Skanssi kituuttaa

Anonyymi

Miten kauppakeskus Skanssi on lehdissä kokoajan hehkuttamassa,että kävijämäärät ja myynnit nousee?
Liiketiloja tyhjenee kokoajan.
Ei kyllö meinaan taida olla ihan totta ilmoitetut myynnit ja asiakasmäärät.

Itse olen skanssissa töissä ja jokainen voi ominsilmin käydä 1 ja 2 kerroksessa kävelemässä klo 16-19 (paras myyntiaika) niin eipä siellä ole asiakaita missään ja ruoka-alueellakin vain muutamia. (Tästä ei kannata väitellä, sinne vaan omin silmin näkemään.)
Muilta myyjiltä kun kysyy niin sama vastaus kaikilla, ei käy kauppa,ei ole asiakkaita.

Miksei esim Turunsanomat tee juttua selvästi kuolevasta kauppakeskuksesta?

90

2289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka lukee Turun Sanomia?

      Kenellekään ei tule paperilehteä. Uutiset jo vanhoja, kun lehden saa tai ehtii lukea.
      Netissä kaikki jutut plussan - maksumuurin - takana.

      • Anonyymi

        Köyhällä ei ole varaa lukea.


    • Anonyymi

      Lidl Skanssiin niin asiakasvirta kääntyy.

      • Anonyymi

        Tosi


    • Anonyymi

      Tota samaa ihmettelin tänään skanssissa, hiljaista on kun huopatossutehtaalla. DNA:n vierestä joku iso liike pisti pillit pussiin, siivoojat vaan paikalla. Mikäköhän siinä oli ?

      • Anonyymi

        Liian kalliit vuokrat


    • Anonyymi

      Myllykin on surkea paikka, mielestäni vielä huonompi kuin
      Skanssi. Molemmat paikat kyllä tukehtuvat kalleuteen vuokrissa ja lopulta on tyhjiä seiniä joita ei tule ketään sinne ihmettelemään.

    • Anonyymi

      Skanssin syntyminen oli suuri virhe joka pohjautui olettamiin, että paraislaiset, kaarinalaiset ja itä-turkulaiset ottaisi paikan vakiopaikakseen. Olin 2008 skanssissa erään ryhmän mukana kuulemassa sitä pilvilinnamaalailua parakissa järjestetyssä luennossa työmaalla, siis jo ennen, kun paikka avattiin ja kauppakeskuksen johtajia alettiin puolen vuoden välein vaihtamaan.

      Oli oikein nokkelia ratkaisuja mm. Asuntotuotanto pihalle että vanhukset ostaa ensin ronskilla nousukashinnalla uuden asunnon, ja sitten lopuilla elämänsäästöillä kaiken ruoan ja mielitekoshoppailun sieltä keskuksen kaupoista. Pihalampikin suunniteltiin siten, että kesällä napista painamalla saadaan luistinalue kakaroille kun freoniputket pohjassa jäädyttää matalan lammen.

      Asuntotuotanto oli vuosia jäissä mutta kyllä ne sinne kuin ihmeen kaupalla lopulta ilmestyivät. Asiakkaat kauppakeskukseen eivät ilmestyneet. Kauppakeskus ottaa kuulemma edelleenkin ronskia neliövuokraa ja sopimukset ovat määräakaisia, eli niistä ei niin vain pääse pois. Pieni putiikki voi joutua ajamaan itsensä konkurssiin ja ulosottoon jos ja kun kauppa ei käy tai realistisemmin todettuna ; joskaupan perustaja ei omaa kokemusta, tietoa ja realiteettejä liiketoiminnan edellytyksistä alueella.

      Kävin pitkästä aikaa 2 viikkoa sitten siellä, ja vierailu oli jotenkin epätodellista. Pysäköin auton maanalaiseen aivan liukuportaiden lähelle. Tyhjiä paikkoja oli kaikkialla. Ihmettelyni jatkui ylhäällä kauppakeskuksessa kun katselin miten useassa liikkeessä oli yksi ainoa ihminen, myyjä. Hienot tilat, loputon krääsän paljous ja tyhjyyttä kaikuvat käytävät.
      Jos olisin elokuva-alalla niin kuvaisin siellä jonkun korona -viruksen autioittaman kaupunkielokuvan tai kontrastilyhytelokuvan tulevaisuudesta jossa välillä kuvattaisiin jotain asunnottomien päihdeongelmaisten arkea ja sitten tätä korkealentomaailmaa jota skanssi edustaa.

      Tällaisten kauppakeskusten suosio on/oli maissa joissa ihmisillä on pitkät urat tai ylipäätään hyvin maksettua palkkaa työstä, alemmat verot, edulliset asunnot, omat autot, löysää, perittyä, voitettua, pelattua ym. rahaa ja paljon vapaa-aikaa. Myös aika jolloin tällaisissa paikoissa viihdyttiin, oli aika ennen internettiä, ja verkkokauppoja joista kaiken saa halvemmalla. Myös liikkeiden ahneus oli aiemmin alemmalla tasolla. Kuppi kahvia ja munkki maksoi 80 luvulla 4 markkaa. Nyt siitä pitäisi maksaa 30 markkaa. Eivät tavallisten ihmisten palkat ole kuitenkaan 8 kertaistuneet noista ajoista, vaikka sitä tosiasiaa selittelisi minkälaisilla inflaatiotilastoilla. Asuminen vie myös suuren osan tavallisten kuolevaisten työtä tekevien tai hakevien käyttörahoista.

      Maailma johon skanssi on suunniteltu ja tehty, ei ole olemassa enää, ja kun se oli, oli se ulkomailla esim. Usa, saksa, japani, englanti, monaco ja suurkaupunkien parempiosaiset alueet.

      Siten on johdonmukaista olettaa, että todellinen maailma vähitellen haukkaa skanssin omaan aikaansa ja paikkaansa. Se tarkoittaa kirpputoreja, vieraan kulttuurin harrastus-ja kokoontumistiloja verovaroin, tyhjiä liiketiloja ja vähitellen ränsistyvää ulkoasua. Paikan muuttuminen jonkinlaiseksi asuntolaksi tai huoneistoiksikaan ei ole aivan poissuljettu.

      Näkisin, että Skanssin tulevaisuuden tulee määrittämään hyvin pitkälti sitä lähinnä sijaitseva väestökeskittymä; Lausteen asukaspohjan tahtotila, tavoitteet, unelmat, elintaso, maksukyky, tapa elää ja visiot siitä mitä skanssin tulisi tulevaisuudessa olla.

      • Anonyymi

        Olipa hyvä ja ilmeisen asiantunteva kommentti.

        Kauppakeskusjohtajat ovat tosiaan vaihtuneet nykyisen omistajan aikana tiuhaan.
        Yhtään ammattijohtajaa ei ole ollut skanssissa CBRE:n ollessa keskuksen omistaja. Kulttuurikeskus ja kauppakeskus, eroavat toisistaan niinkuin kätilö aivokirurgista.

        Kaikki aktiivinen toiminta skansissa liittyy enemmän taikka vähemmän kiinteistön edustuskuntoon saattamiseen.
        Vuokralaista ei ole niin väliä, eihän kiinteistösijoitusyhtiöt osta vuokralasia, vaan sijoittavat neliöihin.


      • Anonyymi

        Verkkokaupoista en tykkää ostaa vaatteita ja kenkiä, vaan mieluummin sovitan ne kivijalkaliikkeessä ja näen ja tunnen heti sopiiko. Palautusrumba on liikaa.

        Skanssissa on nyt kuntosali ja kyllä ihmiset vielä liikuntaa haluavat harrastaa. Sen jälkeen käyvät ehkä kahvilla tai syömässä ja sitten ruokakaupassa.
        Lapset eivät halua istua kotona koko iltaa ja talvella varsinkin on mukavampi olla sisätiloissa ja miksei myös kovilla helteillä ilmastoiduissa tiloissa.

        Moni on saanut somesta ja netistä yliannostuksen ja ovat vähentäneet verkkoaikaansa. Ihmsisiä halutaan tavata kasvokkain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verkkokaupoista en tykkää ostaa vaatteita ja kenkiä, vaan mieluummin sovitan ne kivijalkaliikkeessä ja näen ja tunnen heti sopiiko. Palautusrumba on liikaa.

        Skanssissa on nyt kuntosali ja kyllä ihmiset vielä liikuntaa haluavat harrastaa. Sen jälkeen käyvät ehkä kahvilla tai syömässä ja sitten ruokakaupassa.
        Lapset eivät halua istua kotona koko iltaa ja talvella varsinkin on mukavampi olla sisätiloissa ja miksei myös kovilla helteillä ilmastoiduissa tiloissa.

        Moni on saanut somesta ja netistä yliannostuksen ja ovat vähentäneet verkkoaikaansa. Ihmsisiä halutaan tavata kasvokkain.

        Miksi tarvitaan maksullisia kuntosaleja????

        Olen koko ikäni harrastanut kuntoilua, en milloinkaan ole tarvinnut kuntosalia.

        Omistan hyvät lenkkikengät, hyvät urheiluvaatteet, uimapuvun, käsipainot kotona, kuntopyörä kotona, kymppivaihteisen polkupyörän ulkonaajoon, voimistelukuminauha kotona. Siinä kaikki.

        Lenkkeilen ulkona metsäpoluilla. Rekkitankona on puunoksat. Kun tunnin siellä vauhdilla kävelee ja hölkkää mäkiä ylös, niin pysyy kunnossa ja saa raitista ilmaa. Ei tarvitse kuntosalilla hengittää alipaineista happiniukkaa ilmaa ( koneellinen ilmanvaihdon tulosta ).


    • Anonyymi

      Sipilöinti politiikka toi ilmiön ettei ihmisiä mene kuin ruokakassi jonoihin, kuten Pääskyvuoren tornin juurelle. vuokrafirmojen Suomessa ei ole minkäänlaista ostovoimaa eikä ihmisillä mitään tulevaisuudenuskoa.

      Meno on kuin ent. Neuvostoliitossa.

    • Anonyymi

      Skanssi on myyty sinne haksahtaneille liikeketjuille luomalla mielikuva ketjujen edustajille, että liikkeen puuttuminen sieltä, vahingoittaa ketjua kokonaisuutena enemmän, kuin paikallisesti koetut tappiot kannattamattomasta liiketoiminnasta tyhjillä käytävillä.

      Ei tämä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun tyhjästä luodaan ulkopuolisille vaikuttava mahdoton ikiliikkuja, jonka rahoitus katetaan tuhansien kilometrien päässä välillisesti. Käykääpä joskus lomamatkoillanne keski-euroopassa suurkaupunkien kauppakeskuksissa (ja jotka ovat ydinkeskustassa vanhojen vauraiden asuinalueiden ytimessä eikä teollisuusalueen ja matalatuloisen lähiön laidalla) joissa samat brändit identtisneen liikkeineen, sakkia lappaa kymmenkertainen määrä samanlaisilla käytävillä kun täällä lompsii yksittäisiä opiskelijoita, maahanmuuttajia ja työttömiä.
      Mene ja tiedä onko sitten toivo sukarin ideaparkki Lempäälässä ja Myllyn alkumenestys yhdessä luoneet Skanssin perustajille harhan, että sama onnistuu kaikkialla muuallakin. Ennen Myllyn olemassaoloa, Hansakortteli oli se suosituin mutta autoilijat häädettiin onnistuneesti bussikaistoilla ja kävelykaduilla länsikeskukseen ja myllyyn. Skanssiin ne virrat eivät koskaan päätyneet. Kuin kirsikkana reiässä, keskustassa on nyt revitty koko tori auki ja uskotllaan että ne virrat palaisi. Louhen ja Porin pöyristyttävät parkkimaksut on jo nähty ja samanlaisia tyhjyyden kaikuja tullaan näkemään toriparkissakin. Toriparkkia itsessään rakennetaan samanlaisella pelottelulla skanssiin tai keskustaan jääneille yrittäjille, että se olisi viimeinen oljenkorsi saada autoilijoita takaisin asiaksi, mutta se on täysi illuusio.

      • Anonyymi

        Koskaan en aio tulla keskikaupungille autolla ostoksille.
        Kun parkkimaksut muutenkin nousevat niin ei ole mitään järkeä koko touhussa, ja kun ei kerran ole pakko tulla sinne keskustaan minkään asian takia niin keskusta näivettyy entisestään.

        Samaa mieltä on varmasti 90% autoilijoista, pitäkää tunkkinne kokkare poliitikot!


      • Anonyymi

        Jännä että autoiljat kuvittelevat olevan suurin piirtein ainut asiakasryhmä keskustan kaupoissa. Väitän että suurin osa ydinkeskustan asiakkaista tulee kävellen, pyörällä tai julkisilla keskustaan. Tutkimuksen mukaan ei-autoiljat myös kuluttavat rahallisesti eniten keskustan liikkeissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jännä että autoiljat kuvittelevat olevan suurin piirtein ainut asiakasryhmä keskustan kaupoissa. Väitän että suurin osa ydinkeskustan asiakkaista tulee kävellen, pyörällä tai julkisilla keskustaan. Tutkimuksen mukaan ei-autoiljat myös kuluttavat rahallisesti eniten keskustan liikkeissä.

        Kävelijät ja pyöräilijät eivät kivijalkaputiikkeja ylläpidä pienillä kellonpatteri/savukeaski/irtokarkki/iltalehti ostoksillaan. Autoilijan menettäminen asiakkaana on jotain aivan muuta. Ensinnäkin autoilijalla on vaurautta ostaa, josta kertoo jo maksukyky auton ylläpitoon. Toiseksi, autoon mahtuu mitä ostoksia vaan, suurperheen 150 euron viikkoruokaostoksista lipastoihin, televisioihin, perämoottorwihin, suksiin, koiranruokasäkkeihin, jne. Ja jos auton kapasiteetti meinaa loppua niin kattoteline ja peräkärry laajentaa lisää.
        Kolmanneksi, kun autoilija on kerran peloteltu pois keskustasta pöyristyttävillä parkkimaksuilla, ajaa hän koko perheen ja tuttunsakin shoppailemaan jatkossa muualle, turussa lähinnä länsikeskuksen alueelle tai myllyyn.

        Turun keskustassa ei ole absoluuttisesti mitään, mitä varten palaisin itse enää autoilijana keskustaan. Näivettyköön puolestani yhtä pahaan jamaan kun tampereellakin ollasn tekemässä. Narkkeja, mamuja, vanhuksia ja tyhjiä liiketiloja graffiteineen...


      • Anonyymi

        Kuvitteleeko Turku olevansa suurkaupunki, metropoli Suomessa tai metropoli Euroopassa.? Ne ihmiset, jotka päättävät näistä uusista hankkeista ja niitä tulee jatkuvalla virralla, eivät ajattele muuta kuin rahaa. Jaetaan sille ja sille ja mulle ja tolle. Mutta se kauaskantoinen ajattelu valitettavasti on jäänyt unholaan ja rahanhimo sokaissut päättäjät.

        Itseasiassa laskutaito on perustaito ja se puuttuu. Tulee laskea ensin yhteen ja sitten kertoa niinkuin tarvittaessa jakaa ja vähentää erilaisia lukuja ennenkuin ryhdytään uuteen projektiin.

        Skanssi on hyvä esimerkki laskutaidon puutteesta. Ihmetyttää myöskin se, millaisia ihmisiä oikeasti pääsee johtamaan ja päättämään tämänkokoisen pienemmän kaupungin asioista. Onko siellä kouluissaan hyvin menestyneitä yksilöitä vaiko keskiverto selviytyjiä, joilla on hieman outo luonne. Vaikka olisi koulussa huonostikin menestynyt ilman laskukonetta voi silti narsistisella luonteellaan saada kovapalkkaisen duunin kaupungilta.

        Mutta sehän on kaikkien fiksumpien turkulaisten tiedossa, että nämä kauppakeskukset tulevat jäämään ilman asiakkaita tulevaisuudessa yhä useampi, kuten Citymarketit ja Prismat. Se vaan on tosiasia. Ja myöskin sama narsistinen himo parkkihallien rakentamisen lopputuloksessa näkyy ja on näkynyt jo kauan. Tyhjyyttä ammottavat parkkitalot. Se mikä on siirretty kaupungin laidoille ei todellakaan palaa enää takaisin keskustaan.

        Nyt on Kupittaan Citymarket yötä päivää auki, mutta mitä siitä seurasi. Kaikki fiksut ovat huomanneet hintojen nousun. Enää ei tiettyjä kalliita tuotteita ostetakaan Kupittaan Citymarketista, vaan ajetaan LIDL:iin. Näin säästetään paljon. Kannattaa ajaa jo Kaarinan LIDL- liikkeeseen kuin ostaa kalliita tuotteita Kupittaan Citymarketista.

        Toriparkki ajettiin läpi. Sokos-hotelli murtyi ja purettiin. Ruotsalainen teatteru joutuu remontteeraamaan rikkoutuneita seiniään. Fysiikasta vähänkin tietävä turkulainen ymmärtää, miksi näin on käynyt. Ennenkuin toriparkkia käytiin rakentamaan kaikki tämä on ollut tiedossa, sillä suunnittelijat kyllä ovat matematiikasta ja fysiikan laeista tietoisia. Toriparkki ei tule tuomaan asiakkaita Turun keskustaan, tehtiin keskustan alueelle millaisia muutoksia tahansa.

        Perheemme on käynyt jo viisitoista vuotta kaupungin laidoilla olevissa liikkeissä niinkuin monet tuhannet muutkin turkulaiset. Pikku kivijalkaliikkeistä on turha hakea kallista tavaraa, jos samanmerkkisen tavaran/ tuotteen saa myllystä tai muualta halvemmalla. Ja toisekseen niin kalliita pakkihallihaksuja ei kannata maksaa Turun kaupungissa asioidessaan. Vältyt turhalta rahanmenolta kun kierrät keskustan.

        Illustratiivinen käsitys fantasiaturusta alkaa haihtua asukkaiden silmissä.

        Kaupungilla vaeltelevat maahanmuuttajat ja istuvat kadunklmilla kippo kourassa omassa fantasiamaailmassaan. Paljn on nuoria työikäisiä hengailemassa pitkin ja poikin kaupungilla. Jotain tässä illuusiossa on pielessä.


    • Anonyymi

      Turkulaisten pitää oppia kaupantekijöiksi. On se joillakin verissä mutta ei samalla tavalla kuin esim. Itä-Suomessa. PItää olla supliikkia, tykätä ihmisistä, mielikuvitusta ja luovuutta.
      99 bussilinjaa pitäisi jotenkin parantaa, kulkevat liian harvoin.

    • Anonyymi

      Sellainen tuli vielä mieleen että ulkomailla kauppakeskuksissa on enemmän esiintyjiä kuin täällä. Skanssissa on nähnyt joulunaikaan soittokuntia ja kuoroja joskus, mutta muuten?

      *Ehdotuksia: -tanssijoita, breikkaajia, akrobaatteja. lapsille jotain pellejä.
      -Skanssin oma maskotti.
      -Virtuaalipuisto
      -Kylpylä

      Kahviloitten ja ruokapuolen pitäisi tarjota enemmän maistiaisia ja joskus ilmaiset kakkukahvit Cittarissa. En muista koska viimeksi olisi ollut.

      • Anonyymi

        Kävin aamulla pesettämässä auton ja nyt illalla Skanssissa ostoksilla 1,5h ja takasin tullessa auto täysin pölynpeitossa. Kyllä vitutttaa.
        Parkkihallissa ilma olikin ihan keltainen pölystä.


      • Anonyymi

        Ei missään tapauksissa tollasta sontaa kauppakeskuksiin.


    • Anonyymi

      "Tutkimuksen mukaan ei-autoiljat myös kuluttavat rahallisesti eniten keskustan liikkeissä"

      Tämä nyt on valetta, kuten jokainen ymmärtää. Sinulla varmasti on antaa linkki tähän valetutkimukseen?

      • Anonyymi

        En luottaisi mihinkään noista "tutkimuksista". Aina ne on jotenkin politisoituneet. Vihervasuri autottomat haluaakin että joku tutkimus väittäisi että pyöräilijät ostaa enemmän ja autot ajaa vaan piruuttaan eikä osta mitään.

        Mennään tuonne kassalle seuraamaan, kun joku ostaa niin että sipsipussit ja vaippasäkit tipahtelee kassahihnalta, ja seurataan lähteekö hän kohti parkkihallia vai kohti pyörätelinettä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En luottaisi mihinkään noista "tutkimuksista". Aina ne on jotenkin politisoituneet. Vihervasuri autottomat haluaakin että joku tutkimus väittäisi että pyöräilijät ostaa enemmän ja autot ajaa vaan piruuttaan eikä osta mitään.

        Mennään tuonne kassalle seuraamaan, kun joku ostaa niin että sipsipussit ja vaippasäkit tipahtelee kassahihnalta, ja seurataan lähteekö hän kohti parkkihallia vai kohti pyörätelinettä

        Eilen joku vei 2 körryä ruokaa autotallin skanssissa. 😀


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eilen joku vei 2 körryä ruokaa autotallin skanssissa. 😀

        On muuten uskomatonta miten paljon jotkut ostaa ruokaa. Fundeeraan joskus jonossa että jos niillä olisi isompi auto, he varmaan ostaisivat vieläkin enemmän. Joku chevrolet f 150 tai chevyvan starcraft. Siihen mahtuisi jo vähän useampi makkarapaketti, kilopitsa tai karkkisäkki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On muuten uskomatonta miten paljon jotkut ostaa ruokaa. Fundeeraan joskus jonossa että jos niillä olisi isompi auto, he varmaan ostaisivat vieläkin enemmän. Joku chevrolet f 150 tai chevyvan starcraft. Siihen mahtuisi jo vähän useampi makkarapaketti, kilopitsa tai karkkisäkki

        On fiksuja ihmisiä olemassa. Käyvät kerran viikossa ostamassa tarvittavat ostoksensa, eivät aja saastuttamassa maailmaa joka päivä, niinkuin monet tekevät ja melu lisääntyy ja ilmasto saastuu.


      • Anonyymi

        Ihan loogista, kun ei ole rahasyöppönä autoo, niin rahaa jää tietysti enemmän muuhun käyttöön :)


    • Anonyymi

      Tossa just yksi tavarantoimittaja kertoi kuinka yrityksiä lopettaa siellä kokoajan ja uusia ei tule yhtään. Kyllä siellä jotain suurta on tapahtumassa. Voisko tosiaan olla sellainen paukku että menee kiinni koko skanssi?

      • Anonyymi

        Kyllä, kaikki on mahdollista. Kaikki mitä tiedän ja olen nähnyt 12 v aikana koko paikasta, viittaa siihen että sen luominen on yksinkertaisesti liian suuri katastrofi kenenkään myönnettäväksi.


      • Anonyymi

        Mistähän tätä ”tietoa” tulee? Pakko jauhaa kakkaa kun ei muuta tekemistä ole? Viimeksi eilen kävin Skanssissa, en nähnyt ainuttakaan tyhjää liiketilaa. Kerrotko missä ne tyhjät tilat ovat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän tätä ”tietoa” tulee? Pakko jauhaa kakkaa kun ei muuta tekemistä ole? Viimeksi eilen kävin Skanssissa, en nähnyt ainuttakaan tyhjää liiketilaa. Kerrotko missä ne tyhjät tilat ovat?

        Skanssin vaiheita on alusta asti seurattu paikallislehdissä varsin kattavasti. Muun muassa esimerkiksi silloin joskus vuoden 2012-2013 paikkeilla oliko aamuset ts vai turkulainen, en enää muista, mutta haastateltiin jotain siloista skanssin jo kolmatta johtajaa koko aukeaman jutussa ja fundeerattiin miten vetovoimaa voisi kehittää. Noin esimerkkinä, en ala listaamaan tähän jokaista erikseen. Mutta kun kysyit mistä tietoa, niin seuraamalla jo pelkästään lehtiä ja nettiuutisia on se kysymyksesi vastaus ja omat käynnit kauppakeskuksessa.
        Niin että jauha ihan sinä itte sitä tietämättömyyttäsi ja opettele seuraamaan paikallisuutisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skanssin vaiheita on alusta asti seurattu paikallislehdissä varsin kattavasti. Muun muassa esimerkiksi silloin joskus vuoden 2012-2013 paikkeilla oliko aamuset ts vai turkulainen, en enää muista, mutta haastateltiin jotain siloista skanssin jo kolmatta johtajaa koko aukeaman jutussa ja fundeerattiin miten vetovoimaa voisi kehittää. Noin esimerkkinä, en ala listaamaan tähän jokaista erikseen. Mutta kun kysyit mistä tietoa, niin seuraamalla jo pelkästään lehtiä ja nettiuutisia on se kysymyksesi vastaus ja omat käynnit kauppakeskuksessa.
        Niin että jauha ihan sinä itte sitä tietämättömyyttäsi ja opettele seuraamaan paikallisuutisia.

        Muutama ihan oikea fakta, olkaa hyvät.

        Vuoden 2012-2013 jälkeen sekä Skanssi että koko markkina on muuttunut melkoisesti, joten niitä aikoja ei paljoa kannata enää muistella. Skanssi on ollut auki yli kymmenen vuotta ja 2019 oli (kuten paikallislehdistä saa lukea) kaikkien aikojen paras myynti ja kävijämäärä.

        Skanssilla on ollut tasan kaksi omistajaa ja kymmenen vuoden aikana yhteensä kaksi eri kauppakeskusjohtoa, joka vaihtui 2017. Koko aikana Skanssilla on ollut kolme eri kauppakeskusjohtajaa. Tämä selviää googlaamalla, jos ei muisti riitä. Myllyssä lienee kolmas kauppakeskusjohtaja nyt. On melko normaalia, että ihmiset vaihtavat työpaikkaa ja liike-elämässä tehdään kauppoja, jos se on jollekin epäselvää.

        Tyhjiä liiketiloja on joka ikisessä kauppakeskuksessa Suomessa ja ulkomailla. Myös Myllyssä. Tämäkin on normaalia liiketoiminnassa. Yritykset vaihtuvat, kehittyvät ja poistuvat ja niitä tulee myös toisinaan lisää.

        Lisäksi, jos haluaa tarkastella kauppakeskuksen kävijämäärää silmämääräisesti, suosittelen käymään iltapäivällä ja alkuillasta paikalla, kun ostovoimaiset kuluttajat ovat liikkeellä. On selvää, että ns. virka-aikana kaikissa keskuksissa, niin Kampissa, Triplassa kuin Myllyssä ja Skanssissakin on hiljaista, koska ihmiset ovat töissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutama ihan oikea fakta, olkaa hyvät.

        Vuoden 2012-2013 jälkeen sekä Skanssi että koko markkina on muuttunut melkoisesti, joten niitä aikoja ei paljoa kannata enää muistella. Skanssi on ollut auki yli kymmenen vuotta ja 2019 oli (kuten paikallislehdistä saa lukea) kaikkien aikojen paras myynti ja kävijämäärä.

        Skanssilla on ollut tasan kaksi omistajaa ja kymmenen vuoden aikana yhteensä kaksi eri kauppakeskusjohtoa, joka vaihtui 2017. Koko aikana Skanssilla on ollut kolme eri kauppakeskusjohtajaa. Tämä selviää googlaamalla, jos ei muisti riitä. Myllyssä lienee kolmas kauppakeskusjohtaja nyt. On melko normaalia, että ihmiset vaihtavat työpaikkaa ja liike-elämässä tehdään kauppoja, jos se on jollekin epäselvää.

        Tyhjiä liiketiloja on joka ikisessä kauppakeskuksessa Suomessa ja ulkomailla. Myös Myllyssä. Tämäkin on normaalia liiketoiminnassa. Yritykset vaihtuvat, kehittyvät ja poistuvat ja niitä tulee myös toisinaan lisää.

        Lisäksi, jos haluaa tarkastella kauppakeskuksen kävijämäärää silmämääräisesti, suosittelen käymään iltapäivällä ja alkuillasta paikalla, kun ostovoimaiset kuluttajat ovat liikkeellä. On selvää, että ns. virka-aikana kaikissa keskuksissa, niin Kampissa, Triplassa kuin Myllyssä ja Skanssissakin on hiljaista, koska ihmiset ovat töissä.

        Jos tuo tiedonjanon yllättävä innostuksesi tuottama referointi pitää kutinsa , 2 omistajaa ja 3 johtajan vaihtumista uudella kauppakeskuksella viestii ainakin minulle 1. johtotehtäviin rekrytoivan henkilöstön ammattitaidottomuutta, 2. Koko kauppakeskuksen toteuttajajan Ylioptimistisia käsityksiä kivijalkashoppailusta juuri verkkokauppojen vallankumouksen aattoaikoina 3. Positiivisesti väritettyä kävijämäärien nousua mediassa 4. Liittyen jo kahteen omistajaan samalla vuosikymmenellä, tappioiden minimointiyrityksiä ensimmäiseltä myyjältä.
        Kukaan ei estä sinua käymästä fiilistelemässä skanssissa 4 ruuhkassa ja toivomassa paikan elpymistä. Kukaan ei myöskään voi muuttaa taloudellisia realiteettejä ja sijaintia jota skanssi elää.
        Mylly ei ole kokenut vastaavaa omassa syntymässään koska se sai alkunsa lähempänä suuria liikennevirtojaja maksukykyisiä keskittymiä, ja aikana jolloin ebaystä ja muista verkkokaupoista ei tilailtu vielä suurinta osaa arkikrääsästä. Se missä mylly onnistui silloin, ei tyhjästä onnistuisi enää esim. Lausteen ja kärsämäen hautausmaan läheisillä pelloilla vrt. Tämä sinun idolikauppakeskuksesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tuo tiedonjanon yllättävä innostuksesi tuottama referointi pitää kutinsa , 2 omistajaa ja 3 johtajan vaihtumista uudella kauppakeskuksella viestii ainakin minulle 1. johtotehtäviin rekrytoivan henkilöstön ammattitaidottomuutta, 2. Koko kauppakeskuksen toteuttajajan Ylioptimistisia käsityksiä kivijalkashoppailusta juuri verkkokauppojen vallankumouksen aattoaikoina 3. Positiivisesti väritettyä kävijämäärien nousua mediassa 4. Liittyen jo kahteen omistajaan samalla vuosikymmenellä, tappioiden minimointiyrityksiä ensimmäiseltä myyjältä.
        Kukaan ei estä sinua käymästä fiilistelemässä skanssissa 4 ruuhkassa ja toivomassa paikan elpymistä. Kukaan ei myöskään voi muuttaa taloudellisia realiteettejä ja sijaintia jota skanssi elää.
        Mylly ei ole kokenut vastaavaa omassa syntymässään koska se sai alkunsa lähempänä suuria liikennevirtojaja maksukykyisiä keskittymiä, ja aikana jolloin ebaystä ja muista verkkokaupoista ei tilailtu vielä suurinta osaa arkikrääsästä. Se missä mylly onnistui silloin, ei tyhjästä onnistuisi enää esim. Lausteen ja kärsämäen hautausmaan läheisillä pelloilla vrt. Tämä sinun idolikauppakeskuksesi.

        Lisäisin vielä sellaisen kurioositeetin tähän Myllyyn ja miksi siellä onnistuttiin käynnistys. Sen ajoitus oli nerokas suhteessa siihen, että yksityisautoilta oli jo estetty katuja kävely ja bussikaduiksi ja sivupaikoituksia poistettu ja lisää tihutyötä oli luvassa infran suunnittelijoiden taholta. Meille autoilijoille, kaikki tämä hapattaminen tarkoitti että ostotottumuksia on yksinkertaisesti muutettava. Mylly tarjosi kloonina kaiken mitä keskustan hansa, julia ja wiklund yhteensä ja vielä ilmaisparkilla sekä lämpimillä sisäkaduilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tuo tiedonjanon yllättävä innostuksesi tuottama referointi pitää kutinsa , 2 omistajaa ja 3 johtajan vaihtumista uudella kauppakeskuksella viestii ainakin minulle 1. johtotehtäviin rekrytoivan henkilöstön ammattitaidottomuutta, 2. Koko kauppakeskuksen toteuttajajan Ylioptimistisia käsityksiä kivijalkashoppailusta juuri verkkokauppojen vallankumouksen aattoaikoina 3. Positiivisesti väritettyä kävijämäärien nousua mediassa 4. Liittyen jo kahteen omistajaan samalla vuosikymmenellä, tappioiden minimointiyrityksiä ensimmäiseltä myyjältä.
        Kukaan ei estä sinua käymästä fiilistelemässä skanssissa 4 ruuhkassa ja toivomassa paikan elpymistä. Kukaan ei myöskään voi muuttaa taloudellisia realiteettejä ja sijaintia jota skanssi elää.
        Mylly ei ole kokenut vastaavaa omassa syntymässään koska se sai alkunsa lähempänä suuria liikennevirtojaja maksukykyisiä keskittymiä, ja aikana jolloin ebaystä ja muista verkkokaupoista ei tilailtu vielä suurinta osaa arkikrääsästä. Se missä mylly onnistui silloin, ei tyhjästä onnistuisi enää esim. Lausteen ja kärsämäen hautausmaan läheisillä pelloilla vrt. Tämä sinun idolikauppakeskuksesi.

        1. Tämä on varmasti totta sinulle. Asiantuntijatehtävissä kuitenkin keskimääräinen työsuhde on noin kolmen vuoden luokkaa ja hyvin harva asiantuntija pysyy samassa tehtävässä edes näin pitkään. Lisäksi, kiinteistöt ovat sijoitusinstrumentteja. Normaali osto-myyntisykli tämän tyyppisellä tuotteella on 3-7 vuotta, ei kymmentä vuotta.
        2. Tämä pitää osittain paikkansa. Koko ala ei ole osannut varautua muutokseen. Samaan aikaan, kivijalkakaupan rooli muuttuu, ei poistu.
        3. Tämä on puhdas vale. Kävijämittaukset perustuvat poikkeuksetta kävijämittareihin kaikissa kauppakeskuksissa. Lisäksi myyntien kasvu perustuu vuokralaisten ilmoittamiin liikevaihtoihin, jotka taas perustuvat kassatapahtumiin.
        4. Viitaten kohtaan 1., kiinteistö on sijoitustuote, jota myydään ja ostetaan kuten muitakin sijoitustuotteita. Luonnollisesti rakennuttaja pyrkii saamaan omistukselleen tuoton, joka realisoituu käytännössä myyntivaiheessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Tämä on varmasti totta sinulle. Asiantuntijatehtävissä kuitenkin keskimääräinen työsuhde on noin kolmen vuoden luokkaa ja hyvin harva asiantuntija pysyy samassa tehtävässä edes näin pitkään. Lisäksi, kiinteistöt ovat sijoitusinstrumentteja. Normaali osto-myyntisykli tämän tyyppisellä tuotteella on 3-7 vuotta, ei kymmentä vuotta.
        2. Tämä pitää osittain paikkansa. Koko ala ei ole osannut varautua muutokseen. Samaan aikaan, kivijalkakaupan rooli muuttuu, ei poistu.
        3. Tämä on puhdas vale. Kävijämittaukset perustuvat poikkeuksetta kävijämittareihin kaikissa kauppakeskuksissa. Lisäksi myyntien kasvu perustuu vuokralaisten ilmoittamiin liikevaihtoihin, jotka taas perustuvat kassatapahtumiin.
        4. Viitaten kohtaan 1., kiinteistö on sijoitustuote, jota myydään ja ostetaan kuten muitakin sijoitustuotteita. Luonnollisesti rakennuttaja pyrkii saamaan omistukselleen tuoton, joka realisoituu käytännössä myyntivaiheessa.

        Sinulla on mielestäni väärät luulot tiedoistasi, tai sitten pyörität itse skanssissa jotain konkurssin partaalla kiikkuvaa jäätelöbaaria tai naamarasvaputiikkia jolloin ikävien tosiasioiden julkipäästö on ongelma jota on pyrittävä kiistämään vuokraa maksavana yrittäjänä. Tsemppiä kuitenkin.
        Omalta kohdalta niin käyn skanssissa ehkä 1-2 kertaa vuodessa jos olen sillä suunnalla autolla liikkeellä, eikä silloinkaan kauppakeskus paljoa rahoillani juhli, kun ostan ehkä pullon 7 euron viiniä alkosta tai käyn ilmaisessa wc ssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän tätä ”tietoa” tulee? Pakko jauhaa kakkaa kun ei muuta tekemistä ole? Viimeksi eilen kävin Skanssissa, en nähnyt ainuttakaan tyhjää liiketilaa. Kerrotko missä ne tyhjät tilat ovat?

        No onhan niitä siellä vaikka kuinka paljon. Tänään just ihmeteltiin että kuinka jokasen erikokosen tyhjän liiketilan edessä on justiinsa siihen sopiva kangas.
        Onko kankaat tilattu valmiiksi kun tiedetään että liike lopettaa ja uusia ei ole tulossa vai onko jokaselle tilalle jo valmiiksi oma kangas?


    • Anonyymi

      Asiahan on niin, että ostetaan vaan se välttämätön mitä oikeesti tarvitaan. Nyt vaan liikkeet ja kauppakeskukset myyvät paljon sellaisia tuotteita ja roinaa, joilla ei tee mitään. Koko kauppakeskus täytetään roinilla, joita ei ihminen tarvitse.

      • Anonyymi

        En voi sanoa että olisin itse ihan noin kurinalainen, mutta kun sitä krääsää ostan, ostan sen verkkokaupoista kiinasta 4-10 kertaa halvemmalla, en kauppakeskuksesta.

        Se menee näin; Kaikki alle 22 euroa maksavat tavarat jonka ostoa mietin, mutta voin lykätä 3 viikkoa, käy saman rutiiniprosessin ostokäyttäytymisessäni. Haen tuotteen wishin tai ebayn hakuriviltä, järjestän tulokset hintajärjestykseen ja tilaan jonkun halvimman tai toiseksi halvimman.
        Yli 22 euron tuotteet, sama juttu mutta ne tulee euroopasta nopeammin, ja niissä hinta heittelee lähetystavan mukaan. Viimeksi esim tilasin ajovaloumpiot englannista, pari hintaan 105 euroa royal mail kuluineen. Suomessa hinta kivijalkakaupassa hyllyllä165 e kpl.... näin se tässä ajassa ostoskäyttäytyminen Suomessa menee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En voi sanoa että olisin itse ihan noin kurinalainen, mutta kun sitä krääsää ostan, ostan sen verkkokaupoista kiinasta 4-10 kertaa halvemmalla, en kauppakeskuksesta.

        Se menee näin; Kaikki alle 22 euroa maksavat tavarat jonka ostoa mietin, mutta voin lykätä 3 viikkoa, käy saman rutiiniprosessin ostokäyttäytymisessäni. Haen tuotteen wishin tai ebayn hakuriviltä, järjestän tulokset hintajärjestykseen ja tilaan jonkun halvimman tai toiseksi halvimman.
        Yli 22 euron tuotteet, sama juttu mutta ne tulee euroopasta nopeammin, ja niissä hinta heittelee lähetystavan mukaan. Viimeksi esim tilasin ajovaloumpiot englannista, pari hintaan 105 euroa royal mail kuluineen. Suomessa hinta kivijalkakaupassa hyllyllä165 e kpl.... näin se tässä ajassa ostoskäyttäytyminen Suomessa menee

        Kiinalainen krääsä tuhoaa maapallon. Miksi näin on? Ihan siksi, koska tuotteet hajoavat nopeasti ja joudut hankkimaan kohta uuden. Ostat hyvää laatua se kestää usean kymmenen vuotta.

        Made in China tuotteet pitäisi kokonaan poistaa kaikenlaisista kauppaketjuista niinkuin nettikaupoista.

        Kiina on erikoinen maa, kun siellä pikkuisilla sormilla tehdään jopa elektronisia laitteita, jotka sitten saman tien hajoavat. Merkki on jokin laatumerkki, mutta piuhat ovat pikkuisten sormien kiinnittämiä.

        Ja jotenkin siellä se kulttuuri on erikoista , koronaviruskin lähtenyt sieltä likaisilta toreilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinalainen krääsä tuhoaa maapallon. Miksi näin on? Ihan siksi, koska tuotteet hajoavat nopeasti ja joudut hankkimaan kohta uuden. Ostat hyvää laatua se kestää usean kymmenen vuotta.

        Made in China tuotteet pitäisi kokonaan poistaa kaikenlaisista kauppaketjuista niinkuin nettikaupoista.

        Kiina on erikoinen maa, kun siellä pikkuisilla sormilla tehdään jopa elektronisia laitteita, jotka sitten saman tien hajoavat. Merkki on jokin laatumerkki, mutta piuhat ovat pikkuisten sormien kiinnittämiä.

        Ja jotenkin siellä se kulttuuri on erikoista , koronaviruskin lähtenyt sieltä likaisilta toreilta.

        Tuo on niin tosi. Jos euroopassa tehtäisiin vielä tavaroita niin suosisin niitä. Vaikea sanoa millä tuon kehityssuunnan saisi käännettyä. Kaikki hajoaa nykyään käsiin ja tehdään muovista jonja laatu ei yllä edes saksalaisen 80-luvun c-kasetin kuoren muovilaatuun


    • Anonyymi

      Söin skansissa tänään. Hese oli hyvä 😀

      • Anonyymi

        Meidän olisi kaikesta huolimatta hyvä arvostaa itä-Turun alueen ainoaa paikkaa, jossa voi autoilija lämpimässä maanalaisessa auton mahdollisten lumien sulattamisen lisäksi käydä wc ssä, nostamassa rahaa ja vaikka istua käytävän sohvilla lämpimissä sisätiloissa koko päivän. Taitaa olla jopa ilmainen langaton netti siellä ?

        Edes seurakunta, kirkko tai punainen risti ei tarjoa tällaisia etuja turkulaisille

        (onhan kauppakeskuksen kannattamattomuus aivan jonkun muun ongelma kun turkulaisten itsensä)


    • Anonyymi

      Ei ne kauppakeskuksen johtajat siellä Skanssissa ainakaan mitään markkinoinnin Einsteijä ole. Tai edes vihreitä niin kuin mainostavat.

      Aamuisin kun tosta ajaa ohi kello 05:00 kaikkien liikkeiden valomainoksissa on valot päällä. Muutamaa tuntia myöhemmin kun ihmisä on jo liikkeellä ja kauppakeskus auki, niin valomainokset on pimeinä :-)

      Radiossa Sleepy Sleeper laulaa. Onko järkeee vai Eiiiii
      No ei ole.

      • Anonyymi

        Niitä valomainoksia on ihan tolkuton määrä. Vaikea lukea niitä vauhdissa jos jonkun niistä haluaisikin lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niitä valomainoksia on ihan tolkuton määrä. Vaikea lukea niitä vauhdissa jos jonkun niistä haluaisikin lukea.

        Nyt kun on sadekeli ja valot poissa niin emmä kanssa saanu kun sittarin tekstis selvää.


    • Anonyymi

      Sano muuta, nyt oli Aschan lopettanut Skanssissa 🤔

    • Anonyymi

      Justiinsa muitten yövuorolaisten kanssa juteltiin että sittari ( vai alko 😀 ) on ainoa syy skanssissa käyntiin. Siellä on riittävästi kassoja auki niin pääsee nopeesti läpi.

      • Anonyymi

        Kuvitelkaa jos siellä olisikin keskellä peltoa alunperin rakennettu skanssin sijaan vierekkäin; lidl, alko, pieni retro henkinen bensa asema kahviolla, burger king ja iso parkkialue (jossa voi sutia ja keulia yöllä ja käydä välillä hampurilaisella). Abc n ylivoimainen painajaiskilpailija.

        Paikka olisi ollut juuri sellainen magneetti, jota skanssin uskoteltiin ihmisille olevan.

        Toivo sukari, nappaa tämä idea ja toteuta johonkin missä vielä peltoa lähellä asutusta esim naantali, tulen sitten sinne töihin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvitelkaa jos siellä olisikin keskellä peltoa alunperin rakennettu skanssin sijaan vierekkäin; lidl, alko, pieni retro henkinen bensa asema kahviolla, burger king ja iso parkkialue (jossa voi sutia ja keulia yöllä ja käydä välillä hampurilaisella). Abc n ylivoimainen painajaiskilpailija.

        Paikka olisi ollut juuri sellainen magneetti, jota skanssin uskoteltiin ihmisille olevan.

        Toivo sukari, nappaa tämä idea ja toteuta johonkin missä vielä peltoa lähellä asutusta esim naantali, tulen sitten sinne töihin

        Toi ois hyvä idea 😀 sukariiiiiii topiiiiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi ois hyvä idea 😀 sukariiiiiii topiiiiii

        Jesss, idean kannatus laajenee, Sukari maailman kartalle!


    • Anonyymi

      Äsken kun kävin kaupassa, piti oikeen kattoa onko ovet auki.
      Ei ristin sielua koko komplexsissa!
      Whaaaat ??

      • Anonyymi

        Sinne perustetaan jhannukseen mennessä korona -viruksesta eloonjääneiden soppa -, suihku -, ja majoituskeskus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinne perustetaan jhannukseen mennessä korona -viruksesta eloonjääneiden soppa -, suihku -, ja majoituskeskus

        Toi skanssi on kiinni juhannukseen mennessä. Siellä ei ole mitään yrityksiä enään, toka kerros on surkeeta katteltavaa. Mainos valot pimeenä ja käytävät tyhjiä asiakkaista...


    • Anonyymi

      Skanssi voisi ottaa mallia Benitosta!

      Benito Casagrande ei peri ravintoloilta vuokria – "Hyviä vuokralaisia pitää jeesata

    • Anonyymi

      Tänään oli Skanssissa tilaa shoppailla :-)

    • Anonyymi

      Nyt Skanssin polakki omistaja lähestyy vuokralaisia kirjeellä jossa kertoo ettei voi antaa vuokraan alennusta koska verottaja ei hyväksy sitä 😂

      • Anonyymi

        Mitä verotuksesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä verotuksesta?

        Skanssi oli historiaa jo ennen Koronavirustakin. Sen jälkeen ja tuolla asenteella yrittäjävuokralaisia kohtaan ? Naurattaa jo tuo ahneuden räkäinen loppu jo etukäteen. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan kuinka monta vuotta keskus on tyhjillään kun ehkä tuo kauppakeskuksen ostajien jono voi olla aika lyhyt, etenkin tuollaisessa paikassa ja tuollaisella kannattavuushistorialla... Purkukaan ei ole poissuljettu jos se päätyy turun kaupungille konkurssin jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skanssi oli historiaa jo ennen Koronavirustakin. Sen jälkeen ja tuolla asenteella yrittäjävuokralaisia kohtaan ? Naurattaa jo tuo ahneuden räkäinen loppu jo etukäteen. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan kuinka monta vuotta keskus on tyhjillään kun ehkä tuo kauppakeskuksen ostajien jono voi olla aika lyhyt, etenkin tuollaisessa paikassa ja tuollaisella kannattavuushistorialla... Purkukaan ei ole poissuljettu jos se päätyy turun kaupungille konkurssin jälkeen.

        Skanssi ei edes yritä esittää että sitä kiinnostaisi vuokralaiset, keskus tarvitsee ammattijohtajan.


    • Anonyymi

      Nurin toi menee nyky jos nyky peli jatkuu, jos kesko ostaisi ?

      • Anonyymi

        Jos siitä tuleekin lopulta Keskon "euroshopper" tuotteiden keskusvarasto. Jonain päivänä sisäkäytävillä suhaakin trukkiliikenne...


    • Anonyymi

      Skansissa on tunnelmaa, ei kauppa käy rullaverhot on alhaalla...

      Ahneet yrittäjät saa kerrankin tyhjää kättä 😂😀😀
      Nauraaa......

      • Anonyymi

        Ihanaa että yrittäjillä menee lopulta huonosti. Niin moneen firmaan lähettänyt jo työhakemuksia turhaan että saa riittää. Kela hoivaa minua jatkossa ja uraohjukset ja pikkufirmat mm. Skanssissa saa veroista sponssata loikoiluni jatkossa.


    • Anonyymi

      Kaikki kauppakeskukset, poislukien Skanssi, on nyt luvannut vuokra halpuutuksia.
      Skanssi taas lähetti yrittäjille kirjeen jossa kerrotaan omistajan suulla ettei apuja tipu.
      Pistetäänkö vetoa pystyy, montako yritystä avaa oven koronaviruksen jälkeen Skansissa?
      Oma veikkaus on että ainakin 3-5 isoa lopettaa kokonaan. Piäniä ehkä 10.

      • Anonyymi

        Toi on totta, voihan siitä tulla suurin sisäkirppis turussa :-)


      • Anonyymi

        missä lukee ettei Skanssi tule vastaan vuokralaisia ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        missä lukee ettei Skanssi tule vastaan vuokralaisia ?

        Niiden toimittamissa kirjeissä vuokralaisille. Mitään ei hyvitetä. Niin ne sanoo.


    • Anonyymi

      Taitaa skanssi delata kuluvana vuonna.
      Moni ostari kuolee omaan mahdottomuuteensa, korona vain nopeuttaa tätä kehitystä.

    • Anonyymi

      Ei siellä ainakaan mikään paikka auki ole,niin tuskin kauaa keikkuu siinä !

    • Anonyymi

      Skanssilla on hyvä taktiikka, ollaan hiljaa kunnes korona katoaa. Katsotaan sitte jäikö yhtään firmaa asiakkaaksi.
      Eli ei mitään korona kompensaatiota, tai muuta helpotusta yrittäjille.
      Isoille ketjulle on kuitenkin annettu ilmaiskuukauksia... vai miten muuten ne voisi pitää kiinni ;-)

      • Anonyymi

        Toi on ihan totta, CBRE ei lähesty vuokralaisia millään infolla.


    • Anonyymi

      kävin Skanssin Cittarissa ja se näytti ihan tavalliselta ruokakaupalta. Kaikkea muuta oli paitsi asiakkaita...tuli mieleen että onko ovet jääneet vahingossa auki ja kauppa kiinni kun ei tosiaan ristin sieluakaan näkynyt missään.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta edelleen skanssista lähtee yrityksiä.
      Kuulemma haluavat isoja monikansallisia ketjuja sinne jotka kestää paremmin koronaa, niin paikalisille ei vuokrata.
      Kuitenkin koronan 2 aalto sammuttaa skanssin kituvan kipinän ja menee koko lafka kiinni.

      • Anonyymi

        Tänään ei ainakaan ollut ketään paikalla, käytiin ensin myllyssä jossa oli ihmisiä ruuhkaksi asti. Skanssista luultiin ensin että on kiinni kun ei ristin sielua missään 😀


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään ei ainakaan ollut ketään paikalla, käytiin ensin myllyssä jossa oli ihmisiä ruuhkaksi asti. Skanssista luultiin ensin että on kiinni kun ei ristin sielua missään 😀

        LUX-Skanssi menossa, sateenvarjoja katossa ja euroopan vihrein kauppakeskus. Ihan tosi 😀
        Ja pimein, ainakin jos kattoo yritysten valomainoksia ulkona😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LUX-Skanssi menossa, sateenvarjoja katossa ja euroopan vihrein kauppakeskus. Ihan tosi 😀
        Ja pimein, ainakin jos kattoo yritysten valomainoksia ulkona😂

        Oli siellä uudet käsidesiautomaatit :-)

        Miks muuten melkeen kaikki ilman maskia vastaantulevista tulee muista kulttuureista?

        Nyt niitä valoja päälle ja maskit naamalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli siellä uudet käsidesiautomaatit :-)

        Miks muuten melkeen kaikki ilman maskia vastaantulevista tulee muista kulttuureista?

        Nyt niitä valoja päälle ja maskit naamalle

        Piti mennä Burger Kingiin syömään mutta paikka oli täynnä ulko Turkulasia ilman maskia.
        Jätin väliin.
        Mikä olisi paras pikaruokapaikka Turussa missä enimmäkseen käy heidekenillä syntyneet?


    • Anonyymi

      Paskaa puhuvat, myllyssä laski kävijämäärät viimevuonna 15% lukee aamun turun sanomissa.
      Skanssissa taas kuulemma oli nousua heidän mukaan.
      Skanssissa kun kävin niin kuulutuksissa mainostettiin jotain vi$un mehiläistä siellä kattotasanteella?

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on jäänyt uutiset lukematta, kun tuollaisia väität. https://www.ts.fi/uutiset/talous/5197838/Kauppakeskus Skanssin kavijamaarat putosivat pandemian myota 16 prosenttia

        Nyt lähtee laukkuliike skanssista.
        Kuinkakohan monta liikettä on poistunut? Alussa kaikki paikat oli täynnä, mutta nyt ei mitään. Liikkeitä lähtee mutta uusia ei tule. Miksei tule?
        Koronaa on huono syyttää, koska Hansa ja Mylly vetää yrittäjiä.
        Syy on varmaan kauppakeskus johdossa? Kun ei osaa isojen poikien leikkejä, niin ei vaan osaa...


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauppakeskuksen johtoa arvostelevat viestit poistuu 😀

        Johto ON ammattitaidotonta.
        6 vuotta olin skansissa töissä ja nyky johtoa pidettiin lähinnä vitsinä.
        Käykää katsomassa, tyhjiä tiloja vaikka kuinka pirusti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johto ON ammattitaidotonta.
        6 vuotta olin skansissa töissä ja nyky johtoa pidettiin lähinnä vitsinä.
        Käykää katsomassa, tyhjiä tiloja vaikka kuinka pirusti.

        Sen lisäksi että johto on ammattitaidotonta niin myös saamatonta.


    • Anonyymi

      Vuokrat liian kovat asunnoissa ja ostarit on pilalla ulkomaalaisten takia siellä kukaan uskalla liikkua saati ostaa niiden myyjät rikollisia huumekauppiaita varastaa pankkikortit.

    • Anonyymi

      Nyt lähti Italian kahvila, yhtään uutta yritystä nykyjohto ei olr saanut sisään viidessä vuodessa.
      Kertonee paljon osaamisen tasosta

    • Anonyymi

      Skanssin parkkipaikkasysteemi on ihan älytön.

      Turun kalleinta polttoainetta myy Neste pihalla.

      • Anonyymi

        Sekavan oloinen parkkihalli on Skanssin ainoa heikkous. Ja senkin järjestelyt oppii parilla käyntikerralla. Mitä tulee Skanssin Cittariin, niin sillä on hallissa oma parkkialue, jolta pääsee ruokaosastolle lyhimmällä kävelymatkalla kaikista Turun Cittareista. Ei tarvitse raahustaa montaa sataa metriä kuten Kupittaalla.


      • Anonyymi

        No nyt olet väärässä. Skanssin pihalta saa usein kaupungin edullisinta polttoainetta. Toinen edullinen on bussiaseman kupeessa olevan Hesen tankkauspiste.


    • Anonyymi

      Hienot uudet verenpunaiset kävelytie maalaukset parkkihallissa ja inva ruudut.
      Mikäköhän lastentarha on saanut sen urakan tehtäväkseen, ainakin invamerkit näyttää joltain lapsen kädenjäljiltä 😀
      Puhumattakaan niistä punaisista kävelytie raidoista. Maalia on sotkettu sinne tänne ja joku lakkapinta vedetty päälle vähän isommalla pensselilla. Eli lakkaa jokapaikassa 😀
      On toi keskus yks iso vitsi

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe