Innostaako ooppera sinua?

Anonyymi

En ymmärrä sen hienoutta

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pidän kyllä oopperasta.

      Ei oopperasssa sinällään mitään erikoisen hienoa. Paitsi, se nimenomaan on oopperaa. Monien asioitten summa ja kokonaisuus. niinkuin suuri leffa livenä. Vastaavaa äänentoistoa ei leffateatterissa kuule eikä oikein missään ole niin suurta screeniä.

      Sitäpaitsi musa oikeesti on hiton hyvää, Mä kiinnostuin klassisesta heavyn kautta ja sitten alkoi ooppera kiinnostamaan. Joop. Nightwishiä nykyisin luonnehdittu ooppera heavyksi, onhan se vähän niinkin. Mutta kyseessä ei ole teatteriesitys, kyllä se on enenpi vaan musaa. Useilla rockpändeillä on kyllä ollut aika teatraalisia showjuttuja, vaikka nyt genesis, tai pink floyd. Ja lisäks on ollut suuria kokoonpanoja, sinfoniapändienkin kans. Silleen crosoweria. Mutta ooppera on aito ooppera.

      Mulla oli aluks vähän ongelmia tarinoitten kans, en oikein ymmärtänyt niitä, en siis sisältöä kunnolla. Siihen auttoi oopperan käsikirja, missä lyhyesti kerrottu juoni.

      Väliajan kahvia ja konjakkia ehkä joku pitäis hienoutena. Enpä tiedä, rokkiklupeilla väännetään kaljaa koko keikan ajan. Ja muistin mukaan kyllä tanssilavoillakin ollut kossu-väliaikoja nurkan takana :D

      Ei ooppera ole mitenkään hienoa, se vaan on hyvää musaa hyvin esitettynä, hyvillä soundeilla ja hyvillä käsikirjoituksilla. Kokemus itsessään, mutta ehdottomasti mieluummin livenä, menee kyllä levyltäkin.

      Niinno, olin katellut kevään ohjelmistoa, mutta jotenkin oli jäänyt aktivoitumatta lipun ostoon. Mä käyn aina joskus oopperassa, nuorempana aika useinkin. Mutta esim musikaalit, baletti ei oikein innosta. Niin, eikä rillumareileffat. Musamakuja kaikenlaisia.

      =DW=

    • Anonyymi

      Ooppera on mielestäni no. teatteriesitys, jossa vuorosanat lauletaan. Musa on hyvää, ellei mahtavaa ja oopperalaulajien äänen käytön tekniikkaa en lakkaa ihmettelemästä. Rekvisiitta on yleensä hienoa, ylellistäkin ellei ole kerjäläisoopperasta kyse.

      Kannattaa hypätä hienostelukynnyksen yli ja tutustua, koska se on mennyttä aikaa, kun aihetta pidettiin liian hienona tavallisille ihmisille. Kun itse kävin ekan kerran uudessa oopperatalossa, niin yleisön joukossa joku mies kuorsasi yhtä lujaa kuin laulajat lavalla lauloivat. - Nm. Pikkuisen glamouria elämään

      • Anonyymi

        Pidän oopperasta, vaikkea ole käynyt kuin muuttaman kerran.
        Oikeastaan kauniit aariat ovat ruokaa sydämelle.
        Juonien sisällöt ovat yksinkertaisesti lapsellisia. Usein triangelidraama.
        Saaks hyö toisens vai ei.
        En ole asiantuntija. Nautiskelen vain.
        Lavasteet ovat pompöösejä useamminkin.

        Beng


    • Eiköhän siitä ole mahottoman kauan, kun ooppera on ollut pelkästään hienoston juttu.

      Mielelläni ottaisin vastaan useamminkin ooppera- ja teatterilippuja.
      Oma budjettini on nyt eläkkeellä pikkuisen rajoittunut.
      Kyllähän oopperaa kuuntelee pelkästään audionakin (mielellään jos ymmärtäisi vielä sanatkin), mutta liveooppera ja liveteatteri on sitä oikeaa ja aitoa.

    • Anonyymi

      Ooppera on ihanaa muiikkia, mutta mitään erikoisen hienoa siinä en näe, yksi musiikinlaji muiden joukossa. Puitteet vain ovat hienommat, jäännettä vanhoilta ajoilta. Ihan turhaan monet pitävät sitä eliitin lajina, sitä se ei ole. Liput kyllä esityksiin melkoisen kalliita, mutta kyllä sellaisen esityksen tekeminenkin maksaa. Livemusiikkia on aina kiva kuunnella, olipa laji lähes mikä tahansa, mutta puitteet tekevät oopperasta omanlaisensa, vaikka tarinat niissä ovat melkoisen typeriä. Pidän yleensäkin klassisesta musiikista, laulettuna tai ilman, korvahan sen sanoo mistä tykkää.

    • Anonyymi

      Olin toissa kesänä Savonlinnan ooperajuhlilla ja katsoin Otellon. Raskas ja pitkäveteinen, musiikki ei ollut melodista, siinä vain huudettiin sanat laulaen.
      La Traviatassa on kaunis tarina, ja joitakin melodisia lauluja.
      Yleensä kaikissa oopperoissa on yksi tai kaksi tunnettua ja upeaa esitystä, mutta suurin osa on yksitoikkoista. Varmasti vaatii paljon laulajalta. Olen kai viisi käynyt katsomassa vuosien varrella, mutta eivät ole mun juttuja. Hienostelun kannalta en ole asiaa ajatellut lainkaan, esitys kun esitys, kyllä sinne pyhävaatteissa menen. Musikaaleista tykkään.

    • Anonyymi

      Olin pitk ään erittäin epäluuloinen. Vaimoni kävi lastemme kanssa vuosittain Savonlinnassa mutta minä kuuntelin osan ajasta musiikkia salmen toisella puolella. Siis ei kaupungin puolella.
      Kun lapsemme lähtivät omilleen menin oopperaan vaimoni seuraksi.
      Ennsuorastaan jäänyt koukkuun mutta alin näkemään sen hieman toisessa valossa.
      Heti alustra alkaen oli selvää, että libreton ymmärtäminen, joko ennalta tai ohjelmasta on tärkeää. Samoin se, että libretto juoksee näyttämön yläpuolella jollakin ymmärrettävällä kielellä.
      Savonlinna oli alkupiste. Sittemmin olemme käyneet Savonlinnan lisäksi Helsingissä ja kerran Veronassa, Lontoossa ja Berliinissä.

      Tietenkin oopperoiden libretto, esityspaikka, toteutus, taiteilijat ym. vaihtelevat mutta, muutamaa harvaa lukuun ottamatta neovat olleet vaikuttavia.
      Pidän myös musikaaleista niiden viihdyttävyyden vuoksi.

    • Anonyymi

      Olin vuosikausia varsin epäluuloinen kyseisen taidemuodon suhteen.
      Vaimoni kävi lastemme kanssa useana kesänä Savonlinnassa yhdessä oopperassa.
      Kun lapset lähtivät omilleen niin lähdin vaimoni seuraksi ja käsitykseni muuttui.
      Riippuu tietenkin osatekijöistä joista ooperan kokonaisnautintokoostuu mikä on tulos.
      Ainakin minulle on tärkeää libreton tunteminen. Joko ennakkoon historiatiedon perusteella, näyttämön yläpuolella juoksevasta ymmärrettävällä kielellä olevasta tekstistä tai jaettavasta ohjelmasta.

      Kokonaisvaikutelma vaihtelee riippuen toteutukisesta. Muutama Savonlinna, kaksi Helsinkiä joista toinen päänaisen varamiehityksen varassa ja se näkyi ja kuului, kaksi Veronaa, yksi Lontoo ja yksi Berliini. Sen enempää ei ole kokemusta mutta noihinkin mahtuu vaikuttavuuseroja.
      Hoopoa sanoa mutta puitteillakin on merkityksensä.

    • Anonyymi

      "Kohdusta hautaan
      Ui uuppera lautta
      Tuhannen kapakan kautta"

    • Anonyymi

      Mielestäni ooppera on raskasta, usein dramaattista musiikillista vuoropuhelua. Operetit hauskoja, keveitä, myös musiikillista vuoropuhelua. Niistä pidän.

    • Anonyymi

      En tiedä tarkoitatko uutta vai vanhaa oopperaa, nykyoopperat minusta kamalia, vanhat kaunista musiikkia.

    • Anonyymi

      Hyvin monipuolisesti kuuntelen musiikkia mutta ooppera ja hengelliset on sellaisia joita en kuuntele, virsien laulusta sain tarpeeksi jo alakoulussa kun opettaja pakotti koulun kuoroon ja siitä lähtien olen inhonnut


      vn

    • Anonyymi

      Ei, olen muutaman oopperan käynyt kuuntelemassa ja katsomassa, mutta onhan se pitkästyttävää vaikka olisi kuinka tunnettu teos ja hyvät laulajat. Totta kai sitä täytyy mukamastensa arvostaa koska se luetaan korkeakulttuuriin, niin taantumuksellista ja vanhanaikaista kuin se onkin.

      Toki laulajilla on tekniikka hallussa mutta vain harvaa jaksaa kuunnella pitempiä aikoja ellei sitten sävellys ole mukaansatempaava ja edes jollain lailla kuunneltava.

    • Anonyymi

      Mikäs oopperassa vikana? Hienous on pelkästään vanhanaikainen asenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1332
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1032
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe