LG LHB645N "kotiteatteri"laitteiston kaiuttimet

Anonyymi

Heti alkuun korostan, etten ole mikään hifisti ja tiedän että otsikon laitteisto edustaa sarjassaan halpaa 400€:n "radiomankka "-tasoa eikä ole hi-fi:stä kuullutkaan, mutta kysyn tulevan naljailun uhallakin seuraavaa:

Omistan otsikon mukaisen halpislaitteiston joka sinänsä on ominaisuuksiltaan ja toiminnoiltaan tarpeisiini täysin riittävä, mutta sen äänenlaatu on lähinnä välttävän ja heikon rajamailla (joo, joo.... osta halpa, saat halvan, mutta silti....)

Ostaessani sen tiesin siis realiteetit, mutta järkytyin silti lopputulokseen ja olematta minkäänlainen hi-fi -asiantuntija tajusin, missä tässä laitteessa on eniten säästetty: kaiuttimissa ja niiden kaapeleissa. Tuskin edes 5000€:n kotiteatteriaitteisto toistaisi musiikkia kovinkaan häävisti noilla kaiuttimilla.

On jo sinänsä ihme, että se kykenee tuonkin tasoiseen äänenlaatuun kun ottaa huomioon, että pääkaiuttimina ovat 9 x 6 x 110cm:n muovipuikulat joissa on yksi 55mm:nen 3 ohminen kokoäänialue-elementti ja sen alla toinen samanmoinen kulissielementti, josta ei kuulu pihaustakaan.

Takakaiuttimet ovat sitten vieläkin liikuttavammat: n. 9 x 6 x 13cm muovirasiat, joissa komeilee samainen 55mm:nen 3 ohmin elementti. Keskikaiutin jatkaa samaa linjaa 9 x 6 x 25cm muovikotelollaan, jälleen samalla elementillä.

Ainoa kaiutin, joka ansaitsee edes jonkinlaisen plussan, on subwoofer, joka varsin pienellä 12 x 33 x 35cm lastulevykotelollaan ja 8" elementillään pelastaa urheasti sen mitä pelastettavissa on eli vastaa laadullisesti sarjan odotettua tasoa.

Nyt kysyisinkin, minkähänlaiseen lopputulokseen pääsisi jos käärisi hihat, hankkisi laadullisesti keskitason 4 ohmisia, vaikka autoon tarkoitettuja, 2- ja 3 -tie elementtejä, liimapuulevyä, vaimennusmateriaalia, oikeaa kaiutinkaapelia, kaiutinpäätelaitteita yms. ja nikkaroisi huolellisesti tukevarakenteiset ja vaahtomuovilla vaimennetut kaiutinkotelot? (Kokemusta niistä on).

Entä mitä merkitystä sähköisesti ja käytön kannalta olisi, että noissa kaiuttimissa olisi 4 ohmin elementit verrattuna alkuperäisten muovirasioiden 3 ohmisiin?

Vaikka tiedän, että kuullostaa älyttömältä ajatukselta rakentaa n.400€:n budjettilaitteeseen samoihin hintoihin kohoavaa kaiutinsarjaa, niin mikäli lopputulos antaisi kuitenkin itseä tyydyttävän lopputuloksen, olisi se vaivan ja siihen sijoitetun summan arvoinen.

Joku tietysti toteaa tuohon, ettei noihin halpisvehkeisiin kannata mitään rakentaa, heitä roskiin ja osta kunnolliset...... mutta kun....nuo ovat uudehkot ja toimivat vaatimatonta äänen laatua lukuun ottamatta ihan hyvin.....

Toivon asiallisia kommentteja :)

2

2154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kunnollisten kaiuttimien hankinta on hyvä alku.

      Kotiteatteripaketin vahvistimen taajuusvaste on todennäköisesti sellainen, että sillä on yritetty paikata niiden onnettomien muovikaiuttimien puutteita.

      Sitten vain kunnollista kotiteatterivahvistinta hankkimaan. Perustason laitteet eivät ole kovin kalliita.

      Jos et katso paljon elokuvia, voi olla järkevintä palata 2-kanavastereoon tai subbarilla ryyditettyyn 2.1-systeemiin.

    • Anonyymi

      Voi särähtää puritanistin korviin, mutta mielipiteeni on, että kaiutinkaapelilla ei ainakaan ole merkitystä. Sen ei tarvitse olla hienoa hopeoitua pyörrevirtakompensoitua kultaisin liittimin varustettua erikoispiuhaa, vaan mikä tahansa vähintään 1,5 neliömillimetrin poikkipintainen johdin käy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe