihmisillä ei ole mitään tietoa siitä, miten kipuineen koira käyttäytyy. Siitä syystä tutkimukset jäävät pois ja koiraa haukutaan terveeksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yleinen ongelma onkin siinä, että rotupia saati seropia perus Katja Koiranomistaja tutkituta ja siitä tämä urbaanilegenda syntyy. "Käyty vain rokotuksissa" ja ihminen kuvittelee nelijalkaisen olevan terve.

    Miten saada ihmiset tutkituttamaan koiransa rotuun tai roduttomuuten katsottua? Ikävä kyllä edelleen 2020 luvulla ihmisillä ei ole mitään tietoa siitä, miten kipuineen koira käyttäytyy. Siitä syystä tutkimukset jäävät pois ja koiraa haukutaan terveeksi.

    Onneksi puhdasrotuisilla tästä on kuitenkin ollut niin paljon avointa puhetta jo vuosikymmeniä, että tutkimuksia tehdään rekisteröidyillä rotukoirilla hyvin. Juuri tuon paljon puheen takia joillain vähän yksinkertaisemmilla ihmisillä on sellainen käsitys, että rotukoirat olisivat seropeja sairaampia, vaikka tilanne on itse asiassa usein juuri päinvastainen.

    Jalostustietokantaa tutkailemalla selviää, että rotukoirien terveys on esim. luusto-ongelmien kanssa saatu selvään nousuun vuosien varrella juuri tutkimusten ansiosta. Esim. omassa rodussani lonkat ovat parantuneet huimasti viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, vaikka jotkut edelleen väittävät virheellisesti, että rotuni on huonolonkkainen. Vanhat uskomukset istuvat sitkeässä.

    Kunhan tutkimukset saataisiin pakollisiksi ainakin rotukoirille joka rodussa ja sekarotuisillakin useampi niitä tekisi, niin hyvä tulisi. Tietysti äärimmäisyyksiin meneviä rotuja kuten englanninbulldoggia ei pelasta mikään määrä tutkimuksia.


  • Aloituksesta tunnistaa hyvin piskien kasvattamista ihannoivan ihmistyypin. Ei tarvita mitään rotukoiraa (mitä ihmettä se sitten tarkoittaakaan?!) ja lisäännytyspuuhiin halutaan lähteä ihan sillä yksinkertaisella periaatteella, kun se oma koira on omasta mielestä niin kivan oloinen. Kaiken lisäksi vielä piskit ovat satujen mukaan terveempiäkin.

   Niin kauan kuin piskejä kasvattavat ja ihannoivat ihmiset ovat käsityskyvyltään tuota luokkaa, tulee sama homma jatkumaan. Totuus on kuitenkin päivänselvää minunkin työpaikalla pieneläinklinikalla: piskejä ramppaa klinikoilla periytyvien vikojen ja sairauksien takia vähintään saman verran kuin rotukoiriakin. Usein omistajat vannovat itku silmässä, etteivät enää koskaan ota piskiä perävalotakuulla.

  • Koira on sairas, kunnes toisin todistetaan.Tutkimaton koira, ei ole siis terve.

   Kun miettii nykyajan ns.sekarotuista, ja mistä se on tehty...löytyy taustasta puhdasrotuisia Miksi, joku on teettänyt sekoituksen?
   Tosi harvoin, tulee vahinkopentuja.Se, ei ole syynä sekoitukseen.
   Kun joku ostaa ns.viallisen rotukoiran, hän saa sen vian vuoksi koiran halvemmalla.
   Ja monet, halpaa koiraa etsivät kelpuuttavat viallisen, juuri hinnan vuoksi.Kun viallinen, eli jalostukseen vikojensa vuoksi kelpaamaton kasvaa aikuiseksi.Ei omistaja enää ajattele miksi sai pennun halvalla.Syynä oli siis sen vika, jonka vuoksi koira on jalostuskelvoton.Eli sille ei tulisi teettää pentuja, koska sillä olevat viat ovat perinnöllisiä.
   Omistajat käyttävät näitä, jalostuskelvottomia, halvalla ostettuja puhdasrotuisia koiria sekoituksien teettämiseen.Silloin niiden pennuille kertyy paljon perinnöllisiä vikoja.Koska onhan niiden juuret jalostuskelpaamattomista , perinöllisiä vikoja omaavissa koirissa.
   Syy tuollaisten pennuttamiseen on raha, pentujen terveys ei kiinnosta.
   Pennulla jolla ei ole rekisteripapereita, on jokin syy siihen.Itse en ottaisi seropia, tai rekkaamatonta koira.Koska en halua kannattaa sellaista toimintaa.
   Rekisteröityjen koirien terveystutkimukset löytyy neistä.Pentueiden määrät, sukusiitosprosentit jne.
   Seropeista, ja rekkaamattomista ns.rotukoirista ei löydy mitään tutkimuksia jne.Voivat pennuttaa niitä jatkuvasti.
   En kannata moista hämärää touhua.Valitsen terveen rodun, hyvän kasvattajan, ja pentujen sukusiitosprosentti oltava pieni.Terveystutkimukset on oltava, ja näyttelytuloksia, jotta koirat ovat rotumääritelmän mukaisia.Kasvattajan oltava luotettava, ja vain vähäisissä määrin koiriaan pennuttava.En osta kennelistä jossa on joka vuosi pentueita.Ostajalla, on valinnan vapaus.Viimeisemmästä pennusta maksoin 1300€, koira nuorena jo tutkittu terveeksi, ja ikää jo 7v.

   • Etkös sinä aina puolustele tällä palstalla erästäkin tanskandoggikasvattajaa, jonka tekemisiä on arvosteltu mm. terveystarkkien ja näyttelyttämisen puutteesta sekä hirveästä määrästä pentueita? Mitäs näille ihanteille aina silloin käy?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Etkös sinä aina puolustele tällä palstalla erästäkin tanskandoggikasvattajaa, jonka tekemisiä on arvosteltu mm. terveystarkkien ja näyttelyttämisen puutteesta sekä hirveästä määrästä pentueita? Mitäs näille ihanteille aina silloin käy?

    Kuule empä tiedä sinun arvosteluistasi tai dokeistasi, eikö oikeastaan edes kiinnosta.
    Joten kysyppä kysymyksesi siellä missä sen olet lukenutkin.Siellä lienee kirjoittelijakin.Meitä muutamia netissä, haloo😂😂😂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuule empä tiedä sinun arvosteluistasi tai dokeistasi, eikö oikeastaan edes kiinnosta.
    Joten kysyppä kysymyksesi siellä missä sen olet lukenutkin.Siellä lienee kirjoittelijakin.Meitä muutamia netissä, haloo😂😂😂

    Ei kannattaisi olla noin silmiinpistävän ilmiselvä kiinni jäätyäsi, jollet halua rehdisti myöntää olleesi asialla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kannattaisi olla noin silmiinpistävän ilmiselvä kiinni jäätyäsi, jollet halua rehdisti myöntää olleesi asialla.

    Viestisi ei liity mitenkään aloitukseen.Riidan haastamista ja syyttelyä vaan, ootko ihan ok?


  • Kuullut samaa, myös virosta ostetut olleet sairaita.Mutta reckuet, sairauksia, lisäksi käytös ja muita häiriöitä.Jotka yllättää nuoren ottajan, joka kuvittelee koiran olevan hänelle kiitollinen pelastamisesta😶
   Ihan säälittää ihmisten typeryys, kun joku kertoo koiransa olevan virosta, tai reckue.
   Eikö uutiset tavoita kaikkia, vai eikö ne osaa lukea 🙈

   • Evirasta löytyy tietoa, noista kyllä.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   396
   12034
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   128
   5936
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   5161
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   164
   3679