LG LHB645N "kotiteatteri"laitteiston kaiuttimet

Anonyymi

Heti alkuun korostan, etten ole mikään hifisti ja tiedän että otsikon laitteisto edustaa sarjassaan halpaa 400€:n "radiomankka "-tasoa eikä ole hi-fi:stä kuullutkaan, mutta kysyn tulevan naljailun uhallakin seuraavaa:

Omistan otsikon mukaisen halpislaitteiston joka sinänsä on ominaisuuksiltaan ja toiminnoiltaan tarpeisiini täysin riittävä, mutta sen äänenlaatu on lähinnä välttävän ja heikon rajamailla (joo, joo.... osta halpa, saat halvan, mutta silti....)

Ostaessani sen tiesin siis realiteetit, mutta järkytyin silti lopputulokseen ja olematta minkäänlainen hi-fi -asiantuntija tajusin, missä tässä laitteessa on eniten säästetty: kaiuttimissa ja niiden kaapeleissa. Tuskin edes 5000€:n kotiteatteriaitteisto toistaisi musiikkia kovinkaan häävisti noilla kaiuttimilla.

On jo sinänsä ihme, että se kykenee tuonkin tasoiseen äänenlaatuun kun ottaa huomioon, että pääkaiuttimina ovat 9 x 6 x 110cm:n muovipuikulat joissa on yksi 55mm:nen 3 ohminen kokoäänialue-elementti ja sen alla toinen samanmoinen kulissielementti, josta ei kuulu pihaustakaan.

Takakaiuttimet ovat sitten vieläkin liikuttavammat: n. 9 x 6 x 13cm muovirasiat, joissa komeilee samainen 55mm:nen 3 ohmin elementti. Keskikaiutin jatkaa samaa linjaa 9 x 6 x 25cm muovikotelollaan, jälleen samalla elementillä.

Ainoa kaiutin, joka ansaitsee edes jonkinlaisen plussan, on subwoofer, joka varsin pienellä 12 x 33 x 35cm lastulevykotelollaan ja 8" elementillään pelastaa urheasti sen mitä pelastettavissa on eli vastaa laadullisesti sarjan odotettua tasoa.

Nyt kysyisinkin, minkähänlaiseen lopputulokseen pääsisi jos käärisi hihat, hankkisi laadullisesti keskitason 4 ohmisia, vaikka autoon tarkoitettuja, 2- ja 3 -tie elementtejä, liimapuulevyä, vaimennusmateriaalia, oikeaa kaiutinkaapelia, kaiutinpäätelaitteita yms. ja nikkaroisi huolellisesti tukevarakenteiset ja vaahtomuovilla vaimennetut kaiutinkotelot? (Kokemusta niistä on).

Entä mitä merkitystä sähköisesti ja käytön kannalta olisi, että noissa kaiuttimissa olisi 4 ohmin elementit verrattuna alkuperäisten muovirasioiden 3 ohmisiin?

Vaikka tiedän, että kuullostaa älyttömältä ajatukselta rakentaa n.400€:n budjettilaitteeseen samoihin hintoihin kohoavaa kaiutinsarjaa, niin mikäli lopputulos antaisi kuitenkin itseä tyydyttävän lopputuloksen, olisi se vaivan ja siihen sijoitetun summan arvoinen.

Joku tietysti toteaa tuohon, ettei noihin halpisvehkeisiin kannata mitään rakentaa, heitä roskiin ja osta kunnolliset...... mutta kun....nuo ovat uudehkot ja toimivat vaatimatonta äänen laatua lukuun ottamatta ihan hyvin.....

Toivon asiallisia kommentteja :)

0

<50

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

    Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
    Pandemiat
    32
    2821
   2. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

    Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
    Kuusamo
    47
    2378
   3. Ihmisjahti Kotkassa

    Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
    Kotka
    34
    1447
   4. Stockmann konkurssiin ?

    Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
    Maailman menoa
    43
    681