Miksi HASO on halvempi, kuin muut yhtiöt?

Anonyymi

Moni saattaa miettiä ja ihmetellä miksi HASO on niin edullinen.
Miten on mahdollista, että yhtiö, jonka kaikki kohteet sijaitsevat kalliissa Helsingissä on useita euroja halvempi, kuin vaikka Avain, Asokodit ja TA?

Vastaus piilee tässä. Avain yhtiöt, Asuntosäätiö ja TA yhtiöt koostuvat monesta yrityksestä, joista yksi on asumisoikeus, ja joka mukavasti solahtaa tähän yritysryppääseen. Rahoja ja varoja on helppo siirrellä yhtiön sisällä, ja silti vakuuttaa, että asumisoikeuspuoli toimii omakustannusperiaatteella, ja ettei voittoa kerätä. Tämä pitääkin paikkansa. Kukaan ei vaan kerro, että asumisoikeusyhtiö maksaa juuri niitä kuluja mitä kukin yhtiö keksii ja kehtaa veloittaa ja näin kustannustaso muodostuu 3-4e/m2 kalliimmaksi kuin HASO:lla.

Katsokaa vaikka AVAIN yhtiöitä. On omaa isännöintiä, omaa huoltotoimintaa, omaa rakennus ja suunnittelupuolta ja kirsikkana konsernin napa, joka imee kaikilta muilta rahat ja tuottaa sievoisen kasan Liukun perheeseen.

12

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tärkein syy taitaa kuitenkin olla se, että HASO toimii vain Helsingin alueella. Sillä ei ole riippakivenä sellaisia alueita, joilla vapaiden markkinoiden vuokrataso lähentelee asumisoikeusasuntojen vuokratasoa. Miten tällaisessa tilanteessa saadaan nämä asunnot markkinoitua asukkaille? Osittain saavat helpostusta siten, että tyhjiä asuntoja voidaa vuokrata ihan tavallisilla markkinoilla. Jos ei ole kiinnostuneita.

      Helsinki tarjoaa aivan samaan hintaan kaikille vuokratontteja, HASO ei ole missään etuasemassa.

      Ketjun aloittaja on varmaankin oikeassa. Mutta varojen imeminen omiin huoltoyhtiöihin tms. ei ole pääasiallinen syy HASO:n 2 - 4 euroa halvempiin kk-maksuihin.

    • Anonyymi

      Suurin syy on se, että HASO on Helsingin kaupungin 100% omistama yhtiö. Sen ykköstavoite ei ole tuottaa omistajalleen mahdollisimman suurta voittoa, vaan on yksi työkaluista kaupungin asuntotuotannossa. Tämä on näitä Helsingin hyviä puolia, kun on tarpeeksi iso ja suht varakas kaupunki, niin tällainenkin on mahdollista.

    • Anonyymi

      HASO on edullinen myös siksi, että siellä asukkaat ovat vahvemmin mukana päätöksenteossa ja myös valvomassa, että omakustannus toimii ja ettei kustannukset karkaa. Jos HASOa vertaa vaikka Liukun Avain asumisoikeus huijaukseen, nìin jokainen tajuaa mikä rosvous on menossa. Liukun Aari isännöinti ja muut alafirmat lypsävät Avain asumisoikeuspuolelta rahaa ja siirtävät Liukun taskuun. Sama meno jatkuu Asokodeilla.

      • Anonyymi

        Eikö tarkoitus ole nostaa vastikkeet niin suuriksi, että asukkaat lähtevät? Sitten viranomainen antaa luvan myydä asunnot markkinoille. Siis samat asunnot, joista aikoinaan maksettiin 30 € kpl.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tarkoitus ole nostaa vastikkeet niin suuriksi, että asukkaat lähtevät? Sitten viranomainen antaa luvan myydä asunnot markkinoille. Siis samat asunnot, joista aikoinaan maksettiin 30 € kpl.

        Tämä siinä varmaankin on tarkoitus. Silloin kun pelikentällä on yritysryppäitä, joissa asumisoikeus on yksi osa toimintaa, on niin helppo lypsää tätä lehmää muiden avulla. Laskutetaan sisaryhtiöiden kautta, siirretään rahaa taskusta toiseen ja tehdään kovasti töitä, jotta laki saataisiin vielä paremmaksi omaa etua ajatellen. Asumisoikeutta näissä TA, Asokodit ja Avain on vain otsikon verran. Muutoin ovat roskasakkia , jotka häpäisevät tämän jalon aatteen!


    • Anonyymi

      Missähän Hason talossa on tällaista? Ei ainakaan näissä 2010-luvulla rakennetuissa Hason taloissa.

    • Anonyymi

      Olen asunut HASO kämpässä ja myös muiden ASO yhtiöiden ja kyllä on sanottava, että HASO on aivan toista luokkaa. Talosta pidetään huolta, saa olla mukana päättämässä ja kuten sanottu vastikkeet ovat todella edullisia. HASO:sta en muuta pois ikinä.

      • Anonyymi

        Sama. HASO:ssa koen saavani hyvää asumisen hinta-laatusuhdetta. Minulla on kokemusta myös asumisesta Asumissäätiön asokodissa ja TA:n asumisoikeusasunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama. HASO:ssa koen saavani hyvää asumisen hinta-laatusuhdetta. Minulla on kokemusta myös asumisesta Asumissäätiön asokodissa ja TA:n asumisoikeusasunnossa.

        millainen oli sulla TA: n aso?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        millainen oli sulla TA: n aso?

        Uudiskohteessa sijainnut TA:n asoasunto oli samaa laatua, siinä ei ollut valittamista, mutta 200 € kalliimpi vuokravastike kuukaudessa. Muuttamalla Hason asoon olen säästänyt asumiskuluissa tuntuvasti. TA:n kohteessa jouduin myös itse kustantamaan parvekelasit ja sain noin 4000 euron laseista muutostyöhyvityksenä vain murto-osan. Hason uudiskohteissa lasit olivat valmiina, ei tarvinnut itse hankkia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe