KELA - Suomen suuri häpeä

Anonyymi

Milloin loppuu Kelan harjoittama mielivalta ja korruptio??? Kuinka kauan se saa jatkaa veronmaksajien rahoilla mässäilyä??? Kuinka paljon Kelan jähmeä ja kehityksestä jälkeenjäänyt koneiston ylläpito vuositasolla maksaa Suomen valtiolle???

Kuinka suuret säästöt tulisivatkaan, jos Kela ymmärtäisi luopua turhasta byrokratiasta? Pistää vihaksi, että joka vuosi pitää hakea kuntoutustuen jatkoa, elää useampi kuukausi kusi sukassa, kun ei tiedä mitä Kela älyttömyydessään päättää? Toiminta lisää vain asiakkaan stressiä ja ahdistusta, hidastaen parantumista. Kyllä hoitava taho näkee, missä jokaisen kohdalla mennään. Toinen iso ongelma on se että, ihmisten pitää todistaa erilaisia asioita jatkuvasti, kuten esim. olevansa edelleen lyhytkasvuinen tai tarvitsevansa lääkekorvattavuutta ja jne.

Suurin osa Suomen kansalaisista on rehellisiä ja pyrkivät toimimaan oikein. Kuitenkin Kelan harjoittama järjettömyys ajaa ihmiset epärehellisyyden tekoihin, koska Kelan toiminta ei vastaa kansalaisten oikeustajua eikä käsitystä yhteisestä hyvästä. Jokaisella on oikeus toimeentuloon, ilman että siitä pitää taistella! Elämme sentään vuotta 2020. Suomen pitäisi olla hyvinvointivaltio.

Kela on Suomen kansalaisia varten luotu. Auttamaan ihmisiä heidän eri elämän tilanteissa. Palveleeko se kansaa hyvin? EI! Päätöksissä kestää ja usein tuntuvat häviävän byrokratian viidakkoon, josta niitä enää harvoin löydetään. Kelasta saatu päätös on usein lainvastainen. Se sotii ihmisen omaa logiikkaa ja oikeudentajua vastaan eikä sovi yhteisesti sovittuihin pelisääntöihin. Valittamaan on turha lähteä. Prossessi on hidas ja harvalla on voimavaroja lähteä hakemaan oikaisua päätökseen, sillä oikaisu harvoin kääntyy asiakkaan eduksi. Kelan harjoittama byrokratia on asiakkaan näkökulmasta katsottuna yhtä kuin henkinen kuolema. Se on terveysriski. Se ei yksinkertaisesti kannata.

Kelan vakuutuslääkärit kumoavat suruitta toisen lääkäreiden ja työeläkelaistosten puoltamat lausunnot. Ei kuunnelle lainkaan hoitavaa tahoa eikä huomioida potilaita yksilöinä. Päätöksissä ratkaisee Kelan omat jähmeät byrokratian suuntaviivat sekä raha.

Lisäksi ihmisiä "kehotetaan" syömään lääkkeitä, kuten mielenterveyslääkkeet, vaikka niille ei löytyisi perusteita eivätkä olisi edes tarpeen asiakkaan kohdalla. Todetaan vain, että "se tehostaa hoitoa". Kela ajattelee hyvin lyhytnäköisesti. Jokaisella lääkkeellä on sivuvaikutuksia, jotka luovat käytössä asiakkaalle lisää ongelmia, joita sitten taas hoidetaan uusilla lääkkeillä. Se on loputon kierre, joka voi johtaa asiakkaan elämänlaadun heikkenemiseen tai jopa kuolemaan. On järkyttävää, ettei ihminen saa parantua pelkän terapian avulla. Kela voi miettiä, kumpi tulee halvemmaksi yhteiskunnalle pidemmässä juoksussa, luontainen hoito ajan kanssa vai lääkkeillä huoraaminen asiakkaan kustannuksella. Suomi tuntuu olevan hyvin lääkekeskeinen maa erilaisissa hoidoissa. Kuinka moni ihminen lopulta höytyy lääkehoidoista?

Mksi asuinpaikka vaikuttaa Kelan päätöksiin??? Ihmiset ovat eriarvoisessa asemassa, vaikka Kela puhuu samanarvoisuuden puolesta. Tämä näkyy hyvin esim. lääkekorvattavuuksissa. Toisella paikkakuntaa saa heti lääkekorvauksen ilman hoitokokeiluja kun toisella taas ei, vaikka omaisi pitkän sarjan erilaisia hoitoja.

Kelassa työnskentelevien henkilöiden ammattiosaaminen ei anna hyvää kuvaa laaja-alaisesta osaamisesta. Heikko ja suppea osaaminen näkyy annetuissa päätöksissä. Usein päätökset käsitellään kiireellä ilman kunnollista läpikäymistä. Toiminta on epäoikeudenmukaista ja loukkaavaa asiakasta kohtaan.

Miksi Kela on olemassa, jos se ei kykene palvelemaan kansaa oikeunmukaisesti ja ajantasaisesti??? Ketä Kela lopulta palvelee??? Näennäisesti kansalaisia vai yksittäisiä järjestelmästä hyötyviä tahoja???

Alla oleva linkki kuvaa hyvin Kelan harjoittamaa toimintaa. Liekö muutama Vogons päätynyt Kelaan töihin? 😉

https://youtu.be/cbN1NaQ7yQI

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kela toimii valtion alaisuudessa. Tilastot pitää saada kauniiksi ja ongelmat lakaistaan maton alle. Byrokratian tarkoituksena on pitää ihmiset kaukana kelasta. Ei haluta maksaa tukia. Valtion taskuun herroille rahat pois köyhältä kansalta!

      Sairas laitos!

    • Anonyymi

      Kysymys on vallasta ja rahasta. Ei ihmisten perustarpeesta tai hyvinvoinnista.

    • Anonyymi

      Poliittista valtapeliä. Vallalla ja epävarmuutta pelon kautta luomalla hallitaan Suomen kansaa.

    • Anonyymi

      Miksi poistitte viestini? Koko laitos työntekijöineen on planeetta Vogonsilta 🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Kelan toiminnasta pitäisi tehdä kantelu EU-tuomioistuimeen ja Suomen hallitukselle ankara varoitus korruptoituneen laitoksen suojelusta! Kummassakaan tahossa ei tunnu olevan järjen häivää. Liekö ammattitaidottomuus tämän päivän sana?

      • Anonyymi

        Nimenomaa ammattitaidottomuus näkyy kelan päätöksissä. Koko laitos pitäisi lopettaa suurena rahareikänä. Sen jälkeen riittäisi jokaiselle perusraha, jolla tulla toimeen työttömyys aikana.


    • Anonyymi

      On se kumma että kehdataan valittaa vaikka rahaa tulee kun mitään ei tehdä ja laiskana ollaan. Opetus pitäisi antaa tuollaisille ja vetää kaikki tuet pois. Jos asuisit Amerikassa ja sen jälkeen tulisit Suomeen niin et edes kehtaisi avata suutasi moisesta.

    • Anonyymi

      Miksi te laitoitte sosiaalitoimiston kaikki työt kelan päälle? Ja nyt ihmettelette jos kestää? Täysin omaa idioottimaisuuttanne.

    • Anonyymi

      Minä olen ainakin tyytyväinen, tuet ovat tulleet aina ajoissa kun vaan itse osaa lukea päätökset ja toimia ohjeiden mukaan. Ei valittamista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      244
      2140
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1836
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      74
      1534
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      109
      1255
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1115
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1044
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe